- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piero89
aktív tag
Sziasztok!
Ma boldog tulaja lettem egy Gigabyte HD5770-nek és már 10 perce a gépben van, viszont megvakulni készülök mert a legújabb driver telepítése után nem engedi a monitoromat 60 hz-nél nagyobb frissítésre állítani... Ötlet? 17" CRT monitorom van, elég sok kártya megfordult már nálam de ez az első ilyen problémám
Válaszotokat előre is köszönöm
-
dergander
addikt
Egy kis maszek bios upgrade
Sapphire 6770
-
Algotis
addikt
Bocsika
nem akartam haborut inditani
de akkor ha csak par szazalek a kulonbseg akkor nem fogok oc-olni
mar attertem ugy is konzolra szoval tok8
-
válasz
norbi0604 #20994 üzenetére
Hát én egész másképp vettem ki a szavaidból kivéve hogy nincs értelme az OC nak de ott is általánosítottál mert csak ilyen kis teljesítményű kártyáknál mint a 56-57-67-77xx nél nincs értelme ahogy írtam egy combosabb VGA nál PL: 5850, 6850 már van mert ott 20-30.% ot is lehet vele kifacsarni ami ingyen van
De magáról az OC ról én úgy vettem ki a szavaidból hogy messze kerülje az ember mert meghal tőle a VGA és a garanciája is elvész ami ugye nem igaz....
-
Gaben01
őstag
válasz
DroiDMester #20984 üzenetére
Ma már négyszer kaptam "A képernyőillesztő nem válaszolt,majd helyreállt" üzenetet.
Valami régebbivel fogok próbálkozni,ez már biztos.A 12.4 mennyire stabil?Illetve a 12.1? -
norbi0604
aktív tag
válasz
DroiDMester #20993 üzenetére
nemtudom ez a tapsolós smile mire vonatkozik de nagyrészt ugyanazt írtad le novellában amiről én is beszélek, sőt én nem azt mondom, hogy tilos az oc csak a tényeket tettem közzé
-
válasz
norbi0604 #20988 üzenetére
Minden MSi kártyához jár gyárilag az After Burnet TUNING progi (de a többi gyártónak is vannak saját tuning progijai pl: sapphire nél a TriXX, vagy Asus nál a SmartDoktor, vagy a GPU Tweak stb...)
Gondolod a gyártók olyan hülyék hogy saját maguknak csinálnak kárt, és olyan progit mellékelnek teljesen legálisan a kártyáikhoz hogy azzal tönkre tudja tenni egy hozzá nem értő user?
ezek a programok teljesen biztonságosan használhatók mert akkora feszültséget nem lehet velük adni a GPU -nak hogy attól tönkre menne a kártya vagy akár csak meg hibásodna, az órajel emelés is korlátozva van de azzal amúgy sem lehet gajra vágni a kártyát mert ha túlhúzod max kifagy és kimerevedik a kép vagy simán kapsz egy kékhalált, de ettől a kártyának az ég világon semmi baja nem lesz egy Reset és megy minden tovább!
gari vesztés csak akkor lenne ha HARDVERESSEN(akár szó szerint tehát rá forrasztgatni a kártyákra különböző alkatrészeket a nagyobb GPU és vagy memória feszültség eléréséhez vagy pedig a BIOS -ában át írni a GPU feszültségeket) lenne módosítva! Szoftveresen gyakorlatilag nem lehet tönkre tenni a kártyát még ha akarná az ember akkor sem!
Egyébként sem tudják rád bizonyítani hogy a tuningtól szállt el a kártya, max akkor ha lenne fizikai sérülés vagy égés nyom a kártyán, de szoftveresen akkora feszültséget nem tudsz neki adni hogy ez bekövetkezzen!
****************************************************************************************
norbi0604 : tuningról meg annyit hogy 57xx, 67xx kártyákat valóban semmi értelme húzni mert szarrá húzva se gyorsulnak 5-7.% nál többet, az a +2.FPS amit nyerne vele az ember nem éri meg! De ha egy komolyabb kártyát nézünk PL: egy HD5850.est azt már viszont nagyon is érdemes húzni mert az egy kövér tuningal akár +30.% ot is gyorsul ott már van értelme a tuningnak
De az új 78-79xx kártyáknál még jobban megéri a tuning mert azokat fesz emelés nélkül is fel lehet húzni +25-30.% al
-
norbi0604
aktív tag
válasz
Trebron09 #20990 üzenetére
Több paraméterböl is meg lehet állapítani ezeket a dolgokat de ez csak felvetés, mivel ott volt a "ha" kötőszó.Ez nem csak a vga-ra vonatkozik, minden egyes alkatrész tuningolásánál-túlhúzásánál, vagyis nem a gyári értékeken való üzemeltetéskor ugrik a garancia, ahogy írtam ez több helyen is fel van tüntetve. persze vissza lehet állítani a gyári értékekre sok mindent, értelem szerűen garanciáztatásnál nem "túlhúzva" adjuk be a gépet/alkatrészt.
Most lehetne mondani a másiknak, hogy húzza nyugodtan, feszelje, semmi gari vesztéssel nem jár, de pont azért mondtam mert ez nem így van.
VGA-t húzni egyébként sincs sok értelme mert gyorsaságban és teljesítményben sok esetben elenyésző a különbség. (mondjuk ez i csak saját vélemény, ettől függetlenül még nem biztos hogy 100%-ban így is van, de én a VGA-t semmi pénzért nem ocznám)
-
Trebron09
őstag
válasz
norbi0604 #20988 üzenetére
És mégis azt honnét tudják megmondani, hogy te ezt meg azt a progit futtattad rajta? Ezek a "tuning" programok nem a kártya biosába írkálnak bele... csak simán a jelenlegi órajelet változtatják, ami ugye a kikapcsoláskor elvész.. megint be kell tölteni.
Ha a biosba írsz bele akkor valóban így van. -
norbi0604
aktív tag
-
Algotis
addikt
Sziasztok!
Ha az MSi R6770 kártyámat az MSI Afterburnerrel egy kicsit overclockolom, azzal elveszti a garanciáját a kártya?
Lehet hogy leírtátok, ha nem olvastam akkor bocsiÜdv.
-
taknyi
aktív tag
Szevasztok! Sapphire hd 5770 vapor-x idle és furmark full terhelt hőfok érdekelne, hogy, hogy alakul gyáriventi szabályzással.
-
-
Gaben01
őstag
válasz
func93 #20980 üzenetére
A 12.6 és most felrakott 12.7 is BÉTA driver.
Úgy néz ki,hogy a 12.7 beválik,ma neteztem sokat,filmet néztem (sajna itthon vagyok betegszabin,belefért az időmbe) és nem volt akadozás,összeomlás.Ha ez így marad továbbra is,akkor azt hiszem egy jódarabig nem is fogok hozzányúlni.
-
Bocaa
senior tag
gariból visszajött 6770 nem akar képet kiadni magából de a venti pörög...
ötlet? -
Gaben01
őstag
válasz
DroiDMester #20978 üzenetére
12.7 egy napja fönt, FF-ben a hardveres gyorsítás kilőve,eddig nincs gond,de ma nem nagyon voltam gép előtt.Remélem nem lesz vele gond,mert egyébként a kártyával elégedett vagyok, jó árban vettem,szinte új és hosszú távra terveztem.
-
-
func93
senior tag
Sziasztok!
Nos olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy volna egy ilyen kártyám PowerColor HD5770 1GB GDDR5 (V2) és eddig nem igen használtam oc-t de most rá szeretnék adni egy kis kakót
Meddig lehet itt elmerészkedni? -
Gaben01
őstag
válasz
DroiDMester #20974 üzenetére
Letakarítottam a 12.6-ot,föltettem a 12.7-et,meglátjuk mire jutok vele.
-
-
Gaben01
őstag
válasz
DroiDMester #20972 üzenetére
Abban egészen biztos vagyok, hogy driver probléma.Viszont béta drivert nem szívesen tennék föl,a jelenlegi is egy béta és nem vagyok hanyatt esve tőle.Egy megbízható whql drivert szeretnék.
-
válasz
Gaben01 #20969 üzenetére
HD67xx kártyákkal sajnos én is tapasztaltam ilyeneket amit írsz! viszont előtte több mint 1.évig volt HD5770 -em (és elég sokáig 5770.CF is) azzal egyetlen egyszer sem volt ilyen! pedig ugye csak egy át keresztelt 57xx kártyáról van szó! Nagy valószínűséggel driver szinten van gond (sajnos) volt pár hónapig HD5670.es is a gépembe annál még jobban előjöttek ezek az akadozások!
Próbáld meg esetleg a Catalyst 12.7 BETA (8.981.2 June 12) verziót nálam bevált ugyan most nincs 67xx kártyám de 7850, 5850, és 6870.el is szépen megy nálam!
-
Gaben01
őstag
Kezdek rájönni,hogy miért volt hosszú évekig csak nvidia kártyám. 6770- Catalyst 12.6 beta kombóm van.Netezés közben folyamatosan "mikroakadások"-megtorpanások vannak pl oldalgörgetésnél, youtube videóknál, napi 2-3 alkalommal száll el a képernyővezérlő majd áll helyre.Ez a beta driver nálam kuka.Tudtok ajánlani egy viszonylag stabil-megbízható drivert?
Értem én,hogy az ATI/AMD kártyák nagyon jó ár/érték arányúak (ezért vettem most én is),de ha ez sokáig így megy,biztos,hogy lecserélem egy GTS450/GTX460-ra (GTX650Ti-ről váltottam,nem játszok már,ha igen akkor valami régebbi játékkal). -
Sokee
aktív tag
Úgy is jó ha elég erősen fújsz
-
Sokee
aktív tag
Jaa hogy csak tisztításról van szó? Könnyen kifújhatod, kis sűrített levegő és már meg van oldva.
-
Sokee
aktív tag
Refhűtősről? Nem lehet mert a műanyagban van a venti, minek akarod leszedni?
Itt egy KÉP látod, a ventit nem tudnád hova rögzíten. -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
MSI 5770 téglahűtős verzióról le lehet szedni a műanyag borítást magában??
-
Plavix
tag
válasz
DroiDMester #20960 üzenetére
Köszönöm szépen! Most 48 fokos a GPU. Hűtse akkor a Windows.
-
Prof
addikt
válasz
DroiDMester #20960 üzenetére
Ezért van az MSI Afterburner
-
válasz
Plavix #20959 üzenetére
OC limit = hogy a CCC -ben meddig tudod felhúzni a kártya GPU és Memória órajeleit!
venti szabályozás meg felejtős mert HD5xxx szériától kezdve hiába van a kártya BIOS -ába bármi beírva az csak adíg van érvénybe amíg be nem tölti a winfos a kártya driver -ét azután már az vezérli a kártyán a ventit!
-
Plavix
tag
válasz
DroiDMester #20958 üzenetére
Köszönöm, bár fogalmam sincs mi az "OC limit". Ez előtt egy hd 2600 xt kártyám volt. Ott, és ennél a kártyánál is csak a venti fordulatszámot szeretném szabályozni.
-
válasz
Plavix #20957 üzenetére
attól még hogy nem ismeri fel (és nincs a listájába) teljes mértékben kompatibilis vele! nyugodtan használhatod és módosíthatsz vele! Bár sok mindent nem lehet a 67xx kariknál (OC limit és órajelek)
************************************************************************************
#20956 Lmh jó volt de csak 1-DB volt belőle neki az sem új és már azt is eladta!
35.körül van neki 6850 (annyiért meg van boltban is)
-
Plavix
tag
Sziasztok!
RBE_128 nem ismeri fel a Sapphire 6770-es kártyámat. Sőt, a felsorolt típusok között sem szerepel. Meg tudná valaki mondani, hogy miért? Újabbak már benne vannak a listában. Köszönöm szépen!
-
Maximum1
őstag
Csak hogy teljes legyen a káosz!
Sapphire ATi Radeon HD6870 1Gb: 32.990,- (akciós) -
Lmh
őstag
Látom :S Te, rájöttem én már a tutira. Minden teszt elmehet a fészkes hóbelebancba. Kb ugyanaz, azt kell venni, amire több a gari és jobban NÉZ KI. Az legalább tuti
Minden más csak hülyítés. Hónapok óta napi szinten órák tömkelegét töltöm a PH és egyéb ezer oldal leírásait, tesztjeit, fórumait bújva, hogy felhozzam magam a totálisan nulláról, aki azt sem tudja hogy hova kell bedugni a VGA-t, egy olyan szintre, hogy reális, objektív, értelmes vásárlói döntést tudjak hozni. Nem akartam olyan vásárló lenni, aki kinézet alapján dönt, meg csak bemondásra, KB vesz vmit. De hónapok óta is ott tartok, hogy mindenki mást mond, minden teszt mást mutat.
Mit össze küzdőttem anno, hogy ne iphone-t vegyek, mert nem akartam tucatvásárló lenni, aki "divatra" vásárol. Minden telefont átnéztem, hátha... De csak iphone-t vettem, mert az a legjobb. Nekem legalábbis biztosan az volt a legjobb. Az jó döntés volt.
Ma a vga-proci-alaplap triumvirátusnál, bármit kitalálok, mármit végre kibogózok, az utolsó, megerősítő fórumkérdésemnél vki tuti pont az ellenkezőjét mondja, vagy vki linkel egy 12. tesztet amiben pont a fordítottja jön ki :S
Kiégtem. Lehetetlenség itt kiigazodni. -
Pubszon
veterán
Hali.
HD5770-re milyen passzív hűtőt lehet rakni?
2 slotos első kiadás ha ez számít valamit. -
Lmh
őstag
Erre a tesztre gondolok :S
Mondjuk nekem most 2 magos E8500-am van a 6850 mellé, 3.6-3.7ghz-re húzva. Szóval ha csak egy kicsit is igaz amit mondd, akkor az a 2 magos procimnál erősen számíthat. ( Az én procim még az ő gyengébbik QX9650-jüknél is sokkal gyengébb gondolom. ) -
Lmh
őstag
Prof Úr! Azt hittem a használt témát megbeszéltük. Arról nem is beszélve, hogy jelenleg 6850-em van ( illetve lesz egy vadonat új feltehetőleg, ha jön garanciából a csere ) és CSAK felmerült, hogy esetleg váltok kisebbre, mert úgy érzem, hogy felesleges ekkora, nem hajtja ki 3.7ghz-en az E8500-am :S Olyan vga kéne amit kihajt a proci. Feltételezem amit linkeltél az eleve necces ilyen szempontból. És nem veszek használtan. Ha a 6850-et használtan vettem volna, akkor most buktam volna 25-30k ft-ot kb.
Azt hiszem az lesz a legjobb megoldás, ha maradok a 6850 mellett. Nem kavarok
Nem érné meg a pénzkülönbség. Ha esetleg később mégis 4 magra váltanék, akkor jó lesz a 6850.
Mondjuk az is motoszkál még a fejemben, hogy inkább gtx460-ra kéne váltani. Teszteken jobb mint a 6850. 6850 kb csak i7-es procival veri a gtx460-at. Csak ott van még a fogyasztás, amiben a 6850 sokkal jobb, szóval áááá
Szétoffoltam a hangosan gondolkodásommal a topicot, sry :S
Csak most nincs így asztali gépem, csak kis laptop és nézelődgetek, jár az agyam, elfoglalom magam -
Lmh
őstag
Egyébkènt mi a kulonbseg a fenti két kártya között?
-
Lmh
őstag
Én baromi szivesen vennék 5770-et, de ujonnan nem lehet kapni már rég. A használt vga-val 20e-ért meg úgy vagyok, hha tönkremegy 1,5 hónap után - mint ahogy most tonkrement a 6850-em - akkor az még nagyobb pénzkidobàs, ahelyett, h rakoltenék még 8-9ezret de akkor tuti minimum 2 évig.
Ha hasznàltnál maradnék, az esetben meg tök 8 akk gondolom, h 5770 v 6770, mind2 kapható 20ezer korul hasznàltan
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Adott az adataim között szereplő konfig. Az az egy kis bökkenő, hogy ma viszem vissza a HD6850-et, mert úgy néz ki tönkrement. Ha esetleg cserélnék ( nem is esetleg, nagyon remélem!) akkor elgondolkoznék rajta, hogy egy olcsóbbat vennék helyette, azt meg eladnám. Kérdésem, hogy egy ilyen vagy esetleg egy "lite" kártya mennyire lenne megfelelő választás 30ezerig bezárólag? Tudtok esetleg jobbat, illetve mi a különbség a két kártya között?
Előre is köszönömui: bár így utólag belegondoltam, hogy 35-38 között adnám el a 6850-et szerintem. Az a 5-8ezer ft különbség nem olyan sok (ha jól tudom mondjuk teljesítményben elég sok van a 6850 javára) ... lehet nem éri meg gyengébbet vennem :S
-
adammkaa
senior tag
Sziasztok. Van egy vapor-x 5770 kártyám , amit tuningoltam is most @ 940, 1300 órajeleken ketyeg. Processornak egy intel core 2 duo e6300 (1.8ghz) van, amit tuningoltam 3.2GHZ re. A kérdésem az lenne hogy kihajtja így a processor a kártyát, vagy kell venni erősebbet. Illetve ha kell mit ajánlotok ami biztos kihajtja maximálisan. (Meg nem árt 2gb ramot vennem majd még a gépbe, jelenleg 2 van, és dirt3 nál memoria 98% meg ilyenek
)
-
ZIL
tag
válasz
DroiDMester #20927 üzenetére
Köszi!
Meg van. -
hi!
bocsi a kései válaszért! igen megvan még feltettem ide de ne 3.hét múlva akard ezt is leszedni mire törlik a rendszerből!
aztán majd írj mire jutottál!
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok nálam elszállt egy kondi az egyik hd5770-em-ről.Valami ventilátor szabályzóhoz lehetett valami köze mert bekapcsolásnál elég durván pörgeti a ventit.Nem tudtok itt valakit aki árul ilyen cuccokat?
-
ZIL
tag
válasz
DroiDMester #20880 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget, de sajnos az általad módosított BIOS-t nem tudtam letölteni. Fel tudnád tenni légyszíves újra, ha még meg van?
Kösz! -
Sokee
aktív tag
Nekem megy simán fullhd-n az 5750-el
-
Prof
addikt
válasz
perfegor17 #20919 üzenetére
Akkor igazat mondott az FX8 egy négymagos CPU
-
harcikoca
senior tag
hd 5770-en gta IV kinek hogy muzsikál? mert nekem kb úgy mgy mint a régebbi x1950promon. :|
-
Lovi24
senior tag
Sziasztok,egy kis segítségre lenne szükségem.
Adott egy Philips 42pfl7656 tv,aminek brutálisan szép képe van
Full hd-s filmek lejátszásával akadt némi problémám. Hálózaton keresztül nagyon szép a kép,nem is lenne ezzel probléma, ha úgy lehetne használni,mint egy pc-s player-t. Pl bele lehetne tekerni (rendesen), hangsávot váltani és ...
Pc-n keresztül,hdmi-vel viszont nem igazán tudom előhozni azt a képminőséget amit szeretnék. A gép adatai : VaporX 5770,AMD phenom II x3 720 (2,8ghz),4 gb ram.
Ha valaki tudna segíteni a beállításokban,azt nagyon megköszönném.
Jelenleg MCHC-t használok.
Előre is köszi -
Sokee
aktív tag
Hát figyelj 20 körül mennek az 5770-ek úgyhogy szerintem simán megér 15K-t, egyébként legtöbbször jobbak a gyártók saját hűtői mint a refkariké, halkabbak, én azt szoktam hogy dobok rá valami komolyat és megvan oldva a hűtés.
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok nálam most 2db hd5770 van összekötve cf-be de ma láttam hogy az egyik kártyáról hiányzik egy kis szürke cucc az mi volt rajta és mit csinált?A felső kariról van szó a hűtő bal oldalán ha jobban megnézzük ott volt egy olyan kis szürke cucc.Mi volt ott és mit csinált?[link]
-
tilinko70
csendes tag
azt honnét lehet meállapítani?bocs de nem vagyok othon vga terén. adatai.Graphic Processor ati Radeon® hd5770 gpu Clock 850 Mhz Memory 1gb gddr-5 Memory Type ddr-5 Memory data rate 4.8gbps Memory data width 128 bit cpu Bus pci Express x16 Rev 2.0 Memory Clock 1.2ghz hdmi Support Yes hdcp Support Yes Shader Processors 800 Texture Units 40 Max. Board Power 108w Idel Board Power 18w
-
Sokee
aktív tag
referencia kártya? Mert akkor nagyon megérné
-
tilinko70
csendes tag
sziasztok.haveromtól tudnék jó áron venni 5770-et.Force3D Hd 5770 annyit tudok róla hogy juniper xt magos.[link] de nem ismerem ezt a márkát.Jó a hűtése?jó vétel lenne szerintem 14 000ft-ért,úgye?hibátlan dobozos,sajnos gari már nincs rá.
-
zsela
tag
Sziasztok!
Használtan szeretnék VGA-t vásárolni, és van két kártya, ami között nem tudok dönteni: egy 6750 1GB, illetve egy 6770 512MB. Mindkettő Sapphire.
Melyiket érdemes inkább megvenni szerintetek? Árban közel ugyanott vannak
Teljesítmény és fogyasztás szempontjából is érdekelne a dolog.
Másként fogalmazva úgy is kérdezhetném, hogy nagy hátrány-e a 6770 esetében a kevesebb memória?Válaszokat előre is köszönöm!
-
ZIL
tag
válasz
DroiDMester #20893 üzenetére
A 700CU jobb mint a 900-as. Ezt a korabeli tesztek is igazolták. Enyhe tuninggal 65 fok környékén tartotta a 4850-esem. Ramsünik viszont vakítósak erősen... Jobb nélkülük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NBA és kosárlabda topic
- Temu
- Nintendo Switch 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest