- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
Wolfram #20171 üzenetére
Ezért nem használom én a többféle http fv. egyikét sem. Mivel egyszerű, magam írom meg hozzá kezelést.
Ha minden kötél szakad, akkor be kell tenni a fv-t a .ino mellé, esetleg át is nevezni, azt includolni, mert abba akkor tehetsz magadnak átmenetileg kiíratást, hogy mi a nyűgje.
Az ESP32 16 darab klienst tud kezelni. Nem forduhat elő, hogy többet nyitsz meg, mert még a régiek is élnek, mert nem kaptak választ?
Nincs benne olyan lehetőség, hogy csak akkor get-elj, ha van is ot valaki, aki várakozik?
Próbáld meg kiíratni az FD-jét, ha túlszalad a 63-on, akkor ez a baj. -
-
-
-
Tankblock
aktív tag
válasz
Wolfram #20104 üzenetére
C++ try() catch() nekem tesztek alatt működik esp-idf et használok (configurálni kellett a sdkconfigot is hozzá), lehet dobni hibát throw() , arra nem esküszök meg hogy ESP_ERROR_CHECK makróra is tud e dobni, nálam működött....
másik megoldás a JTAG pl : [link] bár ezt még nem használtam, ha lesz ráidőm kipróbálom majd.
-
-
-
válasz
Wolfram #20104 üzenetére
Programhibából fakadó fagyás, vagy véletlenszerű, a körülmények miatti (pl. táp vagy wifi) hiba?
Kódból watchdog timerrel szokás az ilyet "kezelni". Ha pedig nem külső körülmények vagy hardverhiba okozza, vagy végtelen ciklus, akkor szinte biztos, hogy memóriaelfogyás az oka. -
válasz
Wolfram #19920 üzenetére
Ugye milyen meggyőző vagyok?
Nem, illetve infra ledekkel csináltam hasonlót, csak nem idő, hanem intenzitás alapú méréssel, meg sokat játszottam ultrahangos modullal.
Amúgy meg zenész vagyok és teremakusztikából írtam a szakdolgozatomat.
Nem írtad, hogy 2 vagy 3 dimenziós iránymeghatározást szeretnél? A leírt elrendezés alapján feltételezem, hogy 2 dimenzióst.
Ha én csinálnám, én XPS lapokból ragasztanék össze egy sarkai mentén, átlóban félbe vágott kockát (vagyis 3 oldalt, ami egymással 90°-os szögben találkozik), mondjuk 15cm-es oldalakkal, azt belülről beburkolnám valami puha, szálas anyaggal, például vattával, vagy vatelinnel (esetleg puhább szivaccsal vagy vastagabb filccel) mondjuk 2-5cm vastagon, és a sarokba tenném a mikrofont valami rugalmas felfüggesztéssel, például gumikra vagy kötelekre akasztva, mint a stúdió mikrofonoknál.
A mérésnél 10cm térbeli eltérés két csatorna közt ~3ms időbeli különbséget jelent. Kérdés az, hogy impulzus-szerű zaj vagy mondjuk folyamatos beszélgetés irányát szeretnéd meghatározni. Előbb esetben nyilván sokkal egyszerűbb a dolgod. Utóbbi esetben szerintem a nullátmenetek közti idő különbséget kell mérni, meg értelemszerűen a hangerőbeli különbséget is fel lehet használni.
Szerintem az 1m távolság sok, a kettő közt nagy lesz a holttér, de ez csak tipp. -
válasz
Wolfram #19884 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez túl nagy matekozást igényel. A hangsebesség ismert, a jel beérkezési ideje közti különbséget kell mérni, meg a hangerőt.
A csatornák legyenek hangszigetelő anyaggal rendesen elválasztva/körbevéve, hogy ne legyen crosstalk, és maga a helyiség is, amiben ezt a dolgot szeretnéd megvalósítani, legyen csillapított, különben a visszaverődések megnehezítik a dolgod. Érdemes mélyvágást csinálni, mert a magas hangok irányát lehet jól meghatározni.
-
-
válasz
Wolfram #19320 üzenetére
Esetleg ezzel tegyél egy próbát, nem teszteltem, csak hogy fordul-e.
#include <HTTPClient.h>
class customHTTPClient : public HTTPClient
{
public:
using HTTPClient::GET;
String GET(const String &url)
{
String result;
if(begin(url))
{
if(GET() > 0)
{
result = getString();
}
end();
}
return result;
}
};
void setup()
{
customHTTPClient http;
String result = http.GET("http://www.test.com");
} -
Janos250
őstag
válasz
Wolfram #19320 üzenetére
Nincs ez elbonyolítva.
Hirtelenjében ezt hoztam össze.
Ha erre gondoltál használd, ha nem, majd valakinek valamire hátha jó lesz.#define __cplusplus 201103L
#include <WiFi.h>
#include <WiFiClient.h>
#include <string>
#include <iostream>
#include <fstream> // ofstream
#include <stdio.h>
using namespace std;
#define remoteServerPort 80
//const char* ssid = "*********";
//const char* password = "*********";
uint8_t ServerIPlocal[] {192,168,0,30} ;
uint8_t gatewayIPlocal[] {192,168,0,1} ;
uint8_t subnetIPlocal[] {255,255,255,0} ;
WiFiServer remoteServer (remoteServerPort );
WiFiClient remoteServerClient ;
void setup() {
delay(1000);
Serial.begin(115200) ;
delay(1000);
WiFi.begin(ssid, password );
delay(2000);
WiFi.config(ServerIPlocal, gatewayIPlocal, subnetIPlocal) ;
WiFi.setAutoReconnect(true);
delay(2000);
printf("\nConnecting to %s \n",ssid);
uint8_t i = 0;
while (WiFi.status() != WL_CONNECTED && i++ < 20){
printf(".");
delay(500);
}
if(i == 21){
printf("\nCould not connect to \n",ssid);
while(1) delay(500);
} ;
string strMyURL = "http://"+
to_string(WiFi.localIP()[0])+"."+
to_string(WiFi.localIP()[1])+"."+
to_string(WiFi.localIP()[2])+"."+
to_string(WiFi.localIP()[3])+":"+
to_string(remoteServerPort)
;
printf("My URL: %s \n",strMyURL.c_str() );
uint8_t ip[]{192,168,0,33};
String valasz = httpGet((IPAddress)ip) ;
Serial.println(); Serial.println(); Serial.println(); Serial.println();
Serial.println("ez a valasz:");
Serial.println(valasz);
} // end setup
void loop() {
} ; // end loop
String httpGet(IPAddress ip){
const char GET_HTTP[] PROGMEM = R"=====(
GET / HTTP/1.1
)=====";
uint16_t idozites ;
String reply ;
WiFiClient remoteServerClient ;
if (!remoteServerClient.connect(ip,80)){
return "no connect";
Serial.println ("connect hiba");
} ;
// Serial.println ("connected");
remoteServerClient.println(GET_HTTP);
idozites = 0 ;
reply = "" ;
while (
remoteServerClient.available() ||
(idozites++ < 500)
) // rxBuffer->available()
{
if (remoteServerClient.available()){
char c=remoteServerClient.read();
idozites = 0 ;
reply += c ;
// printf("%c",c);
}
else{
delay(1);
}; // if (remoteServerClient.available())
} ; // end while (remoteServerClient.available())
// printf("\n");
remoteServerClient.stop(); // _rxBuffer = NULL; _connected = false;
// Serial.println();Serial.println();Serial.println();Serial.println();
// Serial.println("Ez a string");
// Serial.println(reply);
return reply ;
};
-
-
válasz
Wolfram #19276 üzenetére
Én szögegyszerű törhető/vágható, egy soros IC foglalatot (0.1" tűsor/hüvelysor), ha kell, forrótakonnyal körbenyomva, hogy ne törjenek el a forrasztások a használat során. Nem szép, de legalább
csúnyamegbízhatóan működik.Ki szoktam hagyni egy pint valahol, hogy egyértelmű legyen, milyen irányból kell bedugni (poka-yoke).
-
Pero
senior tag
válasz
Wolfram #19245 üzenetére
driver:CH341SER
hw: pont ilyen
https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fmaze.engineering%2Fproduct%2Fwemos-d1-mini%2F&psig=AOvVaw3yKj0XnrY99q9FTKCMKpmc&ust=1676146496748000&source=images&cd=vfe&ved=0CBAQjRxqFwoTCJiHq7bii_0CFQAAAAAdAAAAABALsemmi extra bekötés jelen pill , csak az usb ami a gépbe megy ill probáltam a d3-GND kombóval is.
-
ViZion
félisten
válasz
Wolfram #19189 üzenetére
Vázlatosan a lényeg: az ellenállásoknak van egy névleges értéke (ez itt a 4,7 kiloohm) és van egy tűrése ennek az értéknek, mittomén +-5%. Ezek az alap típusok. Minél pontosabb az ellenállás értéke, az ára annál magasabb. Pull-up azért kell, hogy a digitális 0-1 ne legyen "bizonytalan", az alap esetben magas GPIO mindenképp a magas tartományba essen. Nem tudom a pontos értékeket hirtelen, de mittomén 1,7 V felett high, alatta alacsony. Ezt állítja be az ellenállás, így mindegy, h 1,8V vagy 2 V lesz a pull-up-al az értéke, az már High. A belső felhúzó ellenállások még nagyobbak, 10 k-sok, de én is külső 10k ellenállásokat pakoltam a legtöbb helyre.
-
válasz
Wolfram #19187 üzenetére
2db 4,7kΩ, egyik az SDA és a 3V, másik az SCL és a 3V közé. De ezt ne csináld, ha már van az 5V felé, bár lángoszlopok nem lesznek, az álmoskönyv szerint nem jelent jót két tápfesz összekötése
A két eszköz párhuzamos bekötésétől a következő eredmény várható:
1. normál esetben, ha minden jól működik, mindkét eszköz látható az i2c scanner számára
2. ha az RTC chip döglött, vagy zárlat van rajta, az oled nem lesz látható a buszon, mert megakadályozza a kommunikációt
3. ha az RTC busz nincs felhúzva tápra, az oled-del párhuzamosan kötve működni kezdNem ártana multimétert beszerezni, mert valamivel ki kellene mérni a buszt
-
válasz
Wolfram #19184 üzenetére
Rá tudod kötni mindkettőt egyszerre? Kíváncsi lennék, hogy akkor látná-e az oledet! Illetve csak jó lenne egy multimétert szerezni és kimérni vele az adatlábakat, hogy az 5V-ra vagy a 3V-ra vannak húzva (vagy sehova?), nehogy az oled tönkremenjen.
Ha máshogy nem, szemmel lekövetni, hogy az sda meg scl lábaktól a vezetősáv egy ellenálláshoz visz (az látszik a fotón is), de az ellenállás másik vége melyik tápfeszre van vajon kötve?
-
-
its_grandpa
tag
-
-
mprrpm
tag
válasz
Wolfram #19136 üzenetére
Némelyik DS1307 3,3V-al nem indul el. 5V pedig az ESP32-nek nem tesz jót.
Ezt a DS1307 lapot nem ismerem de 5V-al vigyázni sima 3V-os CR2032 elemet felfúja mert nem akksi (LIR2032). DS3231lapoknál ellenállást ki kell forrasztani és akkor nem fogja az elemet tölteni. Tapasztalat sima CR2032 elemmel is 5-10 évig gond nélkül elmegy. -
válasz
Wolfram #19076 üzenetére
Hogy mekkora a veszteség, az elsősorban a felvett áramerősségtől függ. Kis áramfelvételnél viszont a légköri zavarra lesz nagyon érzékeny a cucc.
Esetleg talán egy köztes megoldás: 12V-os vezeték, és helyben egy konverter? Ezzel a káposzta is jóllakik, meg a kecske is megmarad.Valamilyen LED tápot lehetne használni erre.
-
-
Szancsó
aktív tag
válasz
Wolfram #19051 üzenetére
Vannak rá honlapok: régebben találtam használhatót, csak nem mentettem el, de most ráguglizva leltem egy érdekeset: https://gchq.github.io/CyberChef
Itt a fenti tömböt bemásolva és bal oldalt az input formátumot megadva (From decimal, Gunzip) visszafejtette rendesen HTML-re.
(Visszafelé is megvan minden parancs megfelelője.) -
-
Janos250
őstag
válasz
Wolfram #19036 üzenetére
OK. Én azért tekintettem fölötte lévőnek, mert http nélkül nincs websocket, és én eddig mindig a weblapra írásra használtam, miután itteni kollégák megtanítottak rá, hogy ezt jól lehet használni. :-)
Mivel a WiFi szerverre , és kliensre ül rá, közvetlenül azok is használhatók, de ahhoz nincsenek úgy készen a dolgok, mint a websockethoz.
Mellesleg, ha nem szakítod meg a kapcsolatot, a sima szerver is tud kérés nélkül küldeni. Most hirtelen nem jut eszembe, de valaki leírt egy konkrét esetet, ahol a szerver lesi a klienseket, és ha bármelyik ír, mindenkinek elküldi, hasonlóan az MQTT-hez. -
JozsBiker
aktív tag
válasz
Wolfram #18990 üzenetére
Érdekes cucc, jó lenne mellé valami típusjel vagy mintakapcsolás, mert így nagyon a levegőben van. Azt sem értem minek neki 5V, ha - legalábbis látszólag - nincs rajta aktív alkatrész.
Egyébként a ZMCT103C amit használok ugyanez, csak van benne egy kis elektronika ami a jelet "előfeldolgozza". -
-
Janos250
őstag
válasz
Wolfram #18976 üzenetére
Én fenyőgyantát használok. Vagy csak magában, vagy alkoholban feloldva. És persze gyantás ónt.
Ha az ember a pákával "jobbról" felmelegíti a lábat, és "balról" a forró lábhoz, ha szükséges, a páka hegyéhez is érinti az ónt, s amikor megfolyt, felemeli a pákát, hogy a felesleget a páka leszedje, akkor szépek, és jók a forrasztások. Én legalábbis így tanítottam forrasztani azokat, akik nálam tanulták. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged