Új hozzászólás Aktív témák
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
ASUS N551-es laposba bővíteném a memóriát. Pontosan milyen típus való bele? Ezek jók lennének?
Illetve a jelenlegi 4 gigához, ha hozzápakolnék egy 8 gigás modult, akkor elméletileg menne a 12 giga együtt?
-
OP-ToTo
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus X554L laptopom. Tavaly karácsonyra vásároltam ajándékba. Intel Corei i3-5010U 2.1Ghz proci, 4gb ram, 500as HDD. Eredeti windows 8.1el vásároltam extreme digitalban és akkor ingyen lehetettet windows 10re frissíteni. Így most eredeti win10 van rajta.
Ha az aksi töltöttsége 66% alá esik elkezd villogni a képernyő. Rendszertelenül, undorítóan. Ahogy csökken a töltöttsége egyre jobban és gyorsabban. Zavara a szemet és használhatatlan is. Olyan mint mikor érintkezési hibás egy kábel. De csak ekkor csinálja, soha máskor. Amint visszadugod neki a töltőt már tökéletese is. Mivel 99%ban töltőről megy nem vettük észre. Pár hónapja észleltem de azt hittem hülye vagyok. Most hogy anyám is jelezte a problémát, tudtam nem én okoztam a bajt.
Az aksi jó állapotú szerintem, ha lehúzom 100%nál azt írja 5,5 óra van vissza. max ha 100 órát mehetett összesen töltés nélkül 1 év alatt.
Ötletek? Szoftveres baj lehet vagy hardveres? Hívjak hozzá asus futárt vagy vigyem vissza a boltba?
-
gamriel
újonc
válasz
szabonagyur #27745 üzenetére
Egy próbát megér.
Köszi. Ha mégsem megy majd még írok
-
szabonagyur
félisten
válasz
gamriel #27744 üzenetére
Töröld le az OS-t teljesen, és mivel a Win7-hez tuti van támogatás azzal kellene kezdeni.
Ott rakd fel a driverket a következő sorrendben az ASUS oldaláról.
1. Chipset driverek, mind ami ehhez kötődik
2. Intel HD
3. Realtek HD
4. maradék LOMWU-t tiltsd le telepítés idejére, de ha netre sem dugod legjobb.
-
gamriel
újonc
válasz
szabonagyur #27743 üzenetére
Win 7 Home 32 bit, de az sem kezelte. Mikor telepítem a grafikus vezérlőt egy pillanatra felismeri a hangot is de utána megint semmi. Realtek HD Audio-t ír ki, de utánna megint eltűnik az eszközök közül.
Most Win 8.1 64 bitvan fent, de ezzel is ugyan azt csinálja. -
gamriel
újonc
válasz
szobbal #27734 üzenetére
Az egyéb eszközökben az Ethernet vezérlő volt. Minden drivert feltelepítettem, de továbbra is HDMI eszköznek írja ki a lejátszóeszközökben és nincs hang. Ha pedig a grafikus driverrel telepítem, akkor Intel megjelenítő hangot ír az eszközkezelőben, viszont a lejátszóeszközök résznél nem jelenít meg semmit. A Realtek drivert feltelepítem, elviekben ezzel kellene hogy működjön, de mintha nem is telepíteném.
Valami ötlet? -
szobbal
csendes tag
válasz
Csillag01 #27738 üzenetére
Szia!
A eszközkezelőben törölj minden Grafikus Drivert. Úgy hogy az eltávolításnál a drivert töröld is, majd kerestess rá az új hardver változásokkal. Találnia kell valamit. Nekem ugyan ez van csa A6-os pricival. Abban a 8450G+8670m van De az utolsó catalyst ami WHQL-es az csal 8450G+8600M serie-nek látja.
Próbáld meg ezzel:
Catalyst 15.7.1Ha valóban veszel másik gépet akkor mondj egy árat a mostanira. Lehet érdekel
-
Csillag01
aktív tag
sziasztok
segitsegeteket szeretnem kerni. van egy asus notebookom.konfig Amd a10 5750m + hd 8670m.
akarmit csinalok azt irja nincs grafikus illeszto program. ha a gyari lemezrol telepitem akkor ugyan feltelepit egy catalyst drivert,de akkor se mukodik. ha felmegyek az amd oldalara aztse tudom mit kell letolteni, az automata driver telepitesre nem reagal semmit. help mert szetverem. nem sokara veszek egy inteles geforce notit mert ez nevetseges. -
Remekelek28
őstag
válasz
Remekelek28 #27736 üzenetére
Közben találtam szlovén nyelvű billentyűzetet,melyen a hosszú ékezetes betűk helyén kriszkraszok vannak. Ha rendelek ilyet ,ezeket a billentyűket rendesen magyar ékezetesként tudom használni? Ha működne akkor a régiről átcserélném az adott gombokat.
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok,ha egynéhány billentyűzetgomb nem reagál,akkor lehet vele csinálni vslamit,ha kiszedem a teljes billentyűzetet? Vagy csak csere.
Hol találok olcsóbban magyar billt? X54 laptop -
takkert
tag
Hello
melyik éri meg jobban asus n551 vagy az n552. Elvileg az 551 IPS. sebbességben milyen különbség van a kettő között? -
szegim
csendes tag
Hali!
Vásároltam tavaly októberben egy X555LB-XO070D ASUS laptopot. 2 év garancia van rá és a problémám a következő lenne:
Windows 8.1-t használok, a lényeg, hogy már jó ideje recseg a hangszóró. Lejátszótól függetlenül, akár YT-n, vagy VLC-n, vagy Windows Media Playeren nézek filmet vagy hallgatok zenét, gondol egyet és elkezd recsegni. Valamikor jó, de mostanság ez kevésbé jellemző. Vagy ha meg van nyitva a YT, közben nyilván mást is csinálok, akkor rögtön elkezd szaggatni, akadozni, belassulni, helyenként leállni meg hasonló dolgokat csinál a hanglejátszás.Egy újraindítás után egy ideig jó, de aztán újra csinálja.
Azt szeretném kérdezni, hogy ezt lehetne javítani? Hangszóró cserével esetleg? A Driver napra kész a laptopon, szóval biztos, hogy nem az a probléma. Vagy ha nem a hangszóró, akkor a hang recseg, nem tudnám megállapítani pontosan.
-
gamriel
újonc
Üdv Mindenkinek!
Van egy Asus X55C laptopom, amin valamiért nincs hang.
Az eszközkezelőben azt írja megfelelően működik. Drivert feltelepítettem, Biosban nincs letiltva.
Ha a grafikus illesztőprogram telepíti fel , akkor az eszközkezelőben Intel megjelenítő hang-ként, más driverrel pedig High Definition Audio hangeszközkét ismeri fel.
Itt vannak a képek róla :
http://www.kephost.com/image/vg7O
http://www.kephost.com/image/vg7l
http://www.kephost.com/image/vgLwValaki tud rá esetleg valami megoldást?
-
mongi123
csendes tag
Sziasztok !
Valaki megtudja mondani hogy az ASUS X550J-be mekkora optibay megy? 9,5-es ?
Köszönöm
-
chester91
senior tag
válasz
szpali #27727 üzenetére
Igen, ezt megtaláltam, köszi! Ami a kérdés, mert rövid időm van átbogarászni a programokat a gépen (ajándékba kerül, de persze, hogy dolgozom karácsony előtt, és újra kell telepítenem, mielőtt odaadjk...), hogy mik vannak felrakva, minden fent van ott, ami ezekre fel van rakva?
-
szpali
addikt
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az Asus honlapjáról az X554LJ-re telepített Asus programok azok letölthetőek mind újratelepítésnél?
-
Brandynew
őstag
válasz
szobbal #27722 üzenetére
Nem javaslom, hogy márka szerint válassz. Minden gyártónak vannak nagyon jó és nagyon rossz szériái. Ha valaki azt mondja, hogy ő biztosan nem vesz X/Y gyártótól laptopot, akkor biztos, hogy lesz, akkor rákontráz, hogy ő meg azért veszi, mert neki bevált. És akkor vannak a történetmesélők, akik elmondják, hogy náluk már 5 ilyen laptop romlott el, plusz a nagynénjük fiának is volt 3, meg a haverjának is 4, ami elromlott. Erre is rá szokott valaki cifrázni, hogy bezzeg neki már 10 éve megvan és egy karcolás sincs rajta.
Nem, ezt nem szabad. Objektíven, a műszerek által adott eredményeket kell nézni és azokra kell hallgatni vásárlásnál, akik abból élnek, hogy laptopokat szerelnek.
Segítség lehet a Milyen notebookot vegyek? topik, és az aláírásom.
-
Brandynew
őstag
válasz
Ferenc1989 #27723 üzenetére
Igen, van több ilyen is, pl. a CPU-Z a CPU-ra, GPU-Z a GPU-ra.
Egyébként throttlingnak hívják azt a jelenséget, amikor a gagyi hűtéssel megáldott laptop elér egy bizonyos hőmérsékletet (jellemzően erőforrás-igényes alkalmazások - pl. hosszabb játék - közben), akkor visszaveszi az órajelet, hogy ne károsodjon a gép.
-
szobbal
csendes tag
Tesómnak HP Pavilon-ja van. Fényes a kijelző de elég szép képe van. Asus vagy HP lenne ha vennék még1x laptopot. De Lenovo-t tuti nem vennék. Telefonom is volt már, meg tabletem is. Mikor a Telót vittem szervízbe minden 2 ember laptoppal állt a hóna alatt, természetesen Lenovo volt mindegyik.
-
Hatii
tag
Köszi mindkettőtöknek. Na ezeket nem nem írják a specifikációba, nyilván.
(#27719) Brandynew: Néztem mostanában azt a listát, és igazából a 150-200k csoportot ki is néztem. Bár Hp-ről azt olvastam, hogy a kijelzőjük elmarad más márkáktól. Illetve a 450 G3-at néztem inkább G4 helyett, amit egyre kevesebb helyen kapni. Asus K501 és a Fujitsuk között vacillálok most.
-
szobbal
csendes tag
Szia. Nekem X550DP van a két betű valószínűleg a hardver összeállítást jelenti. Én a hullámzást nem tapasztaltam a billentyűzetnél. De valóban full műanyag az egész gép, De ez által könnyű is. A hűtése valóban nem a legjobb. Nekem szinte mindig megy a ventilátor. És a kijelzőn is spórolnak sima TN-es szerelik ezeket.
-
Brandynew
őstag
Szia,
Sokan veszik, mert az árkategóriáján belül elég jó hardverek vannak benne. Az X-nek nagyon rossz a hűtése, emiatt sokszor visszaveszi a CPU és a VGA órajelét. Ami még problémás vele kapcsolatban, az a házának a műanyag ötvözete, ami vékony is, törékeny is, és ez az egész egy nagyon gyenge merevítéssel párosul, nyomódik alul-felül a gépház és hullámzik a billentyűzet. Ezeken az elemeken spórolták ki a jobb hardvert.
Az aláírásomban megtalálod a jelenleg ajánlott típusokat.
-
Hatii
tag
Üdv!
Néznék mostanában új lapotot, és ahogy érdeklődöm több helyen is, az asus x sorozatot nem ajánlák, pedig leírásban nem tűnik rossznak. Anyaghasználatban lenne ennyire alul, nem túl masszív? Pedig ahogy itt is láttam, elég sokan veszik.
Másik, amit kerestem már, de nem találtam még meg, hogy pl X555 utáni két betű mit jelent? -
Bandinho
tag
Mennyire kopik N551JW-nek az ezüst borítása? Köszönöm.
-
Girmin93
tag
válasz
szabonagyur #27714 üzenetére
Sima DDR3, akkor biztosan azzal van a gond? Az L mit takar a DDR3 elnevezés után?
ezzel jó lehet?
edigital.hu/ddr3-memoria/kingston-client-premier-4gb-ddr3l-1600mhz-low-voltage-notebook-memoriakcp3l16ss84-p421318 -
Girmin93
tag
Sziasztok! Egy olyan problémám lenne, hogy van egy adott Asus X751S laptop, amelyben nem tudok memóriát bővíteni. Alaplapra integrálva van 4Gb ram, és ez elvileg tovább bővíthető 8Gb-ig,amihez adott egy slot. Amikor belerakok plusz egy ramot az akkumulátor töltöttséget jelző ledje, kb 3mp-enként villog,de nincs kép nem adja be a biost sem. Próbáltam CSX 8Gb 1600,Samsung 4Gb 1600,Gepidia 2gb 1333,Samsung 1gb 1066-os ramokkal, viszont az összesnél ugyanezt tapasztalt . Mi lehet a gond? Biosban erre utaló beállítást nem találtam. Valakinek valamilyen megoldása van a problémára?
-
adsl
aktív tag
Sziasztok.Asus X51 RL laptopom van.Aida64 néztem a hűtőventilátort és szinte mindig 3000 RPM felett van de van hogy sokkal feljebb is megy,akkor is ha nem csinálok semmit,és elég nagy hangja is van.Ez ellen lehet valamit tenni?Kipucolva ki lett belül minden.
-
Hmmm1
aktív tag
Üzletben lett véve, de tán említettem is. 72 óra ilyenkor mire vonatkozik? Csere/ráfizetés, levásárlás max, gondolom. Touchpad Win10 alatt működik. De ott is csak egy idő után dobta be megint. Lehet frissíti és menet közben tölti be magának, vagy netről, de egy darabig ott sincs : d
-
gxcman
tag
Ajándékba szereteném ASUS N551JW-CN212D ezt a notebookot, viszont csak 1x4GB ram van benne gyárilag.
Lehetséges 2x4GB ramot belerakni, és szervizben vagy akár a felhasználó által is van rá mód?
Plusz még M.2 SSD beszerelésé is lenne.
-
szobbal
csendes tag
Nekem X550DP van 2 éves konstrukció. AMD A6 HD8450 beépített grafikus meghajtóval, + HD8670M VGA 2GB Jól hangzik de nehéz eset.
Nem egy sárkány. filmezni netezni. régi játékok mennek rajta. a + 4GB ram amit vettem bele sokat dobott a sebességen meg egy SSD. De a kijelzője ennek se csúcs szuper pedig elvileg HD (elvileg a HD a felbontásra értendő, és ezeknek a laptopoknak 720p felett van picivel a felbontása). TN és a betekintési szöge is elég rossz viszont matt az üveg. Én is úgy hallottam hogy az X széria nem egy csúcs gép. Igaz én utolsó darab ként meg tudtam venni 60eHUF környékén az Auchanban februárban (eredeti utolsó ismert ár 126 000). Az ATI vagy is AMD már nem támogatja Driverrel a videókártyát. ez az Nvidiánál másképp lenne, ott még külön ki is lehet választani a grafikus kártyát, ATI-nál nem. Én alapból win8-at tettem rá és az frissült 10-re. Amúgy a 10 sokkal felhasználó barátabb mint a Win8-8.1. Win7-et már erre se tudtam volna tenni nincs support sajnos. Én is tiltakoztam a Win10 ellen de hétköznapokra teljesen jó. De ha tényleg Win10 alatt is ennyi probléma van, vissza kell vinni és hozni másikat. Nekem a tuch-al semmi gondom nem volt soha. Én a Bluetooth-al voltam így a Win azt se tudta milyen kártya van benne. Nincs rá aláírt Driver. De azt is megoldottam egy cserével.
Én amondó vagyok csomagold vissza és irány a bolt és egy másik gépet el kell hozni. Lehet valami nem kóser a hardverral, mert ilyet még én se hallottam hogy Win10 alatt nem mennek dolgok főleg hogy támogatott.
És ha a másik géppel is ez van akkor keresnék másik konfigot. -
Hmmm1
aktív tag
-
Bkrisz9
őstag
Ez esetben a forgalmazásra vonatkozó megjegyzésem tágytalan. Sajnos a tömeggyártás,tervezett elavulás stb. miatt ilyenek a gépek, évekkel ezelőtt sokuk sokkal jobban össze volt rakva. Ez van sajnos ezt kell szeretni, jelenleg 150.000 alatt talán 3 ajánlott gép ha van abból is 1 erősen kifutó és nagyon nehéz találni. 115.000 alatt meg nincs is semmi ami megütni azt a szintet, hogy bárki ajánlani merje. (Ezekről bővebben a "Milyen notebookot vegyek?" topicban találsz infót) Szomorú sajnos ebben teljesen igazad van de ez van ezt kell szeretni, nem tudsz mit tenni.
A támogatás meg továbbra is egyértelmű, ahogy fejlődik minden a rajtuk lévő rendszereknek is fejlődnie kell. Attól, hogy neked felesleges a win10 még sok esetben szükséges, nem véletlen csinálták meg. Én is használok olyan funkciókat amikhez szükségem van rá vagy legalábbis megkönnyíti a dolgom. Szóval a win10 és a további fejlődés szükséges abban meg, hogy támogassák a sok éves rendszert semmi érdekük nincs. Anyagilag sem feltétlen kifizetődő, sok esetben nagyon bonyolult és lehet, hogy erőforrásuk sincs rá az új mellett. A világ előre halad ezt kellene megérteni. (Az előrehaladás nem minden esetben jó. Lásd az elején említett minőségromlást az elmúlt években.) Egyébként szerintem nem lenne baja a win8.1-el, a mostani gépek támogatása általában úgy van megadva, hogy win 8.1-től felfelé. Csinálj egy win 10 telepítőt egy pendrivera egy másik gépen, töltögesd le a hardvergyártók oldalairól a főbb drivereket (Chipset,VGA esetleg processzor stb.) és tedd őket is rá az elkészíetett USB-re. USB-ről telepítsd a win-t (8.1 vagy 10, amihez találtál drivereket) aztán ha bebootolt a rendszer akkor az USB-re tett fontosabb drivereket. Ez után hagyd a win-t, hogy letöltögesse a saját frissítéseit (közben lehet több drivert fel is tesz és utána alig lesz dolgod) majd az eszközkezelőben nézd meg mihez nem rakott fel illesztőt és jobb klikkes menüben az illesztőprogramok opciónál indíts egy keresést hátha megtalálja megától. Ha esetleg nem akkor szintén a gyártói oldalakon keress rá. 8.1-hez próbálhatsz 10-es drivert is ha esetleg mást nem talál. Egy délután alatt simán fel lehet tenni naprakészen egy windowst. Ha nem megy akkor inkább bízd szakemberre, pár ezresért felteszik neked. -
Hmmm1
aktív tag
Jajj ez naívság amit mondtok. A gép hardver elemivel nincs baj, sőt elég jó a kis 2 magos proci benne, meg a 4gb ramra sincs panasz. Hivatalos helyen adták. Mond nekik hogy miért adnak olyat akkor ami nem is létezik. Asus a fasz emiatt is szerintem. De mondom nem lényeg X541S van ráírva, magyar billes. Az 1-es kavart be de valójában ez X540S - olyan meg már van csomó helyen és kapható.
Meg lett nézve, de fene se gondolta hogy iylen szar konstrukció és hogy ilyen kijelzőt tesznek bele. Egy 8 éves laptopnak jobb a képe, meg a színekHát hol HD ez. Ráadásul Asus promó videói és mindenféle YT lett nézve, ott valahogy nemígy nézett ki. Egyedül a hang ami tök jó : D Legnagyobb gond mondom a kijelző, ha az nem ilyen lenne, meg a színek... Azért mert ez csak 100k-as laptop jobb esetben is még nem kéne ilyen trágyának lennie. 100k-ért már tudom hogy jobb laptopot veszel, csak max nem lesz ilyen "szép" kívülről, de hogy a képe jobb lesz és masszívabb az biztos. - Most mutattam valakinek, egyből amit észrevett hogy milyen silány a dvd meghajtó benne, már az a műanyag része. Mutatja a 8 éves laptopját, pedig az is műanyag... de mégis volt különbség jócskán és még nem is volt olyan hangos se. Mondom oké, ez a legkevesebb, engem pont ez nem érdekelne annyira.
Az meg hogy mti támogat meg mit nem, egy baromság, és a hülyéket megetetik vele. Meg a szar Win10-el. Mert ezt mondták nekem, részben idézem: aki a win95-t tudta kezelni az a 7-et is, de a 10-nél már minden másképp van, meg hogy néz ki. Bill gec*. Ami 25 éven keresztül működött azt cseszik el a .... -ók" És van benne igazság szerintem. Az kell hogy menjen rajta a net, office és a film, ehhez nem kell Windows 10. És ahhoz nem kell húh de nagy driver. Mert a VGA-t leszámítva max, MINDENT fel kellett vonla hogy ismerjen még egy 2009-es Windows 7 is. Ezt nem értem. Support ide vagy oda. Ja meg hogy a szokásos baromság telepítésnél, hogy még véletlensül se rakd fel a másik OS-t, ami nem 10. Még szeirntem a 8-al is a baja lenne. Meg hogy MBR UEFI/EFI baromság és hogy az már a retek hardver által nem támogatott (alap esetben) így simán nem tudsz rátelepíteni amit akarsz. Ez is egy baromság. Mire jó, minek kellett? Csak azért hogy rákényszerítsenek mit használj.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Renault, Dacia topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Spórolós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB hibátlan
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest