-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Janos250 #8206 üzenetére
Köszi a segítséget és a türelmet is.
Háhá, kicsit előrébb léptem. (Mondjuk azt nem teljesen értem mit csináltam, de működik.
)
Az alábbi kóddal végre minden LED egyforma színnel világít. Már csak azt kell kitalálnom, hogy a kód végén, ha letelik a delay, akkor villan/pulzál egyet a szalag. Egyáltalán miért kell a delay? Minden LED vezérlős kód amit eddig láttam a neten egy delay-jel végződik. Kell ez nekem? Ez ezért kell, hogy amikor a delay fut, akkor kisebb az áramfelvétele az ESP-nek, kvázi energiatakarékos módba kapcsol erre az időre?
#include <Adafruit_NeoPixel.h>
#define LEDPIN 13 //vezérlés
#define LEDmennyiseg 56 //osszes led
#define szakasz1kezdet 0
int i;
Adafruit_NeoPixel LEDek = Adafruit_NeoPixel(LEDmennyiseg, LEDPIN, NEO_GRB + NEO_KHZ800);
// szín beallítas: zold,kek, piros GBR
void setup() {
LEDek.begin();
LEDek.show();
}
void loop() {
uint32_t kikapcsolt = LEDek.Color(0,0,0);
uint32_t csunyafeher= LEDek.Color(153,255,255);
for (i=szakasz1kezdet; i<LEDmennyiseg+1; i++)
{
LEDek.setPixelColor(i,csunyafeher);
LEDek.show();
}
delay(1000);
}
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Call of Duty: Mobile
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Haditechnika, harcászat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen TV-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- iGO Primo
- További aktív témák...
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Gamer Billentyűzet Akció ! Steelseries, Razer, Logitech, Corsair - Számlával, Garanciával, Ár alatt!
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest