Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen videókártyát?
- Már az MSI is figyel arra, hogy mit vár egy átlagfelhasználó a klaviatúrájától
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Fujifilm X
- Elvette a PCI Express 5.0-t az egyes alaplapjaitól a Gigabyte
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok !
Volt már valakinek élménye ezzel a ZMCT103C áramérzékelővel ?
Önmagban tulajdonképpen jól működik, a kimenetét szkóppal nézve jól látható az átfolyó árammal arányos jelalak. Azt mondjuk nem értem, miért van negatív része a hullámnak. +5 V a tápja, úgy gondolnám, hogy a kimenetén is 0-5V közötti jel lehet.A gondom az, hogy az Arduino nem nagyon bír vele. A kimenetét közvetlenül az Arduino egyik analóg bemenetére kötöm, a loop -ban kiolvasom és kiíratom ill. a soros plotter segítségével megjelenítem, de nagyon malac értékeket kapok. Már akkor sem kapok közel konstans adatokat, ha nincs átfolyó áram. Ha bekapcsolom az áramot ( tehát elvileg színusz szerű jel érkezik ), akkor sincs sok változás az adatokban. Nem tudom mennyi az Arduino A/D konverziós ideje, de a 20 ms -os hálózati periódus azért nem kellene hogy gondot okozzon neki. Vagy éppen a fent említett negatív félperiódus kavarhat be ? Köszi ha van ötlet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest