Új hozzászólás Aktív témák
-
KubanitoS
veterán
válasz spyrro #29448 üzenetére
Szia!
Véleményem szerint ebben a formában így nem lehet erre válaszolni. Autót sem úgy veszel, hogy az jó, emez meg nem. A felsoroltak közül amúgy egyiket sem venném i7-es procival. Terhelés alatt a hűtés kevés lesz. Neked is azt javasolnám, hogy kérdésed inkább a laptopvásárlós topikban tedd fel.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
KubanitoS
veterán
válasz mateo91 #29442 üzenetére
Arra tudok még gondolni, hogy a hűtőpaszta nem megfelelő a gépen. Egy újrapasztázás esetlegesen segíthet. A BIOS frissítést szintén érdemes lehet megcsinálni, bár én nem várnék csodákat tőle.
Illetve amit még érdemes lehet kipróbálni az az energiagazdálkodás beállítása a vezérlőpultban/gépházban. Elképzelhető, hogy visszafogott teljesítményre van beállítva a gép.
zsotyo: Itt kérdezz rá.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
válasz NoOne1976 #29438 üzenetére
Ha én lennék a helyedben és tényleg egy tiszta Win10 telepítést szeretnék létrehozni, akkor én az összes partíciót törölném, majd ezután csinálnék új partíció(ka)t és mehetne a telepítés. A magam részéről sosem láttam még előnyét meghagyni az ilyen-olyan recovery partíciókat és ahogy olvastam neked sem sokat segített a dolog. Persze ez is csak egy vélemény, nem feltétlenül ez a helyes lépés, de én tuti így csinálnám.
-
KubanitoS
veterán
válasz mateo91 #29439 üzenetére
Feltehetőleg belefutottál a "throttling" csodájába. Ha egy laptopot telezsúfolnak erős hardverrel, de a megfelelő hűtést már kispórolják belőle, akkor egy idő után a gép olyan szinten felhevül, hogy a videokártya/proci órajelét (és ezáltal a teljesítményét) a laptopnak csökkentenie kell nehogy szétolvadjon az egész hóbelebanc.
A procid a maximális 3 GHz helyett (most csak mondtam valamit) 1,5 GHz-en fog üzemelni, videokártya dettó és egyből nem fog jól futni egy játék sem.
Ezzel ellenben az "U" jelölésű visszafogott teljesítményű i3-as proci a szintén gyengébb, de sokkal kevésbé felhevülő 940mx-szel egyetemben vígan tudja nyújtani a maximális teljesítményét folyamatosan.
Hőfokokat nézd meg a gépen. Ha hideg géppel minden rendben megy és a jelenség csak később, pl 20-30 perc játék után jelentkezik, akkor 99%, hogy a túlmelegedés a hiba oka. Ezzel igazából nem nagyon lehet mit kezdeni. Ez van.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
válasz XFishboneHUN #29432 üzenetére
-
KubanitoS
veterán
válasz Kaisho #29379 üzenetére
Inkább a megfelelő videokártya a lényeg, de igazából én sem értek annyira hozzá, kérdezz rá például itt.
-
KubanitoS
veterán
válasz Kaisho #29377 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy ennyire drágák a 4K képes multimédia lejátszók. Nyolcvanezerért én sem vennék ilyesmit. Én a helyedben még mindig inkább egy sima asztali gépet erőltetnék, főleg a hűtés miatt. Egy 120-130 ezres laptop azért eléggé belépő kategória, nem biztos, hogy ideális megoldás lenne.
-
KubanitoS
veterán
válasz Kaisho #29375 üzenetére
Én ugyanerre a felhasználásra fogtam be a nyolc éves, mai szemmel csöppet elavult laptopomat (inkább, mint eladni 10-20 ezerért). Rá van kötve a gépre és tökéletesen lejátszik mindent. Feltételezem ezen is hdmi 1.4 van és nem okoz neki problémát az FHD tartalom lejátszása. (4K esetében mondjuk nem tudom mi a helyzet...)
hogy azt tudjuk magunkal vinni ha esetleg úgy van
Ezt az érzést én is ismerem, aztán a büdös életben nem lenne megmozdítva az a lapos.
Heti 1-2 filmnézésre bőven elegendő lenne számotokra egy multimédiás lejátszó beszerzése. Ezek a kütyük erre vannak kitalálva és töredékáron kaphatóak egy laptophoz képest.
-
KubanitoS
veterán
válasz Kaisho #29370 üzenetére
Ha csak médialejátszás a cél, akkor inkább ezerszer egy asztali gépet vennék a helyedben. Akár használtan is be tudsz szerezni egy i5-ös gépet töredék áron sokkal komolyabb teljesítménnyel, na meg a hűtéssel sem lesz problémád. De ha már laptopokról van szó, érdemes kerülni a Pentium jelöléső processzorokat és ott is a core i3, i5, esetleg i7 procikat kell keresni.
-
KubanitoS
veterán
válasz spy6666 #29345 üzenetére
Kaptál a géphez matricát, vagy termékkódot? Illetve lehet ezek sem kellenek, mert a géped a Microsoft fiókodon keresztül már regisztrálta az eredeti Windows-t. Magyarán csinálsz egy újratelepítést a Microsoft oldaláról letöltött legújabb windows ISO-val, majd belépsz a Microsoft felhasználóddal + jelszavaddal és a rendszer simán aktiválja a Windowst, mint eredeti terméket.
-
KubanitoS
veterán
válasz kerekes.pter #29293 üzenetére
Kifejtenéd kicsit bővebben azt, hogy "nem tölt be normálisan a windows"? Minden esetben problémamentes a betöltés, ha nincs bedugva a tévé?
-
KubanitoS
veterán
válasz gaben1117 #29288 üzenetére
A fullHD manapság nem olyan nagy cucc, nem is igazán érdemes alá menni. A gépre rákeresve viszont én nem adnék pénzt ki egy sima Pentium, vagy Celeron procival szerelt masinára. Intel i3-as proci alatt kínszenvedés lehet akár egy sima böngészés is manapság.
A helyedben ellátogatnék a laptopvásárlós topikba, ott tudnak számodra megfelelő típust ajánlani.
-
KubanitoS
veterán
válasz MrBrown26 #29274 üzenetére
Én azt tanácsolnám neked, hogy a laptopvásárlós topikban nézz szét. Ott le tudod írni mit szeretnél és ajánlanak számodra megfelelő gépet. Egy kis jótanács: egy laptop nem csak a benne lévő alkatrészekből áll, nagyon fontos a megfelelő hűtés és a strapabíró ház is. Az X széria nem igazán volt sosem az ajánlott gépek között, nem tudom ez mostanában változott-e.
-
KubanitoS
veterán
válasz MrBrown26 #29272 üzenetére
Én egy kétszázezres gépre nem mondanám, hogy gyanúsan olcsó. Vagy esetleg másra gondoltál?
-
KubanitoS
veterán
válasz Muerte68 #29185 üzenetére
Amúgy nem tudom mennyire régi ez a gép, de ha pl Windows 7-re van optimalizálva, akkor nem nagyon kellene erőltetni a Windows 10-et. Akár az általad leírt hibajelenség is előjöhet ha nem teljesen kompatibilisek a driverek, de írtad is, hogy valami szoftver állította be a színhelyességet, akkor simán ez is lehet a gond.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
ASUS N551-es laposom van, amellyel igazán meg vagyok elégedve. Már többször észrevettem, hogy random indítás után a Windowsban megjelenő színek mintha másmilyenek lennének. Mintha hiányozna egy kis kontraszt, vagy szín, vagy fene se tudja. Mintha világosabb lenne az egész. Sajnos nem tudom normálisan megfogalmazni.
Amúgy esetemben ez nem olyan "probléma", amivel ne tudnék együtt élni, ezért biztosan nem fogok szervizbe szaladgálni, csak érdekelne, hogy másnál is előjött-e a jelenség.
Köszönöm!
-
KubanitoS
veterán
válasz szegim #29021 üzenetére
Most komolyan mi döntsük el helyetted, hogy megéri-e neked?
A vásárláshoz csak annyit, hogy márka alapján nem veszünk semmit, de ebben majd a notebook vásárlós topikban tudnak segíteni neked.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
Először telepíts fel egy programot, amely kiírja játék közben a ram használatot és egyből látod mi a szitu. Jellemzően nem a ram mennyisége szokott lenni a vékony keresztmetszet laptopok esetében játék közben.
-
KubanitoS
veterán
Hello, szerencséd van, mert nekem pont ilyen gépem van és meg is csináltam benne a bővítést. Először is magából a beépítő keretből elég a legolcsóbb kínai is, ez egy darab fém, felesleges sok pénzt kiadni érte.
A magasságára nem emlékszem, hogy én mit használtam, ezt 9,5mm-esnek írja, elvileg ennek kell jónak lennie.
A géped hátulján kb a közepén van egy rögzítőcsavar, ezt kell először eltávolítanod, utána tűvel beszúrod a DVD rom vésznyitóját, mire az kinyílik és így könnyen ki tudod húzni az egészet. A fedlapot le tudod pattintani, ezt rá tudod tenni a beépítőkeretre és nem fog látszódni semmi.
A HDD rögzítése a keretbe egyértelmű, amire figyelned kell, hogy a beépítő keret szélén van egy db, két irányba állítató kapcsoló, egy pöcök. Ha a bővítés végeztével azt tapasztalod, hogy alapjáraton is 10-15%-on pörög a processzorod örökké, akkor ezt a pöcköt az ellentkező állásba kell helyezni. Jól becsüld meg ezt az infót, nekem 3 hetembe telt rájönnöm, mi baja a gépnek. (Nyilván beépítés előtt én nem állítottam át a pöcköt, mivel azt sem tudtam, hogy van ilyen, hanem csak utána és ekkor lett jó.)
SSD-t bármilyet vehetsz, ami neked szimpatikus, annyi a lényeg, hogy "rendes SSD" legyen, ami akkora mint a laptop vinyója, ne pedig a ramra hasonlító pici vmi (igen, nagy szaki vagyok ). Nézz szét az SSD topikban.
Fontos, hogy az SSD kerüljön a mostani HDD helyére és a HDD menjen a bővítőkeretbe. Ez a sebesség miatt fontos, elvileg az optikai meghajtó csatlakozója nem tudja teljes sebességgel futtatni az SSD-t (vagy vmi ilyesmi).
-
KubanitoS
veterán
Ha a laptopos topikban kérdeznéd meg, akkor lehurrognának, hogy gagyi műanyagból van és fél éven belül szét fog esni stb stb..
A kinézett géppel nekem annyi problémám van, hogy csak HD ready a kijelzője, ez napjainkban már gond lehet, a legtöbb weboldal FHD-ra van tervezve.
A helyedben megnézném ezt a modellt is. Ebben FHD kijelző és SSD is van (HDD nincs), szintúgy legális windows 10-zel. Ugyan csak 6. szériás i3 van benne, de őszintén szólva mindennapos használat mellett nem fogod észrevenni a különbséget, a plusz SSD miatt viszont annál inkább.
-
KubanitoS
veterán
válasz RootRulez #28841 üzenetére
Én inkább körülnéznék először, hogy lesz-e megfelelő driver a gépedhez. Általában ez az elsődleges probléma régi gép + új operációs rendszer kombó esetén.
Ha nincs rá okod, hogy upgrédelj, akkor én a helyedben elengedném. Egy próbát megérhet persze, de a Win 8-hoz is jönnek még ugyanúgy biztonsági frissítések.
-
KubanitoS
veterán
-
KubanitoS
veterán
9,5 mm magasságú kell neked. Pl ez.
Kis plusz infó: én már szívtam meg efféle HDD caddy-vel. Miután beleraktam a HDD-t, a gép procija folyamatosan 10-15%-on pörgött. Három hét keresgélés után jöttem rá, hogy a caddy oldalán van egy pöcök, amelyet a másik állásba kellett áthelyeznem, így lett jó. Gondoltam megosztom, hátha te is így járnál.
-
KubanitoS
veterán
válasz nitro16 #28754 üzenetére
Az egy kicsit soknak tűnik már böngészés alatt, feltehetőleg ezért is kapcsol feljebb a hűtés is. Újrapasztázás lehet segítene.
Amúgy nem fut a háttérben valami, ami folyamatosan pörgeti a procit? Windows updét szokott ilyesmit okozni pl.
-
KubanitoS
veterán
válasz Fredy02 #28738 üzenetére
Hello
Pontosan mire szeretnéd használni a gépet? Rákeresve a konkrét típusra egy régebbi modellt látok GTX950m videokártyával és i7-es procival.
Ezzel az a probléma, hogy a gép hűtése nem elegendő az i7 lehűtésére.
Én a helyedben az N551JW modellt venném. Ez 100% IPS kijelzős, a videokártya benne GTX960m és egy kétmagos i5 van benne, amellyel megbírkózik a hűtés is. A linkelt géphez +ram kell még, mert alapból csak 4 giga van benne és kész.
-
KubanitoS
veterán
válasz Riccsiz_h #28730 üzenetére
Ez már veszett fejsze nyele, de ha online rendelted volna a gépet, akkor 12 napig törvényileg bármikor visszaküldhetted volna a teljes vételár megtérítésének fejében. Még különösebb ok sem kellett volna. Nem tetszik a gép és kész.
Sajnos ez így szívás.
-
KubanitoS
veterán
válasz ZTE_luky #28722 üzenetére
Mit szeretnél hallani? Hogy az utángyártott rosszabb lesz, mint a gyári? Valószínűleg. Hogy ki fog-e bírni egy-két évet? Valószínűleg.
A linkjeid közül csak az utolsó kettő működik és a kettő közül csak az egyik tízezer alatti. Szóval nem nehéz a döntés szerintem.
-
KubanitoS
veterán
Ha nem akarsz játszani, akkor marha felesleges a plusz videokártya a gépbe. Ez semmit sem fog segíteni a gyorsabb böngészésben, viszont plusz hibaforrsának teljesen jó. Helyette egy SSD-vel ezerszer jobban járnál.
Javaslom látogass el a laptopvásárlós topikba és ott majd ajánlanak számodra megfelelőbb gépet.
-
KubanitoS
veterán
válasz Ezekiel Ston #28461 üzenetére
Ellenőrízd le, hogy nem melegiszik-e fel túlságosan a processzor, illetve esetlegesen a videokártya. Ha túlhevül, akkor a gép visszaveszi a proci órajelét és kapsz egy i3-as teljesítményszintet. Egy laptopnál a hardver egy dolog, de azt olyan házba kell rakni egy olyan hűtőrendszerrel, amely képes azt megfelelően lehűteni.
Ha nem a hő a gond, akkor lehet a háttérben valami program visszafogja a gépet. Windows update pl?
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
válasz Create. #28391 üzenetére
Arra figyelj majd, hogy ezeknek a caddyknek az oldalán van egy switch. Ha ez nem jó oldalon van, akkor a procit folyamatosan 10-15%-on fogja dolgoztatni a caddybe helyezett vinyó.
Ez saját tapasztalat, körülbelül három hét után jöttem rá mi is a gond.
-
KubanitoS
veterán
-
KubanitoS
veterán
válasz bandi0000 #28375 üzenetére
Programozásra az egyik legrosszabb választás. A hűtése nem fogja bírni az i7-es procit és az extra videokártya is egy plusz hibaforrásnak tűnik számomra (ha nem kell a programozáshoz).
Notebook vásárlós topikba látogass el, ott tudnak segíteni.
-
KubanitoS
veterán
válasz Viharlovag #28330 üzenetére
Az ASUS N551 fémházas, a GL553 pedig egy gagyi műanyag. Minőségben nincs egy szinten a két gép.
A két processzor közötti különbség lényegtelen, hiszen mindkettőben a mai szemmel viszonylag gyengusz GTX 960m fut. Az N551-ben lévő kétmagos i5 is vígan kihajtja, emellett nem is fog annyi hőt termelni, mint a négymagos 6300HQ.
Az már más kérdés, hogy a Witcher 3 konkrétan jobban elvan egy négymagos procival. De amúgy marha mindegy, mert a 960m-mel így is-úgy is szaggatni fognak az új játékok.
Nézz GTX 960m videókat youtubeon.
Neked egy 1050Ti-vel, vagy 1060-as videokártyával szerelt gép lenne. A probléma ott van, hogy ez laza +150-200 ezer forint felár a fenti két géphez képest. Ilyen pl az ASUS G752.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
válasz Dr. Student #28318 üzenetére
A fenti kollégának alapvetően igaza van, de ha egy Steam telepítés is 100%-on pörgeti a procit, akkor ott már alapból baj van. MSI Afterburnert tedd fel és nézd meg a hőmérsékleteket játék alatt. Lehet egy sima újrapasztázás is megoldaná a problémádat.
-
KubanitoS
veterán
válasz steelsec #28312 üzenetére
Ebben a proci jobb, mivel már fizikálisan is négy magos, de őszintén szólva marha felesleges, mert a 960m-et a 4200-as proci is vígan kihajtja. Az IPS hiánya komoly negatívum véleményem szerint.
A hűtőpadok nem sokat érnek. Ha az adott gép hűtése alapból gyenge, egy hűtőpad semmit sem fog tudni javítani rajta.
-
KubanitoS
veterán
válasz PubliCat #28310 üzenetére
Say no more: ASUS N551JW.
Egy régebbi, de bika i5-ös van benne. A gép hűtése amúgy sem bírna el egy i7-est. Ez amúgy szinte az összes "játékos" laptopra is igaz, ezt mindenképpen vedd figyelembe.
A linkelt gép IPS kijelzős, 960m van benne és ahogy nézem már Windows is jár hozzá. Egyedüli hátrány, hogy csak 4 gb ram van benne, ezt érdemes lehet legalább még néggyel kipótolni.
-
KubanitoS
veterán
válasz Lalikiraly #28298 üzenetére
El kellene vinni a laptopot valahová és ott megnézni, hogy másik wifin mit csinál. Ezzel könnyedén ki lehet szűrni a hibaforrást. Ha régi a routered, akkor lehet az kezdi megadni magát.
-
KubanitoS
veterán
válasz Lalikiraly #28290 üzenetére
Akkor nyugodtan telepítheted rá a Win10-et. Nem lesz gond az aktivációval. Sajnos az is benne van, hogy a géped win 8-ra lett tervezve és nincs hozzá teljesen kompatibilis win 10 driver. Lehet ez a gond a wifivel is.
-
KubanitoS
veterán
válasz Lalikiraly #28288 üzenetére
Meg kellene nézni mit ír a Gépház a aktiválásról. Ha sikeresen aktiválódott a Windows 10, akkor teljes formattal telepítve a Microsoft oldaláról letöltött legfrissebb Win 10-et elméletileg magátúl aktiválja magát. Neked nem kell csinálni semmit.
Azért nem értem teljesen a dolgot, mert tudtommal a Win 7/8-ról történő ingyenes frissítési lehetőség már régen lejárt.
-
KubanitoS
veterán
válasz Nyamikaa #28283 üzenetére
Feltehetőleg a CTRL és a windows jel gomb között van egy "fn" feliratú gomb balra lent (vagy lehet nálad máshol lesz). Ezt kell lenyomva tartani és meg kell keresni, melyik "F" billentyűzeten van a billentyűzetvilágítás növelése gomb. Nálam ez az F4, F3 pedig csökkenti a világítás erősségét.
Tehát FN + F4 kombináció a nyerő. (Legalábbis az N551 ASUS esetében).
-
KubanitoS
veterán
Ha ennyire szereteágazó a felhasználási cél, akkor lehet jobban járnál egy olyan géppel, amelyben nincs dedikált videokártya. Kérdezz rá a dologra a milyen notebookot vegyek topikban, ott lehet tudnak jobb gépet ajánlani erre a célra. ASUSt valszeg tutira nem, de ne márkát vegyél, hanem márkán belüli jól sikerült típust.
szerk: ja és a DVD helyére ne tegyél SSD-t. A beépített HDD helyére menjen az SSD, a DVD helyére pedig a HDD. A dvd író "slot" lehet nem fogja tudni teljes sebességgel kihajtani az SSD-t.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
-
KubanitoS
veterán
Nem ebayes, erről van szó: 1byone keypad
-
KubanitoS
veterán
Ha a játék nem fontos, akkor kerülni kellene a dedikált videokártyával szerelt példányokat. Ez is csak egy plusz hibaforrás.
Ha meg használt is játszik, akkor a milyen notebookot vegyek topikban sokkal, de sokkal komolyabb gépet tudnak neked ajánlani ennyi pénzért.
-
KubanitoS
veterán
Itt találtam egy i3-as variánst, viszont 950m-mel és még olcsóbban is. Ezt venném a helyedben, az általad kinézett gépben nem is 940MX van, hanem csak a sima M-es változat. Van egy kis különbésg teljesítményben. A 950m jobb válaztás lenne játékra.
-
KubanitoS
veterán
válasz steelsec #28192 üzenetére
Egy kicsit leegyszerűsítve:
A mostani vinyód helyére menjen az SSD. A vinyó pedig a DVD-író helyére kerüljön a gépedhez való caddy segítségével. Ebből is kétféle van: 9,5 mm-es magasságú és 12,5-ös (talán). Figyelj oda, hogy jót válassz.
Még egy tanács saját tapasztalatból: a caddy oldalán van egy pöcök (jumper), ha ez nem jó helyen van, akkor a procit folyamatosan dolgoztatni fogja a caddy-ben lévő vinyó. Ezzel laza egy hétig szenvedtem, mire rájöttem mi is a probléma. A pöcök átállítása után megszűnt a jelenség.
-
KubanitoS
veterán
válasz Lionela #28162 üzenetére
Ha a te géped egy ilyen, akkor az abban lévő i7 egy alacsony fogyasztású, kétmagus U jelölésű proci. Ezzel nyilván meg fog birkózni a hűtés. Egy valódi négymagos i7-tel már nem.
-
KubanitoS
veterán
Az N551 jó minőségű gépnek mondható. Az enyém max terhelés mellett (tehát a videokártya és a processzor is fullon pörög) a processzor 84-85 fokos, a videokártya 77-78.
Ha a processzor nincs maximumom használva (általában ez a jellemző), akkor nálam 80 fok alatt van az is.
Elméletileg ezt a gépet lehet nyúzni játékra, az i5-ös procival nem kell számítani órajel-csökkenésre.
-
KubanitoS
veterán
válasz #11302912 #28121 üzenetére
Elnézésed kérem, összekevertem a gépet egy "mezei" 960m-es változattal. Nem figyeltem a strix jelzést. Nem tudom módosítottak-e a GL szérián az újabb generációval. Ha ez is műanyagházas, akkor messze kerülendő, pláne ennyiért. Nem olcsó, az biztos.
Fáradj át a gamer notebook topikba, ennyi pénzért ott majd ajánlanak neked minőségi gépet.
-
KubanitoS
veterán
-
KubanitoS
veterán
válasz Pyro05 #28105 üzenetére
Vissza kell küldeni gariba. Jómagam negyedik hónapja nyúzom ugyanezt a gépet és semmi ilyesmit nem tapasztaltam. A proci hőfok nálam is max 85 fokos (full terhelés alatt + ha a VGA is terhelve van), de efölé sosem megy, érezhető throttling sincs. Alaphelyzetben 50 fok körüli a dolog.
-
KubanitoS
veterán
-
KubanitoS
veterán
válasz #68216320 #28064 üzenetére
Egyéni vélemény, de ha egy gépnek gyenge a hűtése, akkor marha mindegy mennyin pörög a venti játékindításkor (meg úgy egyébként is), a throttling megjelenése csak idő kérdése.
CPU undervoltingot nem próbáltad? Állítólag "csodákra" képes gyakorlati teljesítménycsökkenés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
válasz jófejsrác #28012 üzenetére
K501-es gépek jellemzően TN panelesek.
szerk: Nézegetve az árakat, ha te is 250 körül vennéd inkább ne tedd. Nem ér annyit ez a gép.
N551-es lapos jobb választás lenne. IPS kijelzős is.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
válasz Deion Branch #27967 üzenetére
Esetemben a szomszéd szobában lévő wifiről 4 megabyte / sec sebességgel tud letölteni a gép, egy nyolc éves Fujitsu ugyanott tudja a stabil 6 megát. Számomra nem zavaró, de létezik a jelenség.
-
KubanitoS
veterán
válasz Ferenc1989 #27905 üzenetére
Egy időben nekem is volt ilyen problémám és szintén a realtek HD audioval - igaz PC-n. Minden egyes indításkor az volt az első lépésem, hogy kilőttem ezt a szutykot.
Sajnos nem tudom, hogy javult meg, de egyszer csak abbahagyta a dolgot...
-
KubanitoS
veterán
válasz prannk #27879 üzenetére
Speckó driver kell hozzá. ATK segédprogram név alatt van. Utána fn + F4
-
KubanitoS
veterán
A biosban maximum azt állítsd be, hogy arról az eszközről bootoljon a rendszer, amelyen rajta van a win 8 telepítő. Ez lehet DVD, vagy pendrive.
A telepítés menetét fejből nem tudom pontosan, de amikor a partíciókhoz értél az összeset töröld és hagyd, hogy a rendszer csináljon magának egyet. Vagy nyilván úgy állítsd be, ahogyan magadnak szeretnéd. Lehet több partíciód is. Annyi biztos, hogy elrontani nem fogsz semmit, ha letörlöd az eddigieket, pláne, ha sikerült elérhetetlenné tenni a recoveryt, ha jól értelmeztem az előzőleg leírtakat.
A CD kulcsot sem létfontosságú megadni neki, érdemes a telepítés után aktiválni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- PlayStation 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Digitális Állampolgárság Program
- Mesterséges intelligencia topik
- Path of Exile 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest