Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyirike
csendes tag
válasz
gyapo11
üzenetére
Tegnap megcsináltam a kapcsolást több ellenállás párral. Mindegyiknél ugyanaz a eredmény. Maximum 200ohmig tudom visszaszámolni a termisztor értékét, Hiába emelem 500 esetleg 1kOhmig.
Elkezdtem nézni a feszültségosztó képletét és mivel 90Ohm a felhúzója a műszernek, amint emelkedni kezd a drasztikusan a termisztor ellenállása annál kisebb értékben változik a rajta eső feszültség így a visszaszámoló képlettel egyre pontatlanabb.
A mutató amúgy 60-110 fok között mutat valamit így érthető hogy úgy lett belőve a felhúzója.
Tesztek alapján igazából e tartomány között viszonylag pontosan tudom mérni a termisztor értéket arduinoval persze lekövetve a tápfeszültséget ami 12 esetleg 14.4 vagy bármi más lehet.A képletek jól működnek, mert folyamatosan kiraktam a consolera a számolt feszültség eséseket a mutatón, a termisztoron és a plusz feszültségosztón és mindegyik az, amit számolok.
Tehát köszönöm a segítséget. A mutató és az arduino is jól megy úgy hogy nem zavarják be egymást.
Az általad írt Emitter követő tranzisztor bekötése pontosabb értéket adna? Tudnék 200 ohm fölé is számolni? Vagy érdemlegesen nem változna sokat az érték?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Arc Raiders
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Formula-1
- Jogász topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- NVidia CMP 90HX bányászkártya
- Lenovo LOQ Ryzen 7 250 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB
- Intel Core i7-9700 Processor, 12M Cache, 4.70 GHz
- Eladó MacBook Air M1 (2020) - 16 GB RAM / 256 GB SSD, újszerű állapotban, extrákkal!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 15" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 Plus / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold