Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Egyedi 12VHPWR csatlakozó a Bilibilin
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacuss20
senior tag
-
S-eye
senior tag
Az új CoD-ot próbáltam rajta, aminek semmivel sem tűnt jobbnak a grafikája, mint a Black Ops 2-nek, és érezhetően jobban akadozott. Bezzeg a Dead Space 3, ami ugyanabban az évben jött ki, mint a Ghosts, sokkal jobban futott és szebb is volt a kép. Szerintem csak bután csinálják meg az új játékokat, hogy 6 Giga ram kelljen hozzá, meg ha nem foglalja el a fél winchestered, akkor már nem is next gen. Ott tartok, hogy alkalmi játékra, munkára, netre, filme még bőven megfelel nekem a gép vagy 3 évig legalább, főleg mióta SSD is van benne.
-
Sheld
senior tag
Remélem nem. Nem hinném, h megfelelő laptopot tudnék venni, ugyan ebből az árból. Gamer laptopok melyik "cégnél" a legolcsóbbak? Ahogy néztem az Alienware, meg az Asus Rog kb egy árban van. A Toshiba és a Lenovo, ami tán olcsóbbnak tűnik. Nem tudom más gyártónak vannak-e hasonló megoldásai...
-
Sheld
senior tag
Elsősorban amiatt kérdeztem a Battlefieldet, mert nagyon várom az SW
attlefront 3-at, és hogy kell-e addigra új gép után néznem, vagy játszható lesz-e ezen is? Ha jól értesültem Frostbite engeine-t használ majd az is.
Az AC4 meg szimplán marha jó, és picit zavar, h alig játszhatóan fut.
-
Sheld
senior tag
Nekem nem kellett újratelepítenem. Megnyitod a catalystot, átállítod speciális nézetre, kikapcsolod a DG-t. Eután elnavigálsz a képen látható helyre:
Itt kel kiválasztani a manuális funkciót. Ezután:
Itt szinte semmi más dolgunk nincs, mint kiválasztani a "Nagy Teljesítményű GPU"-t. Nekem ekkor a számítógépem fekete képernyővel mintha kifagyott volna, bár a youtube videó ment tovább, gyanítom nem volt zökkenőmentes az átállás. 8sec-ig nyomtam a ki/bekapcsoló gombot. Majd ismét bekapcsoltam, és azóta rendesen működik.(Apropó, akiknek nem működött, átírtátok a boisban azokat a dolgokat, amiket kellett a mellékelt leírás alapján, vagy leírjam a módszereket, esetleg feltöltsem én a már meglévő módosított bios fájlokat?)
[ Szerkesztve ]
-
Sheld
senior tag
Így van, az Asus Sonic Focus-nál tudod állítani, hogyan szóljanak a beépített hangszórók. Azért írtam, hogy nem lényeges annyira, mert HiFi-re kötve gépezek.
A fényerőt én is az energiabeállításoknál változtatom, de nem annyira lényeges, mert mindig maxon használom. (Csak jeleztem, h nem működik)Tervezek elindítani egy Youtube-os csatornát, legroszabb esetben is heti tartalommal. In-Game videókkal szeretném majd bombázni a népet. Milyen felvevő programot ajánlanátok? Fraps/Playclaw/Bandicam/Overwolf, ezeket ismerem. Ha tudok valamit, ami kevésbé zabálja a gépet, azt megköszönném. Továbbá olyan "problémám" is lenne, hogy TS hangját is szeretném felvenni. Ezt melyikkel lehet megoldani, vagy inkább vegyek fel egy külön hangsávot, és tegyem be majd a kész videó alá?
-
Sheld
senior tag
Lehet, hogy ez lesz a megoldás.
Másik kérdés. Tegnap beraktam ablakba SW:TOR-t, és néztem system monitorral a gépem kihasználtságát.
CPU OC: 2.1GHz 1.0750V -on. DG OFF. Max hőfok 74fok.
Cpu kihasználtság: 25%-48%
GPU kihasználtság: 67%-97% (HD6650m)
Ilyenkor GPU limitről beszélünk. Igaz? Jelentős fps növekedést tapasztaltam, mikor az alap órajelről felhúztam 2.1-re a procit. Ez jelentheti azt, h a videókártyát jobban kihajtja, eddig ez tiszta. Nekem egyedül az nem tiszta, hogy egy ilyen kaliberű MMO hogy képes szaggatni ezen a vason medium beállításokon. A probléma általában ops-okban jelentkezik, amikor 8/16 fő van egyszerre a pályán.U.i.: A COD Ghosts a legújabb LeKM féle driverrel DG módban nem fut rendesen. Az fps megreked 24 körül de ritkán éri el ezt a maximumot, mert átlagban 7-9fps-t produkál. DG Off a játék kb mediumon stabil 40fps.
Megint szép hosszúra sikerült. -
Sheld
senior tag
Sajnos semmit sem találtam.
Elsősorban ezzel kompatibilis fém házat keresek, se semmi fejlemény. Az egyik mérnök kollégámmal azt beszéltem, hogy mit lehetne csinálni, és egyelőre arra jutottunk, h fém lemezzel kéne rögzíteni majd valahogy, nem mondta, hogy pontosan hogyan gondolta.
A hétvégén viszont megpróbálom visszaragasztani a darabokat pillanatragasztóval, majd az egészet körbekenni motorblokkragasztóval, hátha megoldja a problémát, és még ronda sem lenne. Vagy keresni kéne egy olyan anyagot, amibe puha állapotban belehajtom a csavart, és miután megköt, még tart is. Ötletek vannak, de sajna megoldás még nem született. Holnap délután megírom hogyan sikerült a motorblokkragasztós megoldás.
(A BIOS-ba még nem mertem belevágni)
[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
És innen melyiket?
For NON-PX(NON-Switchable) users: AMD_Catalyst_13.11_Mobility_BetaV7(Fixed mode).exe (198.9 MB)
For Enduro(intel) users: AMD_Catalyst_13.11_Mobility_BetaV7(Enduro_Fix).exe (198.9 MB)
For PowerXpress(APU) users: AMD_Catalyst_13.11_Mobility_BetaV7(PX_Fix).exe (205.6 MB)
Köszi
-
S-eye
senior tag
Nálam akadás nincs, de haragudnék is az új SSD-re, ha lenne
A touchpad nálam rendben működik, de mindig ki van kapcsolva, mivel egeret használok. Lehet váltani kellene régebbi Catalystra, lehet attól megoldódik. Esetleg valami alternatív mód arra, hogy billentyűvel lehessen fényerőt változtatni?
-
abteam2008
tag
Ez sehogy sem akar működni. :s "alkalmazás telepítés: telepítőcsomag hiba" ezt írja minden egyes alkalommal, amikor megpróbálom feltenni. A Display Driver Uninstaller használata után meg már a 13.4-et sem tudom visszatenni, mert annál is ugyanezt a hibát dobja. Mi lehet a gond? Win 8 alatt minden f*szán ment, 8.1 alatt meg nem akar...
-
f33ry
csendes tag
Köszi. Nos eddig 2500 mhz alapot sikerült kihoznom belőle stabilan 78 fokra ment fel közben. Nektek mennyi volt a max amit ki tudtatok belőle hozni ? Most tervezem majd hogy szét szedem és kicsit javítok a hűtésén. ( alulra vágok egy jukat a venti alá. aztán rakok oda egy kis rácsot hogy azért legyen ott valami. meg ki vágom a venti oldalát hogy jobban hűtsön.
-
-
f33ry
csendes tag
-
Dawid93
csendes tag
De, pont ez a baj, hogy azt szeretném elérni hogy ha bekapcsolom a gépem ne fusson már alapból 2300 Mhz-en readásul 1.27-es feszültségen mert az elég sok. Úgy nem lehet beállítani hogy alapból rendesen fusson és csak akkor kelljen belépnem a k10-be ha húzni vagy csökkenteni akarok rajta?
-
S-eye
senior tag
Nem az, én szeretem, a telefonomon is az van, de gondolom a te véleményed is szigorúan személyes
Szeretnék az ODD helyére betenni egy SSD-t, de nem tudom, hogy mekkora méretű beépítő keretet kellene tennem? A slim, azaz 9,5 mm-es nem lesz kicsi? Mert úgy olvastam, hogy ebben 12,7 mm-es van. És mehet-e ide az SSD, vagy inkább a HDD-t kellene bele tenni? Ja, és mit kezdtetek az optikai meghajóval? Sima sata-usb kábellel működne?
-
Sheld
senior tag
Nekem működött windows 8 alatt minden hotkey, még a fényerőállítás is. Keress rá google-al az asus hotkey windows 8-ra, és kidob 1-2 találatot. (Bár ha jól emlékszem én a windows 7 64bit-hez tartozó legfrissebbet tettem fel, http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=ATK_package&os=30 innen.) Próbáld ki.
-
Narxis
nagyúr
Én ezt nem nagyon értem. Nálam szépen muzsikál a 13.4 persze lehet, hogy hivatalosan már nem vagyunk támogatva, nem is tervezem, hogy újabbakat teszek fel csak most újraraktam a Windows-t és gondoltam megnézem a legújabbal.
Annyi van, hogy kb. 12.x óta nem kérdez rá automatikusan első indítás-kilépés után, hogy melyik programhoz mit rendeljen, de én simán meg tudom nyitni és be tudom állítani, hogy nagy vagy kis teljesítményű videokártyát használja-e.
FPS-t nem néztem, de én ezen a laptopon nem nagyon játszok, BF Heroes és BF Play4Free megy néha meg egy kis Left4Dead 2.
-
abteam2008
tag
A memória takarót tartja még valami az egyetlen csavaron kívül. Ma szét akartam szedni, de nem akart feljönni, túl erősen meg nem akartam feszegetni, mert féltem, hogy eltörik.
".. egy csavart a gép közepéből ki (van mellette billentyűzet jel.." Hol van ez pontosan, én egy olyan csavart találtam, aminél "K" jelzés van. Ez lenne az, mint (K)eyboard?
-
Sheld
senior tag
Feltettem ma délelőtt, az utolsó ASUS-os drivert. A maximum FPS-em már elérte a 60-at, ami jó jel, de most is vannak ugyan olyan FPS droppok, amikor leesik 10 körülire
. Ez eléggé idegesítő. Ha egy Intel HD2000-es kártyám lenne, nem is zavarna, egy HD6650M duruzsol a gépben... -
Sheld
senior tag
-
Sheld
senior tag
nekem 72ig hevül, ha DG-t bekapcsolom, akkor megy fel 76-ig.
De még mindig nem értem, h miért van az, Hogy egy elég idős MMO szaggat a gépemen. Nem is fullra téve. AION... 6fős Partyban már szenved és 18FPS-re leesik ha bosst ölünk. 12fős raid-en voltam tegnap és terljesen levettem a grafikát, egy-egy skilljénél a bossnak leesett 3-ra az FPS-em. A Crysis 3 bezzeg simán fut minnimum 23 FPS-el...
[ Szerkesztve ]
-
S-eye
senior tag
Nehezebb volt konfigurálni, meg ennél van pár plusz funkció is. Úgy néz ki egyelőre a driver fríssítés megoldotta a problémát.Az ASUS honlapján a legújabb driver, mégsem a legújabb,ahogy gondoltam. Amit a Win keresett most az van fent és egyelőre jó.
Ja, a legfontosabb: az Android nem szereti.
[ Szerkesztve ]
-
-
CsuBaKamBra
tag
-
Sheld
senior tag
Nem vettem észre semmi furcsaságot. A noti lassan egy hónapja lett kitakarítva, hűtőpaddal használom. Am meg próbáltam alapfeszen, ami nálam 1.0750, ott a procit 1.8ig tudtam húzni és már ott is felment a hőmérséklet 87-88 fokra. Arról meg ne is beszéljünk, ha a turbó dolgozik akkor alapból is felkúszik nekem olyan 88 fok köré Dual Graphics-al. Teljesen mind1, h újrapasztáztam meg egyebek. Tényleg nem értem ti hogyan tudjátok ilyen alacsonyan tartani sokszor a hőmérsékletet. Bár gyanús kicsit, h a Core-temp még az órajelet is rosszul írja ki, szval gyanús nekem h a hőmérséklettel is tévedhet. Aida64el Stresstest közben nem ment 75fok fölé a hőmérséklet, még Dual Graphics-al sem (Beállítottam, hogy a GPU-t is terhelje). Meg játék közben sem zúg fel nagyon a ventije a gépnek, meg a ház tapintása sem zavaró. Szerintem a Core-temp ad falsch eredményeket.
-
Sheld
senior tag
A híres keresőóriás böngészőjét használva, van lehetőséged arra, hogy a youtube-os dolgokat szűrd. Pl annyira le tudtam butítani, h se a kommenteket, se jobb oldalon a további ajánlott videókat nem tölti be. Szóval csak a nézni kívánt videó címét és magát a videót tölti csak be neked, így kímélve az internetet az adatforgalomtól. Ma hozom haza a gépet takarításból, és ha érdekel, akkor majd eírom az add-on nevét.
-
Narxis
nagyúr
"Csak a hivatalos ASUS szervíz által javított/takarított stb gépnél marad a garancia, ha más bontja meg és ezt észreveszik, akkor ugrik a gar."
Akkor egy sima tisztításhoz nekem is be kell küldeni?
Mert vettem sűrített levegőt, hogy azzal kifújom miután levettem a borítást.
-
Sheld
senior tag
Ma újra telepítettem, még csak a gyári driverekkel próbáltam, de a Torchlight 2-ben is az átlag 27-30 ról volt h leesett 4-6 FPS-re. Holnap még megpróbálom a 12.8-as driverrel is. Remélem nem kell visszaküldenem garisan, mert akkor bukom a gépet kb 2 hétre, pont így ZH időszak előtt.
-
CsuBaKamBra
tag
Tudom pár csavar az egész, azt hiszem egy a hdd takaró alatt van, meg 3 pöcök de nem is tudom a beáztatás nekem elég neccesnek tűnik.
Amíg a szememben nem éri el az "undorító szintet" egyenlőre csak simán takarítgatom aztán majd meglátom mi lesz.
Bár a legjobb lenne nem felette netezés közben szenyát enni. -
kiscsáko
tag
Az lenne a kérdésem, hogy nem tapasztaltok apróbb hibákat?
pl. amikor kihúzom a töltőt, akkor lefagy a gép. (gondolom valamilyen energiagazdálkodással van kapcsolatban)
vagy a másik, hogy hibernálni akarom és a művelet közben lefagy a gép.
Természetesen mindkettő felhúzva jelentkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Synology NAS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- További aktív témák...
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad P53 15.6" 4K OLED érintő i7-9850H RTX 3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Zenbook 14 OLED/Ryzen 7 5825U/16GB/512 SSD, 1,5 év gari
- Eladó DELL Latitude 7400 - 2-in-1 -- 14" -- Intel i7-8665U 16GB RAM 256GB SSD Érintőkijelző
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 32/1TB Iris Xe FHD IPS
- HP 250 G7 félgép - 15" - i5-1035G1, 0 RAM, 0 SSD, új akku, Windows 10 Pro digitális licensz
- Karcmentes 2015 MacBook Air 13", 8GB RAM, Magyar billentyűzet
- Dell Latitude 5580 Notebook 15,6"
- ASUS TUF Gaming F15 FX506HEB-HN149VT Notebook (2025.04.04-ig garanciális)
- ASUS VivoBook S14 5413EA-EB1999C + Microsoft Windows 11 Professional laptop