Aktív témák
-
DeimoS
csendes tag
- mennyire melegszik? tudom (láttam) ezt a témát már vettétek korábban más gépeknél, de ez (A6R) még csak nem is Centrinos
engem az nem zavar, ha meleg, de az igen, ha percenként felbőg a ventillátor, meg az is, ha folyamatosan megy és sistereg
Nem veszélyes, de jobban járnál egy dothanessel, az extrém módon leórajelezi magát. Nekem így az a6va hűtője alig kapcsol be.
- mennyire lehet ''fürgévé'' érzékennyé tenni a touchpad-ot? fel kell emelni az ujjad, hogy az egyik végéből a másikba áthúzd az egeret?
Na, ezt du megnézem, most nincs nálam a gép, de sztem igen. Adnak hozzá úesbés lodzsitek egeret.
- hányszorosan tud DVD-t írni? és ugye 2 rétegűt is tud?TSSTcorp L-532A(DVD+R/+R DL/-R/+RW/-RW/CD-R/CD-RW: 8/2,4/8/4/4/24/10
- mit kell még róla tudni? mi a tapasztalatotok?
Jó gép, jobb mint a f*s acer. Acerből eddig 50% a hibaarányunk (2-ből 1 2413asok bár ma vagy javulni fog vagy romlani). Asusból közvetlen kapcsolatom volt eddig 5-tel, (2 a6va, a6r, 2 5010l), és mind jó volt.
Ja és még azt kérdezném, hogy eléggé le lehet-e halványítani a TFT-t?
Lehet, de jobb ha inkább lámpát kapcsolsz mellette és nem sötétben dolgozol ha nem akarod idő előtt elbni a szemed.
Annyit még róla, hogy a +512 memóriát azért megkívánja... -
hpszi
tag
Ja és még azt kérdezném, hogy eléggé le lehet-e halványítani a TFT-t?
tudom, hogy ez hülyén hangzik, mert minden gyártó a ''még fényesebb'' felé nyomul, de én éjszaka dolgozom (sötétben) és ilyenkor nem kell, hogy virítson, sőt nagyon zavaró is.
mindenkinek köszi a segítséget! -
hpszi
tag
Helló Delimo!
Én is ilyet néztem most ki magamnak, de egy kicsit tartok a ''részletektől'' ezért kérdezősködöm:
- mennyire melegszik? tudom (láttam) ezt a témát már vettétek korábban más gépeknél, de ez (A6R) még csak nem is Centrinos
engem az nem zavar, ha meleg, de az igen, ha percenként felbőg a ventillátor, meg az is, ha folyamatosan megy és sistereg
- mennyire lehet ''fürgévé'' érzékennyé tenni a touchpad-ot? fel kell emelni az ujjad, hogy az egyik végéből a másikba áthúzd az egeret?
- hányszorosan tud DVD-t írni? és ugye 2 rétegűt is tud?
- mit kell még róla tudni? mi a tapasztalatotok?
Nem akarok Acer<->Asus vitát nyitni - most pont egy hasonló kategóriájú Acert fogok visszavinni (TM2413WLMi), mert állandóan megy a ventillátor, ha hálózatról használom. -
@aMoRF
tag
Sikeresen közelebi kapcsolatba kerültem egy Asus A6U 5050-es ketyerével....
Keresztapám-nak vettünk 1-et... Sikerült alkudni az árból.. igy 239k-ért hozhatuk
Én eredetileg IBM-et vetettem volna vele valami R50e x-es gépet... Hát hiába én IBM párti vagyok... De nem leltünk megfelelőt sehol raktárkészleten... Csak közeleg a karácsony
Belefutottam ebbe az Asus tipusba... a kiépítése tetszett.. kicsit a SiS-es VGA-tól féltem... De amire kell (internet, szövegszerkesztés, esetleg filmvágás, dvd írás) ez is jó lesz alapon elhoztuk (meg untam már a rohangálást egyik boltból a másikba)
Szóval géppel haza és telepítés.... XP Home+SP2 gondnélkül felszaladt, driverek hiba nélkül települtek, pixelhibát nem vettem észre. A DVD író nem zörgöt. A hűtö venti elfogadható szinten zugot. Egszóval jól működött.
1Szóval nem rosznak lett itélva.... Persze erre a választ az idő fogja megadni...
Ami meglepett, hogy a beépített cmos webkamera képe milyen jó.. ahoz képest..
Ha lesz rá lehetőségem majd egy hosszútávú tesztet megengedek. pl akku idő, Turion64 teljesítménye alkalmazások alatt... Nem mindig hiszek a csoda tesztprogramoknak.. hiszek annak amit látok és tapasztalok...[Szerkesztve]
-
Pozitron
tag
Csak nézem, az ablakokat de nem látom a problémát. Hol van színátmeneti gondod?
-
válasz
blasius33 #1176 üzenetére
Nos igen, engem is ez zavar: az ablakoknál hihetetlen szarul néz ki. Ami a legidegesítőbb, hogy azért pont egy 200ropis asus-tól nem vártam volna ezt, főleg, mert egyébként csak jót mondhatok el róla. Az optikai meghajtóról is: csendes, és stabil, nem rázkodik, meg miegymás, ráadásul mindent kajált eddig
-
AMD Power
titán
válasz
bLaCkDoGoNe #1186 üzenetére
Mondom én , hogy rohadt mákos vagyok! Egyik haverom most vett egy ilyen TSST corp-s külső DVD írót! Mivel ő havi 200DVD-t ír kiváncsi leszek milyen tapasztalata illetve véleménye lesz róla!
-
AMD Power
titán
válasz
bLaCkDoGoNe #1184 üzenetére
Nálad se jó?
-
hzcs
senior tag
Újraírható cd és újraírható pluszos dvd rendben. 1-szer írható dvd failed
-
hzcs
senior tag
Bár nekem még az is furcsa, hogy ugyanaz a típusszám, ugyanaz a firmware, ugyanaz minden, de az enyém kevesebb féle lemezt ír és olvas. De lemezrontás alapján ugyanaz a széria.
Szerk: a cd-ket szerintem még most is megírja rendesen, de azt nem próbáltam.[Szerkesztve]
-
AMD Power
titán
Én akkor mondjam magam szerencsésnek mert az én TSST corp-s írommal semmi baj. Pedig már több mint 8 hónapja nyúzom!
-
blasius33
csendes tag
Ja, nekem is ez áll fenn, az a6u 5001-ben, abban is sis 760 vga van..És xp-ben a menükben felül elég gázosan megy át a világos szürke a sötétbe..Szerintem barátkozz meg ezzel a gonddal, túl sokat nem fognak tudni ezzel csinálni..És ez nem driver kérdése, az biztos, én is a legújabbakat szedtem le az asus.com-ról..
-
szijartg
őstag
-
hzcs
senior tag
Hi!
Korábban szidtam az írót, hogy elromlott. 3-4 héttel később vettem egy ugyanilyen notebookot (A6VA, csak a teljesítménye kisebb egy kicsit). Ma az az író is bekrepált. Tehát már 2 gépet viszek az NSE-hez, ugyanolyan problémával. Ja, neki a kijelzője ''hullafoltos'', ha fehér a képernyő, akkor egyes helyeken sötétebb foltok vannak. Tehát nekem író, neki író + valszeg panelcsere. Remélem akadásmentesen fog menni. Ha minden összejön, holnap viszem. Ha meglesz, beszámolok!
-
dennis2
csendes tag
-
Természetesen, és éppen ez a probléma: 16 bit és 32 között mindössze annnyi a különbség, hogy apróbbak az átmenetek, de látszanak rendesen így is! Én úgy gondolom, nem a kijelzővel van a gond, hanem a grafikus kártyával, de mivel más is panaszkodott már hasonlóról a topikban (szintén sis760 mellett), nem tudom már, mit higyjek. Lehet, hogy az A6U-5040 ennyit tud egészen egyszerűen, és kész???
-
Értem. Mondjuk konkrétan előtte azért küldnék valakinek egy screenshoot-ot, hogy véleményezze, egyáltalán tényleg hiba-e ez, vagy mindössze a SIS-nek köszönhetem meg. Van köztetek valaki, aki szakértőnek érzi magát notesz kijelzőkben?
-
Sziasztok!
Már néhány oldallal ezelőtt kértem tőletek tanácsot, egy asus notival kapcsolatbna. A probléma a kissé szar színátmnetek miatt volt, ami azóta sem oldódott meg. Friss driverek lenn, satöbbi, nem tudom, mi kellene még. Win reinstall is megvolt. Ennek elenére mocsokosul látszanak az átmenetek. Most már csak arra tudok gondolni, hogy a sis vga miatt lehet. Mindenkinek ilyen rosszul kezeli a színátmenetekt? Akinek sis 760-as vga-je van, az írjon már valamit erről! -
AMD Power
titán
válasz
jakobkacsa #1151 üzenetére
Thx! Csak én azt nem értem akkor miért 27K+ mikor kb olyan 18-20K egy Xp Home!
-
AMD Power
titán
Tudja valaki mi a különbség a ''sima'' Asus A6U-5050 és az Asus A6U-5050H?
Van köztük 27K....
[link][Szerkesztve]
-
blasius33
csendes tag
válasz
Pozitron #1094 üzenetére
Egy A6U 5001-et bővítettem én is, ugye ez is A6U szériás, amit választottál, szóval belement az 512 ram, és szépen fel lehetett nyúzni a video-memóriát a biosban 128-ra..Na ennyi, és jó a választás..
Komolyan mondom, én meglepődtem, amikor kibontottam a dobozából, hogy mennyire jó minőségű ez a 5001-es gép.. -
ByB
addikt
Döbbenetes: hétfőn adtam le a laptopom az NSE-nél és mára kész is lett! Ők hívtak, hogy mehetek érte, cserélték a full panelt... Le a kalappal előttük, ezt nevezem én szolgáltatásnak!!! Így már senki sem fakkolhatja az Asus-t az itthoni szervízszolgáltatása miatt!!! Csak így tovább...
-
BiriBum
őstag
válasz
szijartg #1137 üzenetére
Bárkivel szívesen megosztom az eddigi tapasztalatokat.
Tényleg nagyon szép képe van, gyors és HALK!
Az SP2 azéert kell rá, mert a hangkártya , WLAN és talán a LAN driverek csak erre mennek fel. (SP1 is elég, de az nem éppen nyerő)
Nem beszélve az USB2-ről. (Egyébként a hangkari is USB-s)
A készenléti idő nagyon tuti, irogatással, zenéléssel 3 óra felett van. Linux alatt persze kevesebb, mert a proci full sebességgel megy.
A geforsz gó-nak jó képe van(bár én ATI párti vagyok), linux alá érdemes letölteni az Nvidia gyári drivereit. 3d-ben sem rossz.
Egy dolog, ami nem tetszik annyira az a TSST corp Samsung író. Persze ez egyelőre csak para, mert sok rosszat hallottam róla. kopp-kopp egyelőre teszi a dolgát rendesen. -
Bekeny003
tag
Egy olyan kérdésem lenne, h az Asus laptokokra tényleg csak SP2-es windózt lehet egyből feltenni?
-
Deathcourier
aktív tag
Nekem is linux lenne rajta(sarge)!
-
Pozitron
tag
Juhéjj, megvan a laptopom. Igazándiból nincs mihez viszonyítanom mert ez az első, de nem bántam meg hogy megvettem.(A6U-5040). Majd kipuhatolom mit tud...
[Szerkesztve]
-
BiriBum
őstag
Jó hír: egy A6VC Q014 boldog tulajdonosa lettem.
Elég jó masina, de van egy kis boldogtalanságom vele. Nem tudom felismertetni vele a hangkártyát Linux alatt. Lehet, hogy én vagyok lámer, de sehogy sem sikerült az ALSA-val megoldani.Nem tudtok véletlenül drivert hozzá?
Köszi! -
Csabeeka
csendes tag
A következő notit néztem ki magamnak: ASUS A6U 5050:
CPU : AMD Turion64 1,6GHz
RAM : 512MB DDR
HDD : 60GB
LCD : TFT 15'' XGA
CHIPSET : SIS M760GX+964L
VIDEO RAM : SIS M760GX megosztott
CD/DVD/CDRW : DVD+/-RW
56K MODEM, ETHERNET 10/100
WLAN: IEEE 802.11b/g
4 db USB2.0 PORT, 1 db INFRA PORT, 1 db IEEE 1394, PCMCIA, SD/MMC/MS/MS Pro kártyaolvasó, VGA out, S-Video out, Párhuzamos port.
Extra: 0.35 Mega Pixeles web kamera
AKKU : 8 cellás Li-Ion (1 év garancia)
Tömeg: 2,6kg
Kinek mi a véleménye róla? Esetleg ha valakinek ilyen típusú notija van, akkor megírhatná a tapasztalatait. Tudom, hogy a SIS elég gáz, de gondolom, hogy DVD-t azért ezen is tudok majd nézni, ugye?!
Köszi a segítséget! -
Pozitron
tag
Természetesen nem dobálunk meg, sztem mindenki szívesen fogadja a jó tanácsot, viszont ez a gép hmm...
1.4-es cerka, ebbe is ugyanolyan kategóriájú videokártya van, sőt annyival még rosszabb is hogy max 64 megát tud ellopni magának a rendszermemből... és amit én még hiányolok az a kártyaolvasó, nekem ez is szempont volt, mert hasznát tudom venni.
Ellenben, 3 év gari van rá a 2 év helyett ez elég bíztató, az akksija ugyanolyan teljesítményű, 60 gigás 5400rpm vinyó van benne ez is jobb de a memó kisebb órajelen zötyög és mindemellett bő egy tizessel drágább mint az asus amit megrendeltem... -
DeimoS
csendes tag
válasz
Pozitron #1111 üzenetére
nehogy vki megdobaljon, de ezt is erdemes megnezni:
http://www.notebook.hu/notebook/sulinet/inspiron_2200_03_sulinet
Nagyon jó gép, pár hétig volt nálam egy, masszív mint az állat (sztem verekedni is lehet vele), viszonylag jó teljesítménnyel.
Egyébként csak most lett inspiron szériás, régebben latitude 110L néven ment, ami az egyel minőségibb család a dellnél[Szerkesztve]
-
DeimoS
csendes tag
A6R:
Aquamark 3:10223
3dmaki01:3953
05:564
Egész jó gép, külsőre mint az a6va, adnak hozzá táskát (eccerűt), egeret (drótos optikai logitech). nincs benne a külső vezérlő a bekapcsnélküli zenéhez, meg ''gagyi'' a integrált vidkari és csak celeronos. Melóra ideális, régi játékra meg talán elfogadható. Részemről ennyit bírtam megállapítani röpke 3 óra alatt -
AMD Power
titán
Cuki kis gép ez! Nagyon tetszik benne a ATi chipkészlet! Ebben a kategóriában ez nem ''szokás'' sajnos. A vga-ról annyit tudok , hogy egy tesztben láttam eredményt róla ott 1025-t ért el a 3D Mark 2003-ban! Az én Fx 5200-m is kb ennyire képes! Szóval nem rossz ez az integrált vga! És a gép is jó!
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Most készülök notebook-t venni.
Ki is néztem egy Asus-t, és evvel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
A notebook: [link]
Amire kéne: filmet nézni, excel, word, és egy kis játék (nem a legújabbak, mondjuk 2 évnél régebbiek minimum).
A videókariról tudna valaki vmit mondani? Mert fogalmam sincs, ez mit tud (esetleg vmi asztalihoz kéne hasonlítani, ha lehet).
Hát nagyjából ennyi. Bármilyen hozzászólást szívesen fogadok.
THX -
jani0625
aktív tag
szóval csak a gyári szám kellett.
ez valóban üdvös mert így tényleg nemzetközi gari a nemzetközi gari.
Néhány tapasztalat az asus A6va-q026H-ról
most már néhány hét használat után elmondhatom hogy nagyon szeretem. Azt kaptam amit vártam egy gyors, halk, erős gépet. Kijelző nagyon szép,kár hogy a sötét felületek oldalról elszíneződnek, ez filmnézésnél zavaró lehet ha többen nézitek,de 2főnek még ok bár én inkább mostanában kirakom a tv-re ha nem egyedül nézem, ehhez a hangszórók is segítenek mert a tvtől 5 méterre is elég a hangszóró teljesítménye mivel a tv-n csak a kép megy, nem vettem olyan toldatot amin a hangot is át tudom vinni.
játékok faszán mennek, én nfs mw-ozok rajta, akkor mondjuk azért felmelegedik a gép alja és alatta megizzad a lábam de elviselhető gond nélkül. Az összerakottság,kidolgozás jó, bár néha ha úgy támaszkodok kézzel a gépre akkor ''nyikkanik'' egyet a ház ahogy az anyagok egymásnak nehezednek de sztem nagyon jó.
gyengék: az író,ami hzcs-nek már beszart, remélem nekem nem fog.
amúgy használható, már írtam vele kb 10dvd-t meg egy két cd-t de egy srácnak az olvasója nem olvata be, bár mindenki másnak igen.
meg még egy usb-t tehettek volna oldalra mert a wireless egerem vevőjét mindig hátra dugogatni kicsi nehézkes, de már rá áll a kezem, ja meg a külső billt is oda dugom.
a kékfog,wlan, infra trió faszán működik.
a gépemen votl egy spyware fertőzés amivel sokat szívtam, letörölni nem tudtam de a tűzfalam blokkolja hogy hozzáférjen a nethez így csak van, igaz kicsit lassult azóta a gépem(meg tettem fel több spyware írtót amik a win betöltődésénél lassítják a dolgot) és ebben sajnos a 4200es vinyó is partner, nem egy gyors de legalább nagy (100gb)
neki napi 8-10 órát megy és tuti jól használható.
a kártyaolvasó is rendben van, touchpad+bill jól használható bár egy külső bill sok gépeléshez nem árt,nem azért mert rossz a gép, hanem mert így kényelmesebb.
akinek kérdése van kérdezzen.
amúgy minden driver gyári rajta és sztem marad is.
aztán ha sok időm lesz madj újrarakom a spyware miatt. -
ByB
addikt
Ma voltak olyan kedvesek az NSE-nél és személyesen fogadtak!!!
Ez nem jellemző rájuk, mert elég nagyüzemnek tűnik a dolog. A laptop helyben nem produkálta a hibát, mégse néztek hülyének, vittem fotókat is a hibajelenségről!
Valszeg cserélik a panelt, meglátjuk... Eddig nagyon szikpatikusnak és hozzértőnek tűntek!!! (kop-kop-kop) A fejleményekről beszámolok!
ui.: Nem kellett semmi garipapír, a laptop alján lévő szériaszámból olvasták ki, hogy még garis-e! -
Pozitron
tag
válasz
AMD Power #1106 üzenetére
Igen láttam én is, csak az a baj hogy nm mindenkinek van 300k zsebben hogy elmenjen és vegyen egy tutkó notit.
De mint írtam nekem van asztali gépem játszani főként azon játszok, notin csak egyetlen játéknak kell futnia, az is egy UT mod... ha az elmegy rajta akkor ok. Amúgy meg internetezés, film meg ilyesmi miatt kell. Na meg nem utolsó szempont a mobilitás sem. -
Pozitron
tag
-
Radeon_5
aktív tag
Hát ez nem igaz..mégis csak bénázik valamit a WiFi driver. Az Intel pro/set wireless prog-gal megy, és időközönként mindig elszáll. a ''repair''-ral 10perc alatt mindig meg is javítja a drivert, de úgy 3naponta újra nem műxik. Mindig azt írja h ''wireless is turned off'', és sehol se lehet bekacspoli, csak repair. Qva idegesítő
Létezhet ilyen pofátlan köcsög vírus, ami mindig a wlan kártyát zúzza le?!
ja a gép asus a6va q034..
bocsi a flame-ért meg a off-ért
Aktív témák
Hirdetés
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- ACER Travelmate P258-M I7-6500U , 15,6"
- Panasonic Toughbook CF-19 - Ütésálló - elforgatható érintőképernyős - I5-3320M
- MacBook Air M2 15" 8/256GB Midnight, Magyar, Garancia 2027.06.17-ig, 100% Akku.
- hibas (vrm) Lenovo ideapad 330s-15kib i5-8350u/radeon dedicalt graphic/4gb ram/15" fullhd ips
- Acer Aspire One D255 netbook
- Lenovo Thinkpad T450 14" HD+ i5-5300U, 8GB ram, 240SSD, HDMI, BT, világítós billentyűzet, jó akku.
- HP 2013 UltraSlim Docking Station
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest