- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Vezetékes FEJhallgatók
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kompakt vízhűtés
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
Sziasztok! Nekem is éppen a Tasmota-hoz kötődő kérdésem lenne, de programozás oldalról megközelítve...
Arduino ide-vel lefordítottam, ráhúztam egy wemos D1 R2-re és fut is szépen egy sonoff-féleséget utánozva: relé a GPIO14-en, fizikai gomb a GPIO2-n. Ha a loop végére beteszem a saját szemetemet, azzal tudom detektálni hogy éppen a webes vagy fizikai gombbal melyik állapotba lett állítva a relé kimenet:
if ((digitalRead(14)==1) and (myRelayStatus==0)) {
Serial.println("rele bekapcs");
myRelayStatus=1;
}
if ((digitalRead(14)==0) and (myRelayStatus==1)) {
Serial.println("rele kikapcs");
myRelayStatus=0;
}
Viszont arra nem tudok rájönni, hogy hogyan lehetne ugyaninnen saját eseményekre reagálva kezdeményezni egy relé ki vagy bekapcsolást? Van erre valami meghívható eljárása? Nem igazán látom még át, túl sokat tud ez a Tasmota kód... Egy fizikai láb átbökést nyilván bármikor csinálhatnék, de arról a Tasmota nem értesül persze...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8 - i7-10510U/16GB/512GB SSD/-/W14"/W11 Pro/
- Xbox Series S - 512gb, kontroller, doboz + GARANCIA
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- iPhone 14 Pro Deep Purple 128Gb
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest