Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Akciókamerák
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoleeno1
veterán
válasz
szab.tam #20497 üzenetére
Hihetetlen miket művelsz
olvastam pár pár hónapja a veled készített PH! interjút is a full passzív "csúcskonfigról", hát azon is bexartam
le a kalappal, gratula a munkádhoz
u.i.: azon meg, hogy rossz csövet törtél le, szintén becsináltam
-
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam #20495 üzenetére
(3 helyre: barkács, modding, 5750)
összesítette, az elmúlt hét bénázásait, majd a végére összeállt fényes sikert.
a 3. konfigom is megért kis feljesztést: E6300@E5700, 8400GS@HD5750.
cél egy belépő szintű eyefinity miniteszt, de előtte a teljes passzív hűtés kialakítása ennél a gépnél is.a vga-ra már korábban felkerült egy mini ninja, de ez a héten meghülyült, erre majd visszatérek.
a procira egy átalakított mugen2-t teveztem. megkopasztás után a tövében lévő bordát kifűrészeltem, majd oda akartam beálllítani egy szintén átalakított xigma lokit.
így nézett ki a fűrészelés után:
a képen a jobb felő 2. cső sérült. eltávolítottam, mert meghalt. elrepedt, a víz is kibuggyant. gondoltam, a szemben lévőt is letöröm, legalább a maradékok szellősebben állhatnak. jól sikerül. ha alaposan megnézitek, rájöttök, hogy valami nem stimmel. nagyon nem:
miután megfejtettétek, és jól kiröhögtétek magatokat, azért beállítottam, legalább hogy nézett volna ki a 2*4 csővel:
de én nem adtam fel, megpróbáltam a 2*3 cső + lokit.
megpróbáltam az az artic g-1-gyel. összekevertem, megkentem, összenyomtam. este hazajöttem, megnéztem. és simán szétszedtem. pont úgy kenhető maradt, mint egy mx2. nem kötött meg.
ez volt az a pont, ahol feladtam az egészet.aztán jött egy hűtőcsere, (copper -> sima ninja.)
beraktam az új procit is. alapfrekin az E5700@3000 1.125v.on, simán 64 fokon ellinxelget, akár órákat is....
de a vga meghülyült. a mini ninja modos hd5750-em idle 50, majd 60 fokot csinált, és a néhai furmarkos max 70 fok 3dmar06 alatt is 85 lett...megint feladtam....
na de eljött a ma délután. volt ebéd, alvás, miegymás.
kisimult ábrázattal ránéztem a gépre: a jó q* a*d....szétszedtem. a vga-n a ninja csavarjait meghúztam, a nyák kicsit homorú lett.
feteket egy bonotott alaplapi fethűtővel febordáztam, ramok is süniket kaptakelőkaptam a "nagy projeck"-ből megmaradt, gyengébbik, 15 centis riser-t. (a gtx480 dx10.1, hawx alatt megfektette.)
itt a kisebb szávszél miatt reméáltem, elég. az is lett.beraktam, felforgattam, és kész:
akneik nem mutatkoztam be, és átnéz a rácson, nem biztos, hogy elsőre megfejti a dolgot:
lényeg:
köszöni jól megy. hawx-el megfingattam. fullgrafikán. kiakadt proci, gpu, minden. procit írtam már. a gpu masszív benchelés és kis játék után 75-ig bírt elmenni.
alaplapi cuccok, mivel minden rendesen alul van feszelve, (cpu, nb, fsb term, sb 1.1v) így hideg.
vannak tuningprofilok, majd azzal is nézek hőfokokat. (cpu 3000@3500, vga 700@850)a táp fsp zen300 rev1. az még kicsit beciripel. (replüni fog.)
a hdd egy himuro-ban van, rendesen szivacs és hungarocell mögött, de még picit hallom. valszeg jön egy notiwinyó, arra klónozom, arra rámegy egy kis quiet drive, és az be a himuroba...megszenvedtem vele, de megérte....
utána még a htpc-t is ventitlenítem, mert bepofátlankodott 2 db. 400 rpm-en pörgő kis noctua. de előbb ezt még befejezem.
kábel menedzsment szokás szerint kimarad... -
Tabika
tag
válasz
szab.tam #20495 üzenetére
Üdv mindenkinek .Nekem van egy olyan gondom , hogy felrakom a legfrissebbe drivert egy sapphire radeon hd 5770hez és nem engedi az 1280x720as beáálítást játékoknál csak az 1280x 800at,ez miért lehet?
configom.amd athlon 2 x4 620; 3gb a-data 800 as memória egy GA-MA785GM-US2H és egy 450es táp.ja és eredetileg kapott cdvel fasza minden
-
szab.tam
nagyúr
válasz
proci985 #20494 üzenetére
2d órajelek mennek. (157mhz).
csak bosszant a dolog. 1 db. venti volt már csak a gépben. a procihűtőn egy 1200@400rpm sflex.
azért cseréltem E6300-at E5700-a, és próbáltam a procihűtést keményen moddolni, hogy az utolsó ventit is eltakarítsam, proci is kicsit erősebb legyen.a procihűtő modding többszörös, totális kudarc lett. (mugen2 + xigma loki 2 in 1).
volt minden: csőtörés, rossz hajlítás, ragasztó nem kötött meg, stb...
így visszakerült egy nagy ninja. 3 gigán alapfesz körül. köszöni még passzavan is linx 72 fok körül.erre meg most tehetek a már egyszer pasazvizált 5750-re ventit. ami már 1x jól ment venti nélkül is. az ilyen értehtetlen vissazfejlődési kényszereket nagyon utálom.
úgyhogy visszaraktam a procira is, mert hogy 1 db vagy 2 db s-flex pörög 400-on, tök mindegy, mert az elvnek lőttek.úgyhogy most egy időre elég lett a további ventiírtásból.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
szab.tam #20491 üzenetére
négy led van a kártyán, a manualból ki tudod olvasni, hogy mit jelent a hibakód.
gyakorlatban ez lehet kimozdult tápkábel, vagy a hűtők közül valami hozzáért valahol a kártyához és rövidrezárta. tisztítsd le a kártyát, lehet a fűrészelés után még maradt fémpor a kártyán, és az tett be neki.
harmadik megoldás, hogy a hűtő nem érintkezik rendesen a bordával.
-
szab.tam
nagyúr
újra hi!
alapeset:
hd 5750
mini nija hűtésmod
fsp zen300 dupla molex átalakító.
win7 64...
idle 45 fok körül, furmark 70 körül. cpu használat közben 50%...
régi E6300 volt bent. ez egy 3. konfignak van, tartalékban.történés:
gondoltam egyet, hogy új egyedi procihűtőkkel kísérletezem. 2 hűtő egybegyógyítása, stb. vettem egy E5700-at erre a célra. a hűtőket elbarmoltam. így egy érintetlen ninja került vissza.természetesen bios reset a proci csere miatt.
biosban turkálok, gép lekapcs, vga-n valami piros led világít. áramtalanít, újraindít, majd ugyanez. vga kivesz, betesz, mocorgat. indít. (kis ninj avga-n elég melegnek tűnik.)
ok, beállítom a biost, boot, proci teszt.
gép leáll, vga piros lámpa.megfogom a kis ninjat a vga-n, forró. a vga nyák is. (
kábelek igazgat, restart.
kotorászok a gépben, megnézem ár a vga hőfokot: idle 51 fok. ok.később restart, megnézem: vga idle 60 fok. kis ninja forró.
msi ab a feszt nem látja. nem írom le az egész estémet, de a vga idle most 15 fokkal több, mint régen. a régi furmarkos 70 fokkal szemben (nem volt procilimit, nem azért volt csak annyi), most egy 3dmark06 alatt is 85 fok.
nem kapcsol át 2d-be, és biosban mászkálva is forró a borda.
és azt sem látom, hogy mennyi feszt kap, mert az msi ab nem mutatja.ok, most jön egy driver, majd msi ab újrarakás, hátha a bios reset és procicsere meghülyített valamit.
de hogy a bios alatt is forró a borda, mintha furmarkolnék...olyan érzésem van, mintha a kártya valamiért jóval többet kapna az alapfesznél. de még csak nem is látom, csak a tüneteket tapasztalom...
5-let?
-
kokeny92
tag
-
lsc
nagyúr
válasz
kokeny92 #20485 üzenetére
Mint a nevében is benne van, leteszteli az órajelemelést, majd egy általa jónak vélt szintre belövi, utána ugyanezt a rammal. Egyszerűbb ha beállítod a max órajelet ccc-ben a csúszkán a gpu-nál, a vapor valószínűleg bírni fogja, a memóriát meg először nagyobb majd egyre kisebb lépésekkel emeld. Egyébként a memóriával nem érdemes szórakozni, sokat nem hoz, a gpu inkább de akkor sem lesz belőle 6850, max egyre instabilabb lesz.
-
kokeny92
tag
Sziasztok.
Van egy ATI 5770 Vapor-X videókártyám. Kérdésem az, hogy az ati driveren van olyan, hogy AMD Overdrive és Automatizált órajel beállítás mit csinál? Mert húzza felfele a mag órajelet azt látom, de csak addig húzza magának ameddig nem tesz kárt? A memória órajelhez még hozzá sem nyúlt egyáltalán.
Valaki válaszoljon légy szíves. Vagy tapasztalatot a tuningról. -
szalai9510
csendes tag
Szép napot.
Még korábban én írtam olyan problémával, hogy nem volt kép a VTX HD6750-es vga-mal, és ajánlott valaki egy delock kábelt.
Na most a helyzet az, hogy rendeltünk egyet, ma meg is érkezett. Kipróbáltam azzal együtt, a mostani helyzet csak annyiban más, hogy a monitor ki be kapcsol...
Kipróbáltam egy lcd tv-n de semmi. Csak villog a piros ledje.
Szerintem vagy a táp vagy a monitor lesz a baj. Most még nem tudom kipróbálni másik gépben.
Szerintetek melyik lehet a problémásabb? -
gyurma88
csendes tag
Üdv ! Tudja valaki, hogy egy his iceq hd5750 nek a ventillátorát milyen progival tudnám szabályozni ? köszi
-
SLC09
tag
Így, kártya nélkül maradtam kb. 2 hétre
Az integrált egy Intel GMA X4500. Egy két régebbi játék elfut, gondoltam végigviszem a Wolfenstein-t kínomban
De Opengl-re panaszkodik, elvileg támogatja a "kártya", külföldi fórumokon azt vettem ki, hogy nem jó a driver. Próbáltam több félét is letölteni, de azt írja, hogy nem támogatja a konfigurációt. Valami tippetek van-e esetleg?
-
lsc
nagyúr
Nyugodtan vehetsz bele egy 5770-et, nem kell program, az 5770 eszik max 110 W körül a procid max 100 W körül, meg az apróságok legyen 50 W, összeadni neked kell, a tápod adatlapját a gyártó oldalán meg tudod nézni, de a táp oldalán is rajta van, a 12 V-os ágak a lényegesek.
-
3cHo
tag
Sziasztok! Következő a helyzet, van egy Chieftec GPS 400AA-101A 400W tápom. Szerintetek elbír egy HD5770-et? + van a gépemben még egy Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7500 @ 2.93GHz, és 4GB ram.
-
zoleeno1
veterán
válasz
error(HUN) #20471 üzenetére
Sok mindenre igaz lehet, bár szerintem alapból baromságot nyilatkozott ekleszton is, mer' autónál sem az a lényeg szvsz-t, hogy új legyen, hanem, hogy megbízható. Márka névtől függetlenül. Eleve rossz volt a hasonlat már amikor a kolléga felhozta, de ha ennél maradunk, akkor nálam a tápra is ez az érvényes.
"Nem téma nálam sem a táp"
Hjajj hány síró, nyöszörgő embert láttam már akinél nem volt téma, "spórolt" rajta 5-10k-t, aztán amikor új lapot, procit, vga-t kellett vennie e miatt a gondolkodás miatt, also dupla annyiba került a dolog, akkor már másképp vélekedett
-
error(HUN)
tag
válasz
zoleeno1 #20460 üzenetére
Kicsit eltértünk az eredeti témától: Drivercserével oldódott meg a lekapcsolás, nem tápcserével. Innen gondolom, hogy nem a tápom a hibás. Azóta is megy. De nem téma nálam sem a táp, mint írtam ez van.
Ecclestone-t kérdezte egyszer a riporter, hogy milyen autót, milyen márkát ajánlana a hétköznapi autósoknak? Nem értette a kérdést, vagy nem akarta elárulni, de a riporter csak erősködött, mondjon egy márkát. Erre azt válaszolta mosolyogva, hogy nem a márka vagy a típus számít, hanem hogy mindig ÚJ autód legyen...
Ez olyan sok mindenre igaz lehet.
(De nehogy most egy új vitatéma legyen!) Inkább a VGA-król beszélgessünk. -
janika24
csendes tag
A vapor-x benne van most a gépembe, csak azon gondolkozom hogy érdemes lenne-e lecserélni a 6790-re. 550W-os Lc power táp van benne. Tudom nem a legjobb sőt, de még bajom nem volt vele. 4magosra unlockolt amd proci 6 giga rammal.
A vapor-x nekem full hd felbontásba elmegy némi kompromisszummal, de ha nyerhetek a 6790 pár fps-t akkor lecserélném. -
janika24
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyiket lenne érdemesebb megvenni?
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1073&pid=1405&psn=&lid=1&leg=0
vagy
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1073&pid=1193&psn=&lid=1&leg=0 -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
zoleeno1 #20462 üzenetére
HP DC7100 házban van a gép, a táp DPS-340CB, a gyárija.
Gugli harmadik találat: HP DPS-340CB A - lots of smoke! - Badcaps Forums
Erdemes vegigolvasni es megnezni a kepeket is, felvetették hogy a nem baba szunetmentes ölte meg..
Egyebkent langyos/meleg közötti homersekletu levegot fuj ki ha hajtva van.
-
zoleeno1
veterán
Ez a hozzászólás úgy ahogy van 1 marhaság...
1: Pont azért kell ráírni a vgakra nyócezer vattos táp követelményt, mert a hulladékokra rá van írva, hogy nyócezer wattos, de a gyakorlatban jó ha lead 200-at...
2. Nem arról van szó, hogy melyikből mennyi hibásodik meg (de akár ezt is nézhetjük, mert ha azonos példányszámot nézünk akkor is kibukik a dolog), hanem hogy ha meghibásodik, akkor a megfelelő védelmi funkcióknak köszönhetően nem viszi magával a konfig többi elemeit.
3. Arany szabály: "Ne a tápon spórolj!" Ez persze nem azt jelenti, hogy 50k-s, moduláris, néma, fekete, csilli-villit kell megvenni, de 1 olyat mindenképpen, ami mellett biztonságban van a konfigod. Ha van 1-2 akárhány száz ezred egy pc-re, ne azt a 10k HUF-ot sajnáld, amibe 1 normálisabb táp kerül...error(HUN): De igen, pont a chifi ctg széria az, ami ár/érték arányban az egyik legjobb...
de részemről téma lezárva, mindenki úgy süti meg a konfigját ahogy akarja... béke
-
Prof
addikt
válasz
error(HUN) #20457 üzenetére
Használd nyugodtan azt a tápot.
Röhejesek az ilyen tápmárka fetisiszta hozzászólások. Ennél már csak az a viccessebb amikor az amcsi fórumokon 750W-os tápot ajánlanak egy 5770-es konfig mellé.Véletlenül se gondolnak bele, hogy ha 1 márkából 100-szor többet adnak el mint egy másikból akkor talán abból több is fog meghibásodni, még ha százalékosan 10-ed annyi is hibásodik meg mint pl. a hőnszeretett 2-3x árú Chieftecből
Aki ért hozzá úgyis tudja milyen alkatrészek vannak a különféle tápdobozokban
Akinek meg csak a szokásos a "BMW,meg Mercedes a fazsa, a többi szar" szintre telik hát megérdemli. -
error(HUN)
tag
válasz
zoleeno1 #20456 üzenetére
Igen,még ilyen esettel én sem találkoztam,azért is lepődtem meg.De hidd el, így történt.Azóta is ez van, és tökéletesen működik a kártya,játszom, tesztelem, semmi baja, nem is melegszik.Catalyst 09.12.driver. Ez van.
Tápot nem üdvözítettem, nekem ez működik a gépben. Majd cserélem, ha lehetőségem lesz, addig meg bízom. -
zoleeno1
veterán
válasz
error(HUN) #20455 üzenetére
De, általában vram hiba úgy szokott kezdődni. Fura, én még ilyennel nem találkoztam, hogy driver frissítéstől jobban melegedne a kari... Az meg, hogy a tápoddal még nem volt bajod nem jelent semmit, elég ha egyszer lesz és elfüstölteti a géped, mondjuk egy áramszünetnél. Ne nekem higgy, kérdezz rá ebben a topikban, mi a vélemény a csodaszarvasról
[link] (de ha beírod a linkelt tápos topik keresőjébe a "deer" szót, az is mindent el fog árulni
)
-
error(HUN)
tag
válasz
zoleeno1 #20454 üzenetére
Előző kártya Nvidia volt, felesleget letúrtam.
A táp tényleg nem csúcs, de nem volt még bajom vele. A hőfokot klf.programok (speedfan,afterburner,aida...)loggolták, nem mértem.
Amióta visszatettem az eredeti drivert semmi bajom nincs több órás Metro full grafika után sem. Ez azt jelenti szvsz, hogy ezzel nem melegednek úgy a ramok.
Ramhibánál nem "szemetel", villog először? -
zoleeno1
veterán
válasz
error(HUN) #20452 üzenetére
Milyen hőfok értékeket kaptál és mivel mérted? Mert a lekapcsolás oka szerintem nem a kártya volt, hanem az ipari hulladék kategória "csodaszarvas" tápod
én a helyedben azonnal cserélném, még ki nem nyírja a konfigod.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
error(HUN) #20452 üzenetére
Azok memóriaIC-k ha minden igaz, rohadtul nem kéne ennyire melegedniül. Rendben van a kártya? Elozo kartyad miatt valami szemét nem maradt a gépen? Volt mar ilyen, bár mas hibat produkált.
-
error(HUN)
tag
Hi all.Nekem egy Shapp HD5770 van. Megvettem, betettem a gépbe és örültem. Teszteltem, aztán miért ne legyen jobb elven feltettem a legujjabb drivert. Restart, minden jó, ahogy betölt egy játék pár perc múlva kikapcs. Gyanús. Hőfok megnéz, hát itt a baj. A kártya hátoldalán lévő 4 chipen tojást lehet sütögetni (képletesen). Különféle hűtéspróbák után (mindent kipróbáltam...) a hiba csak eltolódott időben. Majd egy huszáros fordulattal letakarítottam a "legujjabb" drivert és feltettem a dobozban hozzáadott eredeti CD-ről. A hiba megszűnt, a hőfok normális tartományban, letesztelve azóta is tökéletesen üzemel.(Azért a hátoldali chipekre ramsüni került, de már tervezem a 4 chipet együtt hűtő komolyabb bordákat.
Hát a történet ennyi, hátha valaki ötletet merít belőle.
Ja a táp egy 500W Deer. -
SLC09
tag
A mese vége az lett, hogy teszteltem egy 500W-os minőségi (meg nem mondom milyen 3 betűs
) tápon és így is rossz volt, a kártyát gariban kicserélik. (de nyilván cserélem a tápot is és végre levezethetem rajta a feszültséget amit okozott
)
Köszönöm a segítségeteket, remélem a cserekártyával már nem kell ide fordulnom. -
Hawk1979
őstag
Idézet a tápos topic induló hozzászolásából.
Nem ajánlott, veszélyes tápok, pár példa:
Mercury
Skyhawk
KME
Eagle
Trust
L&C technologies
Acorp/JNC/Vargáné és tsa
Codegen/Display/Sowah (a nagyon régieket kivéve, illetve az újabb szériákban már előfordul korrektebb belvilág is, de a minőségük továbbra is szór, a ráírt adatok pedig mesébe illőek! P-3-as gépekhez még éppen ajánlható megoldás)
Eurocase/EC
Colorsit
Gaba (az SFX-eket kivéve)
Gembird
Mustang
Huntkey (egyes esetekben normális belsővel is előfordul)
Modecom (Valószínűleg hamisítvány, nagyon könnyű verziók!!! Amin szerepel az FSP logó/felirat az jó!!!)
Coolink APxxxDX széria 450W alatt
Volcano
Q-Tec
Macron/DTK/Azona
UTT
Comador (Hequila kiegészítése)
HKC (bambano kiegészítése)
M-Tech /bartucc kieg./
Deer /bartucc kieg./
CoolerMaster gx széria -
SLC09
tag
válasz
Trebron09 #20432 üzenetére
Használtan vettem (kb. fél éves), megbízható a faszi, visszafizeti az árát, ha nem sikerül megoldani. Egy nem tudom milyen márkájú 450W-os táp van a gépben.
Catalyst Control Center verzió - 2011.1205.2215.39827
OpenGL Verzió - 6.14.10.11399
Direct3D Verzió - 7.14.10.0887Elvileg a legújabb.
Szokott olyat csinálni, hogy befagy a kép és pár másodperc múlva kiírja, hogy a driver ismeretlen okból leállt, de újraindult.
-
SLC09
tag
Sziasztok! Ma jött nekem egy Sapphire HD 5770-es kártya és ilyet csinál. Minden játék közben ezt csinálja. Mi lehet a probléma? Köszönöm a válaszotokat.
-
zoleeno1
veterán
válasz
csevede #20427 üzenetére
Indításnál felpöröghet 100-ra, az enyém is ezt csinálja. Akkor áll be a normál fordulatra, amikor betölt a driver, az pedig kb akkor van, amikor a win betöltő képernyő. Attól, hogy hangtalan még pöröghet, csak alacsonyabb fordulaton. Vagy meg is nézted és tényleg áll a venti?
-
zoleeno1
veterán
válasz
csevede #20424 üzenetére
Nem biztos, hogy a táp a ludas, főleg ha már 3 különböző konfigban is ugyan az a szitu. Viszont a tápot mindenképpen érdemes cserélni szerintem (mint mondtam nem ismerem), ettől függetlenül. De ez ügyben itt érdeklődj, írd meg milyen tápod van és mi a vélemény róla: Melyik tápegységet vegyem?
Azért nem gondolom, hogy sima venti gond lenne, mert attól nem állna le az egész gép szerintem.
Szervízben, VGA-t javítani nem tudom mennyire érdemes, én ilyet még sosem tettem, lehet közel annyiba kerülne, mint másikat venni, de erről nincs infóm.
-
csevede
tag
válasz
zoleeno1 #20423 üzenetére
Akkor ezek szerint egy táp csere megoldaná a problémát?
Vagy a tápnak köszönhetően ment gajra a cucc?
3 különböző konfigban lett kipróbálva, mindenhol ez volt.
Azt tanácsolták még, hogy a ventivel lehet gond, mivel minden frankón elindul, csak játék indítás után van egyből shut down, erről mi a véleményed?
Ha elvinném szervizbe, mennyiért javítanák ki, illetve ilyen hibával mennyiért lehetne túladni rajta?
Hát igen, most már bánhatom, az az igazság, hogy akkor még nem igen fórumoztam.
Már írtam az úriembernek, hogy valószínűleg rossz garipapírt rakott be a dobozba.
-
zoleeno1
veterán
válasz
csevede #20421 üzenetére
No az valami no name és gondolom veszélyes táp lesz... bevallom én életemben nem hallottam róla, táp topikban sincs szó róla egyszer sem, szal tuti rossz minőségű... csak azért kérdeztem, mert nekem gyanús, hogy a táp nem bírja/kapcsol le (pedig ez a kari nem is eszik sokat) Bár ha ismerősöd konfigjában is ugyanezt csinálja (mondjuk jó lenne tudni neki milyen van), akkor erősen gyanús... azért nem ártana kipróbálni vmi normális táppal is, illetve beszerezni egyet, mert a jelenlegi az egész konfigodat veszélyezteti...
itt vettem a hardveraprón, azt mondták van rá 1év gari, viszont megnéztem és 2009ben lejárt.
Ez meg elég gáz... mondhatni átvertek... én ütném az asztalt annál akinél vettem ez biztos.
Ja és máskor olvasd át a fórumot, mielőtt veszel vmit, mert gigával minden szériában csak a baj van, biztos lebeszéltek/tünk volna róla
-
csevede
tag
Sziasztok!
Hálás lennék, ha tudna valaki segíteni a következő problémában:
Adott egy gigabyte hd 5770-es vga. Használtan jutottam hozzá, beszereltem. 1 hétig kb normálisan működött, nem volt hibája. Egyik nap bekapcsoltam a gépet, felpörgött a venti, majd leállt, és bármilyen játékot próbáltam elindítani, azonnal kikapcsolt az egész pc. Azóta ugyanezt csinálja, ismerőseim konfigjába is bele lett próbálva, ugyanez történt mindenhol. Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a probléma, illetve a megoldás. Ha javítani kéne, mennyibe fájna egy ilyen művelet?
A segítséget előre is tisztelettel köszönöm!
-
HFMusic
csendes tag
Adott egy Ati 6770 kártya és egy 106 centis panasonic plazma TV.
Az vajon miért van hogyha HDMI-vel összedugom, akkor a tévén nem látszik FULL screen-be. Valamenyit lecsap a széléből...A felbontás mindenhol FULL HD. Mi lehet a probléma? Most cseréltem egy GTX 285-el a VGA-t, azzal minden simán ment!
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
DroiDMester #20410 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm gtx 460 vagy 6850 lesz,megnézzük melyik az olcsóbb.
-
6790 -et nem szabad venni!
gyengébb még a 5830 nál is miközben kb ugyan annyit fogyaszt!
leginkább egy HD6850.et lenne érdemes venned! vagy ha nem zárkózol el a használt kártyától még jobban járnál egy HD5850 essel!
(itt az apróban akadnak 35-37.környékén akár garanciálisak is)
Egy kis segítség a választáshoz!
-
ƵøŁĭ
veterán
Sziasztok
6770-et ajánlották nekem de van keretem egy izmosabb kártyára.Nem tudom melyiket vegyem
..
HD6790-ről mi a véleményetek?Egy ilyet szeretnék beszerezni: [link]
Megéri az árát,sapphire,vtx3d?Nem egy erős gépem van 4gb ram,meg 2 magos core 2 duo 3Ghz-s proci. -
nepszter1
addikt
Egy 6750-est meddig lehet húzni ?
-
Ant@
senior tag
A driver volt a ludas. 11.10 preview catalystal 775-re állítja magát, 12.1-el 575-re.
-
Ant@
senior tag
Üdv!
Sapphire hd 6770 11189-10-20G órajele gyárilag 775 MHz helyett 575 MHz
Találkozott vki hasonlóval?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Renault, Dacia topik
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Ukrajnai háború
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen NAS-t vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest