Hirdetés
- Asztrofotózás
- Egyedi 12VHPWR csatlakozó a Bilibilin
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
->Raizen<-
veterán
-
Tamarel
senior tag
Én már a 212-t tesztelem... EC frissítés megint.
Mintha emelték volna a venti teljesítményét nagyobb hőmérsékletnél. -
Kornel
veterán
válasz
->Raizen<- #3291 üzenetére
Entry is pls, most ahhoz hasonlítom!
-
Kornel
veterán
válasz
->Raizen<- #3289 üzenetére
Azt tudom, láttam, csinálj egy újat 211-el pls
TDP kerete ugyanaz ennek a cpu nak mint az A4 nek ? vagy A6 nak ?
Ez az a8 amúgy annyira hűvös, hogy 38 fok alá is lemegy idle, full load se ment 70 fok felé eddig. Csak nem értem, hogy mit csinál, ha állítom a szorzót.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz
->Raizen<- #3285 üzenetére
Már neked is a 211-es bios van fent?
Próbaképp csinálj már egy 3dmark vanatge tesztet 2 GHz oc-n, ha jól emlékszem még régi biossal csináltad. Kíváncsi vagyok, hogy biossal van a baj, vagy máshol keressem a bajt.Kösz előre is
-
Kornel
veterán
válasz
->Raizen<- #3285 üzenetére
Régi biost a winflash nem engedi visszarakni, bios-bol meg nekem nem is mukodott a frissites, kitallozom a bios-t, es megfagy? De legalabbis nem reagal semmire se... valakinek ment a bios-bol valo bios frissites?
Esetleg keress rá googléval a problémádra. A8 3500m issue címszavakkal. Mert láttam egy fórumba valaki írta ugyanezt a problémát ami neked van.
Az a baj, annyira nem vágom az angolt, sok mindent megértek, de azert nem mindent
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz
->Raizen<- #3283 üzenetére
Ja, de valami megoldás csak van. Régebbi bios-t vissza lehet rakni?
Version 207 vagy Version 206 menjen vissza?
Egy próbát megér, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz
->Raizen<- #3269 üzenetére
Az a baj, hogy olyanokat csinál tuning közbe, hogy csak arra tudok gondolni, hogy tényleg az fsb-t csökkenti automatikusan, ha állítom a szorzót. Ha lesz egy kis időm, csinálok képeket róla! :S
-
kiscsáko
tag
Hello,
SX028D-m van, rajtam kívül másnál is előfordult már, hogy a felső gombsor kicsit nehézkesen mozog, ilyen kattanó hangja is van, olyan mint amikor az előző notim billentyűjébe került egy pohár tea és beragadtak a gombok tartórugói. Esetleg más típuson nem találkozott valaki hasonlóval? Gariztassam emiatt? O.oÜdv,
Laci -
Tamarel
senior tag
válasz
solfilo #3275 üzenetére
Partícionálást már leírtam egyszer a régebbi fórumban.
Visszaállításnál tudtommal van olyan opció, hogy csak az első partíciót törli (nem próbáltam). -
Leszedtem a manual-t, tényleg sok okosság van benne.
Meg lehet csinálni, hogy rendszer helyreállításkor 25 és 75%-os arányban ossza meg a merevlemezt. Illetve bizonyos modelleknél tud recovery lemezeket is csinálni. Gondolom a "bizonyos modellek" a dvd íróval felszereltek. -
szemmelver
aktív tag
Jézus! Te lemásoltad az én beállításaimat?
Ezt még akkor csináltam mikor még fingom se volt az egészhez. Válassz egy default profilt, majd azt alakítsd.
Én mikor megvettem a gépet, ugye rajt volt a Win7 jelszót kért, és nem adtam meg semmit... befejezte a telepítést, resizett, majd kérte a jelszót..(Milyen jelszót? mikor nem is adtam meg semmit...) Ezért újra raktam az egészet. Szóval ugrott a rejtett partícióm. De szerintem ha fölraksz egy tört wint, és beírod az eredeti CD kulcsot, akkor olyan mintha eredetid lenne. (Mivel CD kulcs alapján van ez az egész dolog.)
[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
válasz
solfilo #3273 üzenetére
Gondolom kapsz majd egy kis könyvet abban benne van a,hogyan kell újra rakni...
F9-et kell nyomni induláskor és ott 3 lehetőség van nálam,majd ott tudsz te is választani.
Particionálni én nem tudta sajnos.Max úgy lehet ha tőrlöd a rejtett részt de akkor mint az eredeti win mint a driverek elvesznek...
Én az original windows-om nem áldoztam be ezért
Így most a gép által ajánlott 40-60 %-ban van megosztva merevlemez.
Van még,h az egész 1 partició és sajnos ennyi
Ez baj mondjuk,h nem tudom én eldöntenni mekkora helyet akarok a win-nek...
Sok a 250 GB nekem ,de ez van ![ Szerkesztve ]
-
Köszi!
Akkor már csak egy kérdés maradt: hogy ha újra akarom rakni a rejtett partícióról, akkor azt hogyan kell csinálni? Illetve két kérdés: ha szeretném particionálni a meghajtót, akkor azt meg lehet tenni a rejtett rész sérülése nélkül?
Tényleg sorry a hülye kérdésekért, de még életemben nem láttam ilyet. Mindig én raktam fel a Win-t a nálam megforduló gépekre, így ilyen dolgok nem merültek még fel. -
Orlin
addikt
Szerintetek így jó a K10stat?Átlagos napi használat-ra néha játék ect...
Nekem alapon lassú volt a gép azért húztam rajta kicsit a forumban írt segítségek alapján...THX!
-
Sziasztok!
Van valakinek gyárilag Win7-es gépe közületek? Ma veszek egy K53TA SX115V-s gépet, s nem tudom, hogy kapok e hozzá valamilyen telepítő lemezt.
Driver még hagyján, azt meg tudom oldani, de nem tudom, hogy Win lemez jár e hozzá. Ha nem, akkor hogyan tudom majd újrahúzni a rendszert, ha szükséges lesz pl 1,5 év múlva. Bocs, lehet nagyon láma a kérdés!
-
->Raizen<-
veterán
Az fsb az egy fix 100 mhz írjon akármit is az a retek aida64. Egyedül a szorzó\fesz variálgatásával tud a rendszer performance illetve energiatakarékos üzemmódban működni. A tuning is azért megy mert szorzózár mentes az a4\a6. Nekem sincs ötletem rakd újra a rendszert hátha utána megy a k10stat meg a tuning. De ha lehet tippelni akkor azt mondanám hogy nem lehet húzni az a8-at ebben a laptopban.
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
-
Torry
addikt
válasz
->Raizen<- #3258 üzenetére
Neked is A6 van igaz? Mutatnál egy képet k10stat-odrol?
Thx -
Kornel
veterán
Sziasztok.
Most megállt a tudomány nálam, nem tudom mi van.
A8 3500M APU beszerelve, megy is, nincs gond. Ellenben a tuningnál annál inkább. Beállítom pl. 2,2 GHz-re k10stat-ban, ahogy kell, cpu-z és k10stat is 2200 MHz-et ír, de pl. 3dmarkvantage alatt kevesebb cpu score-t kapok, mint az A6 2000 MHz-en. Erre elkezdtem kételkedni, hogy valóban annyin megy-e. Hát az Aida64 meg az mutatja, hogy ha emelem a szorzót k10statba, akkor visszaveszi az FSB-t, szóval nem lesz gyorsabb.Valakinek valami ötlete? Régi bios vissza esetleg? Mert ez a legújabb 211-es asszem. Szóval most morcos vagyok egy kicsit
-
pedrock
tag
Sziasztok!
Elő sorban van egy "problémám". Wi-fi elméletileg és papír szerint is tudja az n-es szabványt, de nálam csak 54Mbit-el megy. Nem túl nagy probléma, viszont érdekel, hogy elírás, vagy nálam van valami hiba. Atheros AR9285-ös wi-fi adapter van a gépben.
Akik pedig tuningolnak:
A K43TA biosa gond nélkül felmegy a K53-ra is.
A4-es procinál pedig nekem stabilan megy 2,4Ghz-en, 2 fokkal emelkedett meg a proci hőfoka, valamint a feszt is emelni kellett. -
Orlin
addikt
Üdv!
Miért van az,h képernyő kikapcsolása után elkezdi nagyon hűteni gépet?
Nem csinálok semmit rajta mégis pőrög 1000-el a gép....
De ha elkezdek dolgozni rajta megint akkor csendesebb.THX!
-
szemmelver
aktív tag
válasz
->Raizen<- #3258 üzenetére
Játékközben nekem nem számít a fogyasztás
Most tesztelem az új beállításokat, ezzel még a teljesítmény is jobb
-
->Raizen<-
veterán
válasz
szemmelver #3256 üzenetére
Végül csak rájöttél. Ez nagybetűs user error volt.
A 100 mhz-s lépcsőnek mi értelme volt? Úgy a legkevésbé energiatakarékos.
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz
szemmelver #3256 üzenetére
Nem hülyeség mert én is beleütköztem az A4 el ebbe a hibába. Olyan profilt csináltam ami 500Mhz töl ment fel 100 Mhz es léptékkel kifulladásig, de a profil nem működött mert mindig 500 Mhz en tartotta a procit.
-
szemmelver
aktív tag
Lehet hülyeség, amit mondok, de szerintem kell egy pár 100 Mhz-es törés a jó szabályozás érdekében. Mert eredeti állapotában úgy van, hogy 800-1400 Mhz, 2300 Boost. (900 Mhz törés). Én 100 Mhz-ként léptem lefele, lehet ezért nem váltogatta az órajelet.[link] Most tettem bele egy 500 Mhz-es törést így már egyből nem tartja folyamat az 1,9-2Ghz-et. 1000 MHz - 1500 MHz (törés). 1500 Mhz-től százassával mentem föl egészen 2000 MHz-ig, majd 2300 MHz-en hagytam a Boostot. [link]
-
tharspct
csendes tag
üdv. nemrég vettem egy ilyen laptopot és az lenne a problémám , hogy egyszerűen nem reagál az x, c, v, m, 0, gombokra semmit. mi lehet a probléma?
-
szemmelver
aktív tag
válasz
->Raizen<- #3251 üzenetére
Vicces. Hiába zárom le pl: 1,6 Ghz-en nem reagál csak 2 Ghz-en fut. Hiába állítom a min-max proc. teljesítményt semmi. De csak ennél a profilnál ilyen
-
szemmelver
aktív tag
válasz
->Raizen<- #3251 üzenetére
Fölrakom, nem tart semeddig, de ha a probléma továbbra is fönnt áll, akkor passz.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
szemmelver #3250 üzenetére
Nem tudom mi értelme volt a power gear-t uninstallálni.
Nem csak az energiatakarékosság miatt fontos (cpu szorzót állítgatja) hanem a "Power4Gear automatikusan állítja a ventilátorok sebességét a csendesebb munka és a hosszabb akkumulátoros üzemidő érdekében".
[link][ Szerkesztve ]
-
szemmelver
aktív tag
válasz
->Raizen<- #3246 üzenetére
Clock control bevan pipálva. CPU-Z-vel is figyelem és azzal is ugyan ez a helyzet. Most átállítottam "Kiegyensúlyozottra" így meg 1,4-ről egyből 2-re ugrik. A közte lévő értékeket: 1,5-1,6-1,7-1,8-1,9-et észre sem veszi...
-
->Raizen<-
veterán
Valószínű hogy ami lesz még apu az már újabb steppinges lesz. Még a trinity érkezése előtt. Azokat nagyon jól lehet majd húzni elméletileg.
2,4 ghz-nél már elfogy a k53ta hűtése több embernél ezért én tuti nem fogom ezt a laptopot bővíteni a8-al max ssd-t meg ramot teszek majd bele.
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
válasz
szemmelver #3245 üzenetére
K10STAT enable clock controll be van pipálva?
A coretemp másik kollégánál is fals adatokat írt ki amúgy! Állandóan 2,3 ghz turbó órajelen járt valakinek mind a 4 mag játék alatt.[ Szerkesztve ]
-
szemmelver
aktív tag
Itt a beállítás: 1,9-2 Ghz között ugrál, és néha ugye 2,3 (Boost), de ezek alá nem akar menni.
Minden alulfeszelve, és külön-külön tesztelve prime-al.
[ Szerkesztve ]
-
szemmelver
aktív tag
válasz
->Raizen<- #3238 üzenetére
A minimális proc. telj. 0%-on volt a Max 100-on úgy reagál rá, ha a 100-at leveszem 99-re, de akkor viszont játék közben megse mozdítja, csak 1,4-en pörög
-
Pocok256
veterán
-
robertka
tag
Sziasztok.
Gondolkozok egy K53TA notebook vásárlásán de mindenhol elfogytak a legkissebb felszereltségű típusok. Azt szeretném kérdezni, hogy ez akkor már kifutó széria vagy szállítanak még belőle később? Esetleg most már megérné várni az új trinity-s gépekre?
Köszi.Üdv
Robi.[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
Megjött a wifi kártya, de nem tudom használni. Bekapcsolás helyett fekete képernyő, de ha biosban állva teszem bele, akkor működik.
Éljen a whitelist. -
szemmelver
aktív tag
válasz
->Raizen<- #3238 üzenetére
Power4 gear már nincs fönnt. Játék közben AMD Power Plant használok. K10statban az órajelek unlockolva vannak. Holnap majd megnézem ezt a %-os dolgot. Remélem jó lesz.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
szemmelver #3237 üzenetére
Az energiagazdálkodási lehetőségeknél az éppen aktiv profilra menj rá power gear high performance van nekem most. Speciális energiagazdálkodási beállítások és azon belül processzor energiagazdálkodása minimális processzor teljesítménynél valószínűleg 100% van most neked állítsd át 5%-ra. Illetve lehet a k10statba a lock p-state-nél lockoltál egy órajelet. Unlock-ra tedd.
-
szemmelver
aktív tag
Csináltam játékra egy profilt, amit le is teszteltem prime95-el. (1,4-2 GHz-ig) 2,3 Boost. A gondom az, hogy mégha nincs terhelés alatt, akkor is folyamat 1,9-2 GHz-n pörög. Unlockolva van, Enable Clock Control bevan kapcsolva ötletek?
-
szemmelver
aktív tag
2,3 GHz-n nem engedi följebb 80 foknál. Eléri a 80-at visszarakja 1,4 GHz-re egy pillanatra, és visszaáll 2,3-ra de 80 fölé nem megy. Mintha valami leszabályozná...
-
thomasvold
őstag
válasz
->Raizen<- #3232 üzenetére
Tessék, 2.4 Ghz, DG be :
-
->Raizen<-
veterán
válasz
thomasvold #3231 üzenetére
Olvasd el a 3230-as hszem lassabban és rájössz.
-
thomasvold
őstag
válasz
->Raizen<- #3230 üzenetére
Ok,akkor azt mondd meg,hogyan kell beállítani,hogy normális eredményt adjon, írjon ki.
Ennyi pontszámod hogyan lett? 800X600-ban futtattad?
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
válasz
thomasvold #3228 üzenetére
0 pont nálad is.
Na majd én megmutatom 2 ghz oc cpu DG on: 3dmark Vantage entry
Ez számít szabályos bench eredménynek amikor a 3dmark score is eredményt dob.
Haverom asztali 4850 karijának 26k a gpu score nem sokkal vagyok elmaradva tőle.[ Szerkesztve ]
-
tonyi
tag
Na, végre megérkezett az A8 procim. most már csak be kell szerelni valamikor.
-
thomasvold
őstag
válasz
->Raizen<- #3226 üzenetére
Köszi,közben én is megtaláltam,mostmár működik,nekem ennyit csinált (A6 3400M -- 2.4 Ghz
Felbontást állítottam 1366X768-ra mást nem állítottam át.
Nem értem miért több a pontszámom az A8-assal szerelt laptopnál, pedig még a tavaly decemberi AMD chipset van rajta,azt még nem is frissítettem. S elvileg a GPU-ja is jobb. Azt is felfrissítem,megnézem úgy mennyit csinál.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz
->Raizen<- #3224 üzenetére
Pedig már épp akartam szólni, hogy ez HD6770M-HD6850M közötti GPU és i3-2310M-2330M körüli CPU score. Közben találtam Acer Aspire 7552G-t Phenom II X4 X920-szal (2.3 GHz), de eredményeket nem.
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
válasz
thomasvold #3225 üzenetére
Talán ez a patch kell hozzá: [link]
"- Added display scaling to all presets: benchmark now scales the output to best fit the display"[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
válasz
->Raizen<- #3224 üzenetére
Darky,nekem is az a bajom a vantage-el, nem tudod mit csináltál,hogy menjen? Nekem is a felbontásra panaszkodik.
-
->Raizen<-
veterán
-
Kornel
veterán
3dmark vantage dg on:
-
umek7
őstag
Ha esetleg szükséges én az A4-esemmel szívesen beszállnék az összehasonlítási tesztbe.
Többek között én is gondolkozom az A8 megrendelésén, és egy már előttem is említett összehasonlítási táblázat szerintem jó lenne A4-A6-A8 között.
-
Kornel
veterán
válasz
->Raizen<- #3217 üzenetére
Meglesz, de előbb felrakom újra a drivereket, hogy minden stimmeljen
-
Kornel
veterán
válasz
->Raizen<- #3215 üzenetére
Lehet rászánom a vasárnapi napot
-
Kornel
veterán
Na. A8:
Mivel nem volt időm, ezért csak a dirt3-at néztem meg, high beállításokkal. Fogtam, felraktam 2,2-re találomból alapfeszen ment simán, asszem 1,0625V. Leghamarabb szombat este lesz időm foglalkozni vele, remélem többet is megy
Milyen teszteket nyomjak, ki mit akar?
-
szemmelver
aktív tag
-
->Raizen<-
veterán
3 órás prime 95 custom blend 4500 mb ram foglalással.
CPU:1950 Mhz 1.0500v alulfesz. [link] -
Alexios
veterán
LA Noire teljesen játszhatatlan A4-es procival
-
thomasvold
őstag
válasz
->Raizen<- #3204 üzenetére
Teszteltem játékkal is,semmilyen képhiba nincs,meg hanghiba. Ki is vágnám a picsába,még csak az kellene.
Szemmelver: BF3-al nem néztem. Amivel néztem, az a Dead Space 2, NFS Run, Starcraft 2.
-
szemmelver
aktív tag
válasz
thomasvold #3203 üzenetére
Szerintem 2,4-en BF3 fullscreenben megy az 80-ig is min 1 óra játék idő után.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
thomasvold #3200 üzenetére
Játékkal tesztelve van a 2,4 ghz? Képhiba van akkor vagy elmegy a hang?
-
thomasvold
őstag
válasz
stratova #3202 üzenetére
Igazad van, ténylegesen elég a 2.2 Ghz. A 2 Ghz még nem jó,mert abban a 200 mhz-ben lényegi különbség van FPS tekintetében. De a 2.4 Ghz már felesleges a VGA-hoz. A prime95-el 2.4-en felment 81 fokig, de játékok alatt max 71 fokig ment fel, úgyhogy ez még belefér. Végülis egy hűtőpadot mindenképpen veszek hozzá,mert jön a nyár.
-
stratova
veterán
válasz
Csak óvatosan
Elmehetne ez 3 GHz-ig is, csak az ahhoz kellő feszültséggel már nem lehetne rendesen lehűteni.Intel féle változó TDP homemade by AMD (Lllano 500 MHz-en 0.6-0.7 V-tal annyit ehet mint Brazos, a te 2.4 GHz-ed pedig a másik véglet(?) :] )
Szvsz ahhoz, hogy általánosan (mert kivételek lehetnek) még mindig CPU limited legyen egy GTX 560M-nél erősebb VGA kellene a 2.4-es A6 mellé. Eszerint 2.0-.2.2 az értelmes határa A6/A8-nak ebben a konfigurációban.[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
válasz
Lefuttattam a szokásos teszteket, már csak a memóriaműveletek gyorsulnak, a grafikus vezérlők határait elértem 2.4 Ghz-en, már nem emelkedik számottevően az FPS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Firefly 16 G11 16" FHD+ IPS Ultra 7 155H RTX A500 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad P53 15.6" 4K OLED érintő i7-9850H RTX 3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Zenbook 14 OLED/Ryzen 7 5825U/16GB/512 SSD, 1,5 év gari
- Eladó DELL Latitude 7400 - 2-in-1 -- 14" -- Intel i7-8665U 16GB RAM 256GB SSD Érintőkijelző
- HP Pavilion 15 p200 nh LCD kijelzőt keresek
- HP 250 G7 félgép - 15" - i5-1035G1, 0 RAM, 0 SSD, új akku, Windows 10 Pro digitális licensz
- Karcmentes 2015 MacBook Air 13", 8GB RAM, Magyar billentyűzet
- Dell Latitude 5580 Notebook 15,6"
- ASUS TUF Gaming F15 FX506HEB-HN149VT Notebook (2025.04.04-ig garanciális)