- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kompakt vízhűtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi hangfal építés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
Dißnäëß #13250 üzenetére
Köszi!
Igen, a TCP kapcsolat felépítésének a lassúságára az Arduino alatt mások is panaszkodnak. Jó lenne az UDP is, mert nem gond a csomagvesztés, ezért is gondoltam erre is. Mivel ez nem egy állandó állomás, hanem havonta egy-két alkalommal odamegyek valahova,
mérek 10 percig, és ennyi, ezért nem nagyon akarnék erre külön néhánytízezres kütyüt, amikor a telefon úgyis ott van a zsebemben.
Viszont lehet, hogy mégis rákényszerülök.
Most még azon is gondolkodom, hogy az adatokat UART-on beolvasó ESP32-n WEB szerver, amiről a másodpercenként beolvasott
adatokat egyben HTTP-n keresztül megpróbálom leszívni a másik ESP32-vel, de ilyen, több kilónyi adatot egyben nem tudom hogy tudok
átvinni fájlként, de lehet, hogy WEB lapként, de akkor előtte - azt hiszem - karakteres formára kell konvertálnom a bináris adatokat. WEB lap törzsében már vittem át karakteres adatokat, azzal nem volt gond, az jól működött.
IPv6-ot még nem próbáltam ESP-n, de elvileg van. Azt se tudom, telefonon megy-e ez, ennek is utána kell néznem.
Régebben csináltam egy telnetes szervert, ami annyit csinált, mint egy MQTT szerver, hogy amit valaki küldött, azt továbbította minden bejelentkezettnek. Lehet, most is ezzel oldom meg, mert az látszólag jól ment, bár nagyobb adatmennyiséggel azt se próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged