Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocok256
veterán
válasz
->Raizen<- #4298 üzenetére
Na igen meglepő módon én is csak azért adom el mert miért ne
Ilyen se volt még. Minden részével megvagyok elégedve mind anyaghasználat mind teljesítmény minde minden más
Magam sem értem
Minden játék amivel játszok megy rajta normálisan
Lehet dilis vagyok vagy csak kütyü bolond.
-
Pocok256
veterán
válasz
->Raizen<- #4295 üzenetére
Sry telefonról írtam ott kicsit körülményesebb, meg elfelejtettem bocs.
-
Pocok256
veterán
Szia annak a hp nak nagyon komolyan utanna neztem es vegul ot valasztottam. Kulfoldon nagyon komoly modding tabora van tobb moddolt bios tunning vga cpu mod van hozza ha ez sem lenne eleg mwg a hutesebe is belenyultak hogy a volt modolt vga t ami igy 7790 szintjet hozza le tudja huteni. Nekem is csak annyi van hatra hogy eloben megnezem majd megveszem. Ha kell.meg info rola privatban orhatok ne szemeteljuk tele ezt a topikot.
-
silvio_dante
csendes tag
-
gcsomesz
csendes tag
válasz
->Raizen<- #4290 üzenetére
De gondolom csak a full verziót lehet át állítani, mert nekem csak a performance fül elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
gcsomesz
csendes tag
Csináltam egy 3dmark vantage tesztet.
Ez normális egy A4-es procival és 6RAM-al?
Szerintem a k10Stat-ot rosszul babrálom...
Vagy rossz tesztet csinálok? Bocs,de ezer éve nem csináltam ilyet. -
Kornel
veterán
válasz
->Raizen<- #4287 üzenetére
Csíkozott a nagy teljesítményű vga, meg képhibák, meg fagyott is. Szerintem vga memória hiba volt, kértem vissza a pénzem, pedig nagyon rá akartak beszélni a szervizre.
-
Kornel
veterán
válasz
->Raizen<- #4285 üzenetére
Még lehet meggondolom ezt a HP-t, elég korrekt a felszereltség... meg kéne valahol tapogatni. Van valahol kirakva ilyen, mert már annyi helyet végigjártam, de mindenhol acer áradat van
-
Kornel
veterán
válasz
->Raizen<- #4283 üzenetére
Tudom, csak a milyen notit vegyek topicba a sok intel fan mindig az i3-asokkal jön
Én pedig maradnék a 4 magos AMD-nélKösz a linkeket nektek!
Esetleg az én általam linkelt 2 géphez, illetve a hozzá kapcsolódó kérdéshez komment?
-
Kornel
veterán
Na srácok, egy eldöntendő kérdés:
Az előző z575-ösöm hibás volt, hétfőn visszakapom a pénzt, kell helyére másik:
Érezném az A8 előnyét az A6-al szemben? Van most otthon egy 2 GB-os RAM-om, így szerintem a 4 GB is elég, berakom mellé. 4+2 is megy rendesen dualba, vagy csak a 4+4?
Szerintem egyedül a DG-nál lenne gyorsabb az A8, hogy állnak az új driverek, illetve a játékok ezzel?
Kérem szavazzatok
Illetve tud-e valaki 200k-ig 6770-es vga-val szerelt notit, ami alternatíva lehetne?
[ Szerkesztve ]
-
gcsomesz
csendes tag
válasz
silvio_dante #4270 üzenetére
Garit nem bánod? Vagy meg tudtad okosban oldani?
-
gcsomesz
csendes tag
Lenne egy kérdésem. Szerintetek A4-es proci 2500-re húzva, 6GB Ram, 1Gb-ás 6650-es kártyával viszi élvezhető módon a Red Orchestra 2-t?
Nagy kedvencem volt az első rész,de nem tudom bírná-e a vas...Valaki próbálta már? Falsba nem venném meg.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
silvio_dante #4273 üzenetére
Nekem is pontosan ennyit kér a stabil 2 ghz oc-hoz az a6-os procim.
F@sz@!
Ha prime stabil egy proci az még nem jelenti azt hogy játék alatt is az lesz.
Ki kell próbálni játékokkal is.[ Szerkesztve ]
-
silvio_dante
csendes tag
-
headB
tag
válasz
nekem aidával stresszeld kérlek gpu-val együtt mondjuk 10percig. hőmérsékletre lennék kíváncsi.
-
Torry
addikt
válasz
prime95-el nézd meg, hogy tényleg stabil-e
-
silvio_dante
csendes tag
válasz
->Raizen<- #4269 üzenetére
alapfeszen viszi a a 2ghzet. megnéztem két játékkal anno 2070 meg swtor-al; pár percig futott csak h lássam elindul; meg hogy nem e nő meg hirtelen a hőmérséklet csak sokáig nem tudom mert mégiscsak melóban vagyok
valami tesztprogit futtassak akartok valamit látni? azt simán futtatom az asztal alatt
@pedrock: igaz, csak elkapott a hév hogy minden megy rendesen
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
válasz
silvio_dante #4267 üzenetére
Az zsír tuningot is próbáld ki működik e!
-
pedrock
tag
válasz
silvio_dante #4267 üzenetére
Kinek a f**-án ismeri fel?
Én is néha beszélek csúnyán, azért az írás mégis maradandó, lehet érdemes szebben fogalmazni. Én se szívesen olvasom vissza a pár évvel előtti hasonló stílusú írásaimat.
A tapasztalatodra viszont kíváncsi vagyok, lehet ez hozza meg a kedvet nekem is a cseréhez. -
silvio_dante
csendes tag
válasz
->Raizen<- #4265 üzenetére
benne van faszán felismeri
csak pár dolgot ujra kell telepítenem aztán este megnézem pár játékkal
-
->Raizen<-
veterán
válasz
silvio_dante #4264 üzenetére
Operáld bele akkor gyorsba.
-
silvio_dante
csendes tag
megjött az A6os proci
-
stratova
veterán
Érthető, mai fejjel tükröződő kijelzőjű gépet én sem vennék. Viszont kicsit meglepett, hogy éppen utazáshoz 17"-os gépet veszel. Persze nem akar az ember egérmozizni, de egymagában vagy legfeljebb két főnek egészen nézhető a 15.6" (vonaton asztalról, ölben kicsit kényelmetlen). Viszont akkor maga a hardver rendben van.
Legalább nem én vagyok egyetlen, aki nem zavartatja magát 4-5 kg-os notebooktáska (napi szintű) cipelésével.
Sikeres eladást kívánok! -
Ronam
addikt
-
noileg
csendes tag
válasz
solfilo #4245 üzenetére
Nálam is csíkozott és frissítettem a drivereket, de még mindig csíkozott majd jött még egy frissítés és azóta szépen működik. Szóval szerintem nem nagy gikszer, bár elég ijesztő volt mikor először találkoztam vele. És driver ide vagy oda, nem 20ezer forintba került, hogy ilyet csináljon, és a felhasználóktól sem várható el az, hogy fórumokon, meg egyéb helyeken keressenek megoldást a problémára véleményem szerint. Bár van a családban több MSI és azokhoz is kellett kiforrási idő, de attól ez még nincs így rendben.
-
p3a5c4
tag
válasz
stratova #4255 üzenetére
teljesen elégedett vagyok a teljesítményével, nem is gondoltam , hogy hozza a régebbi asztali pc-m szintjét ami inteles E8200-as proci nv 8800-as v karibol áll....
de most kicsit a szükség is meg lehet 17-es gép kelllene inkább...egyetlen kifogásolható csak a fényes kijelző, mivel sokat utazom, és szeretek vezetés közben filmezni...
napsütésben ez kissé zavaró...
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
Az számít tökéletes futásnak amikor folyamatos a kép és nem olyan lassú a játék hogy hátráltasson a hatékony célzásban szerintem. Ez nem egy cod ide szerintem felesleges a 200+ fps túlélő horror. Xboxon is fix 30 fps frame limiter volt ott se zavart...
Nekem sehol nem megy 25 fps alá a képfrissítés az ssao-t offoltam meg az árnyék minimumon van. Minden más maxon. Ja anizotróp szűrés is offolva. De teljesen lebutítva se sokkal rosszabb a látványvilág. -
Torry
addikt
válasz
->Raizen<- #4250 üzenetére
Hátt nem tudom nálatok mi számít tökéletes futásnak, de nekem igencsak vissza kell vennem, hogy 30 fölött tartsam az fps-t.
-
Ronam
addikt
válasz
->Raizen<- #4250 üzenetére
Árnyékok is max-on? Ha az árnyékot max-ra veszem, nálam belassul kicsit. Amúgy most megint villog a fehér csík a képernyő tetején. Alvó állapot után jön elő. Nem tudja valaki mitől lehet? Tegnap írtak még páran, hogy nekik is ez van. Elég érdekes.
-
->Raizen<-
veterán
Az alan wake tökéletesen fut az a6-os k53ta laptopomon csak az ssao van lowon minden más max 2x aa.
-
p3a5c4
tag
sziasztok !
hétvégén lehet megválok az A6-os laposomtól , pedig az swtor miatt vettem és szépen is mükszik vele...
-
p3a5c4
tag
lehet eladom az A-6 -os laposom...
-
pedrock
tag
Egy kis játék teszt! Ma felraktam a Dirt 3-t. Grafikát beállítottam fullosra. Proci 2,5GHz-en (A4-3300M), igaz eléggé melegedett. Felment 80-82 fokig. A játék viszont akadás nélkül ment. Továbbra is csak dicsérni tudom ezt a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
msch
csendes tag
Azért fel kell tölteni teljesen a későbbiekben is, csak utána már nem kell, hogy tovább töltse. Néha azért rajta lehet hagyni, ezek az élettartam romlások főként akkor vannak, ha a gép szinte mindig csak hálózatról üzemel, és folyamatosan mindig 100%-on nyomatja az akkut. Továbbá még annyit tudni kell, hogyha szinte teljesen lemerítetted az akksit, akkor próbáld minél rövidebb időn belül feltölteni, mert nem szeretik a li-ionos akksik, ha szinte 0%-on állnak. Kell, hogy legyen rajta töltés jócskán, ha hosszabb időre elteszed a gépet és nem használod.
Asszem ennyit tudtam segíteni. -
Kornel
veterán
valóban van benne valami, mert most nézem, az energia menedzsmentnél van olyan opció, hogy teljesen lemeríti illetve feltölti az aksit a rendszer, valószínű pont az említett okok miatt. illetve ha hálózatról megy, ki lehet választani, hogy csak 50%-ig tölti fel, mert ha teljesen feltölti, és mindig úgy van, akkor csökkenti az aksi élettartamát.
-
Sziasztok!
Ismerősnek van egy K53TA notija, A6-3400 + 6650. Arra panaszkodik nekem, hogy teljesen random módon csíkozódások jelennek meg a kijelzőn, amik el is tűnnek. De néha percekig is maradnak. Driver hiba lehet?
-
msch
csendes tag
válasz
Cucuska2 #4237 üzenetére
Bocs, de nem!
Az akksiról való üzemelésnél beállítottam ( az elején, mikor a kapacitás növelése volt a cél), hogy 5%-os töltöttségi szintnél ne hibernálja magát hanem kapcsoljon ki. Mikor kikapcsolt, elkezdtem tölteni kikapcsolt állapotban. 100%-ra fel majd megint le 5%-ig és ezt még egyszer. Innentől kezdve már nem merítettem le teljesen, csak mondjuk 30%-ig, 60-ig, 20-ig, stb., mikor hogy, és innen töltöttem 100%-ig.
Ha folyamatosan egy szinten tartod mindig a töltést (szal rádugva a hálózatra), akkor úgymond nem edzed az akksit, egy bizonyos területen egy idő után már nem fognak úgy mozogni a részecskék, ha tölteni akarod. Ezt valahol olvastam és hallottam is.Egyébként, ha neked lenne igazad, akkor miért pont az ellenkezője történt az én esetemben annak amit mondtál? Nálam pont hogy nőtt az élettartam
Leírtam a tapasztalataim, nem hazudtam, és szerintem ez a módszer kornelka gépén is segítene!
-
->Raizen<-
veterán
Hamarosan itt hagylak titeket x58-as platformra nyergelek át!
-
msch
csendes tag
sztem nem
megint a medionos tapasztalatomat hozom sajna
mikor megvettem 5% volt
2x-3x lemerítettem, utána 100%-ig fel, és már 2% volt
a 2 és fél hét alatt míg nálam volt sikerült 1%-ra redukálnom.
Tehát ha megfelelő kondiban tartod az akksit, az nem gond
egy a lényeg, nem szabad mindig ugyanazon a szinten maradnia a töltésnek, magyarán, ha feltöltött 100%-ra, hagyd hogy dolgozzon az akkumulátor, ne menjen folyamatosan a hálózatról
Nekem bejött
Tudom kicsit macerás egyfolytában lemerítgetni meg ilyesmi, de megéri.
Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet hálózatról üzemeltetni, de azért ne teljenek el napok úgy, hogy végig arról üzemelt.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
hmm. az gáz, hogy 4% az akkumulátor elhasználódásának mértéke az aida64 szerint?
-
msch
csendes tag
Jobbat!
-
headB
tag
Szívesen! Good night!
-
msch
csendes tag
Köszönjük hasznosak voltak!
-
->Raizen<-
veterán
Köszi a lenovós infókat nem lehetett találni rajta fogást.
-
headB
tag
Szépen felment a legújabb AMD driver! Játékteszteket viszont csak pár nap múlva tudok írni.
Ami még érdekes lehet:
- dvd-író ugyanúg samsung, mint az asusba HL-DT-ST DVDRAM GT33N SATA CdRom Device
- memóriamodulok is (4+2gb) DIMM1: Samsung M471B5773DH0-CH9
- Képernyő neve LG Philips LP156WH4-TLA1 -
Kornel
veterán
válasz
->Raizen<- #4215 üzenetére
jelentem felment a 12.1 vga driver.... semmi gond
mára off, majd holnap nyomok 3d markokat, ugyis szeretem
meg megnezem mi a vege alapfeszen! -
Kornel
veterán
z575:
idle: 45-46 fok, ami kicsit több, mint az asusnál.
aida stabilitas teszt, kiveve gpu: 64-65 fokra beallt, ami szerintem nem olyan rossz.
[link][ Szerkesztve ]
-
headB
tag
válasz
->Raizen<- #4215 üzenetére
Még nem próbáltam, a gyári driverek vannak fent, ami ez: 8.88.6.1-110728a-123721C-Lenovo
Az amd oldalán A6-MX hez látok csak drivert, azt mindjárt megpróbálom felrakni, hátha... -
Kornel
veterán
azt tanácsolom, nézd meg élőben mindkettőt!
a lenovot nem lattam kirakva sehol, csak a laptopszalonban.
ami furcsa volt, hogy az elado nem kezdett el rabeszelni az y570-re, pedig az jobban bejott a szine miattaztmondta, hogy a llano tovabb birja aksirol, mint szandika. amivel persze teljesen egyetertek, csak ritkan hall ilyet az ember
-
->Raizen<-
veterán
Felmegy lenovora is a legújabb amd fusion vga driver? Vagy csak a gyári lenovo driverekkel hajlandó menni a gép mert nem mindegy!?
Mert olvastam hogy pár gyártó letiltotta az amd fusion supportot értsd amd-s drivereket.
Nem mennek fel azokra a gépekre kiirja a driver elvileg hogy nem támogatott hardver kb.
Kornelka ezt tőled is kérdezem.[ Szerkesztve ]
-
msch
csendes tag
válasz
->Raizen<- #4213 üzenetére
Hihetetlen miket bír...
Nehéz választani a kettő közül nagyon -
headB
tag
válasz
->Raizen<- #4208 üzenetére
...van még pár darab raktáron nálam a Lenovoból laptopszalon ár -5eHUF-ért, akit érdekel az privizzen.
(bocsi a reklám miatt, többet nem teszem ígérem)
Pár eredmény még:
Memória olvasás:7865 MB/mp
Memória írás: 8233 MB/mp
Memória másolás:9334 MB/mp
Memória késl.: 61,3 nsCpuQueen: 14511
[ Szerkesztve ]
-
msch
csendes tag
válasz
->Raizen<- #4208 üzenetére
Nagyon jó, akkor holnap mondom is a kollégának , hogy rendelés leadva. Persze várom itt még hátha jönnek ki eredmények
-
msch
csendes tag
Érdekesek ezek a teszt eredmények, egy kicsit még mindig mintha az asus-nak lenne jobb hűtése...
-
->Raizen<-
veterán
Nah kiderültek itt a dolgok nem vészes az a lenovo. Az a 81 fok úgy jött össze a kollegának hogy a gpu-t és a cpu-t os 100%on leterhelte ilyen terhelést 1 játék se tud csinálni szóval a lenovo is ajánlott kategória 2 gb videó rammal és 165 a laptop szalonba.
Most magam ellen beszélek tudom meg a topic ellen de ennek a lenovonak mérföldekkel jobb a billentyűzete. Na nem is teszek ilyet máskor. -
headB
tag
válasz
->Raizen<- #4205 üzenetére
Az, semmit sem ér többet az egy gigásnál.
Az i5 és 6770-es kombó meg már nem fért bele a keretbe.[ Szerkesztve ]
-
headB
tag
válasz
->Raizen<- #4204 üzenetére
Valami nálam nem kerek, idle-be 1600MHz-ig veszi csak vissza magát a procim.
-
->Raizen<-
veterán
-
headB
tag
-
headB
tag
válasz
->Raizen<- #4201 üzenetére
Áhá, én stress-eltem a gpu-t is...na mindjárt megnézem anélkül...
-
->Raizen<-
veterán
Futtattam 10 percet az aida 64 stabilitás tesztet ennyi idő alatt bármilyen asztali vagy mobil cpu eléri a maximum hőfokát full load alatt.
Az eredményem: 62 fok. [link]
Aida 64 alatt a dedikált vga le van kapcsolva és az apu igp-je dolgozik az is szinte semmit mert a cpu magok terhelődnek le ilyenkor.
(#4202) headB Képet is mutass légyszives.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Vivaldi (böngésző)
- További aktív témák...
- Eladó DELL Latitude 7400 - 2-in-1 -- 14" -- Intel i7-8665U 16GB RAM 256GB SSD Érintőkijelző
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 32/1TB Iris Xe FHD IPS
- Ideapad Gaming 3 15ACH6 27% 15.6'' FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3050 16GB 512 + 1TB magyar vbill gar
- P16 Gen2 16" QHD+ IPS i7-14700HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar