Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Fürge és gazdaságos üzleti monitorral jelentkezett az EIZO
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KFORboy
senior tag
Hogy nem működött?
Úgy konkrétan egyáltalán.
Kis módosítással betudtam indítani, mert úgy eleve megakad indulásnál (töltsd fel és mérd ki) de nem erre van szükségem, mert delay nem opció.
Akkor elég részletesen leírtam mindent, és bár talán pofátlan dolog lenne készet várni megrendelésre... de ez a kód akkor sem működött sehogy sem :"Dloopban folyamat mennie kellett nekem a fesz. csekkolásnak.
De bizonyos történések mint pl PWM kiírás adott pinen tól-ig tartományban adott idő alatt. 3 óra után kell hogy történjen, de ha addig delayben van, akkor nincs feszültség csekkolás se arra reakció (egyik pin ami HIGH volt az menjen LOW-ba másik pin ami LOW volt az meg menjen HIGH-ba [kimeneti táp FET lekapcsol - > Verror LED felvillan]) mert a delay akaszt mindent...
Ezt akkor is leírtam, meg hát... ez egyértelmű, erre van a delay.
Mondtam, hogy valami idő alap kellene amit referenciának használhatok és eventeket tudok rá időzíteni.
De ti akkor is mondtátok, hogy delay-el az jó lesz majd bedobtad ezt a kódot... és fórumtárs még tapsikolt is mellé
Én meg... hát mit mondjak...
Nem akartam bunkó lenni... ennyi... elengedtem...
De ettől még nem jó és ha az is lenne (mert kijavítottam...) akkor se lenne jó...Ehelyett megint választottam a magam útját, napestig bújtam a netet, olvasgattam, tanultam és megtaláltam a megfejtést ami az orrom előtt volt, a millis és arra időzíthető time eventekkel való szimulált multitasking.
Így van folyamatos feszültség csekkolás ami megvédi a kimenetre kötött készüléket kb10ms-on belül (interrupt pinen) ha túllépi a küszöbértéket, van egy időalap amihez kötve megtörténnek a dolgok, mint a PWM kiírás, meg egyéb kapcsolások... miközben végig ott a "V check" a loopban.
Akkor csak annyit kellett volna mondanotok, hogy; Hééé buta vagy, a millis az nem "mértékegység" mint az unsigned long vagy a byte... hanem egy, a bekapcsoláskor keletkező ms alapú időmérő... erre meg lehet hivatkozni és szimpla matek egyenletekkel meg akár "if" függvényekkel akármit megcsinálhatsz delay nélkül adott időben végbementő parancsokkal.
EZ nagy segítség lett volna akkor... és az egy dolog, hogy én nem tudom, mikor 3-5 napja ismerkedtem AVR programozással a nulláról, de hogy ti se (?)
Ez a tessék lássék dolog meg igen, sajnos gyakran látom/olvasom dolog itt a fórumon.
Azóta igen, 2x is átgondolom, hogy ide írjak segítségért vagy inkább bruteforce jelleggel jöjjek rá magam, mert aztán én is kapok egy ilyen asztalra dobott finomfőzeléket (természetesen tányér nélkül) , aztán szemezzem belőle a húst... HA van...
Új hozzászólás Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- BestBuy topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Óra topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen processzort vegyek?
- Trollok komolyan
- Fürge és gazdaságos üzleti monitorral jelentkezett az EIZO
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- HP Pavilion 15-bc512nh (Core i7-9750H / 24GB DDR4 / 512GB / GTX1650 4GB / Win11) ÁFA, Garancia
- Huawei SUN-2000 6KTL-L1 napalem inverter eladó
- iPhone 16 PRO 256GB 3 hetes!! fehér titán MEDIAMARKT számla! 2028 október 24-ig Apple garancia!
- iPhone 14 PRO 128GB Vadonatúj gyári Apple akkumlátor! Gyönyörű! Fulldoboz!
- HP OMEN X 24' TN 240Hz
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k 3.5 512e SAS HDD ST6000NM0034
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold