-
PROHARDVER!
ATi Radeon HD 5750 / 5770 / 6750 / 6770
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Storms
őstag
válasz
joshua7 #17526 üzenetére
Egyáltalán nincs hangja, alapon 30%-on megy a venti, és terhelve se hangos sőt én semmi hangját nem hallom játék közbe se. 68 fokig megy fel 920/1350-en furmark alatt. Egyedül a BIOS-ban kellett a 2D-s órajelet átirni mert az elvan irva 400/1300-ra, vissza kell irni 157/300-ra és tökéletes minden. IDLE 36 fok.
-
válasz
joshua7 #17335 üzenetére
Az érdektelen amit te mondasz!............
a lényegen semmit nem változtat a te 30 meg 15.% od!
itt az a lényeg hogy ha a gépbe egy GTX260 van az ugyan annyit megzabál mint ha ugyan abban a gépben 2.db HD5770.es kártya van CFX-be! itt eza lényeg hogy 2.db 5770 es fogyaszt annyit mint 1.db GTX260.! (tehát nem 15 meg 30.% al fogyaszt többet hanem dupláját eszi a GTX260) De azt is nézhetném hogy többet eszik ugyan abba a gépbe egy GTX260 mint egy HD5870.es és a 5870.es szarrá alázza a GTX260.at! mert 3-4.X erősebb nála!
Részemről lezártam a témát..........
-
válasz
joshua7 #17331 üzenetére
Kicsit elvagytok varázsolva!
Ne az egész gép fogyasztását viszonyítsátok! Kizárólag a VGA fogyasztását kell összehasonlítani egymással!
HD5770 Rev2 hasonlítok most jelen esetben! egy GTX260 (216.SP) hez
HD5770 :
2D ben: 16.W ot kajál!
3D ben: 82.W
GTX-260 216.sp :
2D ben: 45.W
3D ben: 150.W
Ezt akár hogy is számolom 2D ben 3.szoros Fogyasztás
Játék alatt is közel 2.szeres a 5770.hez viszonyítva!Ajánlom figyelmetekbe ezt az oldalt És énis alá támasztom a mért értékeket mert énis teszteltem és méregettem nem 1 és nem 2.VGA fogyasztását! én nekem is ilyen értékek jöttek ki!
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
joshua7 #14238 üzenetére
Én még örülök is, mert 27k-ba beszámoltak nekem egy 5770-est kb egy hónapja
Most meg nem tudnék emberi áron, komoly ráfizetés nélkül megszabadulni tőle. Hát igen, oda kell figyelni ezen a tetves hardverpiacon, mit mennyiért árul az ember, ha azt akarja, hogy meg is vegyék.
-
-
válasz
joshua7 #14122 üzenetére
Akkor készítheted a KALAPODAT
5770-MSi Hawk Nem Volterra Fesz-szabályzó van rajta hanem uPi 6204. mégis megy a Fesz állítás!
De mutatok még
Asus 5850. DirectCU szintén uP6208
És ezen is megy ugye a fesz állítás!
De a Referencia 5770.eken sem Volterra van hanem ST L6788A van, és ugye azokon is megy a fesz állítás!
Egyébként a Rev3.as Sapphire-én is uPi Fesz szabályzó van! tehát nem attól függ hogy megy vagy sem! Hanem hogy a progik melyik chip-et támogatják és a kártyán I2C buszon kommunikál a chip vagy sem!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
joshua7 #14067 üzenetére
Ha váltok akkor lesz alaplap, proci és mem csere is.
Eldöntöttem hogy kicseréltetem őket ha jobb áron el tudom adni a félkonfigomat.Ők lesznek akkor helyette:
ASUS M4A88TD- V EVO / USB-3
AMD AM3 Phenom2 X4 945 3.0 GHz/8M/4 mag BOX
Kingston DDR3 KIT 4Gb/1333 ValueRam CL9-9-9-27 -
-
válasz
joshua7 #13202 üzenetére
igen akad még néhány! game ahol nem nem megy a CF. de nem jellemző! amit említettem 3.at az mind mostani új játék! január óta használom ezt a 5770.CF-et! Nekem 65.be volt összesen a 2.db 5770.esem! a Sapphire Rev3.at vadiúj ba vettem 35.ért (Január közepén még senki nem is látott Rev3-at mikor vettem még én is meglepődtem mert még a gyártó oldalán sem szerepelt!) a HiS Rev1.et meg 1.hónaposan számoltam be a régi HD4890 Vapor-X kártyámba amit ha leszámolok 30.ba jön ki tehát 65.ért vettem a 2.kártyát és ha vissza emlékezel január közepén bolti ára 125-130.e volt a HD5870.nek de itt PH-n is 110-115.ért mentek! Tehát hülye lettem volna 2-szer annyiért venni egy 5870.et mint amibe volt a 2.DB 5770.es!
Egyébként meg már lett volna 2.alkalmam is elcserélni 1:1.ben a 2.db 5770.esem egy 5870.re de NEM cseréltem el egyik alkalommal sem!
Ezek után még most is azt állítom hogy NEM bántam meg sem a megvételüket sem azt hogy nem cseréltem el a 5870-re!
Az meg nem izgat annyira hogy 30.játékból 1-2.nél nem megy a CF-mód!
-
csongi
veterán
válasz
joshua7 #13195 üzenetére
Amint látom vagyunk már 3-an a téma körül.
Nem flémelek tovább, én ezzel a hsz-el zárom is a témát. Igen valóban jobba 460. De import garancia van rá, és számla meg semmi. Tehát bíznom kellene egy idegen ember írásában, hmm nem is tudom..
. Ez egy új termék, nem használt, és így már másabb a leányzó fekvése. És a kiskereskedőnek is meg kell élni valamiből, neki is van gyereke aki lehet egyszer itt fórumozik
.Nem miattuk drágák a VGA-k.
A 4830-asommal is cf lenne, ha nem aludtam volna el egy hónapot kb. Mert most már nehéz szerezni Újonnan és drága is. Amikor jó lett volna, az új ára 18K volt. Most mindenütt kb 20-26K. csak éppen sehol sincs, főleg az XFX egy slotos megoldása. Így eladásra került. A többit már tudjuk hogyan megy.Azért választottam az XFX-et, mert most is az van, és meg vagyok vele elégedve. Plusz a cf-ben gondolkozókra is gondolnak, az egy slots kártyáikkal. És nem 38K-ért szeretnék majd venni. Jövőre olcsóbb lesz már jóval
Jövőhéten meg beszámolok mire jutottam egy kis tuningal, és mi a helyzet a hűtője terén.A monitorom 1920*1080 felbontású 22".
-
válasz
joshua7 #13198 üzenetére
Hát nem tudod neked mennyi vagy milyen tapasztalatod van CF-téren!
Én elmondhatom hogy már elég nagy(közel 4.éves tapasztalat) 3870.es korszaktól használok CF-et!
Bizony hogy hozza a közel 100.% ot! van olyan játék ahol megis van a 100.% is! de a játékok 90.% ánál megvan legalább a 75-80.%
És mostanában összesen 3.játékkal találkoztam ahol nem működött a CF-mód tehát erre sem lehet már ráfogni hogy nem érdemes CF-et építeni! -
GAbre
veterán
válasz
joshua7 #13198 üzenetére
Hát nem egészen kidobott pénz a karik,mivel majdnem hozza az 5870 teljesítményét 2 db 5770.
Így akinek van 2 db pci-e 16os slotja,vagy 1 kis pénzből lecserél,az spórolhat pár ezret.
Nem is beszélve arról,h nem kell 1xe kiadni 100e Ft-ot 1 olyan kártyáért,hanem vesz 1x 1et az ember... -
válasz
joshua7 #13195 üzenetére
De leírta már hogy később akar mellé még egy 5770.et! (és CF-es lapja van úgyhogy GTX-ből nem valószínű hogy betudna még egyet tenni SLI-be ha a lapja csak CF-et tud) 5770.CF-hez viszonyítva meg egy szénné tuningolt GTX460 1.gigás kari is elbújhat a föld alatt!
*********************************************************************************
dokee78: Nem az Ati korlátozza, jobban mondva a kártya BIOS-ába van bele sütve a MAX OC amit 3.kattintással annyira írsz át amennyire akarsz! De az AMD GPU Clock Tool progival meg addig húzod ameddig bírja a kártya azzal nincs korlátozás!
-
válasz
joshua7 #12890 üzenetére
Nálam MEGY tökéletesen! az órajeleket is rendesen kijelzi mert én az összes gyári órajelet átírtam a kari BIOS-ában 2D.(130/275) 3D.(900/1250) UVD.(300/600) és mindég annyit jelez amennyit kell és a GPU-Z is mutat! egyedül a Fesz értékeket NEM frissíti realtime hanem csak win betöltéskor lekérdezi a kártya BIOS-ából de azokat is rendesen ki írja ami van írva a BIOS-ba ha 2D hez 0,80-at írok akkor annyit is mutat, 3D.nél ha 1,1.et írok akkor szintén azt írja hogy 1,1.v Csak ha After-progival állítasz a fesz-en akkor NEM tudja kijelezni az aktuális fesz-t!
-
válasz
joshua7 #11863 üzenetére
Nem azért írtam mert az enyém a létező legjobb eredmény! (csak sokan itt bőgnek hogy 5770.es kari alapon 11-12.e pont 3D06.ban nekem meg 15.felett van)
Egyébként meg ha megnézed a 4.tesztnek az FPS értékeit szinte csontra ugyan annyi a tesztednél és az enyémnél is! (nálam a GPU ment kicsit többen nálad meg a ram-ok) ennél a tesztemnél neked azért több a pontszámod mert egyrészt i7-720.procid van (a HT miadt gyorsabb mint az i5-750.em hiába mind2 proci 20x210.en ment) másrészt XP alatt teszteltél és ott több pontot kap a CPU mint Win7 alatt (nekem is ezért volt a CF-es tesztem XP alatt)
de ebből a te és az én tesztemből le lehet vonni a következményt hogy: KB. azonos gépen azonos órajelen járatva az 5770.et azonos értékek lesznek! és ebből látni hogy a tesztem nem át szerkesztett mert akkor a tiedé is át van szerkesztve!
-
válasz
joshua7 #11856 üzenetére
a 2.DB 5770.zavarja össze a 3D06.ot ittvan nézd meg egy régebben belinkelt hozzászólásomnál a 2.képet! szintén ugyan akkor készültek! 10,3.driverrel!
az első képen a tesztnél ki volt véve a második kártya a gépből, a második képnél meg benne volt mind a 2 kártya a gépben csak a CF.volt kikapcsolva és nézd meg melyiknél mit jelez a 3D06.progi!
ittvannak a képek CPU-Z és GPU-Z ablakokban is látható hogy a második tesztnél bent volt a 2ik kátya kijelzi a PCIe sebességnél is hogy 8X módba jár a kártya meg a 2.kártyámon se egyforma BIOS volt akkor a Sapphire kártyátfelismerte a 3D06 a másik HiS kártyámat ami eredeti ATI bios van azt meg nem ismerte fel!
-
válasz
joshua7 #11755 üzenetére
Konkrétan ezt a giga karit NEM teszteltem, de volt nálam ilyen hűtésű 5750.es kari csak HiS de a hűtés az ugyan az csak más a műanyag borítás rajta!
ő-lenne az!
És számomra a 70.fok játék alatt az baromi sok! nekem az 5770.karim FurMark alatt se 70.fok alig éri el a 60.fokot! Játék alatt 50.fok körül van tehát nekem a 70-75.fok az baromi sok!
-
válasz
joshua7 #11753 üzenetére
Hát ha erre a Giga karira gondolsz?
Ezen Accelero L2. hűtő van, csak be van burkolva egy műanyag házba! és NEM mondhatnám hogy valami űber hűtés lenne az AC L2-es! mi számít neked halknak ez relatíve... és mi neked a hűvös? mert játék alatt 70.fok azt korántse mondhatom hogy hűvös lenne!
********************************************************************************************
babicsbalu aza Sapphire 5770.kari egy referencia Rev2.es hűtésű kártya és pontosan ugyan olyan mint az összes többi (amit nemrég linkeltem HiS 5770.is pont ugyan eza kártya csak a hűtésén másik matrica van de éppúgy a Sapphire gyártotta!
Hűtése viszonylag Halk és és majdhogynem a legjobb az 5770.kategória hűtésekben)
-
dota1
aktív tag
válasz
joshua7 #11147 üzenetére
Hali! Nekem sapphire hd5770 512mb van, konfig: (asus p5kc, core 2 duo e6550 2.33ghz alaporajelen!! 4gb ddr2 800mhz kingston ram) , ha a videokari alap 850/1200mhz-n van ugy nyom a gép 10987 pontot!!! Ha a proci 3ghz-n van, és a vga 950/1350-en akkor 12160 pont
Ha kérdésetek van szívesen válaszolok, most vettem a karit és elég jól teljesít!
-
whatnot
őstag
-
whatnot
őstag
válasz
joshua7 #11252 üzenetére
Tipikus magyar mentalitás, hogy kizárólag a legeslegjobb felel meg csak, különben csak übergagyi lehet.
5770 1GB viszi Crysis-t 4xAA mellett és minden szűrő magas beállításon.
Persze aki a játékélmény helyett a pixeleket keresi, annak nem lesz jó az 5770 fullHD-n.Amúgy elárulom, hogy nekem pl. első helyen szerepelt, hogy filmeket fullHD-ban tudjak nézni, ezért fullHD monitor kellett és ha már fullHD monitorom van, akkor fullHD-ban szeretném futtatni a játékokat még akkor is, ha nem a legmagasabb szűrőbeállításokon, hanem eggyel kisebb fokozaton.
-
-
GAbre
veterán
-
GAbre
veterán
válasz
joshua7 #10249 üzenetére
Intel alatt nemtudom kinek van előnye.
De nekem volt a második legbrutálisabb gtx+-om és igaz,h most 5750em van.
De majdnem olyan jól megy.Azért van minimum 10% különbség köztük,de ha ebből megsaccolom az 5770 teljesítményét,ami remélem hamarosan lessz,akkor a 9800gtx+ nál erősebb lessz az 5770.(Ahogy a tesztek többsége mutatja)Mondjuk nemsokkal erősebb max 10% axem.
Azt meg ne is mondjam,h te csak 1 sima gtxről beszéltél,nem is gtx+-ról... -
Kevin's
senior tag
válasz
joshua7 #10249 üzenetére
Azért olcsóbban is van 32 ért is HD5770 de az MSI HD5770 HAWK egy kicsit jobb elvileg stabilan tartja a hőmérsékletet de erről bővebben itt olvashatsz
[MSI HD5770 HAWK] -
Ragga.Bob
tag
válasz
joshua7 #10142 üzenetére
Bocs, de ha te ilyen "igényes" vagy, és az adatlapod is jó, akkor miért használsz ilyen alaplappal, ilyen procival, ilyen videókarival, ilyen monitort
Tényleg nem kötekedni akarok, pláne egy ilyen szép napon, csak kérdezem, mert ez nekem nem áll össze.(#10137) r3pl4y : még jó, hogy te tudod miről van szó
én már kicsit kezdem elveszteni a fonalat.
-
whatnot
őstag
válasz
joshua7 #10142 üzenetére
"amit még mindig nem értek, miért ne akarna mindenki"
Csak itt nem rólad van szó. Lehetnek olyan igényeid, amilyeneket csak akarsz, de amikor idejön valaki kérdezgetni, akkor nem kéne magadból kiindulva mindenáron a +30k-s kártyát ráerőszakolni, mert hogy "ez kell fullHDre, a másik szar vazze". Ezt csinálják a másik témában is és ott is küzdök, hogy azért nyilván több esetben kompromisszumokkal, de elég lehet a kisebb kártya is és nem kell még x hónapot várni és gyűjtögetni ahelyett, hogy élvezné már most az új gépét.
De mondom, ez alapvetően az érdeklődő saját döntése kell, hogy legyen. Crysis full beállításokon kell vagy elég 4xAA és magas beállítások? Ha előbbi, akkor min. 5850, ha utóbbi, akkor jó lehet az 5770 és még marad 30k-d, amit másra költhetsz, vagy nem kell még külön gyűjtögetni.tl;dr: engem a kategorikus kijelentés, miszerint fullHDra 5850 kell, 5770 nem elég, zavar, mert ez így ilyen formában nem igaz.
-
whatnot
őstag
válasz
joshua7 #10124 üzenetére
Ezek szerint a 1920x1080, 4xAA, minden opció "magas" beállítások mellett a Crysis már mosottsz*r ultralow minőség? Lehet, hogy neked igen, de szerintem átlag usernek nem. Emellett tudtommal a játékok jelentős része fut max. beállításokkal 5770nel. Persze a sokat emlegetett Metro2033 nem, de biztos egy közepesre értékelt játék miatt kell mindenkinek 30k-t kiadni egy nagyobb kártyára...
-
whatnot
őstag
válasz
joshua7 #10111 üzenetére
Már sry, de ő közölte, hogy msi hawk.
FullHD monitor pedig már csak a filmek miatt is kell, függetlenül a videokártyától, szóval szálljatok már le erről az "5770 nem jó fullHD-re", mert jó az, kompromisszumokkal.
Crysist fullHD-n játszottam, a Metro2033 pedig IGN szerint egy közepes játék, közepes játékért +30k-t kiadni videokártyára... -
madgie
titán
válasz
joshua7 #10052 üzenetére
De minden máshoz elég. Jó, multihoz nem árt egy erősebb VGA, de single-ben 5770-nel vittem végig a GTA IV-et meg a Crysis-t, 1920*1080-ban. Nem száguldozott egyik sem ,de a lélektani 25 fps simán megvolt. Minden egyéb (normális) játék meg 60 fps körüli sebességgel futkos, például a BFBC2 is.
-
joshua7
veterán
válasz
joshua7 #9119 üzenetére
Az a poén, hogy megjavult. Magától...
Pár óra szenvedés után rádobtam poénból a dvi-t, h hadd lássam, mi lesz, majd a pofám leszakadt, mivel megjelent a boot kép.Aztán Win-ben megnéztem a bios-t és mint kiderült, bizony nem az, amit akartam. Ez ugyanis egy Hawk bios, nem a sima MSI, amit akartam... techpowerup bekaphassa..
Összefoglalva: akármilyen bios-t próbáltam, egyikben sem emelődött a fesz. Az általam átírt eredetiben sem (1.2->1.25-re). Asus bios-szal nem tudtam feszt emelni Smart doctor-ban és a végső poén, miután fölment az MSI bios, Afterburner-ben továbbra sem élt az opció. Marhára nem érte meg szenvedni vele.
Próbált itt más Batmobil-os Giga HD5770-en feszt emelni valahogy? -
joshua7
veterán
válasz
joshua7 #9102 üzenetére
RBE-vel Win alatt simán fölment az Asus bios. A vicc viszont az, h az Afterburner-ben nem tudom állítani a feszt (unlock voltage control be van pipálva), sem az Asus-féle smart doctor-ban. Utóbbiban tudom állítani, ki is írja szépen, h erre meg arra módosult, de valójában maradt alapon. Nem mindegy, melyik BIOS-t használom? A mostani BIOS dátuma 09/25/09 00:42.
-
Sefi84
senior tag
válasz
joshua7 #8643 üzenetére
Én biztos a Hawkot venném!
Nem csak azért mert nekem is az van hanem mert alapon a legjobb és tuningban is!
A te gépeddel meg főleg!
Nekem itt egy teszt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Házimozi haladó szinten
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- ASUS GeForce RTX 4070 12GB Dual White OC Edition
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest