Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
S-eye
senior tag
Youtube-on van egy kb 4 éves videó arról hogy hogyan néz ki belülről, én az alapján szedtem szét egy éve és pasztáztam újra. Nekem ez a fő gépem, nem panaszkodom rá, az akksi kb 80%-os most is. SSD-vel szépen megy. Cserélni már nem cserélném újra,esetleg ha egy Dell XPS 15 a szupervékony kávájával olcsóbb lenne. De talán inkább egy asztali gépet vennék, ha nem kell annyit utaznom. 4.5 éve van meg, de szerintem még mindig megállja a helyét.
-
-
S-eye
senior tag
Megvan a megoldás a fényerő állítás problémára. Kb 2 éve kerestem hiába. Működik AMD-s Lenovo laptopon is, és ezen a gépen is. Remélem lesz akinek hasznára lesz. Itt a leírás egy angol fórumból:
1. Open Regedit and go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000
2. Set KMD_EnableBrightnessInterface2 to 0
3. Go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0001
4. Set KMD_EnableBrightnessInterface2 to 0
5. Restart your computer
-
shifty!
senior tag
Nekem is egy kis kedvenvem lett, még játékokkal is megbirkózik kisebb nagyobb kompromisszumokkal, de többnyire tanuláshoz, irodai felhasználásra, photoshopra volt használva, néha filmnézésre, hát maradjunk abban hogy inkább multimédiás mint melós gép
Viszont egy kis alulfeszeléssel csodákat ki tudtam hozni az aksijából (WiFi nélkül 5-6 órát is tudtam dokumentumokat olvasni-szerkeszteni) -
-
Torry
addikt
Ajánlott legolcsóbb SSD:
Kingston V300 120gb - 22-23e
De ha csak a rendszert telepíted+általános szoftvereket használsz, akkor elég egy 60gb-os is.
És akkor innentől lehet variálni:
1. HDD helyére az SSD, és külső usb-s hdd keretbe mehet a vinyó - 3-4k
2. HDD helyére az SSD, dvd író helyére a beszélt caddy-vel a HDD, és külső usb-s keretbe a DVD író - 3-4k+3-4kNyilván a 2. talán a hasznosabb, ha tényleg szükséged van a dvd íróra, mivel gondolom a HDD-t azért többet használod.
Win telepítést akár egy sima partícióról is csinálhatsz, természetesen a C:-ről (illetve ahová telepíteni szeretnéd az oprendszert) nem. Linkek:
Win7
Win8 -
-
-
S-eye
senior tag
Itt van ez, ezzel kell majd letakarítani a mostani drivert, ezt Torry egy korábbi hozzászólásában találtam.
Először csináld meg a telepítés előtt ezt:
Step 1. Open the Windows command promt as “Run as Administrator”.
Step 2. Run “bcdedit -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS” (without the “”).
Step 3. To finalize the process run “bcdedit -set TESTSIGNING ON” (without the “”).
Step 4. Reboot and you’re done.Ha majd feltetted, akkor ezt:
To disable it do step 1 and run these commands on step 2 and 3:
Step 2. “bcdedit -set loadoptions ENABLE_INTEGRITY_CHECKS” (without the “”)
Step 3. “bcdedit -set TESTSIGNING OFF” (without the “”)
Then do step 4 and you’re done.Gondolom a setup.exe lesz az amit telepíteni kell
Nálam egyébként a 13.9 gyári van fent, és ez sem oldotta meg a Fn+fényerő gombok működését, meg a 13.11b sem.
-
Torry
addikt
Pont tegnap jutott eszembe, hogy lassan 2 éve vettem a gépet (160 körül ha jól emlékszem) és mai napig eljátszogatok még a legújabb játékokkal is 30 fps felett. Ráadásul gariban sem járt soha a gép, pedig emlékszem mennyire nem ajánlották az itteni milyen notit vegyek topicban.
Következő lapost '14 Q1 környékére tervezem, remélem találok hasonló ár/érték bajnok lapost.[ Szerkesztve ]
-
-
eroli23
csendes tag
Lehetséges hogy a 13.8-as driver miatt is csinálja, én 13.4-et használok és tökéletesen müködik. Én is felraktam a 13.8-at pár héttel ezelött és megbántam, csak ugy tudtam visszarakni a 13.4-et, hogy nyomtam egy restoret a windowsbol, törölni nem tudtam a vezérlöpultbol, legalábbis nem teljesen törölte le.
-
Torry
addikt
Talán ajánlott bár fene se tudja.
Ha leszeded és ugy fel elvileg az adott verzioszamot fogja mutatni. Viszont minden amd drivert leszed, szóval chipset drivert is telepítened kell.DG nálam mindig ki van kapcsolva, van hűtőpad is ha szükséges, én csak arra figyelek, hogy 80 alatt legyen de szerintem max ilyen 75-ön mehet terhelve.
-
Torry
addikt
WIN8 telepítés közben, amikor kiválasztod melyik particióra települjön, rányomsz a "haladó" beállításokra és törlöd a partíciókat, majd létrehozod újra őket, amennyit és amekkorát szeretnél. Full egyszerű a dolog, kb lehetetlen elb.szni.
Sheld:
A dual-graphics rengeteget dob a hőmérsékleten, kb 5-10 fokot. Nálam ki van kapcsolva, a legtöbb játékban romlik a teljesítmény, vagy microstuttering van, hiába telepítem a CAP profile-t és tiltottam le az ULPS-t.[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
-
Johnny198612
tag
Nekem is elkezdett remegni a catalyst 12.8 óta. Aztán, ahogy te is írtad, letiltottam a fényerő állítást, mostmár az automata képernyőkikapcsolást is. Újraindítottam, azóta nem remeg, ez már több órája.. Sztem a driver miatt van, nem vagy egyedül. Egyelőre várok, hogy jelentkezik-e még, nincs ma időm komolyabban tesztelni.
-
CsuBaKamBra
tag
Nekem segített rajta valamelyest az ASUS Sonic Focus.De amúgy semmi extra, én is erősítővel használom, de az igaz hogy simán elég gyengécske.
Hát azért csodákat én nem várnék egy ilyen beépített valamitől ha nagyon nincs más akór kibírható vele egy film azért.
Nem tudom de kétlem hogy mérföldekkel jobb hangszórókkal szerelt lenne a többi noti. -
CsuBaKamBra
tag
Ha fel van telepítve a gépedre a Power4gear Hybrid akkor valószínűleg az csinálja azaz az kapcsolja le a meghajtókat.Én kb fél évig kapcsolgattam vissza ha kellet valamire mire rájöttem hogy van egy olyan opció a fennt említett progiban hogy: enable/disable device és ott szépen le volt valamiért tiltva az ODD is, tehát minden indulásánál kikapcsolgatta a meghajtót.
Lehet neked is ez a helyzet és akkor következő induláskor ugyanez lessz. -
Torry
addikt
Most takarítottam, full egyszerű.
Gép kikapcs, aksi kiszed, egy csavart a gép közepéből ki (van mellette billentyűzet jel) utána memoria takarót le, ott is kicsavarsz egy csavart (szintén van bill. jel) utána visszafordítod a gépet, 3 helyen van kapocs a bill. tetején, de nekem el is engedte a csavarok után.
Óvatosan eltávolítod a szalagkábelt, és be tudsz faszán fújni sűrített levegővel a ventillátorhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox One
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- A nyereség érdekében bezár három játékstúdiót a Warner Bros Discovery
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 10x-es zoomkamerát visz a Realme Barcelonába ultravalónak
- Gitáros topic
- Ukrajnai háború
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- ZBook Firefly 16 G11 16" FHD+ IPS Ultra 7 155H RTX A500 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad P53 15.6" 4K OLED érintő i7-9850H RTX 3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Zenbook 14 OLED/Ryzen 7 5825U/16GB/512 SSD, 1,5 év gari
- Eladó DELL Latitude 7400 - 2-in-1 -- 14" -- Intel i7-8665U 16GB RAM 256GB SSD Érintőkijelző
- HP 250 G7 félgép - 15" - i5-1035G1, 0 RAM, 0 SSD, új akku, Windows 10 Pro digitális licensz
- Karcmentes 2015 MacBook Air 13", 8GB RAM, Magyar billentyűzet
- Dell Latitude 5580 Notebook 15,6"
- ASUS TUF Gaming F15 FX506HEB-HN149VT Notebook (2025.04.04-ig garanciális)
- ASUS VivoBook S14 5413EA-EB1999C + Microsoft Windows 11 Professional laptop