Aktív témák
-
Thom!
veterán
nekem világít a led
de spdif-out nem megy
írjatok már notebook support címet... -
waccamár
senior tag
hahhóó.. régóta törjük a fejünket szüleimmel notebook vásárlás ügyében, és ez ASUS A6RP-AP002-re esett a választás, ár-érték arányban szerintem megfelelő... olyantól kérnék véleményeket, akiknek akadt már dolguk ilyen notival, hogy mik a tapasztalatai?
előre is köszönöm
wad -
rYaN-
tag
Úgy tudom, a Thunderbirdes is akkor világit, ha fut a háttérben a tündi, persze akkor a felbukkanó ablak jelzi, ha van új e-mail, igy nem látom lényegét a programnak. Hacsak nem azért, amiért te is használok.
Szerintem az outlook nem tud háttérben futni, és olyan progi sincs, aminél megadod a postafiókokat és x percenként csekkolja azokat.
Írni ettől függetlenül még lehet -
albgab
aktív tag
válasz
SunBreeze #4088 üzenetére
Csak akkor villog a lámp, ha megy az Outlook is. Ezért végülis nincs sok értelme felrakni.
Nálam azért megy mert, ha nem vagyok gépnél akkor messziről látom hogy jött e üzi. Nem kell mindig a géphez mennem.
Aki tud olyan progit ami a háttérben futtatja az outlookot az írjon. -
albgab
aktív tag
E-mail kijelzés: [link]
-
SunBreeze
aktív tag
sztetek az nem gáz hogy 86 fokos a proci, mikor google Eart-tal egy tourt mentem?
95 foknál meg mer ki is kapcsol... hmm? -
Thom!
veterán
válasz
SzalaiG #4081 üzenetére
marha jó
a6m q035 van minden pöcre indul szép a laptop és képe is jó...
camera
wifi
tv-out
spdif-out
firewire port
BT nincs de az a legkevesebb
csupa jó
3400+ Sempron van benne 64bites 512RAM+80GB vinyó ata100 8MB cache
3 órát bír az akksi, halk de nem jó szövetre, ruhára tenni mert meglegszik elsősorban a GPU -
SzalaiG
addikt
Sziasztok!
Véleményeket, tapasztalatokat szeretnék az A6000-es notiról. -
rYaN-
tag
A cd-n van egy telepítő, azt hiszem ott, ahol a PG4-et is fel lehet tenni. Valami E-mail akármi. Feltesz 1 progit, a háttérben fut 1 exe, ami az outlookban beállított postafiókokat csekkolja x percenként. Ha van levél, kigyullad a led.
Van Thunderbirdhez is ilyen progi: [link], bár nekem még nem sikerült munkára birni a kis aranyost -
Thom!
veterán
email led gombot h kell bekapcsolni?
-
Thom!
veterán
ma megyek megveszek mindent és kipróbálom az spdif-otot
-
rYaN-
tag
Ez igy sosem fog menni, az S/PDIF egy optikai kimenet amihez optikai szálas vezeték kell. Lehet kapni többfélét, többféle minőségben. Ami kell az egy TOSLINK nevezetü kábel, ami egy csatlakozófajtát jelent:
Namost a notiban ugyanez van, csak egy combó aljzatban (a fekete jackben.)
Lehet kapni átalakítót vagy gyári 3,5-es TOSLINK kábelt. Egyik fele jack, másik toslink
Ez az:
Ez meg az átalakító:
Elvileg ha összedugod egy hifivel, vagy akármivel ami tudja fogadni a jelet, akkor aktiv lesz a hangerőszabályzója.
[Szerkesztve] -
hzcs
senior tag
PEdig a második képen mintha a középsőbe lenne dugva. Az SPDIF az a piros fény amit ad a laptop, nem?
Ha világít, és abba beledugod amit bele kell, akkor a hiba szerintem a másik oldalon van. Bár sosem volt még spdif-es kábelem.
Én mindig azt hittem, hogy teljesen üvegszálas kábelt kell beledugni az spdif-be, de látom, hogy nem is -
Thom!
veterán
dobok fel képeket
-
Susnyak
csendes tag
-
Thom!
veterán
a6m q035 notebookom van kérdéseim:
camera drivert hol találok ahol tudok állítani a kamerán?
SPDIF próbléma a laptop támogatja de nem bírok hangot kicsikarni... az asztali gépemnél audigy2 van coaxxal összekötve itt is így lenne de nem jön ki hang Logitech z-5500ból??
HD audio fülnél pedig output digital source van állítva? analógban van hang -
J97
tag
No ezaz! Hogy hogy tudom bebizonyítani, hogy nem nálunk tört be a kijelző! Eddig nem sikerült!
Már futottunk jópár kört a szervízzel! Elég reménytelennek látszik!
Utána néztem az LCD panelnak! LG.PHILIPS LP150X08 panel van benne!
Esetleg vki nem tudja, hogy az LG asztali TFT monitoraiban ezzel kompatibilis-e a panel? -
hzcs
senior tag
Huhh, ez tényleg elég kemény.
Valakinek már a tökére kéne lépni, mert így ez a szervíz leszarja a népet. Az Asusnak kéne már valamit csinálnia, mert így az ő hírnevét rontja ez a kókler banda.
Jelenleg csak addig kedves az ügyfél, amíg meg nem veszi a terméket, utána pedig már nem is törődnek vele. -
J97
tag
Nah sikerült egy képet készíteni a notiról!
[link]
Nos ezt művelték vele! Sajnos kibújnak a felelősség vállalás alól! Azzal indokolták, hogy a futárral megérkezett aláírtuk átvettük! Nos igen, de átvenni csak akkor lehet ha aláírod az átvételit. Átvételi után a futár már el is húzott. Kibontás utána meg jött a meglepetés! Külsérelmi nyom sem a csomagoláson sem a noti burkolatán nincs!
A noti típusa: A3L széria A3500L modell! Esetleg vki meg tudná mondani, hogy milyen LCD panel való bele ? Hátha lehetne valahonnan szerezni bele egyet!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
n@p@lm
őstag
-
SunBreeze
aktív tag
nemértem miért lenne baj az, ha több szervíz is lenne... pl acerből is itt a környéken van két szervíze... meg még a budai úton... pesten van vagy négy szervíz asszem..
-
J97
tag
Ez igaz! Nem is a notival van baj! Bármelyikkel előfordulhat, hogy bekrepál benne valami! Ráadásul az ASUS -t úgy ismerem mint minőségi mgbízható termékek gyártóját. Csak ha a garanciális ügyintézésük, szervízelésük ilyen macerás, akkor már ... -t se ér az egész! Egyébként nem postán lett elküldve, hanem a GLS futárszolgálat intézte a szállítmányozást! Azt hiszem az ASUS notikat csak Fehérváron szervízelik, nem vagyok benne biztos, de a sulinak oda kellett küldeni a notit!
-
hzcs
senior tag
válasz
Cibet71 #4039 üzenetére
Új xp, asus driveek és progik, office, és a nero oldaláról eltöltött 7-es nero. Azzal írok. Azért lehet hw hiba, mert a tsst nem tud olvasni, a nec igen. A nec írja a dvd-ket, olvassa is. Cd-t nem zár le, tsst viszont igen. Ugyanebben a gépben (csereberélem, attól függ mit írok). És egy másik ugyanilyen nec, másik gépben se zárja le a cd-t
-
J97
tag
A mi sulink szintén befürdött az ASUS -al. Elküldtük egy akku gar cserére. Visszaküldték kicserélt akkuval és alaplappal. Az alaplapot nem értem minek kellett benne cserélni, no mind1. Viszont betört és összefolyt LCD kijelzővel! Átvételkor a csomag sértetlen volt! Csak kibontáskor vettük észre, h annyi az LCD panelnek! Természetesen kicserélni nem akarják! Elküldtük még1x de ugyanúgy visszaküldték arra hivatkozva, hogy mi rontottuk el! 75k ért cserélnik ki a panelt!!! Azért ez durva! Aki tehtei szerintem kerülje az ASUS notikat! Gar. ügyintézésük iszonyatosan x*r!
[Szerkesztve] -
triplán bánom , h asust vettem. szerviz telefonált, h a post közbeni
IRQ ROUTING TABLE ERROR on kivül rosszul mükködik e a gép...?
mondom nem...
akkor ők visszaküldik, nem lesz ezzel más gond ...
erre én mondtam h igy márpedig nekem nem kell, mert a hugom spanyolban mit csinál vele, ha mégis előjön vmi hiba ezzel kapcs.?
...hát akkor viszont sokkal tovább tart a ''javitás'', reménykedhetek h megelsz karácsonyra. ami azért is pikáns, mert kari után hugom megy vissza spanyolba
1 hete, még novemberben adtam le.
[Szerkesztve] -
nb18
tag
Sziasztok!
Sztem egyedi problémával állok szemben... Adott egy A6r-5085 noti Soundmax integrált ac97 audióvalaz a gáz vele h mostanában(kb 1 hónapja) néha fogja magát és nem műxik a hang
ha az eszközkezelőben eltávoltitom és ráfrissitek akkor felismeri és megint működik egy darabig... nem is mondom h vindózcsere már volt drivert tettem fel ujra! A gyárija van fent mert mást még nem találtam hozzá... esetleg tud vki segiteni h mi lehet a probléma? vagy egy linket ahol uj drájvert tudok leszedni hozzá
köszi előre is...
-
hzcs
senior tag
Visszavittem a NEC-et, mert nem volt hajlandó lezárni a cd-t, cd-rw-t. Szobatársam tegnap vett egy ugyanilyet, mint az enyém. Az övé se zárja le.
Tanulság: laptop dvd író (cd író, dvd író) NEM LÉTEZIK: Persze olyanok vannak, akik már hallottak arról hogy valaki látott. Én nem tartozom ezek közé -
Cibet71
csendes tag
Érdekes adalék, hogy a kollégám most vett egy ugyanolyan notebookot, mint az enyém, és neki TSST DVD író van benne, míg nekem LG. A wincseszter is teljesen más. Szóval nem hivatkozhat a szervíz arra, hogy nem tehet bele más típust.
-
Biznisz Elek
senior tag
Üdv
Valakinek véleménye erről?:
A6MQ051
AMD Turion64 X2 TL52 C51MV(C61)+MCP51 512 MB DDR2 Nvidia 6100 Go 15,4'' (WXGA) ColorShine -AMD TurionI64 X2 TL52(L2 512KB*2) - 512MB DDR2 - 80GB HDD - DVD RW Dual -802.11b/g WLAN,- 8 cell-Webcam,Bag,Mouse
előre is köszi -
NeverI
csendes tag
-
Imy
veterán
válasz
jani0625 #4029 üzenetére
Megoldás: Elötte le kell fényképezni, hogy a kcolásokat lehesen bizonyítani...
Lehet ki sem cserélték az optikai meghajtot, csak megtisztították... Figyelj én már megfenyegettem volna Őket a fogyasztovédelmisekkel, de ha nem halgatnak rá akkor rájuk uszitottam volna....Rájuk lehet kenni az anyagi veszteséget a javítási idők miatt... legyél határozotabb... Velem eddig nem cseszett ki senki, mert ha neki álltak okoskodni, akkor emelt hangal okosan el kell őket igazitani!!! -
albgab
aktív tag
Kezdtem már elszomordoni, hogy csökken az Asus Q056-os ára az usanotebooknák és arra gondoltam ha vártam volna még 2 hetet...
De most meglepődve láttam, hogy NINCS a listájukban. -
jani0625
aktív tag
sokat használom a gépet, nem tudom otthagyni egy hétre sem a szervízben de megkockáztatom hogy 3 napra sem. És azok után hogy hzcs-nek 5ször(!) cserélték az tsst-jét és a legjobb max 5 lemezt írt meg jól, sokáig volt náluk a gépe, ezek után én nem adom be, nem beszélve arról hogy volt akinek megkarcolták, szóval sok rosszat hallottam róla ráadásul ha ki is cserélik akkor is ugyanerre a típusra ami meg f*s lásd hzcs példáját de a sajátom is gázos.
az hogy a tied működik,egyet jelent, hogy tanultak a hibájukból és a tiedbe már vmi normálisabbat raktak de a hibájuk nem javítják(nem tesznek a mieinkbe mást...)
asztali gépem nincs mellett úgyhogy kellett az író. Nekem ez így megfelel. ennyi -
Ck.
addikt
Tegnap visszakaptam a notimat, megoldódott a tv-kimeneti probléma, alaplapot cseréltek.
Én az itteni véleményekkel ellentétben nagyon pozitívan csalódtam az Asus márkaszervizben, ugyanis 7(!!!) munkanapon belül visszakaptam a noteszt.
Minden szuperül műxik, úgyhogy most nagyon happy vagyok!
[Szerkesztve] -
hatizsak
tag
Sziasztok!
Az usanotebook-on nézem/néztem én is az ASUS A6M Q048 notit.
Tapasztalatok ezzel kapcsolatban?
Ez a sempron speedsteppes? (lehet, hogy hülye kérdés, de már olvastam annyi mindent)
Mennyi ideig megy aksiról (átlagos használat, mondjuk netezés)?
A videokártya memóriája biosban állítható, vagy nem (fix, automatikus)?
A hozzá adott egér és táska használható, vagy nem?
Kösz. I. -
NeverI
csendes tag
hello
én is notebook vásárlás elött állok csak nem tudok dönteni két tipus között:
az egyik egy A6M-Q024-es a másik meg egy A6KM-Q056-os.
fölleg 3dés modellezésre (és nem igazán renderelgetséekre) meg egyéb 2D és grafikai munkákra kéne. no meg játék fejlesztésre (ez is grafikai oldalról). és ezért nem tudok dönteni a két tipus között, a 24-esben két magos procivan (1,6os órajellel) de 6100Go video kari, az 56-osban meg egy magos proci van (1,8as óra jelen) de 7300go video kari.
árban majdenm ugyan ott vannak (az 56os 12ezerrel olcsóbb) demivel 1 giga plusz ramot minden képp kell bele vennei így kezdek hajlanni az 56os felé...
ja azt elfelejtettem, hogy az 24es benn DDR2es ram van az 56osban meg sima DDR és még nem igazán találtam sima ddr ramból 1gigásat..
úgy hoyg tényleg nem tudok dönteni...
előre is köszönöm a segítséget
[Szerkesztve] -
Slick
csendes tag
Nós köszönöm mindenkinek a válaszokat, végülis a MM-ba vettem egy Toshibát 140-ér oprendszerrel együtt és 20 fps-el megy a WOW ami tökéletesen megfelel
-
Imy
veterán
válasz
jani0625 #4018 üzenetére
Az Én ASUS A3L-5028-ba is tssc van, de semmi gondom nem volt Vele, Kb 20 DVR-R-t (noname-t, meg márkásat), 50x DVD-RW-t irtam vele(TDK-t), de RW-vel csak a Traxdatával voltak problémákl, amit felirt nem tudta visszaolvasni...CD irás is frankon megy rajt... Annyi a hátránya szerintem, hogy hangos....
Nálatok milyen hiba lépett fel?
Ha rossz, akkor vissza kell vinni, nem azért fizet az ember, hogy ne tudja használni! -
SunBreeze
aktív tag
válasz
jani0625 #4012 üzenetére
én is gondolkodtam hogy veszek valami ehhez hasonlót, de aztán rájöttem hogy otthon ott vár a pc és ott ki tudom írni.
viszont vinyót szivesen vennék, ha gyorsan meggazdagodnék,
láttam hogy lehet ugyan ilyen külső rack-et venni. 16k ért... és lehet beletenni vinyót,
vagy külső noti vinyót vegyek? milyen árban vannak ezek -
jani0625
aktív tag
a gépben van 100giga vinyó,van egy 2,5ös rackbe egy 60gigás notivinyóm. A hely nekem elég és amúgy se akarok vonaton dvd-t írni stb. Otthon van az író ha valami kell akkor kíírom és tutira jól!
az az egy dolog nyugtat hogy mást írt no name dvd-ket ismerőseim laptop dvd olvasói se tudták mind beolvasni csakúgy mint az enyém, ez viszont visz mindent és nem kell szarakodni vele, ráadásul még gyors is.Szobában meg van hely a tápnak is, amúgy nem olyan vészes ha kell nyugodtan magammal tudom vinni, belefér a noti táskám elejébe -
jani0625
aktív tag
én megoldottam a tsst problémámat és a garim is tuti megmarad.
vettem egy külső 5.25ös alu racket, egy pio 111D-s íróval, 15k és 10/10 dvd-t tökéletesen megírt eddig
ráadásul még a tsst is olvassa őket.
oszt ennyi -
Freyr
csendes tag
Hello!
A Pc-Land-nál néztem ki magamnak az A6M Q035 típust (Sulinetes, 3400+ Sempron, webcam, geforce 6100,15,4 wxga, 8 cell akksi stb.)
Mennyit bír akksiról?
Mennyire hangos?
Milyen a hangminősége?(beépített hangszóró/füles)
Tudom, hogy a topicban már többször volt szó erről a típusról(vagy a 3200+-os sempronnal szerelt változatról), de mivel elég sürgős lenne a vásárlás és nem igazán érek rá végignézni a korábbi hozzászólásoka, ezért kérem, hogy akinek van tapasztalata, az röviden írja le a véleményét. -
fazi1985
tag
Sziasztok!
Van 1 ASUS A6Ja notim, kb 8 hónapos, garis még bőven. A problémám az vele, hogy a LAN csatoló aljzat 1-ik (jobb szélső) tüskéje felgyűrődött és csak úgy érintkezik a kábellel rendesen, ha az alá van polcolva vagyis mintha izomból nyomnám befele, fölfele. Kérdés a következő: erre van vmi ésszerű megoldás a garanciális szervízen kívül (mivel ez kb 1 hónap lenne és alaplap csere), persze úgy h a gari ne vesszen el.Igazából csak a tüsit kéne visszanyomni a helyére. Köszi
-
Szilva008
csendes tag
Sziasztok!
Én éppen most akarok venni egy Asus A6F AP040-et, van még benne plussz 512MB. Ha van valakinek tapasztalata a típussal vagy az Asusszal és megosztaná velem, azt megköszönném!! -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
peterk2006 #4003 üzenetére
Q103-ról nagyon érdekelne majd a véleményed!
-
zoa
tag
Sziasztok !
Vettem egy Asus A7V gepet meg kb 1 eve es az eredeti driver cdit elhagytam de ami drivert netrol le lehet tolteni azzal nem megy sajna ezert kerem ha van valakinek ilyen cdje azt nagyon meghalalnam ha atmasolna nekem. -
xedos
addikt
válasz
peterk2006 #4003 üzenetére
A ''mai'' Sempronok fogyasztása ugyanannyi mint a turionoké...
Speedsteppet is tudják.... esetleg egy részük nem 64bites és kevesebb a cache bennük...
''az egyik ismimnek akinek dell gépe volt, beleolvadt az alaplapba a ventillátor...''
Ja igen egy meg kigyulladt az akksi hibájából...
Általánosságban azért nem rosszak...
[Szerkesztve] -
SunBreeze
aktív tag
az egyik ismimnek akinek dell gépe volt, beleolvadt az alaplapba a ventillátor...
-
peterk2006
csendes tag
A három (ill. négy) gép közötti alapvető különbségek:
A Turion MT sorozat alacsonyabb fogyasztású (25W), mint az ML sorozat (35W), ami az akkuidőre lehet esetleg hatással. A Sempron a legnagyobb fogyasztású és ha jól emlékszem a speedstep-et sem támogatja ''rendesen'' (vagy sehogysem).
A sima Turionok 64 bitesek, egymagosak, az X2 már kétmagos (fogyasztása 31W).
A Geforce Go7300 - bár nem vethető össze egy izmos desktop kártya teljesítményével - jóval komolyabb, mint a Go6100. Ez utóbbi - párban az Ati megfelelő x200/x1100-aival - inkább csak annyiban több, mint egy Sis vagy Intel integrált cucc, hogy normális/jó NV vagy Ati driverei vannak, ergo nagyobb eséllyel lehet jól belőni (két monitoros mód, tv kimenet, különböző felbontás, annak megjegyzése, stb, stb.). A 6100-al szemben a 7300 azért játékra is jó, bár a legújabb, brutális hw igényű játékokat persze ez sem viszi. De az átlagosakat igen.
A Q157-ből holnap jön meg kettő. Saját célra lesz, így ha feltelepítettük, bekonfigoltuk akkor fogok róla tudni többet is mondani. A Q103-ból is jön egy a héten, róla is be tudok számolni majd. A másik kettő még nem járt nálunk. -
Alvin_ti4200
félisten
Van valakinek valami negatív tapasztalata az A6KM sorozattal? Nem furmányos benne a SiS chipset? Mert nekem is a Q103 a szimpatikus. Ja és ez a sima sztereó vagy milyen AC'97-es hangkártya hogy szól?
-
Azazello-
senior tag
válasz
Laurent #4000 üzenetére
az asus vga-ja joval gyengebb ha jol tudom, es 512 sodimm ram nem egy nagy osszeg. viszont a dell aranal olcsobban is vehetnel ugyan ilyen kategorias gepet akar asusbol. nincs semmi baj az asussal. en markara siman az asust valasztanam, de ha vga kell, akkor inkabb a dell.
Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Formula-1
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple MacBook
- Renault, Dacia topik
- Anime filmek és sorozatok
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7Vpro-1185G7/48GB/512GB/Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest