-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Próbálom visszakövetni a forráskódot hol lehetnek a pixelek eltárolva.
Ha megnézem a
digitalLeds_updatePixels(strand_t * pStrand)
kódját a .cpp fájlban, akkor ebből apState->buf_data[0 + i * 3] = pStrand->pixels[i].g;
pState->buf_data[1 + i * 3] = pStrand->pixels[i].r;
pState->buf_data[2 + i * 3] = pStrand->pixels[i].b;
rész érdekes nekem. Az itt lévőpixels[]
az lesz, ami a STRANDS[] objektumban van definiálva.Aztán ott van egyszer a szalag definíció a programban:
strand_t STRANDS[] = { // Avoid using any of the strapping pins on the ESP32
{.rmtChannel = 1, .gpioNum = 17, .ledType = LED_WS2812B_V3, .brightLimit = 32, .numPixels = 93,
.pixels = nullptr, ._stateVars = nullptr},Csak tippelek, de a
.pixels
az az ami érdekes lehet nekem.Ez a .h fájlban így néz ki:
typedef struct {
int rmtChannel;
int gpioNum;
int ledType;
int brightLimit;
int numPixels;
pixelColor_t * pixels;
void * _stateVars;
} strand_t;Itt a
pixelColor_t * pixels;
amit keresnem kell.
Felette meg is vannak az egyes komponensei a pixeleknek:inline pixelColor_t pixelFromRGB(uint8_t r, uint8_t g, uint8_t b)
{
pixelColor_t v;
v.r = r;
v.g = g;
v.b = b;
v.w = 0;
return v;
}Már csak a pStrand maradt hátra az egyedüli elemeként a puzzle-nak, amit még nem egészen tudtam lekövetni, mi hogy mikor és hol kerül meghívásra.
Jelenleg úgy sejtem aaz lényegében egy
&STRANDS[i]
lesz. Na megyek alámerülni megint...szerk: oh ba.meg MEGVAN! Hisz ezzel indul a függvény meghívás a loop()-ban.
for (int i = 0; i < STRANDCNT; i++) {
strand_t * pStrand = &STRANDS[i];
rainbow(pStrand, 0, 2000);
scanner(pStrand, 0, 2000);
digitalLeds_resetPixels(pStrand);
}
Azt hittem ez globális lesz, mert mindenhol előfordul ez a név.
Közben meg ha jól értem, akkor a loop() deklarálja és innen kerül átadásra a függvényeknek, ahol meg újra lesz deklarálva helyi változóként minden egyes függvényben külön-külön.Akkor azt hiszem ezzel a helyére került minden eleme a puzzle-nak.
Elméletben. Jöhet a gyakorlat...
Új hozzászólás Aktív témák
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest