-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Rég jártam erre... Szóval, gondoltam kis ujjgyakorlatként egy régi gázkazán keringető szivattyúját vezérelném Wemos D1 Minivel (mehetne akár Arduinoval is, de ez akadt elsőre a kezembe) hőmérséklet alapon. Raktam rá egy 0,96"-os OLED kijelzőt, egy Dallas DS18B20 szenzort és eredetileg egy SSR-40 DA-t gondoltam a szivattyú kapcsolásához (mert az volt itthon és ugye ez csendes). Megírtam a kódot, minden működni látszott, a relé vissza is jelezte a kapcsolást a leddel, de a próbalámpám (220V, 14W-os led) nem kapcsolt. Soha nem volt használatban ez a relé, így gondoltam gyárilag hibás. Kipróbáltam egy hagyományos kék relével szerelt panellel, azzal működött a kapcsolás. De azért rendeltem egy SSR-10 DA-t, valamiért biztonságosabbnak gondolom a kék relénél.
Működni látszik, de az SSR relé kikapcsolásakor (a visszajelző led kialszik) halványan világít továbbra is a 220V-os LED (egy másik LED viszont rendben kialszik). Ha kihúzom a konnektorból és újra bedugom (a Wemos-hoz, SSR-hez nem nyúlok), akkor nem világít. Ha nem húzom ki, de az SSR vezérlő lábát lehúzom (tehát biztosan nem kap semmilyen tápot az IN oldalra), akkor is világít halványan kihúzásig. Ez mitől lehet?Valójában hogyan működnek az SSR relék? Mert néztem youtube videókat, leírásokat, de egyik ezt, másik azt írja. Pl. itt azt mondja, hogy rövidzárnak kellene lennie, de ez ugyanakkor azt mondja, hogy nyitott állásban megaOhm nagyságrendű ellenállás van a kimenet lábai között, míg zárt állásban kiloOhm nagyságrend. Ahogy én mértem, nálam utóbbi igaz.
Túl kicsi a load a 14W-os LED bulb-al?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest