Új hozzászólás Aktív témák
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
SshaarK #29597 üzenetére
Második képen látható alul, hogy F8 - Boot menu.
Oda néztél már be? Én a múltkor úgy jártam egy géppel, hogy nem volt a BIOS-ban sehol amiről akartam boot-olni, csak a konkrét boot menüben. Ott viszont minden, mindkét módban.
Már látomSaját telepítő pendriveot nem próbáltál csinálni rufus-sal?
Boot option properties kiválasztható, vagy csak egy cím?
Esetleg bios reset, hátha valami ki lett törölve? -
SshaarK
csendes tag
válasz
Titmouse09 #29595 üzenetére
Fastboot
Epp ezaz h nincs csm se uefi opciom. Ennyi amennyit latsz. -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Volna Asus x550c laptopom.
windows 10
kamera alkalmazás illetve más alkalmazás sem látja.Valószínűleg már win 10 re állás óta nem megy a kamera.
Hibakód: 0xA00F4244Először eszközkelőben kamera eltávolítás illetve újraindítás, újratelepült autó. Plug & pl..után már ez fogadott:
0xA00F4271 hibakód.
-
SshaarK
csendes tag
Tisztelt forumtarsak!
Nagy problemaba utkoztem ami megfogott de rendesen.
Van egy Asus Gl504gm strix scar 2 laptopom es egy eredeti windows 10 home usb telepitom.A laptop latja az usb t a biosban de nem hajlando bootolni. Minden usb portot kiprobaltam, a bios advanced boot optionsban csak fastboot ki vagy be kapcs lehetosegem van. Teljesen tanacstalan es elkeseredett vagyok hogy van egy 480 ezres karacsonyfaizzom ami annyit is er, kerlek segitsetek. -
Rickazoid
addikt
Üdv!
Vettem pár napja egy ASUS VivoBook S15 S530UN-BQ025 gépet. Ma akartam rakni bele egy második SSD-t és igen nagy meglepetésemre azt láttam a neki kialakított helyen, hogy egy darab csatlakozó sincs, csak egy ránézésre szalagkábelt fogadó "HDD" feliratú aprócska tűsor, ami viszont nem úgy néz ki, mint ami adat- és tápcsatlakozó is lehetne egyben.
Főleg azért vettem ezt a gépet, mert mindenhol azt írják, hogy lehet két meghajtót tenni bele, de az elmúlt órákban semmit nem találtam erről, elvileg rendes SATA csatlakozóknak kéne ott lennie.
Valakinek valami ötlet, hogy mi hiányzik és egyáltalán beszerezhető-e? -
Oxydavid
csendes tag
válasz
leviske #29472 üzenetére
Magam példájából kiindulva nem értem a GL sorozat nem ajánlott voltát. Nekem volt már GL553ve és most jelenleg GL753ve van.
Belülről megegyezik a két gép csak az egyik 17" kijelzővel rendelkezik.
Anyaghasználatra nincs különösebb kifogásom, mondjuk ujjlenyomat érzékenyek és a felső fém borítást nem kell nyomogatni. A billentyűzet sem tűnik tartósnak de én mindig külső perifériákkal használom.
Ami viszont jó hír a hivatalos szerviztől tudom, hogy az az alaplapja megbízható általában ha baj van ilyen géppel az a kijelzőre korlátozódik.
A szidott egykörös hűtés pedig gyárilag kaki, a paszta nagyon gázos, de egy igényes és szépen elterített újrapasztázás után a 85-87 fokos proci visszaesett 65-70 fokra terhelés alatt ami nagyon jó érték és nem is hangos annyira.
Hozzá teszem én sosem eláztatva pasztázok mindig gondosan elkenem a mag felületén.
A hűtőpad sokat nem segít a szellőző nyílás nem a ventilátor alatt van max. a gpu-nak tud besegíteni kicsit.
-
Sayen
tag
Sziasztok !
Asus laptopomnál az Nvidia Control panel megnyitásakor csak a 3D beállítások találhatók és nincs megjelenítő , ahol a kijelző beállításait tudnám finomítani .
A z asus oldaláról töltöttem le a legfrissebb Nvidia drivert hozzá , de ezen sincs
Mivel tudnám tovább finomítani a kijelző beállításait ? Az Intel kártyája nem elég részletes csak szín és
fényerő -
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok! Az Asus-nak kapható már 8. generációs intel (nem "U" jelzésű) processzorral szerelt gépe?
-
karesz.mk
csendes tag
A Rufus tényleg jó, én is azt használom, semmi mást
-
zeno94772
csendes tag
válasz
zeno94772 #29577 üzenetére
Hello!
Mivel készítetted a telepítőt? A windows gyári programjával azt ne is erőltesd. A rufus nevű ingyenes programmal készíts egyet az iso fájlból illetve nem mindegy hogy mbr vagy gpt partició. Ha mbr akkor ntfs-re kell formázni a pendriveot ha gpt partició akkor fat32-re. de ezt a rufuson belül megtalálod.
-
zeno94772
csendes tag
Kedves Asus tulajdonosok!
Gondoltam megosztom veletek is hogy jártam a garancia szervizzel. Megpróbálok rövid lenni.
Tehát adott egy Asus rog strix gl503vs-ei005t scar edition notebook. Ami egyik pillanatról a másikra kikapcsolt és úgy gondolta nem is kapcsol vissza. Futár jött elvitte majd másfél hét után jött is vissza. Azóta rendszeresen windows összeomlás és elsőre úgy tűnt, hogy a 16GB ram-ból csak 8-at ismer fel. De miután értesítettem a szervizt ők kérték hogy küldjek fotót a ram-ról illetve a bios-ról, majd jött a megoldás küldjem vissza újabb szervízre. Ekkor tűnt fel, hogy a ram-on nem ugyan az a sorozat szám szerepel ráütve a nyomtatott áramkörre, mint a ráragasztott címkén. A neten rákerestem a sorozat számokra és két memória modult találtam a sorozatszámok alapján. Az egyik sorozat szám alapján ami magára az áramkörre van sütve egy Samsung 8GB DDR4 2133MHz ram-ot találtam, a másik ami a címkén szerepel pedig egy Samsung 16GB DDR4 2400MHz ram-ot. Valaki volt-e már hasonló helyzetben, illetve nem-e tud valaki valami elérhetőséget az Asus-hoz ezt az elég nagy problémát jelezni, mármint ahol értelme is lenne?
Válaszokat előre is köszönöm. -
baraatt
csendes újonc
-
steelsec
aktív tag
válasz
HegeTomiLaci #29573 üzenetére
Milyen kartya van benne? Nekem a RoG G751 en vannak wifi gondjaim de az csak ping tuske mert szar intel driver es hiaba van csatlakozva valamire stabilan keres ujat.
-
válasz
HegeTomiLaci #29573 üzenetére
Bár nem találkoztam ezzel a hibával, de esetleg nézd meg a wifikártya energiabeállítását, és kapcsold ki azt az opciót, hogy a gép kikapcsolhassa ezt az eszközt......
Hátha, megoldja. Ha kicserélték nem gondolnám, hogy 2 alaplapnak és wifi kártyának is ugyanez a hibája.
Üdv -
HegeTomiLaci
újonc
Sziasztok! Új Asus ZenBook UX550GD dobálja a WiFi-t, de csak ha be van dugva tölteni és közben GPU stress testet csinálok (értsd: próbálnék játszani rajta, dehát mindig disconnectelek online játékokból. Egyébként FurMark-al is reprodukáltam). Task managerben nézem a WiFi grafikonját, és gyönyörűen látszik benne a zuhanás amikor bármi GPU igényeset elindítok, és visszajön a WiFi ha bezárom. Próbátam driver updatet, teljes lemezformázást, de semmi haszna. Egy kör garanciális javítást már futottam a szervíznél, elvileg kicserélték az alaplapot és a wifi kártyát is, aminek nagyon örültem mert én PSU hibára gyanakodtam, de nem javult meg tőle, hát visszaküldöm még egy körre. GTX1050, i7-8750H, 16GB RAM.
Más találkozott már ilyen jelenséggel?
-
ASUS UX305 gépen az USB csatik nem működnek megbízhatóan és a tapipad is ragad, valószínűleg folyadékot kapott
gari már lejárt (mondjuk erre amúgysem vonatkozna)
hova érdemes vinni megnézetni ezeket a dolgokat?
köszönöm
Más:
UX430 gépen SSD bővíthető?
-
válasz
taylor9414 #29570 üzenetére
Szia! Valószínűleg takarítani és pasztázni kell. venti és a borda lamellái közt pr került, így nem tud kiáramlani a meleg levegő, így nem hűt csak dolgozik. Mihamarabb meg kell csinálni. (kompresszoros kifújós modszer szétszedés nélkül semmit nem ér).
Üdv -
taylor9414
csendes tag
Sziasztok. Adott egy, talán másfél éves, asus N551jw laptop. Kb. egy hete vettem észre, hogy a ventilátora nagyon kis terhelés esetén is már maximumon pörög. Kis terhelés alatt értek, youtube videót, pdf olvasást. Nincs eltömődve a hőtűborda, szabadon áramlik a levegő, emellett, a laptop is teljesen hideg. De, ha játszok a gépen, akkor meg normális fordulatszámra szabályozza magát, nem erre a sugárhajtásra. Driver baj lehet? Esetleg valami processzor hőszenzor ment gatyára? A segítséget előre is köszi!
-
Sziasztok, mi a vélemény/tapasztalat ezzel a géppel? A cél win10, ms office 365, full HD filmnézés lenne.
ASUS X542UR-DM056 laptop, Intel® Core™ i7-7500U 2.70 GHz, Kaby Lake, 15.6", Full HD, 4GB, 1TB, DVD-RW, NVIDIA® GeForce® 930MX 2GB, Endless OS, Ezüst
Előre is köszönöm!
-
válasz
PixelRambo #29567 üzenetére
Nem, de legalább megy már, ahogy kell.
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
Joker88 #29565 üzenetére
Én úgy gondolom ezek jó értékek. Láthatóan a GPU volt annyira forrófejű az előző tesztnél, így ha nem játszol vele (gondolom ilyen konfiggal nem szoktál sokat), akkor csak a pasztázás miatt nem szedném szét. De ha igen, akkor sem biztos, hogy javítana a hőmérsékleten.
Majd egy év múlva - ha csak addig nem gyengül a hűtés hatásfoka - visszatérnék a kérdésre és megelőzés céljából egy takarítás, minőségi pasztával megkenés történhet. -
Joker88
őstag
válasz
Titmouse09 #29564 üzenetére
-
Joker88
őstag
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Segitsetek lécci !
van egy ASUS F5RL laptopom, aminek a hűtöje ugy néz ki megadta magát !találtam hozzá, de F5R - t irnak... jó lehet ez is hozzá? :
[link]
[link]illetve még egy gondom van vele, alapból azokat a karaktereket hozza be,
amik az FN gombal kellene hogy elöjöjjenek !olyan mintha be lenne nyomodva az FN gomb, de nincs.....
mert pl az F1-2-3 st nél jó !Köszi elöre is a segitséget !
-
Bencea00
újonc
Sziasztok, adott egy Asus x554lj tipusú laptopom-az i5ös verzió, bővíteni szeretném SSD-vel a gépem, amit a HDD helyére teszek, és a HDD-t egy tartóval a CD-DVD író helyére teszem, a kérdésem az lenne, hogy milyen tartót vegyek, ugye 9,5mm es kell csak hogy pontosabban
köszi -
válasz
PixelRambo #29555 üzenetére
OK én is várom ,köszi
-
PixelRambo
csendes tag
-
mondeo61
tag
válasz
PixelRambo #29557 üzenetére
Remélem helyreáll a Wi-Fi-d. Én kb. fél évet szenvedtem vele, állandóan random módon ledobált a routerről mire olvastam erről a beállításról.
-
mondeo61
tag
válasz
PixelRambo #29555 üzenetére
Az energiagazdálkodásban a gyors rendszerindítást elől vedd ki a pipát. WIN10+laptop esetén ajánlott. Saját tapasztalat.
-
válasz
PixelRambo #29553 üzenetére
Akkor frissitsd gyarira a wifi drv-t
-
válasz
PixelRambo #29551 üzenetére
Ez windows-os hiba lehet, főeg ha win10. Amikor a wifi ikonra rákattintasz, akkor mit látsz?
-
PixelRambo
csendes tag
Sziasztok, Vivobook pro (N705UD) repülős mód kapcsolása visszakapcsolása után néha (10-ből 1-szer) nem talál vissza a wifire, nem is látja, újraindítás után viszont minden ok. Erre tud valaki megoldást?
Időnként mondjuk az SD kártyát sem akarja észrevenni... -
mondeo61
tag
Az nem lehet, hogy a töltő halt meg valami zárlat miatt? Másik töltővel kellene próbálni. Akku lemerült? A gép akkuval megy, csak tápkábellel nem? Sok a kérdés a megfelelő válaszhoz
-
zeno94772
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Asus RoG strix GL503 VS Scar Edition 6 hónapos. Sima mezei használat közben egyszer csak leált és azóta se töltést nem vesz fel a vissszajelző led szerint se nem kapcsol be. Gyakorlatilag semmi életjelet nem ad magáról. Hasonló tapasztalata van e valakinek hasonló notebookal? Válaszokat előre is köszönöm.
-
zack
nagyúr
Sziasztok!
Vettem egy Asus ROG SCAR II-öt (GL504, GTX1060). Csináltam pár tesztet. Elég bika kis gépezet.
3D Mark
Time Spy 3739p
Fire Strike 11173p
Fire Strike Extreme 5335p
Sky Diver 37630p
Superposition Benchmark
1080p Low 18537p
1080p Medium 8095p
1080p High 5789p
1080p Extreme 2150p
-
enix23
csendes tag
válasz
Joker88 #29541 üzenetére
Köszönöm, itt én is néztem, sanszos hogy innen tudom beszerezni legolcsóbban. Esetleg ha találnék bontottan itthon.
De biztos ez lehet a baja? Másnál is volt ilyen, hogy a cső nem adja át a hőt? Ránézésre semmi sérülés nincs, elfáradna a belső szerkezete?(#29543) Papooo: nem tudtam, hogy ilyen alacsony árban mennek a notik, ha nem sikerül megoldani a sajátot, akkor szétnézek, gondolom hardveraprón érdemes kezdeni.
-
kakuk.tamas
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy mi különbség van az ROG, és a TUF széria között?
Akarok venni notit, mert megint egy hónapig Izraelben leszek, és tanultam a múltkori hibámból... (Konzolt meg nem akarok kivinni.)
Ezt a két notit néztem:
ASUS TUF Gaming FX504GD-DM708 és ASUS ROG Strix GL503GE-EN002 .
Sok különbséget hírtelen nem véltem felfedezni, amire kell, arra mindkettő jó.
Szóval valaki elmagyarázná, hogy melyiket, és miért?Köszönöm szépen a segítséget!
-
enix23
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy K52Je-m 2011-ből és nagyon szépen kiszolgált az évek alatt, egészen mostanáig. (alaplap azért cserélve volt félév után + hdd se az eredeti már)
A CPUID HWMonitor szerint alapállapotban 60-70 fok körül van a cpu, ha megnyitok bármit (böngészőben új fül, youtube video, ilyen apróságok) egyből felviszi 80-90-100 fokra! A gpu marad 60-70 fok körül, valószínű a közös hőcső melegíti inkább át. A ventilátor természetesen pörög mint a veszedelem, 4000-5600 rpm.
A napokban viszont többször le is állt a gép, gondolom hardveres tiltás.
Cseréltem hűtőpasztát (kétfélét is kipróbáltam), szétszedtem a ventinél, a rácson alig volt por belül.
Ami feltűnt, leszedett hátlappal működés közben figyeltem a hőcsőt és szerintem nem viszi el a hőt a bordákig.
A procinál és gpu-nál megfoghatatlanul forró, míg a kanyar előtt már csak szobahőmérsékletű. A venti se fúj ki meleg levegőt mint korábban.
Olvastam, hogy a hőcső elengedheti a gázt, de inkább külső behatásra, ilyen nem volt, vigyáztam rá.
Érdemes-e cserélni a hőcsövet? Ha valahol találok is raktáron, 10-15 ezer forint körül vannak. Annyit nem ér, ha mégsem az a baja. Esetleg az alaplapi vezérlés ment tönkre? Win-t raktam újat, biztos nem szoftveres a gond.Ha lehetséges és van rá megoldás, akkor megmenteném a gépet, mert amire kell, arra tökéletesen jó volt és nem szándékozok másikat venni. Valahogy csak javítható.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Deion Branch
tag
Dedikált videókártya probléma során mi a procedúra garanciánál? (feltéve ha tényleg rossz, illetve ezt hogy tesztelik le?) illetve mennyi idő lehet mire visszakapom a gépem ha beadom kivizsgálásra?
-
dav<3
tag
válasz
Pyttawrx #29536 üzenetére
Így van, én is direkt utána néztem, hogy egyáltalán tudja-e kezelni mielőtt megveszem bele az SSD-t, egyértelműnek tűnt, hogy tudja kezelni de mégsem.
Beszéltem ASUS-ékkal, azt mondták, hogy BIOS-ban van letiltva. De a csávó megkérdezte tőlem, hogy a Samsung 850 EVO az SATAIII-as-e szóval nem hiszem, hogy túl nagy zseni volt...
-
dav<3
tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS E202S kis zseb laptop Intel N3060 processzorral. Nagyon lassú volt a gép, egy Samsung EVO 850-el akartam feldobni, de nem látja Windows 10 telepítésnél.
Ötlet? Az alap vinyó SATA2-es benne, de a proci adatlapja szerint ismernie kell a SATA3-at.
Csak kell neki valami illesztőprogram? Ha igen akkor hol találom?
Üdv.
Dávid -
BBali3
csendes tag
sziasztok,
ide is megírom a kérdést, nem csak a ROG-os topikba, remélem nem gond:
új laptop vásárlásán gondolkozom, egy ASUS ROG G53SX-em van (2012-es), valószínűleg ugyanúgy ASUS-t szeretnék. Mivel ritkán játszanék, de azért elfogadható teljesítmény kell, csúcs gépre nincs szükségem ezért ASUS FX503 - TUF FX504 szintűekkel szemezek, azonban több helyen is eléggé lehúzzák a kijelzőjüket. Van esetlen valakinek összehasonlítási tapasztalata a régi G53SX és ezek között? Nekem nincs szükségem 2-400hz-es 4K-s überjó kijelzőre, a régi laptopomé tökéletesen megfelel, arra lennék kiváncsi, hogy annyira azért hozzák ezek a szintet mint a régi? -
NGA
addikt
Üdv. Egy Asus X751LB-t vettem nemrég. A HDD-t kicseréltem SSD-re, a ram most lesz 12 giga, i3 és 2 gigás 940M van benne. Ami még lassú nekem, az a wifi. Ezekben cserélhető ac-re a wifi kártya?
-
sewente
tag
Sziasztok!
ASUS Zenbook-ot szeretnék vásárolni. Az igényeimről tömören annyit, hogy max. 14", IPS kijelző, USB kimenet legyen, könnyű súly.
Főbb felhasználás Office, Photoshop, böngészés.
Három típust is néztem Zenbook-ból:
[link] ASUS ZENBOOK 13 UX331UA
[link] ASUS ZENBOOK UX410UA
[link] ASUS ZENBOOK FLIP S (UX370UATudnátok segíteni hogy melyik típus éri meg a legjobban?
Ez a 2 in 1 tablet-PC megoldás mennyire kifinomult? Nagyobb az esélye meghibásodásra ennek a típusnak? Vagy okoz valamilyen hátrányt a nem érintősökhöz képest? Néha hasznát venném hogy tollal tudjak rajzolni vagy jegyzetelni.
Vagy inkább egy külön tablet jobban megéri?Előre is köszi
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Van tapasztalatotok az alábbi modellel?
[ASUS VIVOBOOK S410UN-EB232]Spec alapján tökéletes lenne.
Hölgynek kellene, programozásra, internetezésre, suliba cipelésre. -
válasz
Joker88 #29523 üzenetére
Köszi a választ.
Sis chipset a gyanúm nekem is. W10 cd-m nincs sajnos. Egy dolgot keresek még Módosított BIOS-t, de nem találtam még. Semmi másért nem izgat a történet csak, hogy gyengébb gépre is feltettem simán a w10-et, Hasonló asusra is egy f5 szériásra,plusz mikor volt ez az ingyenes w10-re való upd "őrület", mikor elemzi, hogy a gép alkalmas-e rá, akkor persze, azt írta, hogy minden jó. Nyilván az nem néz chipset, meg ilyen dolgokat. Jó ez így, mert amúgy meg korához képest pöpec kis gép és stabil. Volt benne t9400-es proci is, azzal is ment simán.
-
Joker88
őstag
válasz
Pyttawrx #29516 üzenetére
magában a támogatási szekcióban is Windows 7 32/64bit a plafon.
ha a "gyári" Windows CD-vel próbálkoznál ? Tehát nem ilyen rufus-féle, vagy "kispista-féle edition" kiadással ?
Esetleg Windows 8.1 nem ?
ha egyik sem megy fel,sajnos én hagynám a Windows 7 -et rajta..illetve ha jól az edigital oldalon leírt infók, nem SiS chipsetes a cucc ?
mert lehet hogy ez nem támogatja a Windows10-et már..
-
Gsx-rr
veterán
Van egy Zenbookom. Calaki tudja pontosan milyen atalakito kell a hdmi porthoz? Mivel valami mini csatlakozo van csak rajta. Ebay-rol probaltam rendelni de mast kuldtek
-
Joker88
őstag
napi használatban van egy Asus X554L notebook.
a kérdésem az lenne , hogy érdemes, vagy kell-e alátenni valami notebook-hűtőt amiket lehet kapni a kereskedelmi forgalomban .
Vagy 'felesleges' ? Elméletileg átállítottam az Nvidia driverében hogy ne az integrált Intel HD Graphics 5500-at használja, hanem a dedikált Geforce 920M-et.. Bár nemtudom mennyi a különbség a kettő közt...A notebook, egy Intel Core i3 5010U processzort tartalmaz, 8 GB DDR3 RAM-ot, egy 120Gb-os SSD-t . Így már kellően jól használható otthoni célokra is.
-
Sziasztok!
Adott egy ASUS F5SR laptop 212-bios van rajta. Elkezdem telepíteni a Win10-t, 32/64bit ezredik verzió
MBR, és nem UEFI, változat......
Kérdés:
Van e olyan itt akinek sikerült erre a típusra win10-et tenni, és ha igen hogy?
Vagy van-e valahol módosított BIOS.
Köszi -
válasz
AeSDé Team #29514 üzenetére
Hát az elég durva lenne, jómagam, még nem tapasztaltam ilyet, inkább a venti csavarjai lehetnek lazák, ha a venti épp.
-
válasz
AeSDé Team #29512 üzenetére
Szia!
Sanszos igen a venti, én azonnal küldenén vissza, de biztonság kedvéért csinálnék egy videot, ahol ahallatszik a hang, amit te is hallasz -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Most bontottam ki egy új ZenBook UX331U-t, és már az első perctől fogva halk, kattogó hangot hallottam a belseje felől. Először komolyan azt hittem hogy rossz példányt küldtek, amelyben HDD található.
De nem, ez nem így van, SSD van a notiban és bizonyos irányokban forgatva az eszközt teljesen elhalkul ez a hang. Asztalra téve viszont már-már idegesítően hangos.
Esetleg a ventilátor lapát érhet el valamit? Vagy más gondja lehet?
Mit tegyek vele? "Elmúlhat" egy idő után vagy azonnal vissza kell küldeni?
-
steelsec
aktív tag
válasz
Málnabeach #29509 üzenetére
ment a pu
-
válasz
Málnabeach #29509 üzenetére
Szia!
https://www.laptopszaki.hu/ -
Málnabeach
csendes tag
Sziasztok! Lehet nem jó helyre írok, de lenne egy K501L-em, aminek egy pasztázás és takarítás kellene. Tudtok ajánlani egy jó, gyors és olcsó bp-i szervízt?
-
tevfik
tag
A garancia nélküli javítási költségek mellet érdemes megválni tőle szerintem és ezt az előzetes összeget újabb notebook-ra és 2 év garancia időre cserélni...
-
-
-
tevfik
tag
Sziasztok!
Lehet nem jó topic-ba írok de talán tudtok segíteni.
Most érkezett vissza az ASUS notebook-om, hdmi javítással ami a szakvélemény alapján az alaplap meghibásodását jelentette. A hibajelenséget az alaplap cserével hárították el.
Telefonos megkeresésemre azt a választ kaptam az alaplap nem fő egység, hanem alkatrész ezért a garancia nem hosszabbodik semmilyen formában.
A kérdés, hogy ez helytálló -e?
Köszönöm.
-
Shin Chen
tag
válasz
Narxis #29498 üzenetére
Nekem K53TK van A6-3420M/HD7670m+ 8GB ram+750GB WD Blue.
Egy évig öcsém használta, most meg visszakaptam, de az öcsi iszonyúan leharcolta.(7 perc alatt kapcsolt be, hiányzik az X bill, akku kukázandó...)
Na hát szétkaptam, szépen kitakarítottam, újrapasztáztam és lepucultam. Tűrhető lett de a winyó a szűk keresztmetszet így ha jön fizu cserélem egy Kingston A400 240GB-ra, a WD meg marad a filmeknek. Még az aksival nem tudom mi legyen, de hagyom mert úgyse fogom hordozni.Sum: Ha mindenképp a felújítás mellett döntesz, valami olcsó SSD megteszi, azt a Samsungot túlzásnak érzem picit... Az akkut passzolom, ha kell úgyis beszerzel egy olyat ami megfelel
Vagy nem vesződsz és hallgatsz az előttem szólóra (#29501) Papooo
-
Papooo
senior tag
válasz
Narxis #29500 üzenetére
Egy kb 25-30-at érő gépbe akarsz még ugyanennyibe kerülő ssd-t és esetleg egy minimum 5000-be kerülő akkut tenni.
Szerintem nézz körbe az aprón, hogy milyen jóféle használt vasat kapni 50000 körül, és szabadulj meg a gépedtől.
Lehet hogy (nem csak anyagilag) jobban járnál egy komplett gépcserével.
Tudom, ez elsőre soknak tűnhet, de egy 3gen i5, 8 gb ram 500-as hdd bőven belefér az összegbe, és lényegesen nagyobb teljesítménybeli javulás, mint a mostanit fejleszteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple MacBook
- Trollok komolyan
- Okos Otthon / Smart Home
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- AliExpress tapasztalatok
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged