Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Egyedi 12VHPWR csatlakozó a Bilibilin
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamarel
senior tag
Vedd le a proci max teljesítményét akku esetén 95%ra, így gyakorlatilag csak a turbót kapcsolod ki. Hwmonitor szerint 30-40W a fogyasztás (nem emlékszem pontosan) a 70 helyett.
Észrevenni csak az üzemidő növekedésében fogod.Amúgy nem nagy tétel, ebay-ről eddig az összes általam javítottba kb 6e forint volt.
[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
válasz
solfilo #7084 üzenetére
Szia.
"majd hurokba kerül, újraindul, telepítget, újraindul, a gép egyre melegebb, újraindul, stb, egyáltalán nem úgy tűnik, mint ha vége lenne egyszer és helyreállna a gyári Win7"
Ez az újraindjtgatás normális. A rejtett partjció / 5 dvd nem csak feltesz egy sima oprendszert és kész, hanem az Asus által megálmodott összes programot visszapakolja rá és többnyire mindegyik után újraindítja magát. Összesen talán 15x.
Kicsit idegesítő, de a legjobban akkor jársz ha kivárod. Utána meg lezúzod a sallang 60-80%át.
A hővédelem részhez szerintem nem tudok érdemben hozzászólni. Húzás nélkül nekem terhelésen kb 67 fok szokott lenni és eleve csak lassítania kellene túlmelegedésnél.
Ha még garis akkor vidd be és újrapasztázzák, ha nem akkor magad. -
Tamarel
senior tag
válasz
Tamarel #7050 üzenetére
Amúgy egy toshiba 1 terás sshd-ről van szó, ide mód + quiethdd apm 254-el tűnik a legnormálisabbnak.
Úgy néz ki az ahci-n keresztül a win7 belekontárkodik a cache-használatba így kb normál winyó szintjére csökkentve a sebbességet, míg ide-ben a firmware teszi a dolgát rendesen.
Nyilván nem hozza egy 500mb/s sebességű ssd szintjét, de egy sima hdd-hez képest hatalmas az előrelépés. A tesztekben lévő nem-szekvenciális közel-ssd sebesség igazolást nyert. -
Tamarel
senior tag
Kicseréltem a winyót, de még mindig küzdök vele. Egyrészt a nem engedi kikapcsolni az APM-et (254 -> minimum), másrészt a quiethdd nem működik ahci-n keresztül. Az ncq miatt jó lenne, bár érzésre gyorsabb ide módban.
Azt olvastam hogy a quiethdd az egyetlen ami hibernálás után is teszi a dolgát rendesen. Tudná ezt valaki cáfolni és ha igen, melyik progi tudja még ezt?
[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
Kicsit foglalkoztam a chipset driverekkel és még mindig az asus féle a leggyorsabb a perifériák tekintetében.
Kísérletezett valaki különböző verziójú chipset és vga driver összepárosításával? -
Tamarel
senior tag
Az akkura szerintem 1 év garancia van csak.
Ebayről 6-7e forint körül indul, bár nem lesz olyan erős mint az új gyári. -
Tamarel
senior tag
Érzésre elég jó, pörög a gép rendesen és játék se reccent meg egyszer se. SD kártya írási sebessége ezzel 17.5 mb/s.
-
Tamarel
senior tag
Akinek van kedve és ideje az tesztelhet frissebb asus drivereket:
http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=Chipset&p=3&os=30
A "compal" féle jó nekünk, vagyis a 2012.09.17-ei.
-
Tamarel
senior tag
A 13.4hez ez a megjegyzés van kint:
"Please note, that the AMD Catalyst Mobility driver package can only be installed on specific AMD Enduro platforms, that are second generation AMD A-series APU, or third generation Intel Core family based."
Nekem kicsit érdekesen viselkedett, vissza is álltam 13.1re.
-
Tamarel
senior tag
Nekem is csinálja néha (win7, 13.1). Úgy van beállítva hogy ne kérjen jelszót.
Win+L (és újrabelépés) megoldja.[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
Jelentem a beépített kártyaolvasó 15Mb/s-et tud, felesleges gyorsabbat beledugni.
-
Tamarel
senior tag
-
Tamarel
senior tag
Sziasztok.
Hónapokkal ezelőtt vettem egy bigfoot killer 1202es kártyát, de sajnos szoftvere nem volt túl jó eddig. A nemrég kikerült beta már orvosolta ezeket a gondokat, így nyugodtan ajánlhatom. A bios whitelist gyártóra van, vagyis simán kicseréltem és működik.
A gyári: 2.4Ghz, 150Mbit és Bluetooth 3.0
Másolási sebesség: 7-7.5Mb/sBigfoot: 2.4 és 5Ghz, 300Mbit és Bluetooth 4.0
Másolási sebesség: 8-9Mb/s (2.4Ghz), 16-17?Mb/sec (5Ghz)A speedtest.net ping-tesztje általában 0 ms (<1) és a szoftver automatikus QoS-t csinál (mindig kimenő ugye, laptop -> router).
Nagyon jól reagál mindenre, nincs több LAN szuttyogás. Összességében kb egy 100Mbites kábeles bekötéssel egyenértékű. -
Tamarel
senior tag
Sziasztok.
Kicseréltem a wifit egy bigfoot killer 1202-re és az alábbi változásokat vettem észre.
Gyári (150mbit): másolás max 8Mb/s, leginkább 7, néha 4-5
1202 (300mbit):
2.4Ghz-en 9-10, néha 5-7 de volt 20-22 is rövid időre
5Ghz-en eddig stabil 10-11Mb/sA hálózat reagálása javult még sokat, ami leginkább a meghajtóként felcsatolt nas elérésén érződik.
Összegezve:
- a gyári nem annyira vészes
- a bigfoot tényleg közel áll a kábeles nethez (persze nem a gigabiteshez) -
Tamarel
senior tag
Ittvan újabb:
www.devdrivers.ru/load/atheros_wireless_lan_drivers/17 -
Tamarel
senior tag
1. Hdd sentinel-lel nézz állapotot.
2. Ha ez WD gyártmány és még nem csináltad meg a fej-parkolás időzítőjének megemelését, akkor ideje megtenni. Alapból 8 mp és a magas load/unload ciklusszám is mutatja a problémát.
3. Használod a quiethdd-t a win power management kiküszöbölésére? -
Tamarel
senior tag
válasz
CsuBaKamBra #5648 üzenetére
Az energiagazdálkodásnál be tudod állítani hogy aksiról a kicsi, töltőről meg a nagy menjen.
Esetleg registry szinten ki lehet keresni mit csinál... -
Tamarel
senior tag
válasz
CsuBaKamBra #5626 üzenetére
Megnéztem, ATI tray tools-al sajnos nem lehet állítgatni a programokat a gpu-k között mint ccc-vel.
-
Tamarel
senior tag
válasz
CsuBaKamBra #5615 üzenetére
A catalyst control center csak egy .net-es frontend, tehát ugyanolyan hulladék és haszontalan mint a framework.
Én csak a dual graphics-ot szoktam driver szinten kapcsolgatni, arra meg a régi ati tray tools is megfelelő.[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
Ha jól emlékszem piszkáltam az ini fájlt, mintha az egyik APM érték nem 255 lett volna (= energiamenedzsment teljes kikapcsolása). De ez nem biztos.
Itt az enyém, hasonlítsátok össze.FirstRun = 0
AC_APM_Value = 255
DC_APM_Value = 255
AC_AAM_Value = 254
DC_AAM_Value = 128
AAMEnabled = 1
APMEnabled = 1[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
A winyó parkolása át van állítva? quiethdd-t futtatod?
http://www.ngohq.com/news/19805-critical-design-flaw-found-in-wd-caviar-green-hdds.html
[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
UHS-I SD kártyát próbált már valaki a beépített olvasóban?
-
Tamarel
senior tag
Van új wifi driver:
http://www.atheros.cz/atheros-wireless-download.php?chipset=31&system=6 -
Tamarel
senior tag
A ram 6ról 8 gigára bővítése is érezhető volt, gondolom mert így garantált csak a teljes párhuzamos használat.
-
Tamarel
senior tag
Én meg soha többet nvidia.
Ami meg nem asus k53ta az menjen másik topikba. Boldog boldogtalan idejár mindenféle cuccal... -
Tamarel
senior tag
Asus Magyarország, majd ők tájékoztatnak a részletekről. Ne hagy lerázni magad, minimum vegyék be megvizsgálásra.
Zsanérhoz még annyit, hogy úgy néz ki az első néhány száz kinyitás alatt eldől lesz-e gond vele. Amint bekopik (és picit lazul), már rendben lesz.
Nekem se bírta ki a jobb oldali, miközben a bal oldali teljesen jól van. Javításnál nem cserélik le, szóval már azzal se lesz gond.[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
Hali.
Nekem kb 1 perc a boot (amúgy hibernálni szoktam).
Húzás nélküli A6, 8Gb ram, 640es winyó, readyboost sd kártya és elõtelepített win7. -
Tamarel
senior tag
-
Tamarel
senior tag
Egyből kellett volna intézned. A zsanér rendben van, csak kiszakadt a helyéről és már csak a burkolat fogja.
A rögzítést megcsinálják (fedlap csere), de a burkolat olyan marad.Mivel a zsanér már bejáródott és kisebb ellenállást fejt ki, jó eséllyel csak egyszer kell szervizeltetni.
[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
Nem értem miről beszéltek. A fixdirect kft a szerződött asus javítópartner, mindenképp ott kötsz ki...
Sokféle laptopot javítanak és nekem a sima beadásra is kész lett egy nap alatt.GN
-
-
Tamarel
senior tag
Nekem csak az offline usb töltés engedélyezésénél csinált ilyesmit.
Biosban kitiltottam, progit leszedtem. Azóta nem tűnt fel.GN
-
Tamarel
senior tag
Lithium-ion aksi van benne, nem ni-mh...
GN
-
Tamarel
senior tag
Folyamatos wifi driver-frissítés itt:
http://www.atheros.cz/atheros-wireless-download.php?chipset=31&system=6A teljes 9-es verzió instabil n-es wifivel, 10-est én is csak most raktam fel.
-
Tamarel
senior tag
válasz
Tamarel #4703 üzenetére
(folyt. köv.)
Összefoglalva: határozottan kell fellépni. Ami tényleg rossz azt garanciában javítják.
A fixdirect-hez simán be lehet menni vele, nem kell előzetes egyeztetés.FixDirect Kft.
1133 Budapest Véső u. 7
Nyitvatartási idő: H-P: 8:00 - 17:00
Szombat-Vasárnap: Zárva
+36-1-452-4670
info@fixdirect.hu[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
Szétment a jobb oldali zsanérom. Majdnem 6 hónapot bírt, szóval kb 200 kinyitást.
-
Tamarel
senior tag
Szia.
A gyári driverrel is?
(chipset, dec 29) -
Tamarel
senior tag
-
Tamarel
senior tag
Kikerült a 212es bios a k53ta oldalára is. Még mindig ugynaz, mint a k43ta-nál.
-
Tamarel
senior tag
Talán a legújabb wifi driver: 9.2.0.474
(Elég csak a driver.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 10x-es zoomkamerát visz a Realme Barcelonába ultravalónak
- Gitáros topic
- Ukrajnai háború
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- ZBook Firefly 16 G11 16" FHD+ IPS Ultra 7 155H RTX A500 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad P53 15.6" 4K OLED érintő i7-9850H RTX 3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Zenbook 14 OLED/Ryzen 7 5825U/16GB/512 SSD, 1,5 év gari
- Eladó DELL Latitude 7400 - 2-in-1 -- 14" -- Intel i7-8665U 16GB RAM 256GB SSD Érintőkijelző
- HP 250 G7 félgép - 15" - i5-1035G1, 0 RAM, 0 SSD, új akku, Windows 10 Pro digitális licensz
- Karcmentes 2015 MacBook Air 13", 8GB RAM, Magyar billentyűzet
- Dell Latitude 5580 Notebook 15,6"
- ASUS TUF Gaming F15 FX506HEB-HN149VT Notebook (2025.04.04-ig garanciális)
- ASUS VivoBook S14 5413EA-EB1999C + Microsoft Windows 11 Professional laptop