- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HP notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Rég jártam erre... Szóval, gondoltam kis ujjgyakorlatként egy régi gázkazán keringető szivattyúját vezérelném Wemos D1 Minivel (mehetne akár Arduinoval is, de ez akadt elsőre a kezembe) hőmérséklet alapon. Raktam rá egy 0,96"-os OLED kijelzőt, egy Dallas DS18B20 szenzort és eredetileg egy SSR-40 DA-t gondoltam a szivattyú kapcsolásához (mert az volt itthon és ugye ez csendes). Megírtam a kódot, minden működni látszott, a relé vissza is jelezte a kapcsolást a leddel, de a próbalámpám (220V, 14W-os led) nem kapcsolt. Soha nem volt használatban ez a relé, így gondoltam gyárilag hibás. Kipróbáltam egy hagyományos kék relével szerelt panellel, azzal működött a kapcsolás. De azért rendeltem egy SSR-10 DA-t, valamiért biztonságosabbnak gondolom a kék relénél.
Működni látszik, de az SSR relé kikapcsolásakor (a visszajelző led kialszik) halványan világít továbbra is a 220V-os LED (egy másik LED viszont rendben kialszik). Ha kihúzom a konnektorból és újra bedugom (a Wemos-hoz, SSR-hez nem nyúlok), akkor nem világít. Ha nem húzom ki, de az SSR vezérlő lábát lehúzom (tehát biztosan nem kap semmilyen tápot az IN oldalra), akkor is világít halványan kihúzásig. Ez mitől lehet?Valójában hogyan működnek az SSR relék? Mert néztem youtube videókat, leírásokat, de egyik ezt, másik azt írja. Pl. itt azt mondja, hogy rövidzárnak kellene lennie, de ez ugyanakkor azt mondja, hogy nyitott állásban megaOhm nagyságrendű ellenállás van a kimenet lábai között, míg zárt állásban kiloOhm nagyságrend. Ahogy én mértem, nálam utóbbi igaz.
Túl kicsi a load a 14W-os LED bulb-al?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Légies iPhone halvány színei
- HP notebook topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Túra és kirándulás topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- EAFC 25
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Dobozos Új gamer MSI Katana 15 /i7-12650H/16GB/1TB SSD/RTX 4070 8GB GB/144Hz/Gari
- Huawei Watch Fit 4 Pro 3 év garancia, Huawe Freebuds 2
- Xiaomi Redmi 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest