- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
Aktív témák
-
Imy
veterán
Sziasztok!
ASUS A3L-5017-es Notebookot szeretnék venni sulinetben. 212.000Ft igy az ára...
Mi a véleményetek róla?
Milyen házú? Müanyag, vagy valami más?
Gyözzetek meg a vételben, vagy beszéljetek le róla! -
girnyau
tag
Sziasztok!
Jakobkacsa remélem nem felejtettél el és tudsz valami infót adni az ASUS noteszről.
Köszi!
Sziasztok! -
Sziasztok!!
Szerintetek miért lehet az, hogy a laptopom simán irja a DVD lemezeket, de a sima mezei CD-ket nem hajlandó megírni?
(ASUS A4864KU) -
XBZ
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASUS 620-as PDA-m. Tök jól műxik egyébként. De.
Beletettem egy CF-es D-Link wifi kártyát és az istennek nem tudok vele felmenni a netre.
Paraméterek:
USR wifis router 128-as WEP ASCII-ben. (ugyanez beállítva a PDA-n is!)
Ha megpingelem a routert, válaszol és a gateway is.
A rohadt explorer pedig azt mondja ''a keresett oldal nem található''
Ja, és a router eszközlistájában sem látom a PDA-t bejelentkezve
Már fix IP-vel is próbáltam, de azzal sem megy.
Ha valakinek van valami jó ötlete, kérem ossza meg velem!
Üdv! -
jakobkacsa
senior tag
igen, Dothan van benne, FSB 533 MHz, DDR2 533 MHz RAM, 915PM chip, stb.
és innen pl. egyértelműen kiderül: Bővebben: link, ha máshonnan nem -
girnyau
tag
Sziasztok!
Megint volna egy kérdésem hozzátok most az ASUS A6Va Q034-es notesz az dothan-os procival van vagy nem és mekkora a proci fsb-je mert akárhol nézem mindenhol máshogy látom. Légyszi segítsetek már mert már nem látom a fától az erdőt úgy összekavarnak.
Előre is köszi!
Sziasztok! -
girnyau
tag
Igaz németül nem sokat értek, de a képeket megnéztem mint az olvasni nem tudó kis iskolás és szerintem elég szépen néz ki és úgy látszik jól össze is van rakva.
Köszi a linket -
jani0625
aktív tag
én is ezt a notit néztem ki, és elég jókat hallottam/olvastam róla, ha tudsz németül akkor itt találsz infokat:
http://www.encke.net/encke/modules.php?op=modload&name=phpBB_14&file=index&action=viewtopic&topic=2656&84
http://www.notebookjournal.de/tests/45
persze ezek német modellek, valamivel jobb felszereltségűek és olcsóbbak mint itthon de a nagyja ugyanaz. -
girnyau
tag
Annyira nem sürgős ráérek időm mint a tenger.
Köszi szépen a gyors reagálást a hozzászólásomra.
Akkor majd jövőhét!
Csáó! -
girnyau
tag
Újból Én!
Esetleg volna olyan ember akinek már van ASUS A6Va-s notija mert akkor szívesen fogadnék tőle pár mondatot arról, hogy milyen a kicsike. Mármint kinézetre, teljesítményre, melegedés, zörög-e, csattog-e stb... . Szóval ilyenek érdekelnének. Ha valaki tud segíteni az nagyon jó volna mert nemsokára aktuálissá válik a vásárlás és nem szeretnék valami ipari hulladékotmegvenni.
Előre is köszike!
Üdv mindenkinek! -
girnyau
tag
Jakobkacsa köszönöm szépen a segítséget!!!
-
jakobkacsa
senior tag
nézd, Go6200 NVIDIA mainstream megoldása (4 pixel pipe és itt 64MB VRAM-mal + TurboCache), Mobility X700 pedig ATi high(er)-end notichipje (8 pixel pipe 128MB VRAM-mal) [talán egy Go6600-nak felel meg].
ofkorsz X700 jobb, de többet is fogyaszt
- ha nem überjátszani akarsz, vagy CAD-ozni, akkor Go6200 jó lesz, és még akku is tovább bírja
- ha nagyon játszol, akkor X700, drágább, többet eszik és gyorsabb
ergo your choice - and your money's choice
teszt? gyors Anandtech keresés után: Bővebben: link - X700Pro és Mobility X700 összevetés, bár nem ASUS notiban - egyébként google it -
girnyau
tag
Sziasztok!
Jakobkacsa az volna a kérdésem, hogy az x700-as atiról van valahol valami teszt? És melyiket érdemesebb megvenni mert most láttam geforce 6200-asat is. Melyik videókari a jobb? Köszönöm a segítséget.
Sziasztok! -
jakobkacsa
senior tag
-
A.N.A.
csendes tag
Sziasztok!
http://www.prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=183448&start=1830
Engem is meggyőztek a szavazatok, meg miután láttam a gépeket, a FuSi és a Clevo nem jött be, így csak az Aspire 5024, ill. az Asus A6VA-Q012 v. Q034 maradt. Ezek között fogok dönteni, de lenne egy-két kérdésem.
Több oldalt nézegettem és eltérően van feltüntetve, hogy milyen a proci! (pl. nb.hu vagy http://www.asus.hu/index.php?i=notebook)
Mi a különbség a sima M 740, ill. az M 740 Dothan között?
Kérem segítsetek!
Köszi -
girnyau
tag
Sziasztok!
Noteszt akarok venni és ebben kérném a tapasztaltabb emberek segítségét. A tervezett gép egy ASUS A6Va Q012-es vagy Q034-es volna. Mi a véleményetek a kicsikéről érdemes megvenni vagy nem? Egy asztali gépet szeretnék vele helyetesíteni úgyhogy azért szempont volna az is ha azért néhány jobb játék is futna rajta. Mondjuk elsődleges a mooha volna de az gondolom csont nélkül elmegy rajta. És esetleg valaki az áfában tudna nekem segíteni az még jobb volna. Szóval várom mielőbbi véleményeteket a notiról. Vagy ha tudtok jobbat ilyen árba persze újonnan, akkor az ájánlásokat is szívesen fogadom. Köszönet mindenkinek.
Sziasztok! -
Almos
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe #179 üzenetére
A boltban teljesen korrektek voltak, szó nélkül újra gépre akarták cserélni, de az ismerősnek teljesen elment a kedve az asus-tól, ezért egy kicsit gyengébb hp-ra cseréltük át, aminek viszont mobil pentiumos procija van. Ő elégedett, a gép megy, bár én akkor is inkább asus-t választottam volna
-
bbchris
senior tag
Üdv mindenkinek !
Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy ASUS A620BT-hez ( PDA ) van-e magyarnyelvű leírás valahol és lehet-e hozzá kapni valami kiegészítőt pl , belső GPS azaz nem kell hozzá külső áramforrás továbbá VGA kamera , ki mit tud erről ? -
Almos
aktív tag
Egyik ismerősömnek segítettem ma laptopot venni, a végén sikerült rábeszélnem egy ASUS A6U 5049 15'' Mob. Semp. 2800+ DVD+/-RW gépre, egy ennél jóval fapadosabb HP gép ellenében.
Viszont otthon jöttek a meglepetések, miszerint a DVDRW ajtaja irgalmatlanul zörög, ha felpörög benne a CD (eddig még csak azt tudtam kipróbálni benne), akár gyári, akár TDK CD-R...
Felhívtam a boltot, megdumáltam, hogy holnap reggel kicserélik a meghajtót. Gépet otthagytam a tulajnál, aki este kétségbeseve hívott fel, hogy iszonyú hangos a gép ventillátora, egyszerűen élvezhetetlen a gép használata, annyira zajos. Mindezt word doksi szerkesztés közben, más, komolyabb feladatig még el se jutott... Ellenben winxpsp2 telepítés közben nekem nem csinált ilyet.
Elvileg az ASUS-ok, azért minőségi cuccok szoktak lenni, nem? Mondjatok már valamit, hogy mivel lehet meggyőzni a tulajt, hogy mégse ilyen szar az ASUS, mert holnap ki akarja cserélni egy drágább, fapadosabb HP-re... Ráadásul az én pofám is ég, hogy rábeszéltem erre a gépre, aztán minden baja van, pedig gyakorlatilag még éppenhogycsak bekapcsoltuk. Mert a másik HP gép szerintem nagyon gyér, celeron 1,3 2xUSB, nincs TVout, se lpt, se wlan, se kártyaolvasó, se semmi és még jóval drágább is...
Az ok, hogy a meghajtót kicserélik, de a gép saját ventije mennyire hangos nektek? Azt értem, hogy a Sempron csak úgy ontja magából a hőt, de azért nem kéne ennek elviselhető hangosságúnak lennie? (Én még nem hallottam személyesen, de holnap ez is meglesz)
[Szerkesztve] -
válasz
bLaCkDoGoNe #175 üzenetére
Koszi, kb enis ilyesmire gondoltam, 190-200k ra, ezek szerint nem vettem el annyira a sulykot
[Szerkesztve] -
Hi, bocs az offert de marha kivancsi vagyok mennyit erhet most a notebookom
, csak hogy tudjam mennyi kell meg hogy tudjak venni egy iBookot
Szal a gep egy ASUS A3000N, meg 1 ev gari (szeptemberben lesz 1 eves a gep), no pixelhiba, 40Hdd, Celeron M 1300Mhz procko, 256Mb ram, dvd iro, szokasos ASUS cuccok: tatyo, windoz, progz.
Nah varom az otleteket h ki mennyit adna erte. Jah es meg nem elado csak tajekozodok -
wendy
csendes tag
válasz
bLaCkDoGoNe #165 üzenetére
hat de nekem fontos, hogy birjon sokat az aksi, meg hogy konnyu legyen. es nem neznek rajta olyan sok filmet sem, hiszen arra ott van a dvd lejatszom, csak azert hatha egyszer, ki tudja.
egyebkent szerintem ez az a gep, amit ha meglatsz eloben, beleszeretsz. raday utcaban voltam az asus boltban, kivettek az uveg mogul
egyebkent ha jol emlekszem a power gomb az oldalan van, nem szokott cipeles kozben bekapcsolodni magatol? -
OddMan
őstag
Az ASUS A3E 5029 notinak az s-video kimenetét próbálta már valaki?
Néha filmnézésre is szeretném használni a notit ezért ha valakinek van infója az s-video minőségéről, az legyen szíves ossza meg velem. Az is érdekelne, hogy az Intel mennyire használható szoftvert ad az s-video interfész konfigurálásához. Lehet-e mozgatni, nyújtani a képet a tévén stb.
Az Intel integrált kártyáján régebbi Warcraft3 szintű játékok még elmennek élvezhető sebességgel?
Most sulinetben is meg lehet venni!
www.ramiris.hu
[Szerkesztve] -
bboss
csendes tag
Sziasztok,
mindenkinek köszönöm a segitséget, a xpsp2-es verzióját sikerült feltelpiteni a notira.
bboss -
bboss
csendes tag
Hát az biztos nem sp2-es xpvel próbáltam, de hát köszi, elvileg winowssal árulják és még az se volt rajta, most honnan a ...-ból vegyek sp2-es windwos-t menjek be microsofthoz és vegyek 210eFt-ért mert oké hogy oem-et adnak már 50-ért de hát na.
bboss -
xedos
addikt
''Igen ám, de az eszközök telepitésénél kifagy.
Gondolom azért mert túl sok új eszköz van benne, és ezért xp nem ismeri.''
Ettől nem fagyhat ki! Nekem A4760GU-m volt az P4-es hasonló...
Szerintem a géppel van valami...
Az ASUS preinstallnál meg azt hiszem üres de formázott winyó kell...
Majd fél éve volt, amikor kipróbáltam... azóta eladtam. -
xedos
addikt
válasz
Keresztapa24 #158 üzenetére
Pl... Amit belinkeltél céget -annál?
Asushoz elég sok helyen lehet...
De keress rá az akkukirályra... -
bboss
csendes tag
Hello,
most kaptunk cégnél A4864KU notikat.
Nagyon szép nagyon jó, csak rendszer nem volt rajta.
Gondoltuk sebaj telepitünk rá XP-t
Igen ám, de az eszközök telepitésénél kifagy.
Gondolom azért mert túl sok új eszköz van benne, és ezért xp nem ismeri.
A következő lépés az volt hogy biosban letiltottuk az eszközöket, hátha igy menni fog. A rekakció ugyanaz, igy sem ment.
A gyárilag kapott asus xp preinstall lemez meg valami pure os-t kér hogy azt telepitsük fel.
Tudnátok segiteni jó lenne, mert ott vannak a gépek nagyon jók csak éppen nem tudjuk használni.
Nem vagyok win ellenes de a suse linux kb 40 perc alatt felkúszna rá, csak éppen az jelen esetben nem segit rajtunk
Köszönettel
bboss -
Keresztapa24
tag
Nekem senki nem tud segíteni???
-
wendy
csendes tag
igazabol nem nagyon ertek hozza, de vannak olyan filmek amik nem szepen jelennek meg rajta igaz?
en nagyjabol csak internetezesre, filmnezesre, szovegszerkesztesre hasznalnam, ezekre vajon megfelel e? -
bLaCkDoGoNe
veterán
Szerintem marha jó a kijelzője... Először én is tartottam tőle, hogy kicsi lesz, de aztán megnéztem élőben, és bizony nem kicsi. A 16:9-es képernyő nekem személy szerint sokkal jobban bejön, mint a 4:3-as, de ez nyilván személyfüggő. Mivel én CAD-re meg Photoshopra használom főként a gépemet, nekem különösen jó a 16:9-es kijelző, mert kedvemre tudom pakolászni az eszköztárakat, és még a munkaablaknak is marad bőven hely.
Eddig semmivel nem volt gondom, játszani is prímán lehet rajta, munkára meg (mint már említettem) egyenesen kiváló. -
Keresztapa24
tag
Hali nekem egy ASUS A3519LB típúsu laptop-hoz kellene aksi...ha van valakinek eladó vagy tudja hogy hol lehet venni,akkor írjon !!!! Erről a gépről van szó: Bővebben: link
-
wendy
csendes tag
válasz
bLaCkDoGoNe #145 üzenetére
hu koszonom, nagyon szep ez a kis noti.
es az nem zavar teged, hogy 16:9es a kepernyoje? en egyedul csak attol felek, no meg attol, hogy tulsagosan is kicsi lesz az egesz.
van olyan dolog rajta, amit nem tudsz csinalni? -
animatrix11
őstag
Sziasztok
Asus M2400-as notim van 1,3 ghz mobilcel., 256 mb ram, 30 gigás vinyó cd-iró/dvd
zsír új, nem használtam vettem, xp prof-ot raktam rá, feltelepítettem a noti cuccokat meg 1-2 apróságot office, nero, acdsee, és qrva lassan bootol be, a bootoláskor 10-12 halad át az a kis csík, és a win is elég lassú az én gépemhez képest ami 1 PIII-as (1,5ghz, 512ram),
normális ez? valamit nem jól raktam fel? én többet vártam a mobil celerontól meg az asustól
a válaszokat előre is köszi! -
BosX
aktív tag
ASUS S5A-val van vlami itthoni tapasztalat?
Kapni egyáltalán itthon? (magyar billel, oprendszerrel?) -
bebean
aktív tag
Üdv!
az lenne a gondom,. hogy a notimon keletkezett egy kis repedes (kijelző bal alsó sarkanal) & nem tudom eldönteni, hogy elmenjek-e egy ilyen problemaval a szervizbe probalkozni, vagy nem erdemes. van vkinek tapasztalata az asus szervizzel?
novemberben lesz egy eves a gep, kb. április környeken vettem eszre a repedest. nem hurcolom nagyon magammal, asztali gepkent hasznalom (A4L, 3.5 kg...)
a lenyeg, hogy nem keletkezhetett a repedes ütestől pl., hanem valoszinüleg anyaghiba vagy nem tudom. kicsit tartok a torturatol, ami ezzel jarhat, ha egyaltalan beveszik ''megvizsgalni'', mert az el szokott huzodni & ez az egyetlen gepem van...
itt egy foto (800k): Bővebben: link -
AMD Power
titán
válasz
bLaCkDoGoNe #147 üzenetére
Igen az miatt. Én is Békási vagyok már 6 hónapos korom óta!
( 23 vagyok)
-
AMD Power
titán
válasz
bLaCkDoGoNe #145 üzenetére
Te Békásmegyeri vagy?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Nekem egy W3N notim van, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Amikor vettem, akkor a Sonomás változatról még csak hírek voltak, ill. a platformtesztek alapján inkább a jól bevált Centrinos rendszer mellett döntöttem.
A választásnál az elsődleges szempont az volt, hogy viszonylag kicsi és könnyű legyen a notebook, de teljesítménye viszont legyen izmos. Mindenképpen olyat szerettem volna, amiben van mR9700. Ez a notebook nekem tökéletes választásnak bizonyult, az asztali gépemnél 1.5-2x jobb számítási teljesítmény, 3000 feletti pont 3DMark03-ban és mindemellé csak 2.2 kiló.
Én elsősorban munkára használom (CAD, Photoshop, kódolás), de néha-néha egy kis COD is futkározik rajta - tökéletesen. A 16:9-es ColorShine kijelző nekem nagyon tetszik, munkára, filmnézésre egyaránt ideális.
Ha további tapasztalatokra ill. információkra vagy kiváncsi, akkor egy korábbi hozzászólásomat ajánlom figyelmedbe: Bővebben: link. -
Side_
aktív tag
up
-
Side_
aktív tag
Hi!
Nem tud valaki olcsón ASUS A730W + GPS-t?
(Használt is OK.)
///ja, és egyelőre csak egy kérdés volt. -
goodwill
tag
http://www.notebook.hu/notebook/asus/a6v/asus-a6vc-b015
http://www.notebook.hu/notebook/asus/a6ku/asus-a6k-q002
és az isten!!!!! :
http://www.notebook.hu/notebook/asus/a6v/asus-a6va-q012
ezeket ajánlom én, ha asus...
persze drágábbat mindig lehet -
wendy
csendes tag
bump..
-
wendy
csendes tag
sziasztok!
vegre osszegyult a penzem egy notebookramivel tobb ismerosom is az asust javasolta, es nekem is nagyon tetszik az, ahogy kinez egy asus notebook
, ugy dontottem h ASUSt veszek.
szerintetek megeri most ASUSt venni? vagy ugyanennyi keretbol mar tudnek venni jobb gepet is?
mar nezelodtem a tipusok kozott, bar en nem vagyok szamitogep zseni, nem is nagyon ertek hozzajuk, ezert szeretnelek titeket megkerni arra, hogy velemenyezzetek a kovetkezo tipusokat, vagy adjatok otletet, hogy milyen marka / tipus kozul valasszak.
ASUS M6858NEB
http://www.notebook.hu/notebook/asus/m6800n_sorozat/asus-m6858neb
ASUS M6V-8012
http://www.notebook.hu/notebook/asus/m6000av/asus-m6v-8012
ASUS W3N-H0042
http://www.notebook.hu/notebook/asus/wl000n_sorozat/asus-w3n-h0042
ASUS W3V-H007
http://www.notebook.hu/notebook/asus/wl000n_sorozat/asus-w3v-h007
segitsegeteket elore is koszonom -
bLaCkDoGoNe
veterán
Asszem a Zero Brigt Dot garancia csak bizonyos típusokra érvényes. Amúgy pedig (idézek az én notim garifüzetéből) '' A kijelző akkor tekinthető pixelhibásnak, ha legalább 3 sötét, vagy 6 világos, vagy összességében 8 hibás képpont található rajta.''
Én a notimat májusban vettem, akkor még így volt... azóta lehet, h. változott a dolog. -
SimonMágus
senior tag
Azt hiszem fentebb írtam, hogy 30 napon belül egy pixelhiba esetén is...
Aceréknél is rákérdeztem, ők kilenc részre bontják a képernyőt, a középső részben egy hiba esetén is cserélnek (mindegy hogy subpixel v. pixel), a többi 8/9-ed részen pedig 3 pixelhiba esetén.
Bocs, hogy Aceres dolgokat írok ide, de szerintem összehasonlítás végett sem rossz.
Köszi az érdeklődést, sztem az Acer totyikban többet is írok majd róla.
Ahoj -
alorinc
tag
válasz
SimonMágus #133 üzenetére
Engem érdekel a géped!
Ki mit tud arról, hogy az Asus 2 pixelhibánál cseréli a gépet? -
SimonMágus
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #132 üzenetére
Jaja, csak nem minden nap jutok ilyen gépecskéhez, gondoltam büszkélkedek egy picit...
Nézd el nekem -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
SimonMágus #131 üzenetére
Sok sikert hozzá, bár a részletes technikai ismertetés inkább az Aceres topikba való.
-
SimonMágus
senior tag
Sajnos goodwill kollegával buktuk az asus-t, betli volt az eladási szándék, így végül is megvettem ezt:
Acer Aspire 5024 WLMi
Processzor: AMD Turion (1M/HypTr) 1800 MHz
Winchester: 80GB ATA/100
Memória: 512MB DDR memória, mely 2 GB-ig bővíthető
CD-ROM: DVD-Dual
Képernyő: 15,4'' WXGA CrystalBrite TFT-kijelző 1280 x 800 képpont felbontással, mely az Acer GridVista segítségével támogatja több ablak egyidejű megjelenítését
Videó: ATI® MOBILITY™ RADEON™ X700, 128 MB VRAM-mal, ATI POWERPLAY™ 5.0, Microsoft® DirectX® 9.0 és PCI Express™ támogatásával
DualView™ támogatása
Akkumulátor: 60 Wh-s lítium ion akkumulátor
3 óra akkumulátor-üzemidő
Klaviatúra: 88/89 gombos billentyűzet; fordított „T'' kurzorelrendezés; legalább 2,5 mm billentyűleütési úttal
Négy gyorsindítógomb: internetböngésző, e-mail (LED-del), Acer eManager gomb és egy, a felhasználó által programozható gomb
Pozícionáló eszköz: Érintőpad gombokkal és 4 irányú, integrált görgetőgombokkal
Audio: Audiorendszer két beépített hangszóróval
MS-Sound™-kompatibilis
Beépített mikrofon, 1 x hangszóró/fejhallgató/vonal-kimenet csatlakozó, 1 x mikrofon/vonal-bemenet csatlakozó
Szoftver: Microsoft® Windows® XP Home Editon EN/HU
Norton AntiVirus™
NTI CD Maker™
PowerProducer®
Bővítőhelyek: 1 x PC Card bővítőhely (Type II)
6 az 1-ben kártyaolvasó (SM/MS/MS-Pro/MMC/SD/xD-Picture card™)
Interfészek: 4 x USB 2.0 csatlakozó , 1 x infravörös port (FIR)
1 x csatlakozó külső kijelzőhöz (VGA)
1 x S-video/TV-kimenet csatlakozó (NTSC/PAL)
1 x IEEE 1394 csatlakozó
Kommunikáció: 56 K ITU V.92 modem, 10/100/1000 Mbps gigabit Ethernet; Integrált vezeték nélküli hálózati kapcsolat (kétfunkciós 802.11b/g), Wi-Fi CERTIFIED™
Méret, súly: 363 x 278 x 24/32,9 mm, 3,07 kg
Asszem ebben sem fogok csalódni! -
goodwill
tag
válasz
ízirider #128 üzenetére
gyakorlatilag kevéssel fizetek többet és nagyobb a kényelem, vihetem bárhova, 3kg, asztali teljesítmény...
ha gamelni akarok, akkor meg usb egér és usb klavi...ehehehehhe
most költöztem el otthonról és nem akarok mégegy desktopot venni, hanem egy dtr-t (desktop replacement)
érti???
nyah..ezé
http://www.notebook.hu/notebook/asus/a4000g/asus-a4gaq016 -
válasz
goodwill #127 üzenetére
Hat nemosztom a velemenyed teljese, mert ha notebook akkor azt sok helyen lehessen hasznalni, ne legyen marha nagy marha nehez, munkahoz elegendo akksiido, jo kommunikacios lehetosegek, aranylag ismert hardverek linux szinten. Nekem kb ez kell egy notynal. Nemtudom miert kellene asztali procis asztali videokartyas, meg stb-s cuccot venni notebooknak? Egyreszt ha az oledbe rakod megsulnek a dolgok a nemesebbik helyen
Meg nemtom ki all neki gamelni notin, szal egy ilyen asztali style noty szerintem kb olyan Pentium4 SDram duo kategoria. Radeon 9700 + 5400es Winyo....
Nah persze ez csak az en velemenyem, de nekem akkor is pl jobban teccik az amikor notebookrol van szo nem pedig Deskbook vagy nem is tudom minek nevezzem, biztos hivjak valahogy.
Amugy kivancsi vagyok ervekre, melyek egy ilyen vasarlasa mellett allnak. -
goodwill
tag
aszongyák sokan hogy az AMD turion 64+ most a legjobb mobilproc, amit az intel csak jó fél év múlva fog esetleg überelni, mert ''köztudott'' hogy a mobile pentium procik keletekezése gakorlatilag visszabutítással és kapacitáscsökkentéssel jött létre... és akkor már inkább centrino technológia, vagy ha nem számít hogy az akksiidő kb 1,5-2 óra akkor inkább a asztali proci annak minden előnyével és hátrányával együtt...én is eképpen tartom még mindig talonban a zd 8000-et
-
Dev86
csendes tag
Az Amd Turion 64-ről mi a véleményetek? Ilyet láttam az egyik árlistán,egy Asus Notiba. A Kérdésem csak annyi,hogy jobb mint a Pentium Dothan? Mert nekem az akumulátor ideje ami nagyon fontos lenne ! Előre is köszi a válaszokat !
BYe ! -
válasz
jani0625 #119 üzenetére
hi,
koszi, es ez az afa lenne az az MWST (Mehrwertsteuer), ha minden igaz. Szal odakint csak 16%, ez cool. Sajna en az afaval nem tudok iesmit csinalni, de hamar csak 16% az is eleg sokat jelent.
De ez igy akkor is zsirfoleg ha olyankor veszed amikor a euro jo olcso
Nah a gepem: A3000N, Celeron M 1300Mhz, 256Mb DDR266, 40Gb winyo, i855GM chipset stb..
A Metroban vettemeccer nagyon megakcioztak, amit eloszor kihoztak az sajna nalam is pixelhibasvolt, de erre odafigyelven hoztak egybol egy masikat, asszem 1 pixel nem volt jo... Dehat ha vesz az ember valamit legyen mar tokeletes. Mar lassan egy eve nyuzom, napi 18-20orat megyis szegenyke ha eppen ra vagyok kattanva a gepezesre
Mot linux van rajta Mandrake 10.2 de volt mar SUSE, Debian, gentoo meg sorolhatnak, hardverrel nem volt sok gond elegge egyseges cumokat raktak bele mindent felismert a linux. Egyedul a kartyaolvasoval van gaz mert az SDkartyakat a szabad forrasu szoftverek sajna nem kezelik
DVDiro az is birja a strapatmegfordult mar benne par lemez, illetve az aksi, hat nekem ha pl csak mp3at aakarok lejatszani es kikapcsolom a monitort akkor olyan 6-7 orat is kivisz, filmnezes felig felkapcsolt monitorvilagitassal 4+, persze a proci olyan 500Mhz korul van csak ilyenkor.
SZal, nekem panaszon eddig nem volt ra, van meg ra 1 ev gari, ahogy hallottam magyarorszagi szerviz elegge rendes, csakhat araik azok vannak rendesen, megkerdeztem mennyiert raknanak bele fel giga ramot, ok meg kb 60+afat mondtak olyan honapja.
Nah ennyi mert mar igy is nagyon hosszu lett -
jani0625
aktív tag
itt van egy teszt az emlegetett modellről:
http://www.notebookjournal.de/tests/45
vannak negatívumai de én szvsz el tudnám viselni
mennyi különbség lehet az 1.73as és az 1.86os proci közt?
nagyon gondolkodok hogy a kisebbet vegyem... -
Blackmate
őstag
Ha valaki németből akar notit venni a www.notebooksbilliger.de-t csak ajánlani tudom. Amikor németbe voltam vettem tőlik egy Asus-t, de pixelhibás volt. Visszaküldtem, és visszakaptam a pénzem, kb 2 hét alatt.
-
jani0625
aktív tag
válasz
ízirider #118 üzenetére
hali!
adót kell fizetni természetesen ha magánszemélyként veszed, de mivel euban vagyunk ezért elég ha kint megfizeted a 16%os(és nem 25%os áfát) vám természetesen nincs, gari érvényes itthon is. Viszont ha áfakörös vállalkozásod van akkor áfa mentesen tudod kint megvenni, persze itthon be kell vallani, de mivel áfakörös vagy ezért egyből vissza is tudod igényelni még abban a bevallásban,ergo neked az áfa nem kerül semmibe.
ha futárral jön akkor előre át kell utalni a pénzt és ha megjött akkor egyből küldik, úgy tudom hogy a neten még ''nyomon is tudod követni'' hogy épp hol van.
Bár ezt nem tudom biztosra mondani. Elvileg 2-3 nap alatt megjön.Ja és én úgy tudom hogy euróban kell átutalni.
nagyjából ennyi.
a notidról is mesélhetsz révén asus topicban vagyunk. -
Csovi, nekem most ASUSom van es amennyiben PC szabvanyi notyt veszek a jovoben az csak ASUS lesz
, a geppel minden a legnagyobb rendben van szal a Markat csak ajanlani tudom.
Koszi a kimerito valasz!!! Halas vagyok erte, ugyh ha kell meselhetek az ASUS A3000Nemrol, hogyha kivancsi vagy az ASUS notikra.
Amugy, hogy ''muknek'' mod: mukodnek (kicsit gyorsan irtam) a dolgok az ilyen kulfoldi vasarlasoknal??? Adot hogy kell fizetni???? Illetve ha mondjuk futarszolgalattal hozatod be akkor miben kell fizetni?? Forintban is lehet avgy Euroban csak? Kb arra lennek kivancsi, hogy miben ter el egy ilyen vasarlas, egy magyarorszagitol
Gondolom vannak torvenyi kereteinah ezeket nem ismerem
pl.: Afa meg ilyesmi egyaltalan kell afat fizetni ilyenkor, mjuk gondolom vam az van ra vmennyi.
[Szerkesztve] -
jani0625
aktív tag
válasz
ízirider #112 üzenetére
Hali!
én spec Németországból akarom behozni, elképzelhető hogy ismerőseim hozzák,de lehethogy futárszolgálattal kiküldetem ami cégtől függően 30-50euro.
azok az oldalak ahol én nézem őket: www.notebook.de(ez kicsit drága,de mindent magad konfigurálhatsz szinte) www.notebooksbilliger.de(ez olcsó,de itt a legdrágább a ''fuvardíj'' 50euro de nagy a választék), www.mediafrost.de (itt elég jó árak vannak, de némely gépnél elég ingadozó árak, ha jókor rendeled akkor akár 60euroval is olcsóbb lehet mint máskor)
én még lehethogy az áfával is variálok(cégen keresztül hozom be, ami meg főleg megéri)
de arra figyelj hogy a gép nemzetközi garis legyen Pl.: ibm,asus stb.
én spec asusban gondolkodom ahogy azt már olvashattad is.
ha kérdésed van, kérdezz -
OddMan
őstag
ASUS notit szeretnék vásárolni, de nemtom, hogy milyen procissat vegyek. Nagyon ritkán fogom táp nélkül használni, ezért számomra inkább a proci teljesítménye lenne a fontosabb, mint a fogyasztása.
Szal melyik a gyorsabb CPU az M vagy a desktop?
- Intel® Celeron® 2930 MHz CPU
- Intel® Celeron® M 1400 MHz CPU
- Intel® Celeron® M 1500 MHz CPU -
goodwill
tag
válasz
SimonMágus #104 üzenetére
hy, hát egyenlőre úgy volt h ma talizunk és lecsekkoljuk a dolgokat, és akkor meg is veszem ha oké, de se ma se a héten nem tud feljönni, nekem kell lemennem...
úgyhogy ha mész, akkor sok sikert, és várom a tapikat...
ha gondolod csörizz rám, és visszahívlak, dumálnék veled...
thx -
takacsnorbi
csendes tag
Sziasztok!
Asus A3L-5028 notebook érdekelne! Várok tapasztalatokat, véleményeket.
Érdekelne, hogy milyen akku van benne.
Mit jelent az MPM?
Előre is köszi! -
jani0625
aktív tag
válasz
SimonMágus #87 üzenetére
Hali!
én is egy ilyen notit akarok venni németeknél csak ezzel a konfiggal:
Basis
Intel Centrino Technologie mit Pentium M 750 1.86 Ghz (Alviso/Sonoma)
2MB 2nd Level Cache, 533FSB
1024 MB DDR2-533 PC2-3200 RAM
max. 2048 MB (2 Steckplätze, 2x mit 512 MB belegt)
100 GB Festplatte
15.4 Zoll WXGA Widescreen Color Shine Glare Type TFT
Komponenten:
8x DVD-Dual D/L double layer Brenner
Der neue High-End-DVD-Brenner erreicht folgende Schreibgeschwindigkeiten:
- 2,4x auf DL DVD+R
- 8x auf DVD-/+R
- 4x auf DVD-/+RW
Brennt sowohl CDs als auch DVDs
128 MB ATI Mobility Radeon X700 Grafik (PCI-Express)
Kommunikation:
1xRJ 11 Modem
1xRJ 45 LAN
On board 10/100/1000 Mbps Fast Ethernet Controller
integriertes Intel Wireless LAN 802.11g (54 MBit)
Bluetooth
Schnittstellen:
1x PC-Card Typ II PCMCIA
1x IrDA (Infrarot)
1x IEEE1394 (Firewire)
1x VGA externer Monitor
1x parallel (EPP/ECP)
4x USB2.0
1x Line-out (inkl. SPDIF-Support)
1x Mic-in
1x Line-in
1x RJ-45 LAN, 1x RJ-11 Modem
4-in-1 Card Reader (MMC/SD/MS/MS-P)
Ausstattung:
3D Stereo Surround Sound System
Li-ion Akku, Netzteil
durchschnittliche Laufzeit: ca. 3.5 Stunden
Gewicht ca. 2,9 kg
integrierte Web-/Videokamera (1.3 Megapixel)
Betriebssystem/ Software:
Microsoft Windows XP Home (Recovery-CD)
Serviceleistungen:
2 Jahre pick&up & return Garantie in Deutschland
2 Jahre internationale Bring-In-Garantie
Akku 12 Monate Garantie, Display 24 Monate Garantie
inklusive Netzteil, Akku, Handbuch, Treiber-CD´s
+3évre való gar kiterjesztés
kb 325k
remélem aug vége - szept vége között meglesz -
Blackmate
őstag
Nekem egy Asus Z9200-am van. Németbe vettem. Én is próbálkoztam hasonlóval. Meg lehet próbálni a bill cserét, de szerintem nem sok esélye van. Meg drága is. Egyébként a gyári is ragasztott matrica, csak igényesen van megcsinálva
. Javaslom nézz be ebbe a topikba: Bővebben: link. Vagy épp megnézheted, hogy én milyet csináltam: Bővebben: link. Nem kell hozzá csak egy kis kézügyesség, annál több türelem, és kb 400 forint
-
xedos
addikt
Nem találom a levelezésemet....
Az ASUS magyarországi szervízhálózatával leveleztem.
Kb 10-15ezer Ft a csere.
Nekem Asus Z8100G-m volt magyar neve A4760GUA47G szerepelt az alsó címkén...
-
wpo
csendes tag
sziasztok!Szeretnék venni egy Asus notebookot Ausztriában.300E Ft lenne.Ott kint olcsóbbak.Magyar billentyüzetet kellene beletenni,de Magyarországon nem forgalmazzák ezt a modellt.Hogy lehetne kideriteni,melyik modell billentyüzetét lehetne beszerelni?A6000 szériával láttam egy helyen.Talán ezé jó lenne?A tipusa:
Asus Z9218K.
Amd Turion 64 1800+,100 Gb hdd,dvd-iró,1 GB RAM,Nvidia Go6200 Turbo Cache,stb.
Ha van vki,aki tud vmit,irjon!
Köszi.
Ja,sürgös!! -
válasz
SimonMágus #100 üzenetére
Igy is va, ahogy irod...
Olyan plusz 10k-ért garantált a csere akár egy pixelhiba estén is...
Ja, amúgymeg, kicsit megnyomkodtam a panelt nagyon finom ruhával, és eltünt az a 2 pixelhiba (olvastam vhol, hogy ezt próbáljam ki, de nem nagyon hittem, hogy beválik, de igen! ''bekapcsolt'' a pixel)! De az igazsághoz hozzátartozik, hogy havernak ez nem jött be... -
goodwill
tag
válasz
SimonMágus #100 üzenetére
értékes info...kösz
remélem nem nyúlom le a géped, de hétfőn veszek egyet a sráctól...
thx
peace -
SimonMágus
senior tag
Megvan a fordítás is:
A legjobb grafikai minőséget a Nulla Világos Pont LCD elv biztosítja. Ha akár csak egy világos pontot talál, a vásárlást követően 30 napig ingyen kicseréljük a monitort kérdezés nélkül.
Ez nem pont az én fordításom, de még így sem rossz...
Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged