Hirdetés
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Gaming notebook topik
- Milyen processzort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
Aktív témák
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Most olvasom,hogy valami audi drivert is felrak a kártya drivere ez lenne az?"ATI function driver for high definition Audio ATI AA1",mert akkor letiltom én is mivel nem használom azt a hangkimenetet vagy nem zavar be?
Válaszokat előre is köszönöm! -
Le Pingvin
csendes tag
Ennyivel jobb:
A proci ne tévesszen meg senkit, 3Ghz-re van húzva :-)Gainward 512Mb
Statistics
Average FPS: 29.09
Duration: 37.30 sec
CPU Usage: 83%
System memory usage: 75%
Video memory usage: 100%Graphics Settings
Video Mode: 1920 x 1200 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: Highest
View Distance: 4
Detail Distance: 100Hardware
Microsoft® Windows Vista" Ultimate
Service Pack 1
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 7.14.10.630
Audio Adapter: Hangszórók (Creative SB X-Fi)
Intel(R) Core(TM)2 CPU 6420 @ 2.13GHzFile ID: Benchmark.cli
Gigabyte 1Gb
Statistics
Average FPS: 27.86
Duration: 37.26 sec
CPU Usage: 82%
System memory usage: 90%
Video memory usage: 93%Graphics Settings
Video Mode: 1920 x 1200 (60 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Highest
View Distance: 16
Detail Distance: 100Hardware
Microsoft® Windows Vista" Ultimate
Service Pack 1
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 7.14.10.630
Audio Adapter: Hangszórók (Creative SB X-Fi)
Intel(R) Core(TM)2 CPU 6420 @ 2.13GHzFile ID: Benchmark.cli
-
bach22
tag
hali all! március körül szeretnék majd vidikarit venni(addigra meglesz az új proci is). Akkoriban érdemes majd egy HD 4850-ben gondolkozni? jah és ha igen mennyi vrammal vegyem majd?
-
Dashes
őstag
Új év új partner: XFX .
-
szpal17
őstag
Az Ati 4850-ben van valamilyen audioeszköz rész? Mert friss xp telepítés után van egy high definition eszközöm...(vista alatt úgy emlékszem feltett valamit erre). Mit kell telepítenem hozzá?
-
X Factor
addikt
Jaja igazad van, ezt elis ismerem, vitatkozni se akartam, csak nagy volt a pofára esés. Crysis warhead 1920*1200 high szűrők nélkül teljesen játszható volt, ez meg elindul med/med meg ilyen 25%os beállításokkal és játszhatatlanul szaggat és hirtelen szíven döffött, de hát majd januárban upgr

-
Bluegene
addikt
újfajta benchmark crysis szépséggel
-
katt777
félisten
válasz
Balinov
üzenetére
Csak hallgatózz majd a szép nagy nyuszifüleiddel.
Gondoltam, szólok, mert volt már, aki hűtést cserélt, pedig valahol egy tesztben, mennyit csökken a ventizaj keret nélkül. Persze lehet, hogy a keret valamennyire tereli a levegőt a RAM-okra, de ezt én nem tudom megnézni ilyen VGA híján. Ha lett volna anno +5k-m, akkor máig nyugodtan élvezném a 4870-emet. Ráadásul 4+2 fázisos tápellátása van a ref. 3+2-vel szemben (ennyit a ref. nyákról), és ASUS EPU6-tal jobban vezérli az órajeleket/feszeket/hűtést minden 3rd party proginál. Szóval, ha ma vennék, ilyet vennék a lapom miatt, max. esetleg IceQ4-et vagy Palit Sonic-ot, de utóbbi 2 drágább. Viszont arra érdemes figyelni hűtőcsere esetén, hogy a kábelcsatlakozója (is) más, mint a ref. kártyáké, sokkal kisebb. -
Bluegene
addikt
-
katt777
félisten
válasz
Balinov
üzenetére
Hűtése halkítható, ha a műanyag keretet leszereled róla. Ha tuningnál hibázna a RAM, a hűtő alá férnek RAM-sünik (az a szétágazók, kék). Egyébként jó kis kari.
Careesh. Vegyél egy Auras Fridge-et, az totál behűti, ha meg venti nélkül még melegnek találnád, 2 db halk 12cm-eset is tehetsz rá. Azok alatt tuti nem lesz meleg, és hangos sem. Sok más hűtés nem versenyezhet vele.
krivy: Inkább egy Palit Sonic, de ha már, akkor GS. A Chilla inkább határeset a 4850-eken.
-
krivy
tag
Sziasztok!
Segítség kellene!

A Gainward 4850 512MB + GFX Chilla vagy a Gainward 4850 512MB Golden Sample karit érdemesebb megvenni?
Köszi
-
lsc
nagyúr
Érdekes pletyka az rv-775-ről .
-
Balinov
titán
Udv,
van valakinek ilyen Asus 4870-e Tegnap megvettem, de a gep kb jovo het vegen all ossze, remelem. Tesztet nem nagyon talaltam rola. Milyen hatasfoku/hangu lehet a hutese? lehet veszek ra egy Accelerot.
Koszi
Balinov -
leftyke
aktív tag
Kinek van ilyen kártyája?
Kérem akinek ilyen írjon 1-2szót most vettem de nem nagyon ismerem mire képes.Palit Radeon HD 4850 Sonic1GB -
agi007
csendes tag
Hali!
Neked is ez a probléma volt ? Attix82
[link]csak akkor ha az overdrive-hoz hozzá nyúlok érdekes...

Viszont én visszaküldtem a VGA-t és azt mondták, hogy semmi baja a vga-nak , az overdrivehoz biztos nem nyúltak. Ők a tápra tippeltek
meg is vettem a chieftec tápot. Nem bántam meg nagyon halk meg minden. Mondták vigyem be a gépet mert lehet, hogy valami érintkezési gond lehet.
(Az üzletbe mondták, hogy ne vegyem meg a tápot, mert az is csak egy lehetőség.)
Nagyon normális és korrekt üzlet (www.aliencomputers.hu) és jók az áraik is, én csak ajánlani tudom őket és köszönöm a sok segítségét . Főleg kat777

-
proof88
addikt
Amúgy bocs, hogy ekkora lámaságot kérdezek, de ezeket az UV-reaktív cuccokat mivel kelti "világításra" az ember? Tehát ha lenne ez a kártyám, akkor hogyan tudnám kicsikarni belőle ezt a kékes "effektet"?

-
Careesh
csendes tag
Sziasztok.
VALAKI SEGÍTSEN MERT MÁR NEM BÍROM HALLGATNI TOVÁBB!!!!

MILYEN HŰTŐKET TUDTOK AJÁNLANI AMI HALLKABB MINT A REF 1SLOTOS?
PASSZÍV KIZÁRVA!!!
-
gabi133
aktív tag
Hello! Olyan program kellene nekem ami játékok alatt figyeli az FPS-t, és elmenti pl:jegyzettömbbe a minimum, a maximum, és az átlag értékeket. Előre is thy!
Hoppá, közben Fanatikus tag lettem!
-
katt777
félisten
Miért, 1920-ban játszol?
És ez nem évszám! 
Ahogy nézem, tervezgették, tervezgették, aztán lényegében rátették a 4850 IceQ4-esét, mert nem tudtak ennél jobbat kitalálni. Persze ha a Toxicét lemásolták volna rézből, és erre teszik az ő IceQ ventijüket, az már azért jó lenne.lsc: Meg szokták ők nyomni a tuningot, szóval vsz. ennyit bír a GPU és/vagy a hűtés.
-
lacy86
addikt
Akkor megérte letölteni a 8.12 verziót a driverből , ezzel már elindul a GTA4? !!!

-
horvathkrisz
addikt
miben jobb a 8.12 az előzőnél?
Talán már működik a PowerPlay2 ??!!

-
Tibord
senior tag
Helló
Érdeklődnék hogy ami a 8.12-ben van videó koverter az milyen? Valaki használta?
Ez ugye nem az AVIVO? Mert azt kipróbáltam és nem igazán tetszett.Bocs hogy nem olvasok vissza de nem nagyon érek rá
-
katt777
félisten
válasz
Attix82
üzenetére
Én nem mondtam, hogy biztosan a RAM a hunyó, másrészt attól, hogy nem húzod agyon a RAM-od, az időzítések még okozhatnak galibát.
Dr.Sakalu: Mondtam, hogy idióták. A 4600+ még egy 3870 kellő meghajtásához is kevés. Persze ua. konfigban a régi kártyádnál nyilván jobb lesz, de max. egy 3850 kellett volna abba, az is erős CPU-tuninggal, már ha nem 1920-as felbontás felett játszol. Így, ha nem cserélsz platformot mostanában, potyába fizettél a 4850 soha ki nem használt teljesítményéért. Mindenesetre, ha azt akarták, hogy cseréld le a többi cuccodat is, ne hozzájuk menj ezzel.
A fentiektől függetlenül a VGA-dnak még rendesen dolgoznia kéne, szóval nézd meg, produkálja-e a hibákat a kari, és vidd be a játékokat (már ha eredetiek), hogy nézzék meg azokkal a cuccot. De mindenekelőtt driver-sweeper-rel nV maradványok pucolása, aztán, ha még mindig nem OK a cucc, win reinstall, ha nem volt.
-
lsc
nagyúr
-
Dr.Sakalu
csendes tag
válasz
katt777
üzenetére
1. a hőfokkal nem lehet gond ugyanis 90fokig lett hevítve 1 programmal és még csak be se akadt a graf a játék közben pedig nincs pixel hiba hanem beakad és viszlát jöhet a reset.
2. akkor tök jó mert a boltban direkt elmondtam hogy milyen a gépem és a gyerek egyből ezt ajánlotta.
3. a ramot már 2 féle programmal átnézték a boltban.jah akkor még esetleg a biost megpóbálom frissíteni
-
Attix82
addikt
válasz
katt777
üzenetére
Aki nem babralja es nem akar kiserletezni a bealltiasokkal, azoknak jobb ha kivan kapcsolva velemenyem szerint, mert vagy galibat okoz vagy kb semmi jelentosege....de mindenki ugy hasznalja ahogy akarja.

Ramommal mi a gond? haveromnak 4870-se van, mas memo mas gep , es ugyan azon a helyen total jatszhatatlan A.I ON-al
....van ilyen , ki kell loni aztan nincs kompatibilitasi problema jatekokba esetleg, de hangsulyozom WoWba csak ott van problema, sehol mashol nem jelentkezik ez a 10-14 fps csokkenes es jatszhatatlan mod.Ha megnezed a configom akkor a VGA izzad es nem a CPU + ram
de ez mellekes, tokeletesen fut minden....Wow Wrath: 1680x1050 8xAA 16x AF full minden , gyonyoru kepe van es 35 fps volt a legkevesebb eddig VSincronnal. (altalaba 60 fps a TFT miatt) -
katt777
félisten
válasz
Dr.Sakalu
üzenetére
Gyönge a konfigod a VGA-hoz, de nagyon. Ha tuningoltad a cuccot, akkor állíts mindent alapra, és kalibráld újra a rendszert. nV driver maradvány lehet a rendszereden, vagy újratelepítetted az egészet?
A boltosok az említett "IQ-teszted" szerint idióták.
Attix82: Ezzel a "meghajtással" nagyon rossznak kell lennie a VGA-nak (ill. a ház szellőzésének), hogy túlmelegedjen a kari, de persze nincs kizárva.
Na, most már de. is bitang szar a RIOS, bocs, ha 2x menne, lehet, nem tudom meg a mod idő lejártáig...
-
katt777
félisten
válasz
Attix82
üzenetére
Nálam CCC mindig tudta uazt, mint 3rd party tuning.
WOW érzékeny minden tuningra.
Persze, használd úgy, ahogy nálad jól megy, de én akkor is valami külső problémára gyanaxom. Mivel viszont másnál nem okozott problémát a Cat. AI, ráadásul a játékon fölüli grafikai beállításokat is lehetővé teszi, mégsem kéne kinyilatkoztatni, hogy kapcsoljátok ki, mert rossz. Max. annyit, hogy "ha valakinél szaggatás lép fel egy játékban, próbálja meg kikapcsolni a Cat. AI-t".
Egyébként ezek a szaggatások gyakran RAM és cache-függők (de nem mindig), de itt nálad max. a RAMm-időzítésekben lehetne hiba (és RAM-teszt nem jelzi). -
Dr.Sakalu
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégiben vettem 1 Radeon 4850-est, ezelött egy 8600gt-m volt ami most tönkrement.Az alaplapom ASUS m2n plus mellé amd athlon64 x2 4600+ és 2 giga ram chieftec 450W-os táp.A próbléma a következő amint elkezdek játszani (akármivel) változó időközönként kifagy az egész gép.Néha 5 perc se kell néha bírja pár órán át.Visszavittem az üzletbe, hogy valami nem kerek megnézték 3d markon hibátlanul lefutott mind az én mind más gépben egyaránt.Erre azt a választ kaptam, hogy ha nem eredeti a win vagy a játék lehet, hogy az a baj.Ezelött 1 kártyával sem voltak ilyen jellegű gondjaim.Most a legfrisseb driver van fent hozzá de kipróbáltam még a 8.10-est is és azzal is ugyanez volt.Nem tudnátok segíteni hogy esetleg még valamilye progi kimaradt vagy lehetőség amivel meg tudom oldani, hogy rendesen működjön.A bios frissítést is említették már nekem de ahoz nem szívesen nyúlok pheonix biosom van ha ez esetleg adhat valamilyen támpontot.Ha valaki tudna segíteni megköszönném.

-
katt777
félisten
válasz
BemAnyó
üzenetére
Semmi gond.
De hát nem is nV-s topic.
Viszont amiért ATI-soknak az újabb jól jöhet, az az újabb ATI driverek felismerése, ill. a hibajavítások, bővítések. Sokan ezt használják hűtés-szabályozásra, és némelykor a RT elfelejti a beállításokat, ha nincs tisztában egy újabb ATI driverrel. -
Attix82
addikt
-
katt777
félisten
válasz
szpal17
üzenetére
Ahogy Ollie is írja, erőforrás-ütközés lesz ott.
Attix82: AI kikapcsolásával oda a kényszerített mód. De nekem sem volt problémám vele még soha. CCC nem okoz galibát.
BemApo: Mennyiben érint ez engem?
Se Geforce6 kártyám, a GTA IV meg annyira érdekel, mint a kormányt, hogy nekem jó legyen. 
-
BemAnyó
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
FOURCC INTZ and RAWZ formats are no longer forcibly disabled on GeForce 6 and newer display adapters when closing the 'Textures' tab in Direct3D tweaks dialog. Please take a note that these formats are required for proper GTA IV functionality,
elvileg ez megoldhatja a textúra hiányokat a GTA4 ben, érdemes feltenni szerintem

-
Attix82
addikt
Nah most igy mar 2 hete hasznalom kb a 4850esemet, egy kis tapasztalatot osztanek meg a nagykozonseggel.
Driverbe a Catalyst A.I kapcsoljatok ki a fenebe mert rettento szaggatast tud okozni egyes jatekokba.
Huzas a sajat CCC: kerulendo, total osszezavarja a VGA-t es fagyasokat okoz.
Hivatalos Driverekkel semmi gond a jatekokba, illetve aki Vistat hasznal tegye fel midnig a DX9 legujabb versiojat, hivatalos weboldalon lehet frissiteni.
-
szpal17
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Azt gondoltam, hogy nem vág alá egy microsoft-os 4800-as drivert, nem is lenne jó.
Csak nem volt túl bíztató, hogy felkiáltójeles a szabványos vga felirat..mert azt azért
Full-t telepítettem egyébként, azt tartottam jónak, de ezek szerint akkor próbálkozzak csak simával. Egyébként azt írja az erőforrásoknál, hogy nem használ mert probléma van vele. Ez mit takar?Egyébként a system v system 32-ből próbál használni valamilyen sys fájlt a vga-hoz alapból.
Köszi azért
-
katt777
félisten
-
-
szpal17
őstag
Legújabbal és a 8.11-el is ezt csinálja...A catalist felmegy...csak az illesztő ami már rajta van(amit gondolom a vista varázsol valahonnan) a telepítés után egyből már hibát észlel rá
Catalist telepítés után nem indul el...de telepítés közben simán átmegy mikor a hardvert ellenőrzi...és kiírja hogy befejezve és kész... -
szpal17
őstag
Sziasztok!
Van egy gigabyte Ati 4850-em és tökéletesen futott eddig...ugyanis vistát használtam de még egy 8800gts-el tettem fel a rendszert és úgy cseréltem az ati-ra..tehát nem volt reinstall...most viszont újra kellett telepítenem és a vista egyből rátesz egy szabványos vga nevezetű drivert és felkiáltójeles lesz(nem tudja betölteni az illesztőt-sikertelen). Catalistot hiába teszem fel nem megy.Ha eltávolítom és újra rákeresek akkor felismeri és fel is telepíti és de akkor más hibaüzenet az eszközkezelőben(memóriában valami más illesztő van benne és indítsam újra a rendszert). De semmi változás. Xp alatt megy a kártya.
Mi lehet ez? -
proof88
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
Mikor elkezdem írni ezt a hsz-t, 4:14 van. Ha az óra jelenti a GTA 4-et, akkor a perc 14 fps-t jelent. Tehát nálam 14 fps. Percenként nő, de 60 sosem lesz, mert VSync be van kapcsolva és 60 Hz van beállítva a TFT-re, és persze 4:60-kor már a GTA következő részéről beszélnénk.
Bocs, de most ezt nagyon nem tudtam kihagyni!

-
agi007
csendes tag
Hali!!!
A 4850 és a 4850 golden sample mennyiben különbözik ?!
heatpipe hűtésen kívűl. -
subaruwrc
félisten
milyen átlag fps-t produkál náatok a gta4 ?
-
O_L_I
őstag
válasz
DerStauner
üzenetére
-
Varoz
addikt
válasz
DerStauner
üzenetére
Tudomásom szerint ki!
O_L_I: köszi (nem akarózott meg keresni) -
DerStauner
senior tag
rövid kérdés: kijött már hivatalosan a 8.12??
a PoP4-hez kéne, mert marhára fényesek a karakterek, ha az AA be van kapcsolva, és állítólag az új driver megoldja a problémát.
-
skoos
őstag
Tudna valaki megoldást arra, hogy a 8.11 és 8.12 es driverekkel miért csökken a felbontás, ha bekapcsolom a TV-out-ot? Más driverekkel még nem próbálkoztam. ATT vezérelné a TV-outot, csak a display drivert frissítem.

-
Elisha_
tag
Működik valakinek az ati avivo video converter mert nekem csak a cpu dolgozik.
hd4850 catalyst 8.12 -
subaruwrc
félisten
válasz
HarryPotter
üzenetére
kopasz a vrm-em
DeSanto
de az esztétikusabb
max veszek énis azt.ugyanott vagyok árban és legalább nem kell flexelni 
-
Rica
senior tag
Sziasztok! Mindig elfelejtem, ha újra húzom a winfost, hogy mit kell letölteni a 3DM 06-hoz, hogy elinduljon (most fagy kapásból). Help pls

-
katt777
félisten
Nem fogod te azt felhúzni,max. 6400+-ra.És úgy is kevés lesz. Ge ha nincs más lehetőség... Akkor már talán érdemeseb lenne 5600+-szal próbálkozni, 3.2GHz-en az is elmegy, viszont jobban meghajthatod a RAM-okat, ami a VGA-nak is jót tesz.
jaja1981: Hát a Crysis pont zabálja a RAM-ot + a CPU-t is.
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Proci 3600-on. FC2: minden a lehetséges maximumon: 45 fps 

Catalist telepítés után nem indul el...de telepítés közben simán átmegy mikor a hardvert ellenőrzi...és kiírja hogy befejezve és kész...