- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Forrmell.enn
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Rég jártam erre... Szóval, gondoltam kis ujjgyakorlatként egy régi gázkazán keringető szivattyúját vezérelném Wemos D1 Minivel (mehetne akár Arduinoval is, de ez akadt elsőre a kezembe) hőmérséklet alapon. Raktam rá egy 0,96"-os OLED kijelzőt, egy Dallas DS18B20 szenzort és eredetileg egy SSR-40 DA-t gondoltam a szivattyú kapcsolásához (mert az volt itthon és ugye ez csendes). Megírtam a kódot, minden működni látszott, a relé vissza is jelezte a kapcsolást a leddel, de a próbalámpám (220V, 14W-os led) nem kapcsolt. Soha nem volt használatban ez a relé, így gondoltam gyárilag hibás. Kipróbáltam egy hagyományos kék relével szerelt panellel, azzal működött a kapcsolás. De azért rendeltem egy SSR-10 DA-t, valamiért biztonságosabbnak gondolom a kék relénél.
Működni látszik, de az SSR relé kikapcsolásakor (a visszajelző led kialszik) halványan világít továbbra is a 220V-os LED (egy másik LED viszont rendben kialszik). Ha kihúzom a konnektorból és újra bedugom (a Wemos-hoz, SSR-hez nem nyúlok), akkor nem világít. Ha nem húzom ki, de az SSR vezérlő lábát lehúzom (tehát biztosan nem kap semmilyen tápot az IN oldalra), akkor is világít halványan kihúzásig. Ez mitől lehet?Valójában hogyan működnek az SSR relék? Mert néztem youtube videókat, leírásokat, de egyik ezt, másik azt írja. Pl. itt azt mondja, hogy rövidzárnak kellene lennie, de ez ugyanakkor azt mondja, hogy nyitott állásban megaOhm nagyságrendű ellenállás van a kimenet lábai között, míg zárt állásban kiloOhm nagyságrend. Ahogy én mértem, nálam utóbbi igaz.
Túl kicsi a load a 14W-os LED bulb-al?
Új hozzászólás Aktív témák
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Gamer Billentyűzet Akció ! Steelseries, Razer, Logitech, Corsair - Számlával, Garanciával, Ár alatt!
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Hálózati rendszermérnök és IT rendszerüzemeltetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged