Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- IoT-piacra fókuszáló csúcsmagot tervezett az ARM
- Lenovo LOQ 15 gamer notebook: árverseny a középkategóriában
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Hat új Ryzennel bővült a Socket AM4-es platform
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
Új hozzászólás Aktív témák
-
takkert
tag
hello
Hogy lehet hogy minden program 6520g-nek látja a kártyát6720g2 helyett, meg azt 512ram? -
Pocok256
veterán
válasz
Lacuss20 #4498 üzenetére
Azt kell mondjam, hogy sajnos ezen velemenyed alapja csak a tudatlansagod lehet
Szorzozar emelesnel a cpu belso frekvenciaja emelkedik csak a az APU ba epitett gpu orajeleert nem felelos, nincs hatassal ra. Nem mellesleg mivel a A4 3300-as hivatallosan nem kepes dg re ezert jateknal mikor nagyobb teljesitmenyre van szukseg a az APU ba integralt gpu ki is van kapcsolva így még a TDP keretbe sem szólhat bele -
Lacuss20
senior tag
Személy szerint sajnos én nem tudom kapcsolgatni (A-3300M) tulajdonosaként, hogy dual vagy semmi....de ez szerintem nagy hátulütője "tuning" szempontból, hogy az integrált vga benne van a prociba....ezen véleményemnek jóval korábban már hangot adtam.
-
Szerintem az is lehet a háttérben, hogy:
Alapjáraton a játék VGA limites, hogy a CPU kiszolgálja, elég csupán 80%-on tekernie.
De te bekapcsolod a DG-t, vegyeslimites lesz, a VGA maxon dolgozott alapból, de a CPU is maxon fog dolgozni a megnövekedett grafikus teljesítmény miatt, mert többet kell kiszolgálnia. -
Kornel
veterán
Dirt3 DG on 83 fok max, amit nagyon sokallok... viszont DG off 72 fokig megy fel csak, ami már egész korrekt. Ennyit dobna a hőfokon a DG on? (APU 2100-ra van húzva amúgy)
Valakinek van ezzel kapcsolatba tapasztalata? -
Kornel
veterán
Sziasztok!
Bár nem a topichoz tartozik, de bízok a szakértelmetekben, ezért a kérdésem:
Lenovo Z575 notiba a wifi kártya helyére bele menne egy ilyen mini pci express felületű SSD?
Ha bárkinek van infoja erről, megköszönöm!Üdv!
-
Weiss87
csendes tag
1 napja van nálam egy K53TA, random fagyási és gondolkozási problémák win alatt.
Valaki magyarázza el nekem miért van az hogy pl a Bad Company 2.
High-on simán megy de valami fekete vibrálás van akármit teszek (directx,net framework,driver)
Mind frissítve.
Idegesítő!!!!!!!!!!!! -
headB
tag
Ezen laptop táborába tartoztam én is, de váltottam a nagyobb teljesítmény érdekében.
Mivel látom, hogy sokatoknak meggyűlik mostanában a bajotok vele és fontolgatjátok a cserét, ajánlom figyelmetekbe egy lehetséges (sajnos drágább) Asus laptop, nevezetesen az N55SF topikot, amit nyitottam. [link] Üdv! -
Gábesz
csendes tag
Van egy másik kérdésem. Neten nézegetek videókat amikor egyszer csak befagy minden szétcsúszik a kép és bejön a kékhalál képernyő ezzel a szöveggel: " The clock interrupt was not received a secondary processor within the allocated time interval"
Az elmúlt 1 napban vagy 4x csinálta minimum. Van ötletetek hogy mi lehet a baj illetve valami megoldás esetleg? (Tudom ne nézzek neten videót
)
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Nekem nem tűnik olyan vészesnek, nem mozog vagy ilyesmi. Stabil, csukódik rendesen, de majd odafigyelek. :S
-
-
Gábesz
csendes tag
Bocs a duplázásért. Valami van a böngészőmmel
-
Gábesz
csendes tag
nektek volt már olyan hogy hallhatóan hangosabban pörög a processzor hűtőventillátora? Hol tudnék ennek utána nézni a Bios-on kívül mert ott már próbáltam de nem is ajánlott föl ilyen beállítási lehetőséget. Előre is köszi!
-
Gábesz
csendes tag
nektek volt már olyan hogy hallhatóan hangosabban pörög a processzor hűtőventillátora? Hol tudnék ennek utána nézni a Bios-on kívül mert ott már próbáltam de nem is ajánlott föl ilyen beállítási lehetőséget. Előre is köszi!
-
Tamarel
senior tag
Asus féle 11.12.
Minőségről sok újat én se tudok mondani. Táskában tárolom, szóval állandóan nyitom csukom. A zsanér masszívnak tűnik, a műanyag házzal viszont érezhetően óvatosan kell bánni.
A beltartalom miatt vettem (llano, 6650, gigabit lan, usb3). Az ár/érték arány összességében rendben van.(A céges gépem masszív, i5ös, cserébe ki kell kapcsolni az aerot, mert a ratyi intel gpu nem bírja.
)
-
Tamarel
senior tag
Asus féle 11.12.
Minőségről sok újat én se tudok mondani. Táskában tárolom, szóval állandóan nyitom csukom. A zsanér masszívnak tűnik, a műanyag házzal viszont érezhetően óvatosan kell bánni.
A beltartalom miatt vettem (llano, 6650, gigabit lan, usb3). Az ár/érték arány összességében rendben van.(A céges gépem masszív, i5ös, cserébe ki kell kapcsolni az aerot, mert a ratyi intel gpu nem bírja.
)
-
wsh13
tag
Tudom, hogy játékok alatt nincs turbo, mindössze egy AIDA mérés erejéig érdekelne, mit tud 2,9 GHz-en.
Amúgy az esetek nagy részében én is 2,1 GHz-en (alap feszen) járatom (persze, csak játék alatt), de tegnap kíváncsi voltam, hogy huzamosabb használat mellett mennyire melegszik fel 2,3-on. Lehet, hogy nem jól mértem, de miután leállt a benchmark (egy órás futás után), elindítottam a CoreTemp-et és 63 C°-ot mutatott. Nyilván, amíg elindul, addig is hűl a proci valamennyit, de gondolom 65-70 C°-nál a benchmark alatt sem lehetett több, az meg szerintem nem rossz.
2,3-on az AIDA szerint, a CPU tesztekben jobb az I5-nél, FPU tesztekben nagyjából egálban vannak (van amiben a Llano jobb, van amiben az I5, de pár pontos eltérések vannak csak), memória sebességtesztekben viszont jobb az I5. Úgy látszik, a memóriavezérlő gyengébb a Llano-ban, mert a tesztekben, amikkel összehasonlítottam, az I3/I5 is 1333-as RAM-okkal ment.[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
Én játék alatt fix 2,1 GHz-en használom, alapfeszen, ami nálam 1,025V. A turbo-nak itt semmi értelme, hiszen úgyse fér bele a tdp keretbe, játék alatt nem is használja a turbo-t, ennél sokkal értelmesebb minél nagyobb fix frekvenciát beállítani. A melegedés miatt én gyári alapfesz felé nem mennék, mert itt adott esetben kis fesz emelés is 5-10 fok plusz hőmérsékletet eredményzhet. (A4-emnél 2,5 GHz 1,05V és 2,8 GHz 1,15 V között 10 fok differencia volt)
Mondjuk 2,3 GHz-en szerintem már üti a sb i5-öt is!
RAM-ról meg annyit, hogy csak MX-ek támogatják a DDR1600-at, szóval teljesen felesleges ilyenre költeni.
Akinek sok a pénze, a legjobban egy 32 v. 64 GB-os SSD-vel jár. -
Pocok256
veterán
Igazából nem lehet annyira rossz és lenovot nem vennék mert lassabb és rosszabb a felszereltsége. Bevállalom a környékemen még nincs olyan ember aki hp-ban csalódott volna
ram viszont 8 giga 1333 -as lesz benne. Néztem teszteket játékokban semmit nem jelent a 1333-ról 1600 ra való lépés, csak akkor, ha az apu dolgozik egyedül, de hát olyan eset itt nem lesz
Csak az MX szériás 45w tdp -s Llanok viszik az 1600 -os ramokat és mint írtam fölösleges cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
wsh13
tag
Ha jól emlékszem, a 2,3 GHz 1.1250 V-on megy az 1.08.. valami helyett. Alap feszen kék halál van. Terhelés alatt persze. Ezen a feszültségen stabil. Épp tegnap tesztelgettem kicsit Metro 2033 benchmark-kal, legalább egy órán keresztül, és semmi gond nem volt vele.
Nálad mekkora Turbo freki van az alap órajel mellett?A másik dolog, hogy itt nálatok próbált már valaki 1600-as RAM-okat a gyári 1333 helyett? Egyáltalán valahogy működésre lehet bírni az 1600-at? Mert elvileg a 35W-os mobil Llano-k csak 1333-at támogatnak, viszont az IGP-nek jól jönne a gyorsabb RAM.
Bocs, hogy ide írtam, és itt kérdezgetek, de a Toshiba topik elég döglött...
A gépünk alapja nagyjából úgyis hasonló.[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz
Pocok256 #4462 üzenetére
Amellé viszont tegyél be 2*4 GB DDR3 1600-as RAM-ot, mert alapból csak DDR3 1333 van a HP-kben. Viszont megnézted már élőben a HP-t? Én megtettem, és maradtam a lenovo-nál. Annak ellenére, hogy fém a borítása, horpad rendesen. Ezt a lenovo-t meg újra kellene pasztázni (80 fok játék közben), de nem bontom meg a gari miatt
-
Pocok256
veterán
Na én majd az AMD® Llano A8-3510MX -re leszek kíváncsi annak alapból 2,5 Ghz en van a turbó órajele és ha abból indulunk ki, hogy ezek a gépek a turbót eddig biztosan vitték normális alap feszen is és a turbót vagy 20% -al magasabb órajelre lehetett állítani akkor igazán agyonverhet itt egy két procit
-
Kornel
veterán
Mindez szintetikus teszteknél igaz maximum, valós alkalmazásokban, és játékokban még alapórajelen is egy szinten van egy a6 egy i3-al, a natív 4 magnak köszönhetően. 2 GHz felett meg bőséggel elegendő mindennek ez a proci, akárki akármit is mond. Ráadásul simán alul is feszelhetem, és szabadon állíthatom a k10 stat profilokat, amivel az üzemidő is jelentősen növelhető.
Már nem egyszer eszembe jutott, hogy jelentkezek az AMD-hez, és csinálok nekik egy jobb szoftveres energia menedzsmentet a llano-hoz, mert sokkal több van benne, mint amit gyárilag nyújtanak.Neked milyen feszültséggel van meg a 2,3 GHz? Nekem alapfeszen megvan a 2,1 GHz, ezért nem is bántom tovább, így is beéri az i5-öt szintetikus tesztekben!
-
wsh13
tag
Nekem ugyan egy Toshiba notim van, de (majdnem) ugyanilyen kiépítéssel. Annyi a különbség, hogy nálam 6470M a dedikált VGA. Én is épp azon háborogtam, hogy mindenhol leszarozzák az A6-3400M-et, mondván, mennyivel szarabb még az I3-nál is. Ez igaz is egészen addig, amíg alapórajelen futtat valaki teszteket. Azonban amint felemeled a proci órajelét 2,3 GHz-re (nálam ennyin megy játékok alatt, 2,4 GHz Turbo mellett), máris lenyomja az I3-at, és legalábbis tartja a lépést az I5-tel (AIDA alapján). Mindössze a memóriakezelése lassabb egy kicsit ezeknek a prociknak az I3/I5 duónál (szintén AIDA alapján). Az igazi az lenne (ha már az I5-tel vetjük össze), ha 2,3 GHz alapórajelhez 2,9 GHz Turbo Boost társulna, mint az I5-2410-nél. Kíváncsi vagyok, akkor milyen értékeket produkálni. Közületek valaki próbálta esetleg ilyen magas Turbo Boost-tal a procit?
-
Pocok256
veterán
Én tuti nem hagynám mennék fogyvédhez mindenhova ahova csak lehet addig hisztiznék amíg meg nem javítják...Mindennek van határa kiadnak egy fost tönkremegy és még nekem kell sz*pni miatta azért na .... Tessék beküldeni a történeted a tékozló homárhoz segíteni szoktak ott is
-
Kornel
veterán
Ha el is vinnék tőled, akkor meg bevizsgáltatnák, és kihoznák, hogy te hibád, ahogy mondtad, nem két kézzel nyitottad fel. Enyém még éppen nem tört szét, de sok jövőt annak se jósolok. Mondom, kellene egy közös per, és szépen fizessenek legalább kártérítést, ha már ilyet kiadtak a kezük közül!
-
sdombi
tag
Köszi a tanácsot, remélem azért észbe kapnak és elszállítják a gépet, mert ha egyszer eljutok a pesti szervizbe az tuti, hogy kiverem a balhét, hogy márpedig ezt a hibát nem én okoztam. Amúgy a legelszomorítóbb az egészben, hogy az rma-s beküldésemre küldték rögtön azt a levelet, hogy ezt általában nem szoktuk garisan javítani. Meg az egész levelezésből az jött le, hogy vigyed csak be személyesen a gépet haver, a szerviz úgyis haverom ő meg majd jól bevizsgálja és akkor majd fizethetsz, mert te okoztad azzal a hibát, hogy pl: "nem két kézzel nyitottad fel a notit". Szarházi banda.... De azért tényleg köszi, lehet az lesz megbontom a notit ha nem akarnak kötélnek állni.
-
Kornel
veterán
Nem akarlak elkeseríteni, de mindkét zsanérod el van törve... eddig fogta maga az összecsavarozott burkolat. Szerintem vannak olyan parasztok, és nem fogják megjavítani gariban. Annyit tudsz csinálni, hogy a zsanér lefogató csavarja helyett (ami kiszakadt a burkolat aljából) óvatosan átfúrod, és egy kis átmenő csavarral szerintem rögzíteni lehet. Erre mondtam én, hogy katasztrofális az anyagminősége, én már láttam szétszedve, csak a szentlélek tartja a zsanérokat! Szerintem megérne egy közös pert, hogy legalább az árból engedjenek vagy 30%-ot, ha ilyen minőséget adtak ki a kezük közül!
Komolyan, röhögtetek, amikor azt mondtam, hogy újrahasznosított tejfölös dobozból van, de tényleg olyan a szilárdsága. -
sdombi
tag
Sziasztok!
Már másfél hete hadakozom az asus ügyfélszolgálattal azért, hogy elszállítsák az Asus k53ta-sx051d notimat. A hiba vele az, hogy a jobb és bal oldali zsanéroknál szétnyílt a burkolat. A bal oldalon olyan mértékben, hogy már le sem merem csukni a notit. Az asus arra hivatkozva nem hajlandó elszállítani a garis notimat, hogy általában a zsanér hibákat nem szokták garisan javítani így az én notimat sem szállítják fel pestre.....
Fenyegettem őket, fogy.védelemmel, meg mindennel, de nem akarnak futárt küldeni érte, én pedig nem vagyok hajlandó egy olyan hiba miatt fizetni futárt (h-p dolgozom Sopronban így esélytelen, hogy feljussak a pösti szervízbe) amit nem én követtem el: nem esett le, nem dobáltam, nem ütöttem meg...
Képeket itt lehet nézni róla:http://dl.dropbox.com/u/6345962/pic/P2229746.JPG
http://dl.dropbox.com/u/6345962/pic/P2229748.JPG
http://dl.dropbox.com/u/6345962/pic/P2229750.JPG
http://dl.dropbox.com/u/6345962/pic/P2229755.JPG
http://dl.dropbox.com/u/6345962/pic/P2229756.JPG
http://dl.dropbox.com/u/6345962/pic/P2229757.JPGMit tudok tenni szerintetek?
-
->Raizen<-
veterán
Na elköszönök tőletek a k53ta laptopom már nincs meg van helyette dell mini 1018 meg egy ps3. Jó volt ez a topic pörgött majdnem mindig.
-
Kornel
veterán
Játék alatt 79 fok az sok?
A6+6650 együtt megy.
Asus-nál mennyi a max. hőfok? -
Torry
addikt
Egyébként ki melyik drivert használja?
-
Torry
addikt
Gyorshír:
Új BETA chipset driver Benne van minden ami kell a géphez, DE:
Felraktam, de eléggé visszaesett tőle a teljesítmény minden játékban, nem ajánlós. Habár simán rátelepítettem az előzőre, lehet az volt a hiba.[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
Na. Kis tesztelés után nyilvánvaló, hogy a 4 magos llano 2,1 GHz-en nemcsak bőven megveri a Intel Core i3 2330M-et, de utoléri az Intel Core i5 2410M-et is!
A63400M@2,1 GHz:
wprime32M: 19,406 sec
wprime 1024M: 616,929 sec
Cinebench R11.5 64Bit: 2,48Azt viszont nem értem, hogy alapból miért nem 2 GHz-en adja ki ezeket az APU-kat az AMD, elég nagyot kaszáltak volna vele.
-
kisza25
félisten
na pénteken nekem is megérkezett az A8-3500-am , csak én nekem meg arra kell várnom áprilisig, hogy én is otthon legyek, ne csak a proci
-
narancslé#2
csendes tag
Teljesen meg van bolondulva az összes monitorozó program. Eddig minden működött, de most a core temp duplán méri a magok sebességét, és a gpu-z meg 6600-6700-nak ismeri fel a videokártyát, és semmit sem mér rajta. Van valami ötlete valakinek? Azóta visszatettem, a 206-os biost, és most a 2011-est. De semmi változás.
-
Kornel
veterán
válasz
szemmelver #4432 üzenetére
Csak az anyaghasználattal volt gondom, kívülről nem is tűnik rossznak, de szétszedve látszik, hogy nagyon vékony mindenhol a műanyag, és törékeny is! Ha csak asztalon van használva, nyilván nem lesz baja, de nekem néha hurcolnom is kell, így eléggé megingott a bizalmam benne!
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Miért lehet ha pl tv-re kötöm a notit áttváltáskor nem látom az ikont a képernyőn mint régen,h HDMI-TV.
Régebben volt és most nincs.Állítgtaam,h mi indűljon a rendszerel,lehet ott tiltottam le valamit?THX!
-
Alexios
veterán
válasz
szemmelver #4419 üzenetére
azért a rejtett partíció nem párszáz mega, hogy csak feltöltsék valahonnan
Amúgy szerezz be egy msdn-es wint, és a kódoddal fel fogod tudni telepíteni, drivereket meg simán letöltöd
-
narancslé#2
csendes tag
válasz
szemmelver #4419 üzenetére
Sajnos én is letöröltem mindent, de az asus honlapján minden fent van ami kell. Az összes segédprogram meg plusz programok.
-
szemmelver
aktív tag
Akinek SX115V van, és lementette a rejtett partícióról a drivereket és a wint, az lenne oly kedves és feltöltené nekem valahova? Örök hálám!
-
robertka
tag
Ez a core temp program megszokot néha bolundulni?
Mert nekem most már többszöri újratelepítés után is csak 0,12MHz ez és (0,02X14) szorzót ir ki akár hányszor frissítem. -
robertka
tag
Szerintetek olyan régebbi játékoknál is lehet különbség fps ben A6-A4 között amik csak maximuk kettő magos processzorokat támogatnak vagy ott nem jelentkezik különbség?
[ Szerkesztve ]
-
umek7
őstag
válasz
->Raizen<- #4410 üzenetére
Nem kijelentettem, hanem általánosságban írtam hogy mit tudsz és mit nem tudsz róla. Félreérthető volt. Egyébként szerintem értjük egymást, szóval téma lezárva részemről.
-
Wollie
tag
eBayen találtam AMD A6-3400M procit ami a komolyabb K53TA gépekben van 55$-65$ között. Nem tudom érdemes lenne e ezzel foglalkozni.
-
->Raizen<-
veterán
"Az egy dolog hogy hány notebookod volt, attól még nem látsz bele a belsejébe, nem tudsz semmit a részletes hátteréről, szakmai tapasztalatról meg ne is beszéljünk."
Ezt azért kikérem magamnak. Nem ismersz és ilyeneket feltételezel? Beleláttam a notebookba mert láttam már teljesen szétszedve. Szakmai tapasztalat? Nem dolgozom szervízesként de attól még így is minden információt megleltem róla interneten keresztül meg
notebook szervizeseket is kérdeztem Debrecenbe bementem meg ph-n is.
Állítom én helyből jobban tudom a hardveres felépítését mint te.
Nem egy notebookot kaptam már szét és szereltem össze.
A pc-s szakmában is több mint 14 éve benne vagyok....(#4409) Wollie: Itt a fórumon már beszámolt valaki arról hogy cserélte az a4-es prociját a6-ra és még tuningolni is tudja szóval hibátlanul megy a gépében. A hűtés megbirkózik vele nekem gyárilag a6-os gépem van.
[ Szerkesztve ]
-
Wollie
tag
Egyébként lehetne azt csinálni, hogy egy a6os procit a gépbe varázsolni?
És bocsánat elírtam A4-3300 van.[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
szerintem kritizáltam én már épp eleget ezt a notit itt, hogy ne lehessen azt mondani, hogy azért dícsérem, mert ilyenem van
Sőt, szerintem az egyetlen pozitívum a gépben az ára volt, ehhez a teljesítményhez mérten, látszik hogy sokmindent kispóroltak belőle hogy ennyibe beleférjen, de szerintem 125ezerért egy korrekt gép volt. Ha tehettem volna persze én is lenovot vettem volna, de erre volt keret, amúgy meg egy teljesen átlagos konzumer noti, ilyen árban a konkurensek se jobban összeszerelést tekintve(azaz amelyik jobb, az általában gyengébb, sajnos ez egy ilyen kompromisszumos kategória)
-
umek7
őstag
válasz
->Raizen<- #4392 üzenetére
Tudtam hogy mit veszek. Egy olcsó erős gépre volt szükségem nem hosszútávú célra. Az egy dolog hogy hány notebookod volt, attól még nem látsz bele a belsejébe, nem tudsz semmit a részletes hátteréről, szakmai tapasztalatról meg ne is beszéljünk. A festék ne kopjon már le semmilyen notebookról, az vér ciki. Zsanérok éppen átlagosak, kiderül majd mit nyújt 2-3 év múlva (már akinek meglesz addig). Horpadni horpad. Fagyás, instabilitás? Hogy jön az anyagminőséghez? Ha arra gondolsz hogy nem hibásak az alkatrészek benne és ezért nem fagy le hát akkor kérem.. egy 130k-s gépben ne legyen hibás alkatrész (persze véletlenek előfordulnak, hibás példányok, stb.) Melegedésre nem lehet panasz mert az árához képest jó a hűtése. A billentyűzet az Enter/Numpad környékén hullámzik, viszont a WASD-résznél teljesen korrekt. Mintha csak bal oldalt támasztották volna megfelelően alá. A touchpad ok, a gombok gagyik, mondjuk ez igazából annyira nem zavar. Acer, PB, ne vicceljünk.
A garanciális háttér sajnos addig nem fog jelentős javulást mutatni amíg adott üzletpolitika szerint dolgoznak az ASUS-nál. Persze valamivel még mindig jobb mint az Acer garija, de ha hosszútávra választok notit akkor már csak a gyengébb garanciális háttér miatt sem ASUS-ra fog esni a választás. Aki nem játékra veszi a notiját annak kapásból lehet több tucat jobb gépet mondani a "K" sorozatnál, aki meg játékra veszi az általában rááldoz a minimális árnál kicsit több pénzt. Kivételek mindig vannak (ahogy én is az voltam), de ettől még nem lesz ajánlott kategória a "K" széria.
Innen megemlítem (#4398) adam014 hozzászólását is mert nem nem akarom kétszer leírni ugyan azt.
Az árához képest (120-130k, vagy több, ki mennyiért vette) egy hardverileg best buy gép, anyagminőségileg pedig azt hozza amit ennyi pénzért maximum kapni lehet. De azért csak mert te, ti vagy én ilyet használok nem kezdem el az egekig dicsérni vagy éppen olyan dolgokat állítani ami nem teljesen fedi a valóságot. Ha gyenge a burkolata (akárhol nyomom meg egy újjal picit erősebben behorpad) akkor az gyenge, nincs mit rajta szépíteni.
Egyébként csak hogy pozitív dolgot is írjak:
Heti 1-2x hordozom táskában a fagyban és már ejtettem is el (leszakadt a vállamról) de túlélte. Szóval plusz pont valóban, de a tény még mindig az hogy ez egy olcsó konzumer noti és minden jellemzője megvan ami ezt a szegmenst érinti. Pontosan 131k-ért vettem még Decemberben mikor egekben voltak az árak, nem bántam meg, tudtam mit veszek, de egyesek óriásit csalódhatnak hogy ha nem kapnak részletes tájékoztatást arról hogy mit is vesznek.
-
showdown
csendes tag
Heyho! Énis azon userek körébe tartozom, aki elégedett felhasználója a gépnek, így nemigazán kellett írnom a fórumba. Ha esetleg valami kérdés támadt bennem, mindig megtaláltam rá a választ a keresőt használva
Őszintén szólva nemértem ezt elégedetlenkedő hullámot ami most elindult itt a fórumon. Én fél éve vettem az a4-es variánst, és az ég világon semmi probléma nincs vele: nekem érdekes mód a bill nem hagy ki, teljesen kényelmes, olyannyira hogy észrevétlenül szépen-lassan megtanultam vakon gépelni. A tapipad egyetlen hátránya hogy a gombok valóban kattognak, akit idegesít az így járt, de mind2 gombot lehet helyettesíteni a tapipadon, szóval no problem. Néha megesik hogy itt az egér mellettem, de akkoris a tapipadot használom, mert kényelmes, pontos. És még egy "furcsaság": nekem semmi sem zörög/lötyög/stb rajta. Az a baj hogy olyan árfekvésű gépekkel hasonlítgatják össze ezt a gépet, ami ellen nem versenyezhet. Minden laptopnál tud majd vki jobbat/szebbet/strapabírobbat mondani, ez természetes, és általában így is van. Mivel elég alacsony árfekvésű laptop ez, így nem is kell sokáig kutakodni strapabíróbb gépért DE! Nekem anno volt x magyar forintom. Én ebből az x forintból akartam a lehető legjobb laptopot összehozni. Hónapokat töltöttem azzal, hogy eljártam minden létező boltba, ahol taperolni lehetett a gépeket, összehasonlítottam őket hardverileg, anyaghasználatilag, design-ilag(azért csak fontos az is hogy tetszen a gép amit veszek^^), emellett a környezetemben is rengeteg laptop volt, így gyűjtögettem szépen a tapasztalatokat/információkat. Barátnőmnek is Dell-je van, méghozzá a jobbik fajtábol(amikor vette 1-2 éve bőven 200k fölött volt), mégis néha inkább az én gépemhez ül, mert ennek kényelmesebb a billje, a tapipadja(egyedül a képernyője rosszabb annál). Ezek után én aztmondom: van ennél csilivilibb, strapabírobb stb gép is persze, de egy ÁTLAGUSERnek ez a gép hibátlan vétel, ennyi pénzért meg szinte ajándék.
-
stratova
veterán
Üdv!
Játékok terén nem valami jó. Hozza a tőle elvárható szintet. A procit nem húztam, nálam minden alap.
A WoW tipikusan a max. 2 mag + magas órajelet kedveli. Az A6-3400m az 1.4 GHz-cel nem éppen a kedvence, szerintem ne ódzkodj egy értelmes, alulfeszelt tuningtól (1.9-2.0 GHz).
[ Szerkesztve ]
-
XenHai
senior tag
Érdemes felrakni a 211 biost ha 209 van a gépen ?? Ja és 2,2 ghz en jónak számít a 73C ?
1 K53TA-SX051D lenne szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Milyen videókártyát?
- Tesla topik
- Gyúrósok ide!
- IoT-piacra fókuszáló csúcsmagot tervezett az ARM
- Ukrajnai háború
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Lenovo LOQ 15 gamer notebook: árverseny a középkategóriában
- További aktív témák...
- Eladó DELL Latitude 7400 - 2-in-1 -- 14" -- Intel i7-8665U 16GB RAM 256GB SSD Érintőkijelző
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 32/1TB Iris Xe FHD IPS
- Ideapad Gaming 3 15ACH6 27% 15.6'' FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3050 16GB 512 + 1TB magyar vbill gar
- P16 Gen2 16" QHD+ IPS i7-14700HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar