Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tonermagus

aktív tag

Először is köszi szépen mindenkinek a válaszokat!

Szépen haladok a projektemmel. Viszont most a motorokkal kapcsolatban kellene egy kicsit felvilágosítani: létezik ugye szénkefés és szénkefe nélküli motor. Nyilvánvaló, hogy tartósság miatt célszerű lenne szénkefe nélküli motort vennem. Kb. 3-4 kg-os hajótestet kellene elvinnie, szerintetek ekkora súlyhoz min. mekkora motor ajánlott szénkefés és szénkefe nélküli motor esetében? Jah, és ami még fontos, hogy 2 db motort szerelnék be, tehát Tank szerű irányítása lenne...

Illetve létezik szabályzó (ESC) is a motorokhoz. Azt értem, hogy ezzel lehet szabályozni a motor fordulatszámát de kérdés az, hogy ezt egy ILYENNEL tudom-e helyettesíteni?

Mint már mondtam eléggé kezdő vagyok, ezt úgy képzeltem el, hogy attól függően, hogy a távirányítón az analóg kart mennyire nyomom előre az arduino megmondja a ennek a Stepper Motor Driver-nak, hogy mekkora feszültséget adjon a motorokra, így érve el a motor gyorsulását.

Kérdés hogy ezek a szénkefés/nélküli motorok feszültség hatására gyorsulnak-e, illetve ez a stepper motor driver tud-e ilyet szabályozni :D

Új hozzászólás Aktív témák