Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
XoZ
aktív tag
válasz
lestyanrobi #12002 üzenetére
Az általad leírt képszétcsúszás akkor következik be, ha nincs bekapcsolva a vsync: [link]. Ha a játékon belül van lehetőség, akkor ott érdemes beállítani, ha nincs, akkor driverből is lehet kényszeríteni, de az nem mindig működik tökéletesen.
-
XoZ
aktív tag
válasz
slayer93 #11448 üzenetére
A GPU-Z programmal tudod ellenőrizni, hogy játékok alatt felvált-e a kártya 3D órajelekre, illetve hogy rendben van-e a PCI-express busz sebessége, én ez utóbbira tippelek hibaforrásként. Ha nincs meg a 16x sebesség, akkor vedd ki a kártyát, tisztítsd meg a csatlakozókat és a slotot, ha továbbra sem jó, akkor alaplap BIOS reset vagy BIOS frissítés DMI adatok törlésével.
-
XoZ
aktív tag
Pontosan milyen 5750-ről van szó? A referencia kártyáknál és a legtöbb módosított kártyánál is jól működő powerplay van, ami idle 157 MHz-re veszi vissza a GPU órajelet 0,95 V mellett, és a RAM órajel is 300 MHz-re csökken. Így a fogyasztáskülönbség a 4670-hez képest bőven 10 W alatt marad: [link], [link]. Ezek alapján úgy tűnik, hogy kifogtál egy olyan 5750-est, aminél valami nincs rendben a powerplay-jel, de lehet, hogy a gyártó adott ki BIOS frissítést, ami megoldja a problémát (pl. Gigabyte esetén volt ilyen: [link]).
-
XoZ
aktív tag
válasz
Balázs75 #11005 üzenetére
Én is lefuttattam, nekem ezt mutatja (a "Small" "Test set" beállítással kb. 9 percet futott a program):
Trying 16bpp RGB:565 mode...OK
Trying 16bpp RGB:555 mode...OK
Trying 16bpp BGR:565 mode...NOT SUPPORTED (Code: 80004001)
Trying 32bpp RGB:888 mode...OK
Trying 32bpp BGR:888 mode...NOT SUPPORTED (Code: 80004001)
[2010.07.03. 13:11:44] Pass completed (0 errors found).
Nálad hibák történtek a teszt során, tehát egyre valószínűbbnek tűnik, hogy memóriahibás a kártya. Egyébként rögtön írja a TEST FAIL üzeneteket, vagy lefut néhány kör ellenőrzés? -
XoZ
aktív tag
válasz
Balázs75 #10997 üzenetére
A Furmark inkább csak a GPU-t terheli, de kevés videomemóriát használ. A csíkozás lehet VRAM hiba, ehhez is van teszt program: Video Memory Stress Test.
-
XoZ
aktív tag
válasz
ben800 #10982 üzenetére
A PhysX egy API, ami futhat CPU-n vagy GPU-n, erről bővebben: PH cikk. A 8600GT csak olyan játékokban tud besegíteni, amelyek GPU PhysX-et használnak, ezeknek a listája: [link]. Vannak nem hivatalos játéklisták is, ahol a fejlesztés alatt álló játékok is fel vannak sorolva, pl. itt (számodra a zöld pipával megjelöltek az érdekesek). A Crysis 2 nem valószínű, hogy PhysX-et fog használni, mivel az első rész is CPU-n futó saját fejlesztésű fizikát használt. Egyébként játékfüggő, hogy elég-e egy 8600GT, és természetesen meg nem jelent játékok esetén nehéz megmondani, hogy megfelelően erős lesz-e. Tehát ha a fenti listából nincs számodra érdekes GPU PhysX játék, akkor szerintem érdemes megvárni a jövőben megjelenő játéko(ka)t, és csak utána dönteni a tesztek alapján.
#10992 Balázs75: Gyanús a kártya, de ahogy előttem is írták, érdemes lenne friss operációs rendszerrel kipróbálni, vagy ha van rá lehetőség, akkor másik gépben is.
-
XoZ
aktív tag
Korábban nem használtál valamilyen más ATI kártyát? Arra gondolok, hogy annak beragadhattak a beállításai (az órajelek alapján egy 3850-es kártya lehetett a gépben). Windows 7 esetén a c:\Users\<username>\AppData\Local\ATI\ACE\ könyvtárban lévő fájlokban tárolódnak CCC beállítások, pl. órajelek is. Ezeket a fájlokat elvileg törölheted, a biztonság kedvéért driver uninstall után javaslom a törlést, és utána természetesen rakd fel újra a drivert. Ha nem segít, akkor esetleg próbálhatsz egy driver sweeper-es uninstallt.
-
XoZ
aktív tag
válasz
The IT guy #8159 üzenetére
-
XoZ
aktív tag
válasz
darál0w #6367 üzenetére
Elvileg megy az @BIOS programmal, de ha nem, akkor használhatod az ATI Winflash-t. Szerintem érdemes lementeni az eredeti BIOS-t is, hátha szükség lesz rá, erre a fenti programok is képesek, vagy pl. a GPU-Z. A flashelés közben esetleg úgy tűnhet, hogy lefagy a gép, de csak meg kell várni a folyamat végét. Áramszünet lehetőleg ne legyen közben
A flashelés után kell egy újraindítás, és esetleg driver újratelepítésre is szükség lehet. -
XoZ
aktív tag
válasz
szasz1ka #5251 üzenetére
Az előttem szólókhoz még annyit tennék hozzá, hogy még az IGP-vel indítsd el a Windowst, és uninstalláld a drivert a vezérlőpult ATI Catalyst Install Manager segítségével. Ez persze nem feltétlenül szükséges lépés, és csak akkor kell, ha nem a Windows által telepített drivert használod, hanem külön telepítetted az ATI Catalyst drivert.
-
XoZ
aktív tag
Ha jól értelmezem a leírást, az MSI Afterburner 1.4.0 beta már tudja a CCC limit fölé történő tuningot: [link].
Added configuration file switch allowing power users to unlock unofficial
overclocking codepath in AMD display drivers (similar to AMDGPUClockTool,
ATITool and RivaTuner overclocking implementation on AMD graphics cards).
Unlike AMD's official ADL SDK overclocking ways, unofficial ones are not
limited with CCC clock limit but have some alternate disadvantages (e.g.
PowerPlay support limitation). -
XoZ
aktív tag
"Hivatalosnak" tűnő 5770 teszt: [link]. Furcsa, hogy 56 TMU és 24 ROP van a táblázatban, ha jól tudom, ez nem igazán lehetséges 128 bittel, és az eredmények szerint is inkább csak 40/16 van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest