- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
rYaN-
tag
válasz
Janaboy #2994 üzenetére
no comment, remélem én nem kerülök ilyen helyzetbe.
Az a baj ezzel a márkát járatják le.
Mellesleg kb. 2 hete írtam az asus supportnak, mivel nem tudom használni az S/PDIF kimenetem. Állítólag be kell dugni az optikai kábelt, akkor kapcsol be, de én szeretném az ő szájukból hallani.
Kaptam egy automata megerősítést, benne egy linket, melyre 48 óra elteltével kell kattinta, ha nem lenne válasz. Persze nem volt, kattintottam. Az oldal szerint high priority lett a panaszon/kérésem, igyekeznek hamar megválaszolni... Gondolom valahol elakadhatott az üzenetem................ -
SunBreeze
aktív tag
hey hzcs!
nincs kedved az én notimat is (meg lehet hogy a tesóm notiját is)elvinni a tieddel együtt?
márha van rá nemzetközi gari
az enyémnek kicsit súlyosabb problémája van, ha felmelegszik az alaplap elkezd recsegni a hangja, meg vagy ksimillió pixelhibája van a monitornak, de a dvd író tökéletes (eddig :S )
[Szerkesztve] -
jani0625
aktív tag
hihetetlenül bosszant ez a szervíz dolog, főleg hogy a gépem elé még most több mint fél év után is örömmel ülök le mert pazar.
-
hzcs
senior tag
Akkor azt hiszem ha visszakapom a gépemet a dvd író javításból (99%-ra biztos hogy semmit nem tesznek vele), akkor inkább rászánom azt az 5-6 ezer benzinpénzt, hogy visszavigyem osztrákba ahol vettem. Ott remélem máshogy álnak a témához, és ők nem akarják elijeszteni a vevőiket. Az NSE-t akkor ezek után hadd ne jellemezzem.
-
SunBreeze
aktív tag
hát ennek felettébb örülök
most akkor micsináljak? -
Janaboy
veterán
Sziasztok!
Miután elolvastam az NSE-vel kapcsolatos hozzászólást, nem hagyhattam szó nélkül. Íme a sztorim:
Vásároltam egy A6Va típusú notebookot 2005. szeptember 20-án, melyet február környékén Jack dugó problémával elvittem a Rikvest Kft-hez, ahol is kicserélték az alaplapot. Rövid időn belül kiderült, hogy az eszköz az eredeti 1600 MHz helyett 1200 MHz-en üzemel 533-as FSB helyett 400-on. Időközben a Rikvest Kft. a garanciális szervíz jogát elveszítette, melyet az NSE Hungary Kft. vett át. Márciusban hozzájuk került az eszköz, ahol is 3 hét szervíz után ugyanúgy (érintetlenül) visszakaptuk. Két napon belül ismét elküldtük az eszközt, ahol ismét 3 hetes huzavona után az egyik szervízes ''nagylelkűen'' felajánlotta, hogy kapunk egy 1.7 GHz-es processzort. Amikor kézhez vettük az eszközt ismételten kiderült, hogy a megfelelő teljesítményt így se éri el, hiszen még mindig csak 400 MHz-es volt az FSB-je és a szervíz során a fedlapot is szépen összekarcolták. Ezen némileg felhábordtunk, de türelmesen visszaküldtük az eszközt ismét. Ezután 8 hétig szervíz alatt állt az eszköz. Folyton ígérgetés volt, meg hogy leveleznek a Taiwan-i Asussal. Aztán nagynehezen megcsinálták és visszaküldték. Mondtam többször is, hogy cseréljék ki, de annyit mondtak, hogy ez nem így működik. Mellesleg cseréltek kijelzőt, alaplapot és processzort (legalábbis ezt állították). Beszéltem mindenkivel, akivel csak lehetett, fogyasztóvédelem stb, persze senki nem tudott semmit tenni, két dolog van-> polgári per és békéltető testület. Az utóbbinak az a hátránya,hogy a hozott ítéletet nem kötelesek elfogadni, viszont nyílvánosságra kerül és ingyenes. A polgári pernek pedig nagy hátránya, hogyha az NSE nem magyar tulajdon, akkor oda kell menni perelni, ahova be van jegyezve a cég. Amugy folyamatosan flegmázást kaptam, a magyar állítolagos szervizes (remélem ezt egyszer olvassa) egy oltári nagy bunkó volt. Lenyomta a telefont, anélkül, hogy befejeztem volna a mondandóm stb.
Hát nagyjábol ennyit tudtam elmondani. Cél volt amugy, az Asusnak írni, de mivel 2 napra rá visszakaptuk az eszközt, így elmaradt. De akkor is ezt tartom az egyik legjobb lépésnek.
Üdv
U.i.: Megdöbbentő, ami le van írva arról, hogy hogy néz ki az egész. -
SunBreeze
aktív tag
nemáááááá
most akartam beküldeni a notit hogy lcd csere legyen, most akkor lehet hogy egy másikból fogják átteni ebbe a monitort?!
ó hogy *************************************
jah és még a hangjával is baj van... lehet hogy nem is fognak vele foglalkozni ?? -
Kokot
csendes tag
Melyik a legolcsobb pda ,és mennyibe kerül amin van már wlan ? Tehát hogy hotsportol lehessen rajta Skype-ozni.
-
oliolioli
csendes tag
Sziasztok!
Leirnám én is a tapasztalatom az ASUS magyarországgal kapcsolatbanavaly novemberben vettem egy A4 book notit, ami kb. két hónap után beadta a kulcsot, a kijelző csak néha működöt, bizonyos állásokban.Febr 28-án a GLS futárszolgálattal el lett küldve az NSE hungary-hoz Szigetszentmiklósra, ahol azóta is javítják.Az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy kb. harminc alkalommal telefonáltam, majd miután telefonon megigérték hogy alkatrész hiány miatt nem tudják javítani, faxon küldenek csere igazolást, amit természetesen nem tettek meg.Eztán már kissé zabos lettem, és elmentem személyesen.A szervízt a vicc szó jellemzi a legjobban!Egy lepukkant szerelőcsarnokban egy francia házaspár gányol!A javításra beérkezett cuccokból vesz ki alkatrészeket, és építik át olyanokba, aminek már rég lejárt a javítási határideje!!!Ezt azért tudom ilyen határozottan, mert több mint négy órát vártam a fönökükre, aki szintén francia, alíg beszél magyarul, és extrán gerinctelen igérgető ''ember''!Ügyfélszolgálat és panaszkönyv természetesen nincs!Miután a telefonos hölgynek jeleztem, hogy bármikor jön meg a főnök megvárom, max minél később jön annál mérgesebb leszek, nagy nehezen előkerült, és kiállította a csere igazolást, amit bevittem a CHS-hez, ahol újabb egy hetet vártam, és közölték ők ezt nem fogadják el. Közben megjött a laptop is javítva, ami olyan jól sikerült, hogy már be sem kapcsol!Újra visszaküldtem nekik, jelenleg itt tart a dolog!Nehezményetem, hogy a GLS érték nélkül veszi át a csomagot, amikor átveszem nem tudom kipróbálni, és tul képpen az egész bánásmódot!Egy biztos: többet semmi olyan terméket nem vásárolok, amihez az ASUS-nak bármi köze van!!Laptopom továbbra sincs, és polgári peren kívül más esélyem nincs, de jövő héten valszeg megteszem a szükséges lépéseket.
-
Feri1990
tag
Hy All!
A napokban vettem egy Asus A3H notit de a lan részét nem sikerül beállítani. Be van dugva a kábel de azt jelzi ki hogy nincs csatlakoztatva. Ötleteket várom. -
no-0ne
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni notebook vásárlásához. Mi a véleményetek erről a modelről:
A6KM-Q057 [link]
Esetleg van valakinek gyakorlati tapasztalata?
Előre is köszönet! -
Touareg
tag
Jók az ASUS PDA-k?
-
Hege
tag
válasz
JowoodSanya #2973 üzenetére
Ilyen nincs, hogy jobb vagy roszabb. Mindig van pro és kontra is.
Meg kell nézni, hogy mennyit szánsz rá és hogy számodra mik azok amik mindenképp kellenek, aztán meg kell keresni a kompormisszumot.
Ha pl neked mindenképp kell a webcam meg a 2 év gari, akkor nem alternatíva a HP.
Miven nekem van személyes tapasztalatom az ASUS A6U-5050 és Hp nx6125 gépekkel, azt mondom, hogy jobb a Hp, ebben a konkrét esetben, az én szempontomból!
A hp-nak is vannak gyengébb szériái, de ez minden gyártónál így van, viszont az nx6125 elég best buy, ha az ár/érték arányt viszgáljuk, bár nem tudom most mennyi (anno ugyanannyi volt az 5050, mint a 6125). Van saját topicja az nx6125-nek is. Érdemes beleolvasni, nem sok panaszt találsz benne
Na, de ez itt ASUS fórum, úgyhogy nem off-olok, mert még valaki megver
[Szerkesztve] -
Hege
tag
válasz
JowoodSanya #2971 üzenetére
Ha egyáltalán nem érdekel a grafika akkor jó lesz a Turionos gép. A Celeronosat semmiképp sem venném. A GeForce meg fogaszt is fűt is, szóval én az 5111-re szavazok, ha már mindenképp eme 3 gép közül kell választanom.
Talán nézz szét más gyártóknál is. Én kb fél éve az 5111 elődje (5050) és egy HP nx6125 között variáltam. Végül a HP lett, mert nem volt sok kedvem a SiS chipkészlethez és grafikához. Unokatesóm megvette az 5050-es gépet és sajnos nála is kijöttek a fórumon olvasható hibák (sokol ráidók hangját idéző hangszórók, TSST DVDíró, ...)
Persze a 5111-ben lehet ezeket már javították, de én továbbra sem vennék SiS-es gépet.
Nehéz a döntés. Gondold végig, hogy neked mi a fontos. Én lemondtam az ajándék egérről és táskáról, webcam-ről, infa port-ról viszont van egy gépem amit szívesen használok, mivel semilyen bosszantó tulajdonsága sincs és az ATI x200 miatt a Vista is szépen menni fog rajta. -
Sosy
csendes tag
válasz
JowoodSanya #2969 üzenetére
Hali!
Én részemről az A6KM Q042-re szavaznék a helyedben mindenben jobb mint a többi!
Na jó nem mindenben proci szempontjából az 5111-es jobb.
szerintem. -
JowoodSanya
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb laptop:
ASUS A6R B115 1GB
Intel Mobile Celeron 1,7 GHz, ATI Radeon Xpress 200M, 1GB DDRII (max. 2GB), 80 GB HDD, 15,4'' Normál, 1280x800 LCD, ATI XPRESS 200M megosztott VRAM, Dual S-multi DVD író, 4 az 1-ben SD/MMC/MS/MS PRO kártyaolvasó, 56k modem, 10/100 LAN, IEEE 802.11b/g WLAN, WEBkamera, 4 db USB2.0 PORT, INFRA PORT, VGA out, párhuzamos port, Li-Ion 8 cellás akku, 2.85kg, AJÁNDÉK: hordtáska, USB-s optikai egér
Vagy
ASUS A6U 5111 1GB
AMD Turion 64 1,8GHz, SIS M760GX+964L chipset, 1GB DDR SDRAM, 2x SO-DIMM socket bővíthető 2GB-ig, 15,1 '' XGA, SIS Mirage TM 2 Graphics , 0.35 megapixeles webkamera, 60GB 2.5'' 9.5 mm IDE HDD Ultra DMA100, DVD-R/RW, Kártyaolvasó, Integrált V.92 MDC Fax/Modem, 10/100 LAN, IEEE 802.11b/g WLAN, TV-Out, SIR-115.2Kbps, IEEE 1394 port, 4 x USB 2.0 port, EPP/ECP párhuzamos port/D-sub 25-pin, 2.65Kg, Ajándék optikai egér és hordtáska
vagy
ASUS A6KM Q042 1GB
Mobile AMD Sempron 3300+, 60 GB Mobile HDD, SIS M760GX+964L chipset, 1GB DDR333 SDRAM (2GB-ig bővíthető), Dual DVD író, 15,4'' Color Shine, 1280x800, NVIDIA GeForce GO7300 TurboCache 256MB, 4 az 1-ben SD/MMC/MS/MS PRO kártyaolvasó, 56k modem, 10/100 LAN, IEEE 802.11b/g WLAN, TV-OUT, SIR-115.2Kbps, IEEE 1394 port, 4x USB 2.0 port, 1 x EPP/ECP Parallel port, D-sub 25-pin, Audio-DJ, 8 cellás, 4400mAh-ás akku, 2.85kg, AJÁNDÉK: hordtáska, USBs optikai egér
Vagy tudok ebben az árban jobbat ajánlani:240e-275e és ha lehet sulinetes legyen
Köszi -
hzcs
senior tag
Valaki próbálta már (főleg a6va-sok) az új asus live update-t? Egy sima letöltéshez kihasználja a 100% procit, ami egyébként 40 fokos, ilyenkor pedig 60
Valamit nagyon elronthattak abban a progiban, ráadásul nekem 2 valamit tölt, nem is írja hogy mi az, és miután frissítette, ugyanazt ugyanarra ismét frissíteni akarja. Most legalább már megy, de még nem az igazi.
Bízok benne, hogy jobban is megcsinálják, és nem kell mindig nézegetni az oldalt frissítésekért. HAJRÁ FIÚK! -
hzcs
senior tag
válasz
ponti_ak #2965 üzenetére
Ezzel csak 1 gond van: Nem mehetsz be az NSE-hez. Nekem a telefonos ürge azt mondta, hogy a kapuig engednek be. Nem hinném hogy megengednék hogy ott írjál vele, de nem tudom. célszerű R-t vinni, mert rw-nél lehet hogy néha jó, néha nem (pl nekem), de R-nél 100% a hibaarány. Ha kicserélik se érsz vele semmit, először nekem is cserélték, asszem az új (a második) író 2 lemezt írt meg.
-
ponti_ak
addikt
Igen, sajnos olvastam a kálváriádat. Türelmes ember vagy, az biztos. Külföldre első körben biztosan nem viszem.
Reménykedek benne, hogy én majd (kivételesen) működő írót kapok bele.
A terv:
Beadom. Megjavítják/cserélik. Elmegyek érte. Viszek 2-3 db (újra)írható DVD-t, és kipróbálom ott a helyszínen. Ha nem megy, kérek másik drive-ot. Ha nem adnak, megismétlem a kérést. Ha akkor sem adnak, akkor nálam is ugyanaz lesz a vége: panaszkönyv -
hzcs
senior tag
válasz
ponti_ak #2954 üzenetére
Szerintem ha nem akarsz ''szopni'', akkor nem Magyarországon szervízelteted. Én már 3x visszavittem. Az eredményekről annyit, hogy már majdnem 1 éve megvan a gép, de kb 5 lemezt sikerült megírni, a többi 20-30-at nem. És még mindig ugyanaz a szar van benne. Másik típusra nem cserélik mert az típusmóddosításnak minősül. Nekem ezt mondták. Most adok még 1 esélyt, a héten leadom, és ha nem csinálnak semmit, akkor sajnos panaszkönyv...
-
AMD Power
titán
Asus A6U-5111 notebook
Tetszik nekem ez a noti!
[link]
Én már az ''előző'' kiadást is néztem ebből a 5050-t. -
eezeerider
csendes tag
Csákány!
Nekem az A6R-B002 notim, ha Battery saving üzemmódban van és csak a winamp megy időnként lelassul a zene... szóval nem megakad vagy elhallgat hanem lelassul, mintha ''húzná a szalagot''Sztem ebben a módban azért egy winampot csak el kellene vinni hibátlanul nemde?!
Na mondjatok erre valami okosat, mit állítsak át az xp-ben?
Előre is köszi! -
sssent
senior tag
válasz
tjhooker464 #2960 üzenetére
a konzumer kategória szükséges velejáróin túl halovány akkuidőre és égetően szükséges memóriabővítésre
-
tjhooker464
őstag
Helló mindenki!
Erről a példányról szeretnék egy kicsit többet megtudni és ti biztos tudtok nekem segíteni.
[link]
Azzal tisztában vagyok, hogy ennyi pénzért nem lehet tökéletes notebookot kapni csak szeretném tudni a hibáit és a pozitívumait is. Valószínüleg mindenképpen ezt a modellt fogom választani a két év gari, az ár, a grafikus vezérlő és a sulinet miatt csak tényleg jó lenne tudni, hogy mire számíthatok. -
SunBreeze
aktív tag
nekem sok pixelhibás...
úgyhogy lcd csere
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
válasz
SunBreeze #2953 üzenetére
Hi,
én még nem vittem szervizbe eddig egyszer sem, de ha visszajön, akkor viszek be DVD-RW-t, és kipróbálom, az biztos.
Pixelhibám sajna nekem is van, igaz csak sub-pixel-ek, de van vagy 8-10 db..
ui: próbáld meg egy kicsit jobban tagolni az írásod, légy szíves, mert elég nehéz kibogozni így... és a ''Válasz'' gomb is hasznos.. -
SunBreeze
aktív tag
ok köszi, amúgy elkezdetem olvasni azután hogy írtam, nem találtam feladtam, hát ez elég gáz
ilyen még nem fordult elő
a hanngal kapcsolatban, sztem jó hogy így felvetted hogy miket hallottál.
nekem a hangkarival van baj, mert 2-3 nap után el kezdett recsegni a hagja mindenhogy, tök élvezhetetlen minden.
úgyhogy fogtam és felvettem mikrofonnal, mikor beküldön a notit, akkor hallgassák meg hogy mia baja.
amúgy a lcd-n annyi pixelhiba van mint amennyien a kínaiak vannak
és azt úgy nem lehet megtenni hogy mikor elhozzátok a notit, kiírtok vele egy dvd-t ott a helyszínen? -
ponti_ak
addikt
Ahoi ASUS noti tulajok,
Ma ismét megkíséreltem DVD-t írni... ezúttal egy RICOH DVD +RW esett áldozatul a TSST redvás meghajtójának... grrr...Most is 90%-ig megírta a lemezt, mint a múltkori mínuszos DVD R-t.. aztán közölte, hogy írási hiba....
A lemez tartalmát törölni nem lehet, semmilyen sebességgel sem.
Ami viszont szvsz nagyobb gáz: írás közben a következő hanghatásokat produkálta a drive: [link]Először nem akartam hinni a fülemnek.
A héten megy a gép gariba, ehh.. TSST SUXX! -
Sosy
csendes tag
Meg van az elérhetőségük is.
Ha kell itt van!
ASUS UK Limited. (United Kingdom)
Notebook & PDA Support
Telephone: +44(0)870 1208340 (9am to 5pm, Monday to Friday)
For alternative contact or support of any other products, please fill in online support form at: http://vip.asus.com/eservice/techserv.aspx
[Szerkesztve] -
SunBreeze
aktív tag
csak s-vido kimenettel lehet összekötni a tv-t?
-
TOM!K@
tag
hali!
lenne egy ''kisebb'' problémám...
kékhalálba vonul a gép néha amikor rákkattintok a képernyotulajdonságok speciális gombjára ha a vga drivert akarom állitani.
valami ati2dvag ra utal a szöveg a kékhalálban :S
lövésem nincs hogy mi lehet a gond...
legyetek szivesek segitsetek
gép: asus a6r b037 x200assal -
AMD Power
titán
válasz
Coyote2000 #2941 üzenetére
Ez szerintem az egyik legjobb integrált vga jelenleg. (Tudomásom szerint!)
A notebook vga-ra is van egy nagyon jó kis topic...
[link]
A proci elég erős lenne egy ilyen game-hez szerintem , de én 250K-s kategóriában inkább már Turion-ba gondolkodnék.
Amúgy jó kis gép ez , de ehhez ''nagy'' aksi jár alapból? -
Coyote2000
őstag
Mi a véleményetek a következőről?
Fujitsu Siemens Amilo A1650G
- 15,4'' crystal view kijelző
- AMD Sempron 3400+
- 512 MB DDR
- 80 GB HDD
- WLAN, FireWire
- ATI Mobility Radeon x200 VGA
- 4.1 kártyaolvasó
Szándékosan ebbe a topikba tettem, tudnom kellene, hogy ezt vegyem, vagy inkább keressek egy Asust.
Kb. 200-250.000 között keresek gépet. Nagy ritkán szeretnék játszani is vele, de nem tudom, hogy a proci és a VGA kari elfuttatja-e pl a NFS Underground-ot. Szerintetek?
Főleg a VGA kártyáról várom a véleményeket... -
Sosy
csendes tag
válasz
AMD Power #2937 üzenetére
Hogy mire?
Már írtam hogy megyek Londonba egy két évre és ott más nem lesz nekem csak a noti se tv, se dvd. se hifi stb. és ez tudná azt is pótolni elméletileg. Minek vegyek kint tvt dvd asztali gépet stb.ha ezt egyben is megkapom? Az hogy 4kg az nem zavar mivel hogy a lakásból nagyon nem lesz hordozva max ha másik albérletbe költözöm és ezt a 4kg-t könnyebben hozom viszem mint a tvt és a többit
De hogy megveszem e még nem tudom még csak gondolkodom rajta vagy csak gondolkodóba ejtett
Ez még a jövő zenéje! -
rYaN-
tag
Cső!
Nekem kicsit gyengébb van, a VGA-val meg vagyok elégedve, a procira sem panaszkodhatom. A megjelnítés szép, a dvd író ír, nekem másfél giga ramom van, eddig minden játék gond nélkül elment. Sajnos az S/PDIF kimenetet sem sikerült feléleszteni, de már irtam az asus supportnak, várom a választ...
A 17'' kijelző sztm batár (még nem volt dolgom 17'' notival), ha talicskát nem adnak hozzá akkor azt külön kell venned (4kg)
akkum ugyanilyen, 2óra 40 percet tudok vele dolgozni, szerintem neked lényegesen kevesebb lesz, hacsak nem veszed le teljesen a fényt.
+ 1 kis megjegyzés: én 1280x800ban játszom, általában high detailson, lehet mivel ez nagyobb kijelsző, a nagyobb felbontás miatt nem lesz olyan gördülékeny minden játék. -
Sosy
csendes tag
Hali!
Vélemény erről a gépről?
Asus A7Jb R003 [link]
Ez egy kicsit meg mozgatta a fantáziám -
SunBreeze
aktív tag
ha nincs svideo kimenet a notin akkor nem is lehet összekötni a tv-vel?
-
pink75
aktív tag
nem tudja valaki, hogy dualban képes-e kezelni a ramokat az a6km-q001?
volna valami nyereség azon, ha nem 333-as, hanem 400-as ramok kerülnének bele? -
TOM!K@
tag
válasz
AMD Power #2920 üzenetére
''De viszont én a Celeron M-től nem vagyok elájúlva. Hiába van a gépben 4400-s aksi ha nincs SpeedStep a cpu-ban.''
nem lamerkedni akarok ,de azér ez igazis meg nem is, mert lehet állitani benne a proici sebességét gombnyomásra. jár hozzá valami power gear szoftver...
battery life üzemmod: 425MHz
silent offince üzemmod: 850MHz
meg még van benne egykét használható lehetőség: pl 1200Mhz stb
az meg nem nagy dolog hogy most gombnyomásra, vagy automat állitja az órajelet...
de ha ezt már tudtátok akkor sorry...
csak az ilyen mondatok nem igazán helytálloak: oké hogy speed step nincs benne de tod állitani magad ha akarod...
köszi h végigolvastátok, ha hulyeséget vagy lerágott csonton problémázok akkor sorry -
TOM!K@
tag
sziasztok!
mostmár egy ASUS a6r b037 boldog tulajdonosa vagyok!
minden nagyon király a gépen, csak a beépitett hangszrok tul kicsikék!
amugy ZSIR nagyon.csak ajánlani tudom! a kategóriájában szerintem a legjobb -
rYaN-
tag
Még nem volt sis chipszetes lapom, de dolgoztam számtechboltban/szervízben és ott sem ajánlották a vevőknek, még csak fel sem hozták hogy esetleg egy ilyen alaplapot kéne rásózni, megvetetni vele.
Nvidia, intel, ati, via, ezek mennek. Szerintem teljesítményben is alul marad az sis, nem hiába van legalább 20.000 ft különbség egy ugyanolyan sis-es meg viás/atis noti között.
Az első link nekem nem jön be :/ -
rYaN-
tag
Hali
Engem bevittél rendesen a málnásba wazze...
ASUS A6KM-Q001 ([link])
A pozitív dolgok:
+ 15,4'' WXGA, ennek nagy hasznát tudod venni, bár az LCD a másiknál is ugyanilyen. - 60 gigás vinyó, másiknál 40 és drága a notebook vincsi ha bővíteni akarsz - 512 ram - DVD író - Geforce go 7300 jobb, mint a konkurrens VGA-ja ( [link] ) - Gigabit Lan, firewire, infra
A negatívumok:
- Nem ismerem ezeket a sempronokat, nem tudom mit tudnak..
- SIS CHIPSET!!!! én személy szerint nem vennék sis chipszetes gépet... nincs bizalmam a gyártó iránt :/
ASUS A6R-B007HB (remélem ez az amire gondoltál) ([link])
+ LCD, DVDíró
- VGA gyengébb, nincs wlan, nincs firewire, csak 256mb ram (bár bővíthető)
Szerintem stabilitás, meghibásodás terén nem lehet különbséget tenni, egyiket sem szabad dobálni, asszonyt verni vele, stb..
Ha bevállalós vagy, szerintem az A6Km-et vedd, de nézzél még körül, egy intel vagy via chipszetest szívesebben ajánlanék.
[Szerkesztve] -
Sosy
csendes tag
Hali mindenki!
Épp noti vásárlás előtt állok.
És gondoltam ki kérem véleményetek. Érdeklődtem az Asus.hu fórumján de ott nem adott választ senki.Remélem ti tudtok.
Az biztos hogy ASUS-t fogok venni csak vacilálok hogy melyik legyen:
ASUS A6Km Q001 vagy ASUS A6R B037
Én személy szerint a A6Km Q001-t választanám. Vagy esetleg más javaslat?
Szerintetek melyiket éri megvenni? Melyik a stabilabb? Melyiknek kisebb a meghibásodási esélye? Melyiknél mire kell figyelni használat közben?
Nem itthon használnám hanem angliában mert hamarosan kiutazom hosszab időre.
Bocs ha már volt terítéken a két gép!
A válaszokat előre is köszönöm! -
jakobkacsa
senior tag
válasz
várnarancs #2914 üzenetére
gyakran a 2. ramslotot az alaplap másik oldalára rakják (vagyis a tetejére, nem az aljára), a billentyűzet alatt van valahol
ilyenkor a noti félig szétszerelésével érhető csak el az a slot - értelemszerűen ez már garvesztéssel is jár -
pink75
aktív tag
minek higyjek:
everest
asus nb probe
saját fülem? -
AMD Power
titán
válasz
Coyote2000 #2910 üzenetére
Én jobban szeretem asztali gépekben az Nvidia-t , de szerintem notebook-ba ''jobb'' és álltalában olcsóbb az ATi.
Szerintem a 25W TDP-s Mobile Sempronnal jobban jársz! Van benne PowerNow! Ez viszont nem mondható el a Celeron M-ről ! (Bár abban SpeedStep-nekl hívják). A másik fele pedig az ,hogy a Sempron nagyon gyors a memória kezelésben. -
rYaN-
tag
válasz
Coyote2000 #2910 üzenetére
Hali!
Lennék a csajod
Na jó, csak vicceltem... Szóval:
Szerintem az új játékok támogatják a 16:10-es képernyőket, én legalább is HL2-t 1280*800ban játszom (mint az asztal felbontása), ez 16:10-es arány. 16:9es módok is vannak...
A többi játékról nem tudom, cod2-t 1024x valamiben játszom de nem nyúlik semmi, minden olvasható és látható.
Ha képet nézegetsz windows nézegetővel akkor úgy formázza hogy teljes egészében láthasd.
Én azért vettem ezt a notit (core duo meg mobility x1600), mert akkor - és talán még most is - ez volt a legjobb vga amit asus notiban lehet kapni.
Itt van 2 közel pontos lista a jelenleg kapható mobil vgakról:
[link]
[link]
Kb 1 hónapot szántam rá, hogy kiválasszam a legjobb notit, szinte minden teszt az x1600-ast tette a második kategória tetejére (ami még asusban kapható)
Vannak olyan márkájú gépek is mint pl a ROCK (vagy mi...), amiben xt kártyát is találsz de én maradok az asusnál...Eddig nekem nvidia kártyáim voltak, az asustól.
Egyébként a vga memóriája is sokat dob, az enyémen 256mb Vram (saját ram) van és még 256-ot tud lopni a géptől, így lesz összesen 512 a hypermemory segítségével. Egy másik fórumon már kioktattak, hogy létezik ez a vga 128 mb Vrammal is, hypermemory nélkül, szal az össz vissz 128...
A harmadik ponthoz pedig: x1600as vgat eddig csak core duoval vagy turionnal láttam, szerintem kell is egy ilyen vga alá egy ilyen proci. Azért nem amd-t vettem, mert az csak sis chipszettel volt, amitől tartok picit...
Szerintem ha cod2-re is kell ne vegyél se sempront se celeron m-et. Tudom a mai sempron más mint az elődje de akkoris...
Remélem tudtam segíteni, mellesleg összeget nem írtál, az aláírásban olvasható gép ~400.000 huf
[Szerkesztve] -
Coyote2000
őstag
Sziasztok!
Hőn szeretett Asus A3500L notimat a barátnőmre hagyom, így én új noti után nézek. Mivel a tapasztalataim jók, maradok Asusnál. Viszont van három dolog, amiben nem tudok dönteni, és a segítségeteket kérem:
1. - 4:3 vagy 16:9-es képernyő? Ha mondjuk játszanék, akkor NFSU, CoD 1-2, UT99 gondolom elnyúlik rajta, ez mennyire zavaró??? Ha képet nézegetek full screenben, akkor elnyúlik, vagy fekete sávot kap?
2. - Mobility Radeon vagy GeForce Go? Melyik videokártya jobb Asus notikban? (128 (vagy 128/256) MB érdekel). NFSU jó lenne ha elfutna rajta.
3. - Celeron M vagy Sempron? Tudom, mindkét proci a spórolósabb típus, de mégis? Most Celeron M-em van, de asztali PC-ben AMD rajongó voltam. Most melyik éri meg jobban?
Válaszaitokat előre is köszönöm!!!
[Szerkesztve] -
rYaN-
tag
válasz
várnarancs #2907 üzenetére
Ott kell lennie a másiknak is, ugyanazon fedél alatt.
Lehet hogy a felső slotban van a mostani ram, vegyétek ki, mivel 2 elrendezés lehet, vagy egymás alatt vannak a ramok, vagy egymással szemben (egymás mellett) és a 2 foglalat van közel egymáshoz. -
AMD Power
titán
válasz
várnarancs #2907 üzenetére
Nem hiszem , hogy csak 2 slot lenne benne!
Én még nem láttam olyan notit amiben csak 1 slot lenne!
-
várnarancs
addikt
Hali! A barátomnak van egy asus L3500h nevezetű laptopja. Éppen a 256Mb ramját szeretné bővíteni. A helyzet az, h az Everest 2 slotot jelez, de mi csak 1-et találunk. A kérdés az, hogy merre van a másik, és hogy meddig lehet bővíteni.
Köszönettel: Várnarancs -
sghc_toma
senior tag
Everest nekem is extrém magas proci-hőmérsékletet mutat. Ott a proci 90 fok körül van, míg NHC max 70 fokot mutat - és ez már nagyon a teteje; pár óra játék után.. A többi hőmérséklet-érték normálisnak tűnik Everestben. Mondjuk nekem kicsit fura, hogy a proci majdnem 30 fokkal melegebb, mint az alaplap...
ja, a6kt-m van turion mt-34-gyel. -
pink75
aktív tag
[link]
és láttán a lelki fejlődés fázisai
[Szerkesztve] -
pink75
aktív tag
válasz
jakobkacsa #2892 üzenetére
jakobkacsa&almos:
-
Almos
aktív tag
Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Futás, futópályák
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Lenovo Ideapad 300-17ISK 80QH i5-6200U, 8Gb Ram, AMD Radeon R5 M330, 500 Gb HDD
- Szinte új állapotú Lenovo Thinkpad L13- G2 - I3- 1115G4 (11. gen) 8 GB Ram -- 256GB SSD - HD Kijelző
- DELL Latitude 3480 I3-7100U 8 GB 128 SSD 14" HD laptop eladó
- Dell Latitude 3410 /I5-10310u/8GB/256GB SSD/14" FHD garanciás laptop eladó
- Dell 65W Usb C Dell 130W Usb c Dell 130W center pin, Lenovo 45W usb C, Lenovo 65W Usb C töltő eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest