-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
JulianSinulf #21657 üzenetére
Ranazesre hasonlo labsuruseg, mint az esp32.
Van ilyen pakahegyem is, de sajnos a kezugyessegem mar nrm annyira pontos, mint suhanc koromban.
Szoval szamomra mar nem egyszeru feladat.
Raadasul ~10db kellene.Csak 3x olvas 10mp elteressel es azt atlagolja.
Kizarolag a pontossag kedveert, mert par darab olyan helyen lesz, ahol ez jol johet.
Ez ugye 30 masodperc aktivitas. Ezutan elkuldi az adatot, majd ~9perc30masodperc sleep.
Ezutan kezdi elorol.
Igy van az, hogy 10percenkent kuld adatot. Az elotte 3x10mp alatt megmert adatok atlagolasat.Igy mar ertheto?
-
törölt tag
Gyors kérdés...
Azt tudom, hogy ESP-01(S) esetében a deepsleep használathoz forrasztani kell a lábára egy vezetéket, ami elég kényes feladat ilyen lábsűrűség mellett.
Mi a véleményetek, az ESP-01(S) alkalmas lehet a következő feladatra?
Egy Li-Ion akkuról táplálva, I2C szenzoron kiolvasna 10mp időközzel 3x egymás után hőmérséklet/páratartalom értéket, átlagolna, majd wifi kapcsolódás után egy API-nak URL hívással átadná ezeket az értékeket. Wifi bontás után valami energiatakarékos módba menne. Ezt 10 percenként ismételné.
Alkalmas erre egy ESP-01(S)? Vagy valami másik olcsó/kicsi modult volna érdemes keresni?
-
törölt tag
válasz
Janos250 #21652 üzenetére
A rele 5V, de nem az a problema.
Van rajta egy tranyo, akar jo is lehetne.
Mint kiderult ez a verzio 5V I/O-ra van megcsinálva.
Beiktattam egy 5V/3.3V logikai konvertert es maris mukodik.
Azt hittem ez is olyan, mint amit az ESP-01 eseteben hasznaltam, ami szinten 3.3V I/O. De azon akkor masik tranyo volt.
Gondolom valami NPN tranyo megoldas lehet majd. -
törölt tag
válasz
Janos250 #21650 üzenetére
Hááát, mivel kész foglalata van, max úgy volna megoldható a serial debug, hogy vezetékek a pinek és a foglalat közé és a tx-rx mehetne a gépre.
De ez így szerintem elég macerás.
Igen, amúgy az asszinkron megoldás jónak tűnik, azóta is működik.Más:
Elakadtam egy ESP8266 D1 mini + relé kombóval.
Ilyen relé panelt használok: [kép]
Ezt a D0-ra kötöttem így direktben.Az alábbi egyszerű koddal kapcsolnám, de semmi nem történik.
#define RELAY 16
void setup() {
pinMode(RELAY, OUTPUT);
digitalWrite(RELAY, LOW);
}
void loop() {
delay(2000);
digitalWrite(RELAY, HIGH);
delay(2000);
digitalWrite(RELAY, LOW);
}
Mit szúrok el?
-
törölt tag
válasz
Wolfram #21644 üzenetére
Az azért nem is volna megoldás, mert az aktuális relé státusz elveszik.
Másrészt a watchdog szinten nincs hiba. Az eszköz működik és ping-re is reagál. Egyetlen service kerül fura státuszba. Szerintem még az sem elakad, hanem végtelen ciklust kap vagy vár valamire.
De így látatlanban passz.Viszont most az async-event combóval összerakva egyelőre jónak tűnik és érezhetően gyorsabban is reagál.
Jól kezeli a wifi disconnect-et is. Arra is lett egy event-handler.
Szerintem ennél a felállásnál maradok. -
törölt tag
válasz
vargalex #21640 üzenetére
Először is köszönöm a gyors választ.
Mivel ilyenkor már nincs serial a debug-hoz, nem tudom marad-e nyitva valami.
Relé nélkül, tesztpadon használva a log szerint nem látni problémát, kliens megjelenik, jön a request, megy a response.
Hiba esetén a request-et sem fogadja az ESP-01, csak karikázik a browser.
Értelemszerűen nincs response sem ilyenkor.
Mintha nem létezne a 80-as porton semmi.Kódot erről most azért nem osztok meg, mert közben rájöttem, hogy nem tetszik ez a github-os minta, ami alapján elkészült és kitaláltam, hogy másképpen oldom meg.
Ha esetleg nem sikerül és visszatérek ehhez, akkor megosztom.
Nem akarom, hogy kevered legyen itt a topicban a mostani és az újabb verzió között.Alapvetően nem szeretem ha network dolgok (ez esetben: wifi, webserver) a loop() részben vannak kezelve.
Átírom az egészet szerintem "event-handler" megoldásra és talán asszinkron működésre.
Meglátjuk hogyan sikerül. Ha teljesen elakadok vele, akkor jövök(Köszönöm mégegyszer a segítő szándékot.)
-
törölt tag
Sziasztok.
Egy olyan problémába futottam, hogy az ESP-01 vezérelt relés kapcsolóm bizonyos idő után (pár óra) nem érhető el webfelületen. [kép]
Először wifi kapcsolat problémára gyanakodtam, de egyrészt csinál egy reconnect-et, ha megszakad, másrészt az eszköz ping-re reagál.Több ESP-01-et is próbáltam és ugyanez lett az eredmény, így a hardveres problémát kizárnám egyelőre.
Ez alapján arra gondolok, hogy a webszerver része akad el.
Valakinek van valami ötlete/módszere, amivel megvizsgálható, hogy mi okozza?
Mondjuk kicsit nehezíti a debug-ot, hogy sok idő telhet el a hiba fellépéséig.Esetleg valakinek olyan mintakódja, aminek a webszerver része stabilan működik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest