Hirdetés
- Egyedi 12VHPWR csatlakozó a Bilibilin
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rokeon
csendes tag
válasz
->Raizen<- #2798 üzenetére
köszönöm szemmelver!!!
parancsolj: (egy kis trükközés) KÉREK VALAKIT NÉZZE MÁR MEG SAJÁT MAGA IS!!!
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
Kamu kamu kamu. A k10statba én is fel tudom húzni a procit p0-ba 2,3 ghz-re aztán fogom és lock p-state. Ezt nem veszem be az imént mutattam bf3 alatt hogy nem volt turbo. Te nem vagy tisztában a turbo core fogalmával barátocskám.
A windows energiagazdálkodások menübe is lehet trükközni hogy mindig maxon menjen a cpu.
A minimális proci terhelésnél a hálózatról értékhez 5% helyett 100%-ot kell állítani és akkor mindig maxon pörög a proci.Csinálja meg nyugodtan más is ne lockolja le az órajelet legyen k10statba aktiválva a turbo. És úgy nézzen játékokat. Meglátjátok hogy nekem van igazam.
[ Szerkesztve ]
-
szemmelver
aktív tag
1 óra 20 perc Prime95, 2.0 GHz, 1,0250 fesz, max 72 fok (közben videó nézés, böngészés)
Játék közben lesz 78 is, mert a VGA majd még rádobDe összeségében nem rossz szerintem.
(#2795) darky@:
Nálam van tudbó játék alatt, szerintem nálad is kell, hogy legyen.
Azt viszont nem értem, hogy hogy lehet nálad 65 fok?
Igaz én BF3-mal, Fullscreen, 1280*720, High,(1-2 dolog offon),mert a fullscreen sokat rádob a hőre, szerintem.[ Szerkesztve ]
-
rokeon
csendes tag
válasz
->Raizen<- #2794 üzenetére
"A hülyeséget ne terjesszük nekem" nos akkor..... én nem csinálok ló*zartse és tessék mind a 4 mag megy turboval, nem mondom hogy folyamatosan, mert van hogy le megy. de ez akkoris 4 mag, és arról nem beszélve hogy NEKEM meg nem csak 1-2 mpig. kép1
jó akkor elindítottam a nod víruskeresést parancsolj 4 mag: kép2
tudooom... ez még nem elééég... tessék dirt 3 ultrán, háttérben: kép3
A z infót ugyanarról az oldalról szedtem, csak .hu helyett .com oldalról.
http://www.asus.com/Notebooks/Versatile_Performance/K53TA/#specificationsSZERK: ha tudjuk a turbo fogalmát, akkor nem kötünk bele másba.... valószínüleg nem azért raktak bele turbót hogy játék alatt leégjen az egész......
arról ne is beszéljünk hogy mindenkinek eltérhetnek a hőfokok és az alapfeszek is. KÉPZELD 2.5-ön tökéletesen megy 1.2V-on, honnan tudom? crysis 2-t 2.5-ön játszok, és a youtube-os videók többségéhez is oda van irva hogy oc @ 2.5..... nem fogok minden megmagyarázni.[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
A hülyeséget ne terjesszük nekem max 2 mag ment fel a turbóval 2,3 ghz-re és ez is 1-2 mp-ig volt így. Monitoroztam. Amikor mind a 4 mag kap 80-90 %-os terhelést akkor se fog mind a 4 mag maxon járni! Ekkor inaktív a turbo! És k10statnál a p0 profil volt aktív! 2 ghz. Prime95 terhelésnél mikor 100%on mennek a magok akkor sincs mindegyik 2,3 ghz-n hanem csak 2 ghz a max 4 magnál! Meg lehet nézni bf3-al vagy ac rev-el is.
Mikor 1 esetleg 2 szál jelentős terhelést kap 28-35% akkor aktiválódott a turbo 2 magra.
Attól hogy neked 2,5-ön 1,2v-on jár mind a 4 mag "hiba nélkül" az nem biztos 1 órát izzasztottad prime95-el? Nem ugye? Az nem stabil.A többség örül a 2150 2200 mhz értéknek is ahol még nem szemetel a grafika mert játékkal is kell tesztelni!
Ne általánosíts!"A Phenom II X6 Thuban lapkájánál bemutatkozó Turbo Core is továbbfejlesztésre került, mellyel a technológia megkapta a 2.0-s verziószámot. A Llano itt nem az pillanatnyi áramfelvétellel és hőmérséklettel kalkulál, hanem az aktuális terheléssel. Minden egyes lehetséges magi aktivitáshoz (melyek száma 100 körül van) hozzárendeltek egy fogyasztási mutatót, ami alapján az energiagazdálkodási modul képes pontosan kiszámolni az éppen aktuális fogyasztást, hogy az minden esetben az éppen szóban forgó modell TDP keretének figyelembe vétele mellett optimálisan működjön. A rendszer ennek megfelelően szabályozza az órajelet és feszültséget is."
Olvasgass: [link]Nem tudom honnan szetted azt az m780g chipsetről az infót mikor nem az van az asus oldalán! [link]
AMD A70M lapkakészlet
AMD A68M (Hudson-M3L) déli híddal! -
rokeon
csendes tag
válasz
krypton #2792 üzenetére
nos, teszt teszt teszt teszt teszt, aztán használni is kellene, és ha nem lesz semmi baja még egy ideig, akkor esetleg. de egyébként sorra ver a balszerencse, egy alaplap, egy táp, és egy lcd monitor ment vissza garira mintegy 3 hónapon belül. szóval ezt most nem bízom a véletlenre
(de mondom, kísért... csábít az a hűtőzsír.... és garantált hogy az mx-4 csak dobna a hőfokokon, meg hát mod videón látszik h mennyi sok van rajta gyárilag..
)
-
rokeon
csendes tag
válasz
szemmelver #2787 üzenetére
@krypton: így van, nekem a gyári 209-es is k43ta volt
én azért nem akarom hogy nagyon 75 fok fölé menjen a proci hő, mert meggyőződésem, hogy előbb fog kiszáradni a hővezetőpaszta a procin, mint hogy a gari lejárna. nemakarok garisan turkálni benne, és annélkül kétlem hogy a max 60fokos gyári hő-höz képest, sokáig(2 évig) bírná a 75-80fokokat.
amúgy 2.0@1.1V 63-66 fokokat kapok játék után(sok.... játék után)
[ Szerkesztve ]
-
krypton
senior tag
válasz
->Raizen<- #2770 üzenetére
Amikor a gyárit frissítettem BIOS-ból a régire is azt írta, hogy K43TA
.
Szerk.: Eredetileg 207-es volt!
[ Szerkesztve ]
-
rokeon
csendes tag
válasz
->Raizen<- #2784 üzenetére
egyben válasz a régebbi postokra: tévhit hogy a turbo az csak két magon megy egyidőben, mind a négy felmegy 2300-ra nekem. gyári beállításokkal, 2.5@1.2V és a boost kikapcsolva hiba nélkül megy, csak mint mondtam én nemakarom hogy állandóan 75 fok körül legyen a procihő
szerk: én úgy tudom hogy az i3 kilőve összehasonlítás terén az L3 cache miatt.
asus oldalán AMD M780G Chipset
[ Szerkesztve ]
-
-
Alexios
veterán
egyrészt w7 élményindex ahogy mondtad pont semmit nem jelent. másrészt persze, szép dolog hogy megy 2,5ghz-en is feszemeléssel ekkor már betudja érni az i5-öt bizonyos dolgokban, de azért itt már nemárthat ránézni a fogyasztásra és hőmérsékletekre sem.. Meg hát érted, most ha ha felhúzod 1,1 ghz-el az szerintem nem teljesen fair összehasonlítás.
-
rokeon
csendes tag
válasz
Alexios #2779 üzenetére
darky@: bocs, igazad van nemtudom hogy keverhettem össze az m780g-vel.
kedves adam014, közzétettem pár képet, amivel igazoltam hogy ez a cpu, amd a6-3400m, 2000Mhz-n, 0,1 ponttal marad le win 7 élményindexen, ÉS tudom hogy rossz összehasonlítási alap a win 7 élmény index, node nem "csak" 2000-et bír ez a proci, hanem istenesen megy 2500-on, és akkor elémcsaphat akárki akármilyen tesztet, biztos hogy üti az i5-öt, félreértés ne essék, én iszonyú nagy intel core fan vagyok, ezzel inkább azt akarom kiemelni, hogy mennyire levan butítva az i5 notebookokban. (és ehhez képest mértem az ár érték arány megfelelőségét)
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
válasz
szemmelver #2775 üzenetére
Ha egy órajelet nem bír a cpu akkor hibázik az egyik mag vagy több mag és leáll az adott mag terhelése prime95-nél azonnal. Ez a program sajátossága. A LINX is ha hibát észlel leáll.
(#2776) rokeon : A k12 a cpu mikroarchitektúrája nem pedig a chipset.
[ Szerkesztve ]
-
rokeon
csendes tag
válasz
szemmelver #2775 üzenetére
erről van szó.
személy szerint a szorzózármentes proci, a négy mag, a k12es chipset és a 6650m miatt vettem ezt a notit. és ha azt nézed hogy ez 2ghz-n annyit tud mint egy i5, és az i5-ös gépek jó vid.karival 170-től indulnak, akkor egész jó kis cucc
-
szemmelver
aktív tag
válasz
->Raizen<- #2774 üzenetére
szóval gyönyörűen ki lehet hozni stabil 2 GHz-t, ugyan annyi élettartammal, ha nem fagy és írja folyamat, hogy "Self-test 640K passed!"? mert ha igen, akkor sokkal több kihozható belőle mint más procikból ár/érték arány tökéletes!!
Szerk:
Mármint nem azzal a beállítással megy azóta nehogy félre értsd, hanem másikkal
Amúgy lehet van benne vmi érzékelő, ami kilövi a procit ha baj van.[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
válasz
szemmelver #2773 üzenetére
Minimum 1 órát kell kitesztelni az adott órajelet blend torture test-el ha azalatt nincs error vagy fagyás csak akkor stabil a beállítás.
-
szemmelver
aktív tag
válasz
->Raizen<- #2772 üzenetére
nekem tegnap dobott egy kékhalált, de újra indította azt megy azóta is
-
->Raizen<-
veterán
válasz
szemmelver #2771 üzenetére
Valamelyik mag errort dob vagy kékhalállal elszáll az egész gép.
-
szemmelver
aktív tag
A prime95 jelzi, ha vhol nem jó feszültség van beállítva?
-
Eddig a próbált játékok nagy részében az történik, hogy az fps szám jó, de a játék 3-4 másodpercenként beakad. Ez mitől van?
Amúgy A4-es proci, 2,53 GHz-en. -
Kornel
veterán
Boldog Karácsonyt nektek
Kezd alakulni a topic, látom. Sokan kaptak K53TA-t karácsonyra?
Ez a K43 bios és a VGA tuning engem is érdekel... lehet megcsinálom az ünnepek alatt. Valami régi tulaj kipróbálta már ezeket? (Kisza, D@rky, adam)
Ha igen, mik a tapasztalatok?Üdv
-
Orlin
addikt
Már itt is ok
A Bios 211 érdekelt volna.Írták itt elöbbre,h fent van az Asus oldalán de itt nincs a letőltéseknél....
-
Orlin
addikt
-
válasz
->Raizen<- #2757 üzenetére
Téged.
-
Hatvan9
senior tag
Békés, Boldog karácsonyt kívánok minden K53 tulajdonosnak!
-
Emlékszem régebben beszéltük, hogy a monitor állítgatja a fényerejét. Ezt hol lehet kikapcsolni?
-
Tamarel
senior tag
Nálam is fent van a 211es bios már napok óta.
A ventillátor-vezérlés sokat javult. Egyrészt nem állítgatja folyamatosan, másrészt alap használat tápról aktív hűtésbeállítással is néma.Mintha jobb lenne az energiahatékonyság is (a venti miatt eleve), de nem méregettem.
-
szemmelver
aktív tag
30-45 perc Dirt 3, High beállításokon, 2062 MHz, Max 79 fok. Jónak mondható?
Am, ha egy játéknál 1,4 GHz-en pörög és kb 70-80%-ot használ ki, érdemes meghúzni a procit? (A terhelés nem számít, csak az órajel?)
[ Szerkesztve ]
-
umek7
őstag
válasz
->Raizen<- #2743 üzenetére
Még majd nyúzom tovább is, csak most per pill nincs sok időm.
-
krypton
senior tag
válasz
szemmelver #2740 üzenetére
A legújabb, de az előzőkkel is ezt csinálta.
-
Alexios
veterán
válasz
szemmelver #2739 üzenetére
a4-nél nincs cf...
-
Másoknál nincs olyan hiba, hogy elfelejti, hogy mit mondok neki, melyik alkalmazáshoz mit állítson?
-
rokeon
csendes tag
igen, a lényeg hogy bármit csinál nem szabad megijedni, tudja a dolgát, és ezt sehol nem írják de nagyon fontos, lépj vissza a biosba, és mindenki aki frissítette, és nyomjon F9-et(load setup defaults), ezzel a gyári beállításokat visszarakja, és utánna F10-et, mint mentés és kész
ezt szervizben okították, elvileg ezzel élesíti újra a bios beállításokat, csak már az új bios teszi ezt
[ Szerkesztve ]
-
rokeon
csendes tag
válasz
->Raizen<- #2726 üzenetére
az a 206-os bios, az azoknak szól akiknek gyárilag 203-assal jött a gép. a 211-est tegyétek fel nyugodtan, amit pár napja tettem közzé, asus k43ta-nal fent van
a banding az az, amikor a kijelző vibrál, elcsúszik, tükröződik a kijelzőn. nah a 203-as utáni biosokban van annak a javítása. Magyarországon nem volt ezzel gond.
(azt hiszem)
link: 211-es bios
mint már írtam a hőfokok jobbak.
JA, akik esetleg frissítik a biost, azok a k43ta.211 filet másolják a c meghajtóra és a biosból végezzék el a frissítést, sokkal kisebb az esélye a hibára, mivel nem fut semmi közben.
az fs1-en lesz ha minden igaz.[ Szerkesztve ]
-
umek7
őstag
válasz
->Raizen<- #2726 üzenetére
Ez a BIOS dolog engem is érdekelne, de nem vagyok elég bátor hozzá hogy "vaktában" fellőjem.
(#2728) darky@
Igen, ennyit olvastam róla én is, de egyelőre ez még kevés. Ha nem tartalmaz olyan újítást amiért megérné feltenni akkor vaktában tényleg nem tolnám fel, inkább kivárok..
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
Kösz az infót. Úgy látom hogy a k43ta-hoz való új bios jó a mi gépeinkhez is. De mit is javít?
Banding fix is out !!------> ez mit jelent?
Code:
ftp://ftp.asus.com/pub/ASUS/nb/K43TA/K43TA206.zip
Download new bios, unzip file, use flashing tool from Start menuStart > all programs > asus utility > winflash
and load the new k43ta.206 and reboot. -
rokeon
csendes tag
válasz
szemmelver #2721 üzenetére
@kisza25: [link] ottlesz hogy "GPU Overclocking Instructions (thanks atoneapone):" nekem csak úgy működöt ha a registry fájl-lal tiltottam le az ulps-t, JA és fontos, hogy gyári asus driverrel nem megy, kifagy a trixx, csak olyan driverrel megy amivel úgy ismeri fel a vga-t hogy 6600 and 6700 series(pl 11.12 catalyst) vagy ami az amd.com ról van.
@szemmelver: biztos hogy nem oldaná meg, a win 7 változatok között nincs ilyen külömbsék csak pl olyan hogy update centerből elérhető több nyelv vagy hasonlók.
a The Run, az nekemis ugyanugy megy mint neked, erre csak az idő ad megoldást, ugyanis megkell várni amig kidobják a patheket hozzá, vagy update-ket.
-
umek7
őstag
válasz
szemmelver #2723 üzenetére
A 12.1-es pre driver nálam jelentős teljesítménynövekedést hozott, próbáljátok ki szerintem. (A4)
-
szemmelver
aktív tag
A CPU-t érdemes húzni, ha egy játék még 1,4-en se használja ki, hanem csak 70-80 % körül?
(#2722) darky@
Hát jamivel többnyire ilyen hegyes, sivatagos részek vannak..
[ Szerkesztve ]
-
szemmelver
aktív tag
Szóval azt mondod, hogy az Ultimate nem oldaná meg a problémát? Neked amúgy mi van fönnt? Amúgy én az NFS The Run-al se tudok játszani, mintha belenne lassúlva a játék.. vmikor fölgyorsúl, de mikor az elején a városos rész van nagyon lassú, akkor a hegyekben kicsit jobb.. nem tudom miért, de ahogy olvastam fórumokat elég sok embernek van ilyen problémája :S
-
rokeon
csendes tag
válasz
szemmelver #2697 üzenetére
Nehogy! Semmi ilyesmiről sincs szó... A válasz pofon egyszerű rá! A DIRT 3 az egy olyan játék ami (nekem legalábbis) 60-80% használja a procit 2.0Ghz-n, és a 6650m is kicsit kevés neki HIGH beállításokkal natív felbontással. Én igazából a gpu-t 700-ra, a vramot pedig 1100-re húzva min 27, max 45 fps-sel játszok a dirt 3-al(crossfire nélkül). A crossfire általi stuttering pedig nem más, mint:
Hybrid crossfireban, 3képkockát a 6650m, a maradék 1 vagy 2 képkockát az apu gpuja a 6520g dolgoz fel. nos ezzel csak az a baj, hogy a 6520g az édes kevés a dirt 3-hoz, ezért az a maradék képkocka amit feldolgoz, azis orbitálisan akadni fog. szóval ez a stuttering féle "effekt" azért van, mert amit a 6650m csinál kép az jó, amit a 6520g az akad, és ezeket így egymás után rakosgatva kapjuk meg ezt a sok fps-es, akadós képet.(a sok fps azért van, mert a 6650m-ről vesz le terhet az apu, amit ugyan laggosan dolgoz fel)
mit kell tenni? kikell kapcsolni a dirt 3 alatt, crysis 2 nél, és ac revelations-sal tökkéletesen megy a Hybrid-cf.
(egyébként a 12.1 preview driver-ben már automatikus alkalmazás profilozás van, és abban kilövi magától a cf-et a catalyst control center. )
-
szemmelver
aktív tag
válasz
->Raizen<- #2712 üzenetére
igen, de a 32 bit kevesebb ramot kezel, mint a 64 lehet az is befolyásolta nem? bár remélem neked lesz igazad
, mert akkor nálam is javulhat a dual
-
->Raizen<-
veterán
válasz
szemmelver #2709 üzenetére
A haveromnak lestrapált win volt fenn. És előtte az integrált geforce kariját használta.
Attól hogy 64 bitre vált valaki az nem okozhatja azt hogy 2x annyi fps-e lesz mint előtte.
A 4850 összeakadt az nv driverrel és ezért volt teljesen lassú meg pl a rage-t amikor futtatta szét volt törve a kép.
De akkor is megérte neki az ultimate 64 bitre váltani mert így ki tudja használni a a 4 gb ramját meg a rage is megjavult neki.[ Szerkesztve ]
-
Lac-coo
őstag
Bf3 ilyen, elcseszett úgy ahogy van, kb a csillagjegyed számít leginkább, hogy fut-e szépen vagy nem !!!
-
szemmelver
aktív tag
válasz
->Raizen<- #2692 üzenetére
(#2692) darky@:
A haverodnak lehet azért duplázódott meg az fps-e bf3-ban, mert 32 bit-ről váltott 64-re. Nem biztos, h az ultimate az oka. Nekem 64-es a Home. -
szemmelver
aktív tag
válasz
->Raizen<- #2703 üzenetére
Neked, (Nektek) is Nagyon Boldog Karácsonyt!
-
->Raizen<-
veterán
Boldog karácsonyt minden kedves topiclakónak k53ta tulajnak egyre nagyobb lesz a családunk itt.
-
Lac-coo
őstag
Jah, közben felvilágosultam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin topic
- Több helyen is leépít az Ubisoft
- Egyedi 12VHPWR csatlakozó a Bilibilin
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Tesla topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- További aktív témák...
- ZBook Firefly 16 G11 16" FHD+ IPS Ultra 7 155H RTX A500 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad P53 15.6" 4K OLED érintő i7-9850H RTX 3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Zenbook 14 OLED/Ryzen 7 5825U/16GB/512 SSD, 1,5 év gari
- Eladó DELL Latitude 7400 - 2-in-1 -- 14" -- Intel i7-8665U 16GB RAM 256GB SSD Érintőkijelző
- HP 250 G7 félgép - 15" - i5-1035G1, 0 RAM, 0 SSD, új akku, Windows 10 Pro digitális licensz
- Karcmentes 2015 MacBook Air 13", 8GB RAM, Magyar billentyűzet
- Dell Latitude 5580 Notebook 15,6"
- ASUS TUF Gaming F15 FX506HEB-HN149VT Notebook (2025.04.04-ig garanciális)
- ASUS VivoBook S14 5413EA-EB1999C + Microsoft Windows 11 Professional laptop