- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Forrmell.enn
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
Aktív témák
-
rYaN-
tag
válasz
Rastaman19 #3199 üzenetére
Hali
Intel Pentium-M 740 (2MB L2cache/FSB533) 1700 MHz
szerintem 1.6os vagy 1.7-es már nem oszt, nem szoroz (Mind2 2mb cache, 533FSB). Egyik német fórumon szó van a core duo-ról, hogy xp alatt teljes mértékben nem lehet kihasználni az előnyeit, szerintem ez a proci megfelelő neked ár/teljesítmény szemszögből nézve. A VGA-t konkrétan nem ismerem, de ha go6200al simán megy a HL2+modjai, akkor ezzel sem lesz bajod. Van itt 3 link, lesd meg őket:
http://www.notebookcheck.com/Mobile-Grafikkarten-Benchmarkliste.735.0.html
http://www.notebookcheck.com/Vergleich_mobiler_Grafikkarten.358.0.html
http://www.3dchip.de/Grafikchipliste/mobilechips.htm
A kijelzőről annyit illik tudni, hogy a képe nagyon szép, nem matt, hanem fényes, világosabb, élesebb mint a hagyományos LCD. Legalább szarvasbőr kendővel illik tisztítani és elelinte fura lesz, hogy mindent látsz benne ami mögötted van. Idővel meg fogod szokniAhogy észrevettem oldalról, alulról, felülről is jobban kivehetőbb képet ad, mint egy hagyományos LCD. Ha napnak háttal ülsz annyit lehet vele trükközni, hogy pont merőlegesen állitod a panelt a géphez viszonítva, igy a szemedhez képest kicsit ''lefele'' néz, nem tükröz
Csinálnék képeket, de apu külföldre utazott és elvitte a digicamot... -
Rastaman19
csendes tag
sziasztok!
Erről a notebookról szeretnék érdeklődni [link]
Szerintetek megéri az árát? A pentium-M 730 proci mennyivel gyengébb a 740esnél?
netezésre , kép- videoszerkesztésre kellene a gép!!!
Nagyon fontos lenne a válasz mert már ma meg szeretném rendelni! Kijelzőről mit lehet tudni? szép a képe?thx -
CseLev
csendes tag
Sziasztok!
ASUS A 4760 K notim van. Számomra érthetetlen módon egyszer felismeri a WLAN-t, másszor nem. Többnyire akkor nem ismeri fel, ha akksiról megy a cucc. (Sőt néha kéri, hogy csatlakoztassam gyorsabb USB portra)
Számomra ez érthetetlen, mert ilyenkor ''Winfos'' eszközkezelőjében sem ismeri fel a WLAN eszközt.
Tanácstalanság -
SunBreeze
aktív tag
megérkezett tesóm gépe a nse-től pénteken AKKUMLÁTOR nélkül... végülis több mint egy hónapot volt ott hogy egy hülye memóriát kicseréljenek, és így küldik vissza...
-
rYaN-
tag
Akkor pliz kérdezd már meg tőlük hogy a ''WTM20060613323333432'' számú esettel mi lett, meg azt, hogy az S/PDIF-et hogyan kell bekapcsolni.
Hátha ismét szerencséd lesz
Thx
Ervo: Szerintem nézegessél még gépet, én (és még sokan mások) SiS csipszetes gépet nem venné(n)k. Mellesleg ha van webcam akkor elég nagy rá az esély hogy tudod is használni, ha meg nem, akkor veszel egy USB-set. Ja látom is, 0,35 mpx. Ilyen is van?! -
Ervo
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre van szükségem. Szeretnék venni egy notebookot, ki is néztem egyet:
ASUS
A6U-B140H
''Op.r.: XP HOME
Kijelző: 15,4'''' WXGA (1280x800)
Proc.: Mob.Semp. 3300+
RAM: 1x512MB DDR
HDD: 60GB
DVD: DVD+-RW''
chipset: SIS M760GX+964L
video: SIS M760GX megosztott
portok: 4 db USB 2.0, 1 db FireWire (IEEE1394), infra, 56k modem, 10/100, belső antenna-WLAN, S-video out, VGA, párhuzamos port, SD/MMC/MS/MS PRO kártyaolvsó WLAN: IEEE 802.11b/g
akkumulátor: 8 cellás Li-Ion
AJÁNDÉK: hordtáska, optikai, USB egér súly: 2,65kg Extra: 0.35 Mega Pix WEB KAMERA!!!
mindez 242eFt.
Kérdésem, hogy ez a gép alkalmas-e videotelefonálásra. Úgy gondolom, hogy igen, de az integrált VGA miatt kicsit elbizonytalanodtam.
A segítséget előre is köszönöm!
Ervo -
student
őstag
van a bátyámnak egy notija ami nem hajlandó aksiról elindulni. hogy lehet újraéleszteni az aksit?
-
hzcs
senior tag
Köszi, megpróbálom. Tegnap lemerítettem teljesen, nem készenlétiig, hanem teljes kikapcsolásig, 6% lett, de ezt a biosos kalibrálást is kipróbálom.
dvd író: nekem A-s van, és nem szereti a Verbatimot se. Eddig ezeket nem szereti: Verbatim, TDK, Ridisc, Bulkpaq, és talán a Philipset sem. Olyat nem találtam még amit vissza is olvas maradéktalanul. Egyébként jól írja a cd-ket, de dvdr-t egyet sem, dvdrw-t pedig csak néhanéha ront el.
Apropó, tud valaki németül? Szeretnék levelet írni a német Asusnak, hogy mi a problémám és ki szeretném vinni osztrákba ahol vettem, csak sajna hadilábon állok a némettel
Köszi -
Barton
senior tag
DVD író problémára próbálok neked egy kis segítséget adni :
Az én notimban ez van van :
Drive : TSSTcorp CD/DVDW TS-L532U
Type : DVD±R/RW DL Recorder
Firmware Version : AU04
Buffer Size : 2 MB
Date : 07-07-05
Vendor Specific : 07/07/05
Drive Letter : D:\
Mechanism : Tray
Read Speed : 24 , 20 , 16 , 6 X
Write Speed : 24 , 16 , 8 , 4 X
Ezeket próbáltam eddig sikerrel, jó minőséggel !!! :
DVD+R : TDK 8x,
DVD-R : Verbatim 16x,
DVD-RW :EMTEC 2x,
CD-R : Verbatim 48x
Szerintem a Verbatimot szereti ... -
Barton
senior tag
Wear level :
Merítsd le az akksit, hogy készenléti üzemmmódba menjen az XP. Hagyd úgy éjszakára, így ''majdnem teljesen lemerül''.
Másnap töltő bedug, gép bekapcsol, belép BIOS és akksi újrakalibrálása. Sok óra és kéri, hogy húzd ki a töltőt ezt tedd meg, hagyd lemerülni ...
Ezt általában szezonálisan egyszer nem árt eljátszani, vagy ha rosszul van bekalibrálva az akksi, mint pl. az enyém, többször is.
1. 1 hete néztem, wear level 20 %-os volt.
2. első probálkozásra 17 % lett
3. másodszorra 6 %-os lett
4. Most egy hetet használom és majd mégegyszer újrakalibrálom
Tárolás :
40-50 %-os töltöttségi szinttel, soha nem fullon !!!
[Szerkesztve] -
hzcs
senior tag
-
rYaN-
tag
válasz
cornail #3177 üzenetére
Cső!
A Mammutba menj, van több bolt is, pl az Edigital: ott kb 10 noti van általában kiállitva, mellette pedig a laptop.hu-nak, vagy notebook.hu-nak van 1 üzlete ahol még ennél is több látható.
Én is az Edigitalban néztem meg az enyémet, tehát vannak felsőbb kategóriás gépek is.
Épp tegnap voltam, elég gyér volt a választék, de majd csak feltöltik -
cornail
csendes tag
Budapesten hol érdemes Asus notikat megnézni? (ahol nagy a kiállított választék + meg lehet tapizni őket)
-
rYaN-
tag
Cső!
Szerintem az én linkemre gondolsz, bár ez A6J topic, de itt van:
http://www.forumdeluxx.de/forum/showthread.php?t=194063&page=74
Igy kapásból csak az USB patch linkje van meg: http://www.ryan.hu/download/winxp/WindowsXP-KB918005-v2-x86-HUN.exe
Ezen kívül a cd-n lévő 2 patch van fent nekem, a cpu hotfix és az UAA akármi. -
naksys
senior tag
Az 1 éves notimnak elszállt az akksi töltés-vezérlő ic-je és a szervizben azt mondták a -mellékesen 2 év világgari mellett- hogy: jaa az az akksira nem vonatkozik! bocs..
gyalázat!!
szal ha netán akadna valakinél rossz akksi gondoljon rám -
naksys
senior tag
keresek rossz vagy gyenge asus noti akksit. az elektronikája kellene, ha valakinek van pü.-ben irjon! tnx
-
FG
csendes tag
Na, visszajött a gépem az NSE-től!
Az volt a baja, hogy egyáltalán nem lehetett a gépet bekapcsolni. Előtte se ment tökéletesen, néha indult, néha nem, de aztán végképp meghalt.
Mivel itt a fórumon olvastam jót is, rosszat is (főleg ez utóbbit) az NSE-ről, szeretném én is megosztani a tapasztalataimat:
Pozitív tapasztalat:
- Ahhoz képest, amiket itt olvasok a fórumon, gyorsan megjavították - aug. 7-én vitte el a futár és aug. 17-én hozta. Ez pont tíz nap ugyebárEz azért is szép tőlük, mert pont a cég költözése előtt adtam le a laptopot.
- Nem foglalkoznak azzal, hogy jogtiszták-e a szoftverek a gépen. (Ez sokatoknak biztos evidens, de én azért féltem)
- Működik a gép(egyelőre)
Negatív tapasztalat:
- A szervizelés ideje alatt, pontosabban aug. 14-től nem lehetett a szervizt elérni. Én ugyanis érdeklődni szerettem volna, hogy mi a gép hibája, mikorra javítják, stb. Namármost a vezetékes telefont nem veszi fel senki (egész nap), csak egy automata szól bele, az e-mailre meg nem válaszolnak.
- Semmilyen papírt nem hagytak arról, hogy mi volt a gép baja, mit javítottak, mit cseréltek. Még a garanciafüzetbe se írtak semmit!
(a fenti két pontból következik, hogy még most se tudom mi volt a gép baja, és hogyan javították. Mivel az óra és a dátum is el volt állítva (2000 januárra), ezért arra tudok következtetni, hogy az alaplappal babráltak (Esetleg cserélték??))
- Ami nagyon bosszant: Az adapter laptopba menő kábele a dobozban teljesen megtört, meghajlott, mert tök trehány módon tették a dobozba vvisszaszállításnál. Még össze is volt gubancolva! Hál' istennek nem kontakthibás. (Ha egyszer emiatt nem lesz jó az adapter, hogy a fenébe bizonyítsam be, hogy ők törték meg a kábelt?!) -
Pgeo
csendes tag
Sikerült memóriát frissítenem a notin (A3VP).
Először megpróbálkoztam 1 noname 1GB 667Mhz-es modullal, de az se egyedül, se az eredeti modullal nem ment. Aztán kipróbáltunk 1 PQI 1 GB 667Mhz-es modult, és lássanak csodát, minden gond nélkül ment vele. Kb 1 hete van meg, de nagyon meg vagyok vele elégedve. Nincs eddig semmilyen kompatibilitási probléma, mivel az eredeti modul csak 533 Mhz-en megy. A gámák mintha szárnyra kaptak volna, nem akadoznak a sok swappelés miatt és még a Titan Quest is tökéletesen játszható mostmár! Aki eddig gondolkodott a membővítésen, ne tegye tovább! Csodákra képes 1.5 G ram!!!
Tudnátok linket adni a szükséges patchekhez, mint az USB patch, meg ezek??
Itt volt szó vmi német oldalról, esetleg azt is belinkelné valaki??
Előre is köszi!!!
Jah, és a PQI RAM-nak élettaartam garija van!
[Szerkesztve] -
Bade
tag
Van itt olyan,akinek ilyen gépe van ASUS A6kt Q006 ill. ASUS A6t AP008?
Élőben sajna nem sikerült megnéznem,a neten lévő fotó pedig elég gyenge minőségű.
Esetleg tudnátok csinálni 1-2 képet a notiról? -
Yooha
aktív tag
Sziasztok!
Notebook vásárlásán töröm a fejem, és az alábbi gépet néztem ki: [link]
Minden technikai paraméternek megfelelne, de itt nem írják, hogy lenne rajta TV kimenet. Ugyanakkor pl. az usanotebook.hu-n, és az ASUS weblapján azt írják, hogy van. Ugye olyan nincs, hogy hol így, hol úgy árulják? Megnézném boltban, de Debrecenben nincs sok, és ezt a típust még nem láttam. -
Atti_KJ
csendes tag
Ami az előző hozzászólásból kimaradt:
Ha a gép OFFICE/E-MAIL üzemmódban dolgozik, akkor valamivel több, mint 4.30 ideig működött akkumulátorról. Ha DVD-t hézel, akkor is több, mint 2 órát kibír. -
Atti_KJ
csendes tag
Sziasztok!
Sokat olvasgattam a fórumot, és bár az NSE kft és a TSST DVD-író kétségeket ébrsztett bennem, végül mégis egy ASUS A3AC laptop mellett döntöttem.
Az első tapasztalatokat szeretném veletek megosztani. Kicsit hosszú lesz, de remélem sokaknak segít majd a vállasztásban.
Tehát a gép pár lényeges paramétere:
-Intel Mobile Pentium 1,7 GHz processzor 2Mb L2 chace, 533 MHz Front Side Bus(Centrino!)
-1Gb DDR II memória
-Intel GMA 900 video-vezérlő
Bővebben: http://www.pcx.hu/?action=termek&tid=454903&k=19052
Itt a legolcsóbb, és nagyon korrekt mid az ügyfélszolgálat, mind a kiszállítás.
1. Windows XP SP2 feltelepítettem, majd rögtön megnéztem milyen DVD meghajtó van benne. Örömmel mondhatom, hogy MATSHITA, amely a Panasonic egyik leányvállalata, ha jól tudom. A lakótársam régebbi ASUS laptopjában is ilyen van és legalább 500 DVD-t megírt vele hiba nélkül!
2. Az AIDA32 nevű program szerint gyorsabban, mint egy Intel P4-3.0 GHz gép i845 chipkészlettel, és ezt észre is lehet venni rajta! Tényleg nagyon gyors!
3. Végül a video-vezérlőről. Én azzal is meg vagyok elégedve, de hogy ne csak általánosságokat mondjak, itt van pár eredmény.:
A régi gépemben egy Geforce 2 MX400 32 MB DRR. Ez a kártya a 3DMark 2001 programmal 2178 pontot kapott. Kicsit siralmas tudom!
A laptop Intel GMA 900-a 5060 pontot kapott, tehát több, mint kétszer gyorsabb.
Kipróbáltam pár játékkal is:
GTA SAN ANDREAS: 800x600x16 akadás nélkül megy, bár nem olyan szép a kép.
GTA VICE CITY: 1024x768x32, minden maximumon. Akadás nélkül megy.
CALL OF DUTY I: 1024x768x32, itt is minden maximumon. Akadás nélkül megy.
Gondolom ehhez, mindenki tud már viszonyítani.
Összességében nagyon tetszik ez a gép, egyáltalán nem bántam meg, hogy ilyet vásároltam, és sokkal kényelmesebb, mint egy asztali PC, bár kis megszokást igényel!
Üdv. Gönczi Attila -
Susnyak
csendes tag
Lehetséges, hogy egy 1.6-os Dothan Celeron M 3.03 Volton menjen? A Sandra ennyit ír ki, az NB Probe pedig azt írja, hogy a proc. feszültsége 2.9-3.3V között van (az adatlap alapján). A gép egyébként erősen melegszik (NBprobe 60C-os idlet mér, a gépet szétszedve kb 1 óra működés után a chipset borda forró). Volt már a szervízben, de ott azt mondták, minden rendben (a melegedéssel), bár bizalmam nincs sok irántuk... Intel honlapján 1.3V körüli érték van.
Ha esetleg tudnátok mondani egy jó mérő programot, azt is megköszönném. (WCPUID valamiért nem ismeri fel...)
[Szerkesztve] -
Lui76
őstag
a procit a laptoposok szokták húzni , vagy esetleg memó időzítést babrálni?
Enyémben DDR-II 533 infineon van 512Mb-os,
és 1700-on futó CeleronM 390 asszem -
naksys
senior tag
meg tudnátok mondani, h asus laptopon hogyan lehet belépni a biosba? tnx
-
Lui76
őstag
Most vásárolt családunk Sulineteben egy Asus A6R B115-öt.
Eddig minden ok.
öcsémnek lesz egyetemi tanulmányaihoz.
Itt helyben (vidék) lett volna ugyanez 230e,
online USAnoot...-tól meg megjött 207600-ért !
Ugyanúgy sulinetben !
két kérdés csak :
- Vmi asus képernyőkimélő volt hozzá mást még nem volt időm kipróbálni
de nem tudtam képernyőkimélőből visszahozni ?
- iletve a hozzáadott nero telepíti a light scribe-ot is de gondolom
az író nem tudja ? Biztos reklámoznák rajta vhol ... -
cornail
csendes tag
Az Asus A6M-Q024 és az A6Tc-AP010 (mind2 Turion 64 X2, 512MB DDRII, 80 GB HDD, stb.) közötti árkülönbség magyarázható szerintetek csak a Go 6100 helyetti Go 7300-zal??
Vagy minőségben is ennyivel előbbrébb van az A6Tc?
-
hzcs
senior tag
válasz
SunBreeze #3147 üzenetére
Fogalmam sincs. Írtam nekik ismét egy elvelet, kíváncsi leszek hogyan reagálnak rá. Többek közt erre is rákérdeztem, remélem nem vakernak egyik gépből a másikba dolgokat.
Ennyit a költségcsökkentésről: már a negyedik íróm, sok-sok GLS kiszállítás, és még mindig nem jó. Pedig ennyit amennyit ráköltenek, már hddvdblúréj íróm lehetne -
hzcs
senior tag
Megjött a gépem az NSE-től. Ötödször. TSST...
-
nemdavid
tag
Üdv! Asus notebookok közül milyen chipseteset érdemes választani?
1. Intel, Ati, Sis? Operációs rendszerek támogatottsága miatt (linux és open source-ú).
2. Processzor szerint? Inkább adatbázis és általános felhasználás miatt. Mobil Sempron vagy Mobil Celeron?
Ezek a típusok jöhetnek szóba:
ASUS A6R 5085 512MB:
Intel Mobile Celeron 1,7 GHz, ATI Radeon Xpress 200M, 512MB DDRII (2GB-ig bővíthető), 15'' Normál, 1024x768, ATI XPRESS 200M megosztott VRAM, 60 GB Mobile HDD, DVD +/- újraíró, 4 az 1-ben SD/MMC/MS/MS PRO, 56k modem, 10/100 LAN, IEEE 802.11b/g WLAN, 4 db USB2.0 PORT, INFRA PORT, VGA out, Párhuzamos port, Li-Ion 8 cellás akku
ASUS A3H 5011H 512MB
Intel 910GML Express, Intel CeleronM 1,6 GHz, 512 MB DDR2 533MHz DRAM (2GBMB-ig bővíthető), 15'' normál, 1024x768 LCD, Intel 910GML VGA megosztott VRAM, 4 az 1-ben SD/MMC/MS/MS PRO kártyaolvasó, 56k modem, 10/100 LAN, IEEE 802.11b/g WLAN, asó, IEEE 1394 port, 4x USB 2.0 port, D-sub, Audio-DJ funkció, 4 cellás akku, 2.8kg
ASUS A9T 5016H 1GB
Intel Mobile Celeron 1,6 GHz, SiS M661MX + SiS 964L chipset, 1GB MHz DDR RAM, 40GB Mobile HDD, +/- DVD újraíró, 15'' normál, 1024x768 LCD, SiS 315 VGA megosztott VRAM, 56k modem, 10/100 LAN, VGA port, 802.11b/g WLAN, 4x USB 2.0 port, 4 cellás akku, Windows XP Home
ASUS A6U B140
AMD Mobile Sempron 3300+, SIS M760GX+964L, 512MB DDR RAM (Max. 2GB), 60GB Mobile HDD, Dual Super multi DVD író, 15,4'' Normál, 1280x800 LCD, SIS M760GX megosztott VRAM, 4 az 1-ben SD/MMC/MS/MS PRO kártyaolvasó, 56k integrált modem, 10/100 LAN, IEEE 802.11b/g WLAN, 0.35 Mega Pixeles webkamera, 4 db USB2.0 PORT, INFRA PORT, IEEE 1394, VGA out, S-Video out, Párhuzamos port, 8 cellás Li-Ion akku, 2,6kg,
Köszi a válaszokat!
[Szerkesztve] -
jani0625
aktív tag
Sziasztok!
segítség kellene:
két hete ellopták a bátyám laptopját, aki tudna róla valamit vagy csak ajánlották neki vételre az kérem írjon!
A laptop gyárai száma: 41NP058520, típusa: ASUS A 2800 S, 2.8-as pentium processzorral, 512MB memória, cd író,DVD olvasó, ATI Radeon 9600 64mb video kártya, 15'' sxga kijelző.
előre is köszi! -
SunBreeze
aktív tag
NSE nek megváltozott a száma?
-
Cibet71
csendes tag
Most elővettem megint a céges Acer-t. Hát ég és föld a különbség! Hiába van abban gyorsabb proci, ha valamelyik program lefogja, akkor az egész gép meghal. Most ilyen nincs. A két proci hiányzott nekem mindig is.
-
Yooha
aktív tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy pl. az itt[link] látható notebook leírásában miért van kiemelve a SOROS (RS232) port!!! ?
Ez valami húdejó előny, vagy éppen hogy ''vigyázat, ez még a régi ... technológia''?
Köszi a válaszokat! -
Sosy
csendes tag
Hali!
Beszéltem a gyerekkel hogy mizu. Szerdán megyek megnézni a gépet. Azt mondta még soha nem volt rajta kékhalál sem rózsaszin egyetlen egyszer fagyot le még az elején, mikor vette, de az is az ő hibájából, valami rosz gombot nyomott meg. Azt monda legelősször xp home voltrajta, most meg xp prof. van rajta de azt nem tudja hogy sp1 vagy sp2. A dvd íróval nem volt semmi gondja, idáig minden cd-t megírt, még utazás közben is autóban. azt nem tudja hogy milyen típusú majd megnézi és elküldi.
1giga ram van benne
[Szerkesztve] -
ittvana
csendes tag
válasz
cornail #3132 üzenetére
pontosan en se tudom, nekem most asztali gepet helyettesit az A6T, mindig halozatrol megy, az akksit csak proba keppen hasznaltam egyszer. akkor teljes toltottseg mellett profiltol fuggoen 3 ora es 3 ora 50 perc kozott jelzett a hatralevo idore. ezutan hasznaltam egy orat - fel ora jatek/fel ora mp3-lejatszas es dok. szerkesztes - es az akku 70%-on volt. azt persze nem tudom mennyire merul linearisan, vagyis hogy pl. 30%-os toltottseg mellett is fut-e meg egy orat..
-
rYaN-
tag
válasz
cornail #3132 üzenetére
Sajnos változó meddig birja egy gép, nagyon sok mindentől függ. Itt van pl az én gépem: nekem tartalékos üzemmódban (1ghz cpu, 128 mhz gpu, 1/2 LCD fény) mellett 2:58perc, 3:03 körül, viszont beszéltem olyan emberkével akinek ugyanez a config 3óra 45 és 4 óra között teljesít
Ami segíthet: bios update, friss driverek, egy pár biztonsági frissités (pl nekem az usb patch)
Van még 1-2 apróság, pl ha a procit az ember downclockolja NHC-vel, akkor inkább menjen 1 ghz-en, 8-10%-os terhelés mellett, mint 750-600mhz körül, viszont 30-40-50% terheléssel. Ki kell tapasztalni minden gépet.
Amúgy szerintem közel ennyit visz egy A6T is -
ittvana
csendes tag
haho!
bekapcsolodnek en is az A6T-rol szolo beszelgetesbe. kb. egy honapja vettem, annyi a kulonbseg Cibet71 konfig.-jahoz kepest, hogy az enyemben 2 GB RAM van. az elmult egy honapban en is csak pozitiv tapasztalatokat szereztem a geprol. az egyeduli gyenge pontja szerintem a haz, kicsit olcso hatasu az ezust szinu muanyag (tesomnak A6R-je van, az igenyesebbnek nez ki). remelem nem fog lekopni a festek, igaz, a sok raragasztott matricanak hala az ember keze nem nagyon erintkezik kozvetlenul a geppel
a kijelzoje nagyon tetszik, szep, eles kepe van es a szinek is kifogastalanok. (bar a glare type kijelzonek koszonhetoen nem ajanlatos pl. ablaknak hattal ulni).
a mar elhangzottakat nem akarom ismetelni, de kiegeszitenem az eddigieket jatekokban szerzett tapasztalatokkal. nfs most wanted 1024*768-as felbontasnal, max. grafikan hibatlanul megy, ahogy a toca race driver 3 is (utobbi 1280*800-on). a far cry-t ''high detail level''-en szoktam jatszani, egyaltalan nem szaggat (de itt eszreveheto, hogy a vinyo csak 5400 rpm-es, az asztali gepemen sokkal gyorsabban betoltodnek a palyak - mondjuk utana a notebook mar alazza a 2500-as barton-t). asszem van a far cry-ban very high level is, azt meg kell mondjam nem probaltam meg. az age of empires 3 is max. grafikan jatszhato, ellenben itt a fomenu kicsit beszaggat, nem ertem miert, elvileg a jateknak maganak jobban meg kene terhelnie a gepet... ami meg meglepett, hogy jatek kozben szinte soha nem kapcsol max. fokozatra a hutes, azt hittem sokkal jobban fog melegedni eros terheles alatt.
a beepitett webcam + mikrofon jol hasznalhato, a kameranak egesz jo kepe van, a gyengebb pont a mikrofon, eleg kozel kell lenni hozza, hogy megfelelo hangerot elerjunk. szinten hasznos a beepitett kartyaolvaso, pontos sebesseget nem tudok, de min. 20 mb/s atvitelt tud (20 mb kepet egy kattintasra atmasolt).
remelem en is tudtam mar hasznos info-val szolgalni, barmilyen kerdesre szivesen valaszolok a geppel kapcsolatban - ja, es mindenkinek batran ajanlom, aki ilyen kategoriaju notebookot keres!
üdv
u.i.: amugy elegge felhaboritonak tartom azt, hogy itthon mennyi penzert aruljak ezeket a gepeket. en nemetorszagban vettem 1200 euro-ert (kb 330e forint), es meg jobb konfig.-gal, mint ahogy itthon kaphato. az egyetlen hatranya a nemet billentyuzet, de mivel ugyse nagyon nezem mit nyomok, ezert ez eddig meg nem zavart - es szerencsere darabra ugyanannyi gomb van. hiaba, biztos draga a magyar billentyuzet... -
rYaN-
tag
válasz
Cibet71 #3129 üzenetére
Az én kétmagos procimnál eddig a top a 78 fokos CPU és 77 fokos GPU. 90 foknál van alert, sokan hibás szériára gyanakodnak, de ha kilépek a játékból, visszaesik 65 majd 60 fok köré a gpu/cpu hőmérséklet. Szóval ez igy természetes meg jó is, a vincsi 48 fokos, de ugy emlékszem 56-58 volt a legmagasabb, az alaplap pedig 51, bár nem tudom ez a szenzor hol van egy A6-os notiban.
Amúgy nem tudom miért szólok bele, most volt időm írni, gondoltam nem hagyom má' ki -
Cibet71
csendes tag
válasz
cornail #3127 üzenetére
Most így internetezés közben 60 fokos a GPU. Környezeti hőmérséklet 49 fok, maglassulási küszöb 110 fok. Én a tesztek után 75 fokot is láttam, a 90 fok nem lehetetlen, főleg kánikulában. Ezen igazán nem csodálkozom, az asztali gépben is hőmérsékletek vannak, csak annak jobb a szellőzése. A vincsi is lehet vagy 70 fokos, ha hajtom. De bírnia kell, ha már így gyártják.
-
chyle
csendes tag
Tudna valaki segíteni????
ASUS L5800C laptopban a combo olvasót kicseréltem egy Samsung SN-SO82D/BEBN
dvd íróra, és nem látja a bios! Az eredeti olvasó, ami benne volt az primary master, a winyója pedig secondary master. Valszeg az író most szeretne secondary lenni, de a winyó miatt nem tud.... a biosban nem lehet konfigolni semmit, a winyót hiába jumperelem, semmi változás, az írón pedig semmilyen állítási lehetőség nincsen (látszólag..). Esetleg bios frissítés segíthetne? Amúgy a géppel semmi baj nincsen (pedig lassan 4 éves lesz). -
cornail
csendes tag
Cibet71, Te milyen GPU-hőmérsékleteket mérsz az A6T-den? Olvastam vmelyik külföldi fórumban, h a FEAR 90 °C fok körüli GPU-hőmérséklet csiholt ki a masinából... egy kicsit aggasztónak hangzik ez számomra... normális dolog ez? HDD hőmérséklet?
Gondolkozom, h Toshiba Tecra A7-108-at v Asus A6T AP008-at vegyek. Mit gondoltok, megbízhatósát, minőség, ill. időtállóság szempontjából melyik jobb választás? -
AMD Power
titán
válasz
jakobkacsa #3125 üzenetére
Valamit nagyon félre értettem! Tiszta hülye vagyok….!
-
jakobkacsa
senior tag
válasz
AMD Power #3119 üzenetére
ki mondta, hogy SiS chipset?
értelemszerű, hogy NVidia chipsetben van NVidia integrált grafikus vezérlő....
azért emeltem ki csak a VGA-t, mert a kedves fórumtárs ''netalántán'' még játszani is akar a gépen.
mod: jáj, már értem, megnéztem a linket, amit én írtam be - ofkorsz NVidia chip van az A6M-ben (meg A6T-kben is)
speceket leginkább a gyártó weboldalán érdemes nézni, kereskedői oldalban sosem szabad bízni
kb. mint az ED szokta, pl. Sempron gép i915-tel
[Szerkesztve] -
-
nb18
tag
válasz
AMD Power #3117 üzenetére
thx a válaszokat! elhiszem h nem az igazi a vga de ha a cod mohaa és a quake3 futna rajta (800*600 körül)akkor tökéletes lenne! tehát akkor az megy? és ezek a sis-es problémák pl mik lehetnek? instabil vagy vmi? amugy a mobil sempron mert elvileg ez az nagyon melegszik egy pl Pentium M-hez képest?
-
Cibet71
csendes tag
válasz
csocso1485 #3115 üzenetére
Hát nem tudom, 1600 MHz szerintem elég sok, bár a Centrino 1800 MHz egy alkalmazást kétségtelenül gyorsabban futatt.
Ja, és lefuttattam megint a 3dmark06-ot, és rosszul emlékeztem. Csak 2200 pontot csinált. Bocsánat.
Alapban kb. 2.5 órát bír az akku, de terhelésnél ez jelentősen csökken, 1 - 1.5 órára tippelek.
[Szerkesztve] -
-
AMD Power
titán
válasz
jakobkacsa #3118 üzenetére
Nekem ez kicsit furcsa! SiS-s chipkészlet integrált nVidia-s karival?
Ott valami el van írva szerintem!
[Szerkesztve] -
nb18
tag
Sziasztok!
Már az előzőekben kinéztem egy tosbiba notit de most találtam egy Asust is ez jobban teccik! A noti AU6-5153 ( link: http://www.pcx.hu/?action=termek&tid=433417&k=18472 ) csak az a problémám vele h mindenki szidja az AMD-t és a Sis-t! Az üzemidő nem érdekelne ha 1óránál több már jó! ugyis 220-ról menne legtöbbet! főleg netezésre zenére használnám de egy két játék ha futna rajta az jó lenne (pl: Cod (1) Mohaa) lehetséges ez? márcsak a videjókari miatt kérdem!ez az összeg még megfelelő lenne a ramot később bővíteném 1gb-re!véleményt mondjatok légyszi! Még nem volt notim ezért kérdezősködöm!
[Szerkesztve] -
csocso1485
csendes tag
válasz
Cibet71 #3114 üzenetére
Köszi a választ.
És mennyire erős a gép. Csak azért kérdem, mert mondjuk, ha együtt futtatom rajta majd az AutoCAD-et, a MathCAD-et, meg zenét hallgatok a Médiaplayeren, azt kibírja? Vagy ha esetleg egy kis Heroes V. höz támadna kedvem. Mert azért ezek, sztem nem vmi kis alapterhelésnek számítanak. Mondjuk nem az aksira gondolok ekkor, hanem a procira, meg a videókártyára.
Ja és ez előző trió zene nélkül kb meddig bírná ki mondjuk vonatút közben? -
Cibet71
csendes tag
válasz
csocso1485 #3113 üzenetére
Most még tudnak együtt dolgozni, de nem hiszem, hogy ez a jövőben változna.
Egyébként a noti alaplapja is nvidia-s, és a linuxos támogatottsága is jobb. Ja és még valami, a hozzáadott Asus egérrel van egy kis gond. Bootoláskor nem veszi észre a gép az usb porton lévő egeret. Miután bebootolt a windows vagy a linux, ki kell húzni és bedugni újra, akkor felismeri. Lehet, hogy valami BIOS hiba, de a Logitech egeremmel nincs ilyen probléma.
-
csocso1485
csendes tag
válasz
Cibet71 #3112 üzenetére
Köszi a választ. Ja és lenne még egy kérdésem. Mégpedig az, hogy nem gáz, h egy AMD procinak egy GeForce videókarival kell együtt dolgozni? Kvázi a kérdés tudnak jól együtt dolgozni, mert most már igazándiból csak ez a kérdésem. Mert ha igen, amint meglesz a pénzem, sztem repülök megvenni
-
Cibet71
csendes tag
válasz
csocso1485 #3110 üzenetére
Pont ilyen az enyém is, úgy látom annyi különbség, hogy az a6tc-ben TL-50-es Turion van a TL-52-es helyett, és Go 7300-as a 7600 helyett.
-
Cibet71
csendes tag
válasz
csocso1485 #3109 üzenetére
Ez a változat: [link]
Ez a melegedés szerintem normális egy gyors vincsitől. Így szövegszerkesztés közben nem vészes, de amikor elkezdek másolgatni, kissé felhevül. A proci is alapban 800 MHz-en jár, az AMD-től le lehet tölteni drivert és ellenőrző programot. Ha nekiindítok valami terhelést, egyből felugrik először 1300 majd 1600 MHz-re a teljesítmény, természetesen külön-külön magonként. Ilyenkor már melegszik, és előbb-utóbb beindul a hűtőventi. A grafikus mag is 70-75 fokon üzemel. Multimédiás notebook, van benne kraft. -
Cibet71
csendes tag
válasz
csocso1485 #3104 üzenetére
Én most vettem egy Asus A6T-t. Még csak két hete van meg, de eddig hibátlan, nagyon meg vagyok vele elégedve. Fejlesztésre használom, általában sok task fut, de a két magnak hála, soha nem akadt meg a végrehajtás, ami előző Centrinos gépemen gyakran előfordult. Egyetlen fájó pont a 64 bites driverek hiánya. Most 32 bites windows van rajta, és 64 bites linux, de már vadászom össze a windows drivereket is az XP 64-hez a gyártók oldaláról. A proci alig melegszik, a winchester annál inkább, a jobb kezemnél elég meleg a gép. Lefutott a 3dmark06-is, kb 4600 pontot adott. Kék halál eddig háromszor történt, mind a háromszor az Adobe Premiere videoszerkesztő programot próbáltam futtatni. Valószínűleg egy hibás driver lehet az oka, amit ez a program használni akart, mert amúgy nagyon stabilan fut minden. Még a DVD író is működik.
Ha valamire kiváncsiak vagytok a géppel kapcsolatban, kérdezzetek nyugodtan. -
rYaN-
tag
Üdv!
A 300.000 az kecsegtető ajánlat, a legolcsóbb helyen is 380-390 körül kaphatod meg, de inkább 400+
Esetleg ha le tudnád tesztelni a helyszínen: pixelhiba + vga memória + everest diagnosztika. A garjegyet mindenképpen nézdd meg, bár lehet NSE-nek még pecsétje sincs (már ha itthon volt szervizelve, ha egyáltalán volt...), de persze ha azt mondja, hogy nem volt, akkor higyjük el neki (kis naivan ?
)
Nézdd meg milyen oprendszer fut és ha xp sp1/sp2, akkor kérdezz rá, nem-e volt nála kékhalál. Ez igen fontos, mert német fórumon épp ezt tárgyalják, mi lehet a baja, sok embernek xp home-mal simán megy, xp prof meg kékhalálozik, de az sem kizárt hogy hw probléma... Szal kékhalál fordulhat elő, vagy rózsaszin kép játék alatt, színtorzulás, hasonlók. Kérdezz rá miért akarja eladni.
Egyébként meg ha csak 512 ram van benne, akkor +1 giga olyan 30 körül van. -
Hege
tag
válasz
csocso1485 #3105 üzenetére
Volt itt a PH-n teszt, nem is olyan rég. Abból az derült ki, hogy gyakorlatilag egyformák, de mégis inkább turion x2.
-
csocso1485
csendes tag
Ja még egy kérdés: AMD Turion 64 X2, vagy Intel Core Duo proci a jobb, ár érték arányban?
THX -
csocso1485
csendes tag
Hali Mindenkinek!
A segítségeteket szeretném kérni. Notebookot szeretnék vásárolni. Már azt is eldöntöttem, h egy asust. Lenne egyenlőre 4 kiválasztott. Segítenétek nekem abba, h elmondjátok a véleményeteket ezekről: A6TC; A6JC; A6JC-Q007; A6JA Ezeket a notebookzone.hu oldalon találtam. -
Sosy
csendes tag
Hali!
Találtam egy A6JA-t használtan eladót 5 hónapos állítólag semmi baja. nem látott még szervízt stb. csak a külsején van egy kis karcolás. 300.000.-ért adná. megéri szerinted és a töbiek szerint?
Azért megpróbálok akludni belőle, meg megnézni személyesen.
nemszeretek zsákbamacskát venni.
Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- Linux kezdőknek
- Bittorrent topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest