- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi hangfal építés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Kompakt vízhűtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
Postas99 #21991 üzenetére
"Hogyan állnál neki hogy megállapítsd hogy hol a hiba.. a vezeték 10km hosszú. Minnél pontosabban és gyorsan (a legkevesebb méréssel)."
- ha a kábel hozzáférhető, akkor felezéssel végülis megoldható, de ez feltételezi hogy legalább egy ér jó végig. és barbár megoldás
- ha nem, akkor ezekkel az eszközökkel a hülye áll neki, mert rádiófrekvenciás kábelteszterrel lehet megoldani"A kezedben 1 db izzó van, mint céleszköz, van hozzá egy csipőfogó, meg szigetelő szalag, olyan jó parasztos eszköz, ennyi."
És ha azt válaszolom, hogy ha a munkáltató nem ad megfelelő eszközt a hibakereséshez, akkor nem éri meg itt dolgozni, akkor fel vagyok véve?
Amúgy ha vannak hozzáférhető mérési pontok, akkor meg csak idő kérdése végigsétálni a kábelen, de ekkor meg nem felezés, hanem elindulok a kábel mentén, és pontról pontra haladok, mert gyalog ez a kifizetődőbb.
JulianSinulf: "Amelyiken hiányzik, az a drót szakadt." ez akkor célravezető, ha megmondják előre, egy ér szakadt. De te azt tudod, valahol valamennyi ér szakadt, ekkor akár az is lehet mind három ér, egyenként máshol szakadt.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Attól függ milyen műszerek vannak a hibakereséshez. Egységugrás jelre adott reflexióból elég pontosan megmondható hogy mekkora távolságra lehet a hiba... Ez egyetlen mérés.
Programozói logikával meg: bináris keresés a megoldás, de az több mérés.... (megnézzük félúton, majd annak a felénél, stb...)
Józan paraszti ésszel meg: látjuk hol ásta fel a vízművek a földet: 99% hogy ők vágták el a vezetéket ásás közben.Akkor már kérdezek én is:
Rákapcsolok egy kábel egyik végére 25V-ot, a másik végére meg egy 230V/100W-os izzót. Az izzó teljes fényerõvel kezd világítani! Semmilyen csalás nincs a dologban, de akkor hogy lehet ez?
Bocsánat most nézem, hogy nem az elektronika témában vagyok... -
ViZion
félisten
válasz
"Az izzó jó, a kontaktok jók..."
elsőre ezeket gyanúsítanám. Ezek a lengő foglalatok elég gyatrák, de izzót is cserélnék, mert nekem van olyan infra, ami egyik foglalatban műXik a másikban nem (a kivezetéseknél a forrasztás túl lapos, a foglalat érintkezőt nem piszkálom, mert eltörik)... Vezeték keresztmetszetről nem volt szó.
Mi a helyes válasz? -
JulianSinulf
őstag
válasz
Gondolod te. De sajnos ez nem így van.
Áramfelvétel problémás a panel. Én már elárultam a kollégának, hogy hol, mit kell mérni, sőt, ki is mértük és megnéztük a kapcsolási rajzon is. Ezt követően ő lecserél egy alkatrészt, majd elviszi tesztre. Kiesik. Kérdem, hogy csere után lemérted? Igen. És jó volt? Nem. Akkor miért vitted a tesztre? Nem tudom. Ekkor elmentem az asztalától.
Neki nincs szakképzése elektronikából. De mérni tud már, a gondolkodást meg nem tanítják. Vagy felszedi vagy szenvedés lesz.
A másik kollégának sajnos van iskolája, csak semmire sem megy vele. Egy újabb kolléga szerint adott hibáért X mennyiségű alkatrész lehet a felelős. Az iskolázott kolléga meg össze-vissza cserélgeti őket, közben egy IC rossz polaritással van a panelon. Nézni már smafu. 5-6 panel selejt is lett pad-ezés miatt, mert a jó alkatrészt is olyan ügyesen tudták lecserélni, hogy a panel másik oldalán a felfogatás miatt elintéznek pár másik jó alkatrészt.
A rossz kvarc méréséről inkább nem is beszélek, mert még tápot sem tudnak adni a panelnak.
De amúgy felvesznek mindenkit, akinek van sulija (néha suli nélkül is), csak a kutya nem jelentkezik hozzánk. Az a kevés meg...
Nah, panaszkodás OFF.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest