Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen videókártyát?
- IoT-piacra fókuszáló csúcsmagot tervezett az ARM
- Lenovo LOQ 15 gamer notebook: árverseny a középkategóriában
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsuBaKamBra
tag
Üdv
Egy olyan problémám akadt hogy a gép hibernálás utáni beindítást követően egy általam már egy video driver frissítés után tapasztalt jobb-bal oldal felől fehéredő képernyőt kapok, persze ezek után semmi válasz így restart. A hibernált állapot persze elveszik ami elég bosszantó.
Sajnos nincs ötletem mi okozhatja a dolgot legfeljebb sejtésem. -
kiscsáko
tag
Sziasztok!
Esetleg nincs valakinek használt kijelzője a típushoz?
Sikerült elejtenem a sajátomat és megfeszült...
Előre is köszi!
Üdv,
Laci -
Torry
addikt
válasz
szemmelver #5895 üzenetére
Ugyanúgy. Asztalon jobbegér és ott lesz.
-
szemmelver
aktív tag
válasz
szemmelver #5893 üzenetére
Tárgytalan vissza raktam a 12.10-et az legalább nem rinyált...
Itt a Váltható Grafikus Rendszert, hogy tudom megnyitni??
[ Szerkesztve ]
-
vinibali
őstag
sziasztok!
esetleg valaki tudna rajtam segíteni egy A8 kölcsönadásával a közeljövőben? köszi -
szemmelver
aktív tag
Tudna valaki linkelni egy működő 12.8-as drivert? Ezt szedtem le: "12-8_mobility_vista_win7_win8_64_dd_ccc_whql" , de telepítés negyedénél megáll és kiírja, hogy hiba történt a telepítés során. Minden előző drivert töröltem előtte. (Nyomorult 12.10...
)
Vagy amikor mindent törlöltem, telepítsem megint az AMD Chipset drivert, majd utánna ezt a 12.8-at?
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
-
Orlin
addikt
Hello!
Ezen az Asus oldalon akkor nm is lesz már semmi Windows 8-hoz?
A letöltéséknél nem látom a listában -
Sheld
senior tag
7 óra játék után Dual Graphics-al, 2.2GHz-en, memóratakaró fedél nélkül és hűtőpaddal: 89fok. Nem tudom ti hogy a frászba tartjátok olyan alacsonyan a hőmérsékletet...
-
Orlin
addikt
Köszi!
Hogyan tudom majd telepíteni?Mert jelenleg ugye egy rejtett partición van a win 7+ az összes driver amit felpakol magának.
Akkor telepítés után nekem kell majd keresgetni őket?Köszi!
-
Lacuss20
senior tag
Hát nekem az FN-es gombok tökéletesen működnek és eddig is beakadt a kép, ha játék közbe azzal állítottam valamit. Viszont a touchpad beállítás itt se nyílik meg bár az különösen nem zavar.
CoD2-nek örülnék én is, ha menne -
-
Orlin
addikt
Windows 8-at használ valaki huzamosabb ideje a gépen?Tapasztalatok érdekelnének
THX
-
Szabiee
tag
Az USB 3 csatlakozóm egy ideje nem működik. A windows nem talál hozzá drivert (ha próbálom frissíteni az illesztőprogramját), és az Asus honlapján található USB 3-as driver sem működik... valami megoldást tudtok esetleg?
Az eszközkezelőbe ezt lehet látni (az SM buszvezérlő, és az USB vezérlő illesztőprogramja nem megfelelő, de nem tudom javítani):Köszi előre is
-
sdombi
tag
válasz
narancslé#2 #5868 üzenetére
Nekem anno egy MSI notinál volt, hasonló probléma a LAN csatlakozónál. Ott sajna nem cserélték garanciálisan (de más is a szerviz ez tény). A garancia első éve a gépre, akksira és a töltőre is vonatkozik, a második éven már csak a gépre (tehát adott esetben a LAN csatlakozóra is) jár a garancia. Egy e-mailt megérhet a dolog, de tapasztalataim szerint az Asus ügyfélszolgálat nem az a felhasználóbarát fajta. Talán ha egyenesen a FixDirect Kft-hez viszed és jó fej éppen a szervizes, akkor kicserélik neked. Egyébként anno maga a csatlakozó kb 3000 Ft volt. A szerelési költség hozzá még egyszer ennyi, szóval jobban jársz, ha veszel még egy wifi routert
-
narancslé#2
csendes tag
Én most vagyok újratelepítés előtt, úgyhogy köszi az infót, mert általában mindig a legrissebb drivereket próbálom feltenni. Kivéve a Catalyst-ot.
Egy közelgő lan party lévén, telepítek újra, továbbá észrevettem, hogy a LAN csatlakozómmal még most sem stimmel valami. Mindig wifiről neteztem, így szinte sose használtam a LAN csatit, csak miután megvettem a gépet, két napig, de akkor is ledobállta a netet. Nem értettem, miért. Valami szoftveres hibának véltem, utána meg beújítottam egy kis wifis routert, szóval el is felejtettem.
Csakhogy mostanában dolgom lett volna és kellett volna a vezetékes csatlakozó, de sehogy sem akart működni. Annyira nem értettem miért van, hogy rápillantottam a csatira. És azt láttam, hogy a kis tüskék közül az egyik furcsán áll..... Megmozgattam és sajnos ki van törve. Csak úgy magatehetetlenül lötyög szerencsétlen, így nem is babráltam tovább.
Namost, hogy ezt én törtem ki, azzal a szó szerint két alkalommal még tavaly októberben, vagy így kaptam a boltban, azt már a kutya se fogja megmondani, úgyhogy nem is problémázok ezen.
A lényeg viszont, hogy nem vagyok a gép papírjainak a közelében, és nagyon boldog lennék, ha valaki megmondaná nekem, hogy van-e esélyem garanciális javításra így az első év lejárta után. A második év nem-e csak valami korlátozott garancia? Illetve, hogyha az, akkor mire vonatkozik? Mivel gondolom nem jön le csak hipihopi az alaplapról a LAN csatlakozó....
-
Narxis
nagyúr
Ha jót akartok magatoknak akkor ne tegyétek fel az Atheros_wifi_10.0.0.218-w7 drivert.
Vissza kellett állítanom a Atheros_wifi_10.0.0.208-w7 verzióra. Egyszerűen nem működött vele az adapter, az eszközkezelőben sérültnek írta a drivert, csodálkoztam is mert frissítés után kérte, hogy indítsam újra a rendszert pedig wifi driver frissítéshez még sose kellett.
-
Lacuss20
senior tag
AZ APU GPU-ja nélkül szerintem tök logikus, hogy alacsonyabb a hőmérséklet, bár ugye A6-nál már a Dual graphics, ha optimalizált bizonyos játék esetén akkor az jó tud lenni. Amúgy a 80-84 fok szerintem nem vészes, de az előttem szóló ötletét támogatom sokaknak bevált már az is, hogy levette a ram takaró műanyagot. ( Plussz hűtés nélkül is húz le valamennyit a hőfokon.)
[ Szerkesztve ]
-
Torry
addikt
Turbo biztos nincs bekapcsolva a többi beállításnál?
Ha ennyire zavar a hő, akkor vegyél egy laptophűtőt, vedd le a ram takaróműanyagot a gép aljáról és cserébe kapsz -10 fokot.
Nekem 2.4ghz - 1.125, 80 fok alatt vagyok mindig. Cooler Master E1 van nekem, de mivel a takaróműanyagot leszeded, szerintem akármelyik hasonló teljesítményt produkálna. -
Sheld
senior tag
Srácok, az én laptopom génhibás. Egyszerűen hihetetlen...
Aida 64-el stress test: CPU, GPU, FPU, Memória:
Órajel Feszültség Hőmérséklet
1.4GHz(2.3Turbo) 1.0750(1.3375) Max: 84
1.9GHz 1.0750 Max: 84
2.2GHz 1,1000 Max: 84
2.3GHz 1,1250 Max: 84
1,7GHz 1.0375 Max: 83A Core temp-et játékok alatt is belapcsolva hagytam, ott a max érték 80-82 között változott, attól függ, h mit játszottam. De ez vicc, h bárhová állítom, ugyan azok a hőmérsékletek GPU-val tesztelve.
GPU nélkül:
Órajel Feszültség Hőmérséklet
1.4GHz(2.3Turbo) 1.0750(1.3375) Max: 75
1.9GHz 1.0750 Max: 73
2.2GHz 1,1000 Max: 75
2.3GHz 1,1250 Max: 77
1,7GHz 1.0375 Max: 75Ez így normális? A stress teszt-et 30 percig, a játékokat meg egy órán át játszottam.
-
Tamarel
senior tag
Ittvan újabb:
www.devdrivers.ru/load/atheros_wireless_lan_drivers/17 -
Sheld
senior tag
válasz
szemmelver #5856 üzenetére
Akkor te a szerencsésebbik rétegből vagy
-
Sheld
senior tag
válasz
szemmelver #5854 üzenetére
mennyi a feszültéged 2.1-re? nekem az 1.4-re 1.0750 alapból. Azon elbírja max a 1.9GHz-et (2GHz-en már fagyogat töltőkihúzásnál)
-
Sheld
senior tag
válasz
szemmelver #5852 üzenetére
Ugye úgy 83, hogy max terhelés alatt... Ma teszteltem játék alatt is. Nem ment fel 83nál feljebb.
[ Szerkesztve ]
-
Sheld
senior tag
válasz
szemmelver #5850 üzenetére
Én is a 214-es bios-t használom. De nekem nem ugrál az órajel. Viszont várom továbbra is a tanácsokat, a hőmérséklet/órajel/Feszültség kapcsán.
[ Szerkesztve ]
-
szemmelver
aktív tag
Én azt nem értem, hogy az enyém mintha 75 foknál letiltana... pl.: Tesztelem 2,3-on fölmegy 75-re, és már vissza veszi az órajelet magától így csökken a hőmérséklet majd mikor lement 73-ra, újra fölugrik 2,3-ra és ez megy végig.
Gondolom a 214-es BIOS -.-"
[ Szerkesztve ]
-
Sheld
senior tag
Most, hogy helyreállt a rend, jöhet a tuning. Csak egy pici help kéne...
4 mag, 1.1 V 2,2 GHz turbo letiltva. Aida64 Extreme-el teszteltem: Stress: CPU, FPU, Cache, Memory, GPU, ezek voltak bepipálva, 10 perc után a hőmérséklet 83-84 fokon megállt. Szerintetek vegyek vissza az órajelből és a feszültségből? 1.0750 -en 1.9-et bír a proci (hőmérsékletet nem tudom.) -
Sheld
senior tag
válasz
Tamarel #5833 üzenetére
Nos, megtettem mindent a leírás szerint.
CD kiír, bootol, parancs kioszt: wdidle3 /S300 vár.. majd visszakapom a kis "A:\"-t, majd parancs kioszt: wdidle3 /R. ezután viszont csend és hullaszag. Nem történt semmi. Majd nyomtam egy restartot.
Művelet kezd előről.
parancs kioszt: wdidle3 /S300 vár... , nem történik semmi. Csapó 3 parancs kioszt: wdidle3 /S300 vár.., majd ismét semmi. majd megint restert, parancs kioszt: wdidle3 /S300 vár.. és továbbra is semmi...ilyenkor mivan?
Help kéne de sűrgősen :S
[ Szerkesztve ]
-
-
sdombi
tag
válasz
pappgaba #5841 üzenetére
Hát nem tudom melyik egyetemen tanulsz, de nálunk nagy ívben tesznek erre a hálózatra, szinte sosem jó, de egyébként a win8 és win7 között elvileg semmilyen különbség nincs, mármint ami az ilyen "enterprise" jellegű wifiket jelenti, egy az egyben ugyanazok a beállítások vannak mint win7-en. Másoknak csatlakozik a hálózatra vagy csak neked nem jó?
-
pappgaba
tag
Van közöttetek egyetemista aki, próbált már az eduroam-os hálózatra csatlakozni windows 8 -al ezzel a géppel. Mert nekem sehogy se sikerül csatlakoznom, kipróbáltam több wifi drivert is, de nem jutottam előrébb.
-
Lacuss20
senior tag
Hát sajnos akárhogy is nézem, win8 alatt ugrál az fps MW3-ba és eléggé durván instabil.
A pingem jó a beállításokat lentebb vettem, de hiába ad néhol több fps-t nagyon gány így :S -
Sheld
senior tag
válasz
Cucuska2 #5837 üzenetére
Haverok között Lijanó-nak nevezzük kicsit viccesen, emiatt írtam véletlenül Llianonak. Tisztában vagyok vele, hogy Llano.
Most olvastam komolyabban a Trinity-s teszteket is, háát jól jártunk mi ezzel a Llano-val. Azonos órajelen meg még gyorsabb is az "öreg". Én minden esetre nem bántam meg, hogy beruháztam rá.
-
verzióját javaslom, mert az működik a Lliano-val tökéletesen.
Először is, a platform neve "LLANO". (két L betűvel, azért írtam naggyal, hogy látni lehessen)
Másodszor, az első szériás 'A'-s mobil procik Sabine platformosak, ami tulajdonképpen Llano, csak formalitás.De amúgy félreértés ne essék, jó, hogy ezt leírtad.
-
Sheld
senior tag
válasz
Athos.187 #5834 üzenetére
Nos
Windows 8 esetében, amit érdemes felraknod, az az ATK package, mely kezeli a gyorsgombokat. A touchpad driverét (melyet elő kell bogarásznod a CD-ről, mivel nem ajánlja fel lehetőségként a hagyományos telepítő). ha ez a kettő megvan, akkor minden gyors gombot hibátlanul fog működni. Ezenfelül opcionális, a hangkártya, ha módosítani szeretnéd a hangzást a sonic progival, meg az asus splendid, ha nem tettszenek a kijelző színei. Persze ezeket kizárólag csakis windows 7 kompatibilitási üzemmódban kell telepítened. A keyboard filter sem árthat, ha nem szoktad kikapcsolni a touchpadot, mert ugye az véd a gépelés közbeni félrenyúlkálástól.
Videókártyához mindenképpen az AMD mobility catalyst 12.8as verzióját javaslom, mert az működik a Lliano-val tökéletesen.
Továbbá, ha nem tettszik a metro stílus, akkor a Start8 nevű progival visszavarázsolhatod a klasszikus start menűt. Azt hiszem ennyi.
-
Athos.187
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég szereztem be egy ilyen gépet. Használtan vettem, most Windows 7 van rajta, de gondolkozom rajta, hogy felrakom rá a 8at, kíváncsi vagyok milyen lett
. A kérdésem csak annyi lenne, hogy a gyári driver CD-ről kell valamit telepíteni? Vagy feleslegesek azok a régi driverek? Esetleg a programok közül érdemes valamit felrakni? A videokártya driverrel mi a helyzet? Olvastam, hogy a 12.8-on felüli driverekben nem működik rendesen a CCC, vagy W8on megy rendesen?
[ Szerkesztve ]
-
krypton
senior tag
-
csubbaka
tag
Nálam is voltak problémák az 5400rpm-es HDD-vel, folyton akadozott, csiga lassú volt.
Mikor lecseréltem egy 7200rpm-es HDD-re, majd később kapott egy SSD-is egy kicsit megtáltosodott
Úgyhogy nem valószínű, hogy baj van a vinyoddal csak tetű és kész, nálam adattaroló lett belőle arra tökéletes. -
Tamarel
senior tag
1. Hdd sentinel-lel nézz állapotot.
2. Ha ez WD gyártmány és még nem csináltad meg a fej-parkolás időzítőjének megemelését, akkor ideje megtenni. Alapból 8 mp és a magas load/unload ciklusszám is mutatja a problémát.
3. Használod a quiethdd-t a win power management kiküszöbölésére? -
Sheld
senior tag
Nem tudom emlékeztek-e még rá, mikor mondtam, hogy milyen hibája van a laptopomnak. Akadozik néha az egérmutató a kijelző, FPS droppok, néha lefagynak a játékok 1-2 sec-re majd megy tovább, mintha minden rendben lenne. Ma kaptam egy tippet a boltban, ahol tisztíttattam a masinát. Azt mondták, hogy a winchester lehet a ludas. Akár bad sector, akár vmilyen s.m.a.r.t. funkció nem működik rajta rendesen. A lényeg, h a merevlemezt javasolták a hibakeresés kiinduló pontjának. Most épp egy HD Tune-nevű program hibakeresését futtatom rajta. Esetleg vmi ötlet, h mivel tudnám ellenőrizni ezen kívül, esetleges hibákat valahogyan korrigálni? Vagy mindenképp vissza kell majd küldenem szervízbe, ha talál valamit a progi?
-
Sheld
senior tag
A híres keresőóriás böngészőjét használva, van lehetőséged arra, hogy a youtube-os dolgokat szűrd. Pl annyira le tudtam butítani, h se a kommenteket, se jobb oldalon a további ajánlott videókat nem tölti be. Szóval csak a nézni kívánt videó címét és magát a videót tölti csak be neked, így kímélve az internetet az adatforgalomtól. Ma hozom haza a gépet takarításból, és ha érdekel, akkor majd eírom az add-on nevét.
-
Lacuss20
senior tag
Ti mit tettetek fel win8 nál én eddig CCC-t meg 1-2 progit, de pl chipset driverek ilyesmi? Eddig pl a
Modern Warfare 3-ba teljesítmény vissza esést vettem észre :S -
kiscsáko
tag
válasz
Lacuss20 #5813 üzenetére
Igen, egy zsepivel tökéletesen törölhető, illetve én még fülpiszkálót szoktam alkalmazni, ha kényesebb,kisebb felület is van. Am kicsi az esélye, hogy észre veszik, ha nincs szétbarmolva. Szóval vigyázni kell rá. Egyébként youtube-on keress vidit, van fent. Meg találhatsz user manualt is, de engem speciel félre vezetett, amit találtam
-
Lacuss20
senior tag
Zsebkendővel tökéletesen le lehet törölni, legalábbis asztali gép procit mindig azzal takarítottam fényesre, mielőtt újra pasztáztam. Az előző hozzá szóláshoz annyit, arra nem vennék mérget, hogy az nem gari vesztős, de! ha nem volt semmiféle címke vagy akármi amivel ezt le tudnák ellenőrizni, (hogy kivetted), illetve nem nyirkáltad szét a csavarokat szerintem sose tudják meg.
-
Sheld
senior tag
válasz
krypton #5811 üzenetére
Nekem is az újrapasztázás a végcél. 3k forintot kérnek érte e boltban, az ASUS szervíz ugye ingyen csinálná, csak így egy nap helyett egy hétig kéne várnom, másrészt itthon is van pasztám, csak nem tudom h a már felkent száradt pasztát mivel kell letakarítani, meg szétszedni sem nagyon merem, mert sehol nem találtam hozzá normális leírást a teljes boncoláshoz. De azért most megvárom a reakciókat, mert lehet h nem küldöm ASUS-nak, hanem inkább a "szomszéd szervízbe" viszem. Ott 100%, hogy értenek hozzá.
-
f33ry
csendes tag
Üdv mindenkinek. Nekem is ilyen típusú notim van. nagyjából 1 éve van meg. Jó kis laptop nincs vele komolyabb gondom, a zsanérokat kivéve amik totál szét vannak jöve, főleg a bal oldalon, már jó ideje, de nincs kedvem hónapokat szarakodni ennek a garanciális gondjaival, illetve kábele van egy helyen szét jöve ami úgy van össze ragasztva. Sose húztam semmivel se. Az lenne a kérdésem, hogy később tudok e valahogy olyan hibát okozni rajta ami nem derül ki hogy én csináltam de tönkre vágja a gépet és emiatt adniuk kell egy teljesen újat.
-
Narxis
nagyúr
"Csak a hivatalos ASUS szervíz által javított/takarított stb gépnél marad a garancia, ha más bontja meg és ezt észreveszik, akkor ugrik a gar."
Akkor egy sima tisztításhoz nekem is be kell küldeni?
Mert vettem sűrített levegőt, hogy azzal kifújom miután levettem a borítást.
-
Lacuss20
senior tag
rendben igazad van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Már játszható a Gothic Remake legújabb demója
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- 1991 - játék a PC-n
- Tőzsde és gazdaság
- Interactive Brokers társalgó
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eladó DELL Latitude 7400 - 2-in-1 -- 14" -- Intel i7-8665U 16GB RAM 256GB SSD Érintőkijelző
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 32/1TB Iris Xe FHD IPS
- Ideapad Gaming 3 15ACH6 27% 15.6'' FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3050 16GB 512 + 1TB magyar vbill gar
- P16 Gen2 16" QHD+ IPS i7-14700HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar