- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Bluetooth hangszórók
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
operaex
csendes tag
sziasztok
Több nap után eldöntöttem, hogy ezt a fejegységet veném meg: [link]
Visszaolvastam a fórumba és felmerült bennem néhány kérdés.
Audi A4 B7 -be tenném bele, a hangszórók azok Bose hangszórók de az erősítő Harman Becker. Elvileg akkor ebbe nem kell ilyen átalakító? AUDI AKTÍV ADAPTER QUADLOCK [link]
Mivel olvastam hogy nem az igazi a rádió jel erőssége ezért terveztem egy ilyet is rendelni mellé: ANT-208 [link]
Véleményetek szerint rendeljek hozzá való külső mikrofont vagy felesleges?
Valamint ha bekerül ez a fejegység a kocsiba attól függetlenül a gyári tolatóradar az működni fog ?
Akarok majd bele venni tolatókamerát de az következő körben.Köszönöm
-
petymek
senior tag
-
GraphX
csendes tag
csabex2007 és petymek:
köszi! Abba a menübe beléptem, ahol 126 volt a kód, de ott nem tudom beállítani, hogy kapcsoljon át a tolatásnál a kamera. Illetve vagy kikapcsolom a kamerákat, akkor el is tűnik az APP, amiben látom. Vagy amit te is látsz, be tudom állítani, hogy van-e front kamera, esetleg váltson át front kamerára ha már nem tolatok.Igazából le kéne tesztelnem, hogy adok 12 V-ot a "reverse-in" kábelnek, hogy akkor mit csinál. Baja talán nem lehet... remélem
-
petymek
senior tag
Mindegyik HU-s HU=Head Unit /fejegység/
Amennyiben az elhatározás megszületett, akkor menj be a gyári beállításokba, és az MCU konfigurációját exportáld. Ha végzett nézd meg, hogy valóban mentette-e /ne nevezd át/, egy cfg fájlod lesz. Ezt jól tedd el, később bármikor meglegyen. Ettől függetlenül a konfig mentése után, egyenként, ebben a menüben az összes beállításról csinálj screenshots mentéseket is, vagy fotózd le egy fényképezőgéppel. Minden menüben görgesd le, hogy minden meg legyen. Vigyázz közben ne állíts át semmit.
Azért kell képekben is, mert downgradnél sokszor előfordul, hogy elállítódik, mivel egy korább firmware-ben még x opció benne sem volt.A 4PDA egy weboldal, de a gugli elég jól fordítja, és fordítás után is tudsz lépkedni a fórumok között. Ott a letöltéshez regisztrálnod kell, ez nem megy fordítózva, de "csak" egy számsort kell megfejts a reghez, később kiválasztható, hogy emailben küldjön belépéshez adatokat.
Igen ők a romos fiúk, bár mindkettőnek van csendes társa, akik a munka javában benne vannak .
Javaslom megnézni a Dasaita Max kinézetét, ezt is kopizták a srácok
, Malay tovább is vitte, és sztem ez a legfainabb kinézet a HU-ra, agama sehol nincs. Itt rákeresve a hsz.-eimre is megtalálod.
Amennyiben a készüléked kihasználod, és nem marad örökre ebbe a gagyi kinézetű, buta köntösbe, biztosra veheted, hogy nyáron fojtani fog.
Vannak erre kifejezetten célprogik. Élő háttér, Malay képernyő kimélője bekapcsolt GPS sebbesség méréssel, időjárással, EQ-val, stb. nyáron tuti megakasztják. Egyébként így, hogy Megottnak van kész megoldása, jó áron, nincs értelme gondolkodni rajta. Méretazonos, könnyű felrakni. Még lehet elég sem lesz, kell venti is.Már annyit ajánlgatom, hogy valami százalékot is megigénylek nála
Itt egy képernyő kép arról amit keresel menüt keresed. A jelszó valószínű 126 lesz.
-
Szívesen, nm.
2. Ezt holnap megnézem, hogy a másik vége honnan jön nekem, de akár rá is mérhetek, hogy tolatáskor esetleg a +12 jelenik-e meg ott, de az a gyanúm, hogy az vezér jel lehet, hisz a rajzban sem láttál ugye visszamenőt. Factory settings-be bejutottál? Esetleg ott nincs valami beállítás erre?3. Ok. Lehet nem ua. kell, ha FAKRA-s csatid van, de gondolom több verzió is létezik belőle.
5. Itt is hirtelen factory settings jutott eszembe, hátha találsz valamit.
6. Ja, azt hittem, hogy az ott egy élő SIM foglalat, de akkor az csak opcionális volt ezek szerint. Ebben az esetben, akkor valóban csak a mobil stick, vagy egy teljesen különálló kis mobil hotspot lesz a megoldás, ha esetleg nem találsz semmit a factory settings-ben.Petymek
Az, de gondolom, hogy amikor "tervezték" Xtron-ék az egységet, akkor az ISO-ban megtalálták ezt a három vezetéket ami konkrétan a kamerához vezet és úgy hozták össze. Mintha a felső kis pinek szoktak lenni az extra moduloknak a kivezetése, de lehet tévedek -
GraphX
csendes tag
válasz
petymek #2940 üzenetére
Köszi petymek!
Azt nem én kérdeztem, de olvastam miket írtál. A pontos típus alapján voltam rá kíváncsi, hogy ennél is használ-e ez az msu izé-bizé
Teszek egy próbát, mert mindig eszembe jut, mennyivel szebben szólt gyárilag. Viszont ebből a listából nekem melyik kell? HU-sat nem találok. Bár a mostani is GS jelölésű. De ez nekem totál idegen terület, hol kell keresni a HU-t és mit jelent? Még annak is utána kell néznem, hogy hogyan lehet mcu-t frissíteni/downgrade-lni. Van ehhez valami leírás itt fórumban?
A "4PDA" ha egy weboldal, akkor abból oroszt találtam... ami nekem kínai
Melyik programmal lehet letesztelni a hűtését?
Ez lenne az Alex?
Ez pedig a Malay?köszi!
-
GraphX
csendes tag
Köszi a tanácsokat!
2. A Can-ből nem jön ki szabad kábel. A "reverse-in" a fejegységből jön ki. És mivel gyárilag is volt, ezért nincs szabad kábel a gyári csatin. Eredetileg 3 kábel volt a kamerától bekötve a fejegységbe. 1 föld, és 2 jel. Valami olyasmi okból kifolyólag, hogy ha kevés fény van, átvált magától éjszakaira. Próbáltam mindkét jelkábelt, de csak az egyikre működik. APP-ból megnyitom és ha tolatok, kap feszültséget is a kamera a tolatólámpából, úgy látom a képet. Gyári kapcsolási rajzokat böngésztem, de ott nem találok olyat, hogy a tolatásnak lenne külön visszamenő 12V-ja a fejegység felé.
3. Veszteni semmit nem vesztek vele, teszek egy próbát.
5-6. Ebben nincs ott sim olvasó. Csak úgy van kialakítva. Nyilván vannak típusok, amikben van. Ennek van 3 USB csatija. Az 1-esre kéne kötni, gondolom.
-
petymek
senior tag
Olvastad amit fentebb írtam neked?
Tehát lassan sorjában. Nincs DSP-d, az egy kamu EQ.
Jó hír viszont , hogy lehet javítani jelentősen a hangzáson. Innen le tudod tölteni a HU-hoz való MCU firmwaret, és az erősítő alkalmazást. Rossz hír, hogy az MCU firmware régebbi mint a tiéd. Ez nem jelent feltétlen rosszat. Az MCU firmwaret tudod up- és dowgradelni is. Amennyiben nem tetszik a hangja, mert úgy véled nem javult (amin meglepődnék) vissza térhetsz a most használthoz, ha azt letöltöd valahonnan. Leginkább 4PDA-n kell keresni. A 3.44 verziót el tudom küldeni.
Figyelem, mint minden mod, kockázattal jár, a felelősség a tiéd.Az erősítő alkalmazásból több fajtát is találsz a link alatt. Van arra lehetőség, hogy lecseréld az alapértelmezettet, és arra is, hogy mellé telepísd.
A működést tudod megbízhatóbbá, tartósabbá tenni, ha hűtőborda kerül a processzor kártyára. Ennek nyáron van jelentősége. Megott kollegága tud neked adni méretazonos bordát. A felszerelése egyszerű.
Az okoításnak az az előnye, hogy több funkciód lesz a HU-n, YT videókat nézz meg az Alex és Malay Romokról. Továbbá appokból is nagyobb a válaszék. Pl. van élet az itt kedvelt Agama, meg a stock kinézettől /nekem egyik sem jön be/.
Továbbá azokat támogatják, frissítik folyamatosan. -
Szia,
Bár nem mindenben, de egy - két pontban hozzá tudok szólni, mert nemrég szereltem be magamnak egy hasonlót.
2. Annak a rózsaszínű kábelnek van egy másik vége amellyel össze kell dugnod. Ha jól rémlik, akkor vagy a CAN-ből vagy az ISO-ból lóg ki a másik fele, azt keresd meg és ha összedugod, akkor működik, mert azon van a vezérjel a HU részére. Saját tapasztalatból írom, ugyanezt tapasztaltam én is, bár nekem még a kamerám nem érkezett meg, de átvált.
3. Antenna ügyben éppen a napokban írt egy korrekt hsz-t Johnny007 amelyet itt találsz.
Nekem nincs szükségem erősítőre, mert jól működik, ezért nem tudok tapasztalattal szolgálni ellenben Johnny-val.4. Okosítani csak custom rom segítségével tudod, ott annyi a lényeg, hogy több appot tudsz használni esetleg, vagy más skineket, illetve stabilabb és jobb mint a stock. A hűtés értelme leginkább nyáron kifizetődő, mert előfordulhat ugye 60 - 70 fok is az autóban ha tűző napon áll és ha használod az egységet, lehet nem tesz jót neki (pl. túl forrósodott tablet lagolása). Ez sem garantált, Petymek azt javasolta, hogy első körben stresszelni és monitorozni kell, hogy a hőmérséklet mennyire megy fel.
5 - 6. Minek mobil stick, ha az egység hátán ott a SIM foglalat? Elvileg tudja kezelni, vagy nem?
Elsőre talán megott fórumtárs tud válaszolni, nekem is ő javasolt tök jó beállításokat.
-
GraphX
csendes tag
Sziasztok!
petymek, és bárki aki keni-vágja a témát. Kérlek segítsetek az alábbiakban! Androidos fejegységemmel vannak fenntartásaim. A fontosabb adatok:
Autó típus: Chrysler Grand Voyager 2.8 CRD (2009-es, gyárilag van benne Harman fej, Bose erősítő és hangszórók... abból vagy egy tucat is.)
Androidos cucc: Xtrons -> PONTOS TÍPUS
És pár kép róla: [kép] [kép] [kép] [kép]
MCU és egyéb adatok egy képre varázsolva -> [kép]
Azt nem tudom, hogy DSP vagy mi van-e benne.... de ebből a képből hátha valaki rájön: [kép]
Kérdések és problémák:1. első - hátsó balansz állításra: előre állítva minden szól. Hátra állítva semmi. Az erősítőt bekapcsolja gondolom, különben nem hallanék semmit. Mégsem kezeli jól. Hozzáteszem, annyira nem is szól szépen, mint a gyári Harman... ez azért kb várható volt. De örülnék, ha jobban szólna, ha lehet trükközni vele.
2. Gyárilag van az autóban tolatókamera. Sikerült már bekötnöm, de nem vált át automatikusan tolatásnál. Van egy szabad kábel, amire az van írva, hogy "Reverse in". Erre ráköthetek 12 V-ot a tolatólámpáról? Amúgy meg a CanBusnak kellett volna tudnia ezt, ha már jelzi az ajótnyitás és működnek a kormánygombok is.
3. Rádió antennához nem kellett fantom táp, fakra típusú csatlakozó van rajta, csak rádugtam az androidot. Nem recseg, de hullámzó tud lenni a hangja. AF-et kikapcsoltam. Érdemes beletenni egy erősítőt? ÉS ha igen, melyiket? Fakra csatis lenne a jó.
4. Mi értelme van cserélni a hűtőt és "okosítani" a kütyüt? Pontosan milyen előnyei és hátrányai vannak? Nekem nincs bajom a sebességével eddig. Nem is fogok rajta túl sok mozit nézni, vagy játszani. Ha a hangzásában lehet tuningolni, az viszont már érdekel.
5. Ha a mobiltelefonomat beállítom hotspotnak, akkor elsőre még meg szokta találni és tudok netezni róla. De később már nem működik. Megtalálja, aztán a "connecting" és a "save" között ugrál, de sosem lesz "connected" Kódot átírtam, nevét átírtam, nincs változás.
6. Gondolkodom rajta, hogy az USB-re dugok egy sim kártyás mobil sticket, hogy pár GB legyen rajta, telefontól függetlenül is, amivel bármikor tudok google-mapsot használni pl., forgalom adatokkal.
Huhh...nem lett rövid a lista, de előre is köszönöm a segítségeket!
-
Johnny077
csendes tag
válasz
gyvince #2935 üzenetére
Igen RIO-m van 2006-os. Ez a mostani rendesen teszi a dolgát az előző ami benne volt gyorsan elfáradt. Teljesen méret azonos. Két féle fő csatlakozót is adnak hozzá. nem kell külön adapter. Alul a SORENTO kábelt a rádióba, a másik vége a műszerfalban található csatlakozóba. Bár azt most nem tudom, hogy milyen rádió van a tiedben.
-
gyvince
senior tag
sziasztok Kia Rio 2 azaz 2007es keresek jó Androidos 2 dines Rádiót tudtok ajánlani valamit??
-
petymek
senior tag
válasz
sammy88 #2920 üzenetére
A háttirvilágítás villogása Recovery menübe belépést jelzi. Ezért az MCU felelős, így valószínű az működik.
Nem volt gyenge akksi problémád, Mikor jelentkezett nem indult nehezen az autó?
Az asztalon köss rá egy hangszórót is a táp mellett. Próbáld elindítani, várd ki kb. a boot időt, majd nyomkodd a fizikai gombjait, és figyelmed a rendszer hanját hallod-e.
Amennyiben van HDMI csatlakozód a SOM-on, nézd meg azon keresztül van-e kép. Ne csinálj kábeles frissítéseket, mert azzokkal csak össze adódhatnak a bajok.
Kérdezd meg az eladót mi lehet a hiba, biztosan nem te vagy az első.
XDA-n írd le a problémát, és kifejezetten úgy kezdd, hogy Marchnz-nak címzed /de ne privátot írj, azt nem szeretik/. Marchnz profiljába találsz általa ajánlott topikokat is, oda írhatsz első körben, kérve tőle, ha nem jó topic, irányítson át.
Számilj be itt is. -
sammy88
csendes tag
-
válasz
sammy88 #2920 üzenetére
Szia. A leírtak alapján valami hardveres hibára gyanakszom a GPU vonalon esetleg... Lehet amikor korábban eljátszotta, akkor már haldoklott. Igaz nem volt ahonnan tudjad, de ezek szerint akkor időközönként érdemes ránézni a hőmérsékletekre, vagy stresszelni az egységet, hogy kiderüljön gyengélkedik-e valami. A power + resetet is lehet elkezdi, de mivel hardver hibába ütközik, lehet nem zajlik le a recovery-be lépés folyamata. Passz... Szét kellene kapni és megnézni, hogy a nyákon esetleg van-e valami rendellenesség, mert így csak találgatni lehet. Esetleg egy konkrét link sem ártana róla.
-
válasz
petymek #2924 üzenetére
Nem, mert nincsen olyan kábelem és az eladót nem kérdeztem meg, mert akkor kiderül, hogy szétszedtem
Leweegee2: Ja, így már egyértelmű. Nem tudtam, hogy nálad olyan rossz helyen van, mert nálam pl. a Focusban konkrétan kéznél van a világítás kapcsoló alatt. Ez a leválasztós dolog nem rossz ötlet
-
törölt tag
Nem ez egy felületszerelt tüskesor, ez megy bele a kocsiban lévő odb csatlakozóba. A túloldalán van a lényeg, de az ki van öntve valami hőálló kemény cuccal. Most azon filózom, hogy építek valami relés leválasztó cuccot az olvasó és a kocsi közé. Ha leveszem a gyújtást, kapcsolja le a tápot meg a földet az olvasóról. Csak kell hozzá egy anya odb csati, apa az van rossz odb olvasóból mentve. Az a baj nekem a kesztyűtartó mélyén van a csati, nagyon kényelmetlen helyen, az nem opció, hogy minden indulás előtt ott matatok.
-
válasz
#85619712 #2921 üzenetére
A második fotón ez egy chip akar lenni? Erre van rápakolva ez a távtartó féleség is? Keresem, hogy be lehet-e valahol azonosítani mit is használtak, de nem úgy tűnik
Jól is tetted egyébként, hogy megfogadtad Petymek tanácsát, hisz semmibe sem teli bedugni az aljzatba
-
törölt tag
-
sammy88
csendes tag
Sziasztok Fórumozók,
a következőkben szeretném kérni a tanácsotokat:
Pont egy évvel ezelőtt vásároltam egy OctaCore Px5 4+64 DSP fejegységet, ami egyik pillanatról a másikra nem kapcsolt be (fekete képernyő) . Ezt a hibát pár héttel korábban kétszer is eljátszotta, de akkor a gyújtás levételével és újboli gyújtással magáhoztért. Bíztam benne, hogy most is erről lehet csak szó, de azóta sem kapcsol be. Reset gomb illetve a reset és az on/off gombok együttes lenyomására is csak annyit reagál, hogy a gombok villognak de a képernyő fekete marad. Gyújtás alatt korábban ha megnyomtam a Radio gombot, automatikus elindult a háttérben legalább egy zúgás, így azt gondolom nem a képernyőnek lehet baja, hanem be sem kapcsol. 12v tápra kapcsolva is ugyan ezt produkálja, így az áramellátás is rendben lehet a kocsiban. Ha bármi ötletetek lenne, esetleg ismeritek ezt a hibát, kérlek ne tartsátok magatokban, előre is köszönöm! üdv -
petymek
senior tag
GraphX,
Itt reagálok. Napokban volt szó a sound patch MCU fw-kről, annak erősítőjéről.
Nekem fülem szerint leginkább így jön be a rádió műsorok alatt. A basszut 6-9dB között, 1-1,5 QFactorral variálva. Tökéletes állandó beállítást nem tudok, mert függ a forrástól, fajtájától (beszéd, zene). Reggelente szoktam hallgatni az egyik rádió beszélgetős műsorát, ott a mély hangok zavaróak, zene alatt, ha éppen bejövős, akkor több mély, magasabb hangerővel. Nem egy hifi hangzás, de rossznak semiképp nem mondanám, és azoknál a HU-knál, ahol használható, jelentősen jobb az eredetinél. -
azimut
aktív tag
válasz
Johnny077 #2907 üzenetére
Ez is megfontolandó, tehát van kiút! (A Touranban gyárilag dupla fakra van, talán ebből is létezik). Kösz, Johnny077!
A piros 12V-os madzagot az átalakító csatlakozó kék madzagjához kössem? Fantomtáp, vagy mi a szösz.
Még rápróbálok az alis megoldásokra, aztán ez lesz.
-
Nem, az ACC-t nem minden esetben kell kimetszeni, mert ha nem CAN-es az autó, akkor kell az. Esetemben ugye CAN-es és azért kellett kikötni, mert hiába vezérelte a CAN a tápellátást, ezen az ágon folyamatosan kapta a naftát. Jelszó terén első körben próbálkozz ezekkel:
66668888
126
123456
8888
7890
3368
5678
518
121212
3711
1688
7758782
7758521
Ejj de jó neked, irigyellekHa ott a sörös rekesz, akkor én tuti kimennék
Nagyon szívesen -
Johnny077
csendes tag
Szia. Antenna ügyben azt a hengeres vackot felejsd el. Semmit nem ér. Az én rádiómban is nagyon gyenge volt a vétel, még úgy is, hogy az antenna talpába ott van a gyári erősítője. Sok félét kipróbáltam de egyik sem volt jó, míg végűl vettem egy ANT-208 as kis jelerősítőt. Aztán ledöbbentett, hogy olyan helyi rádió adót is befogott amiről nem is tudtam, hogy létezik.
-
azimut
aktív tag
Pedig ezt a hsz-odat hosszan tanulmányoztam korábban. Hát, emiatt nem metszem ki az ACC-t, a jelszót meg csak kisakkozom valahogy. Most én sem sétálok ki a garázsig, de csak a hideg miatt, amúgy nem tiltott, mert birtokon belül van. Habár a sörösrekesz is ott van...megfontolandó.
Köszönet
-
A menüben van valahol a CAR and other settingsben talán... Nem tudom fejből és az autó a ház előtt van, de ugye odáig sem mehetek ki 20 óra után, mert megnéztem volna neked pikk - pakk. Holnap bedobom
szerk.
Most esett le, hogy ebben a hsz-ben konkrét fotó van a beállításról, mert nekem az akkum merítette le, de kiderült, hogy az ISO-n lévő ACC-t nem kellett volna csatlakoztatni, mert a CAN vezérli az áramellátást. Szóval a 4-ik fotón láthatod a beállítást, a CAR menüpont pedig az utolsó fotón van, alulról a harmmadik menüpont a fotón. Azon belül van a "factory settings" és oda kéri a jelszót is. -
Szia,
Szerintem a factory settings-be van rá valami beállítás. Meg nem mondom pontosan, de enyémben láttam valami olyat, hogy power on option vagy mi, és 3 opció volt, talán az ON/OFF és egy last memory, vagyis ha bekapcsolva van, akkor amolyan deep sleep-be kerül ha a gyújtást leveszed róla. Ja, nekem a 126 kód vált be a belépéshez
-
törölt tag
válasz
petymek #2900 üzenetére
Persze, hogy lehetnek, jól meg kell nézni mit használsz. Nem lett volna ezekkel se gond ha nem akarnak 5 centet spórolni egy redvás biztin.
Nem tudom linkelni amit most használok, mert a HU-hoz kaptam az eladótól ajándékba. Egy fehér színű bluetooth-os kis csoda, holnap lefotózom ha gondolod, kívül belül. Első dolgom volt szétszedni és megnézni mi van benne, egész korrekt a belseje. (de most már nem bízok benne)
Már nincs használatban a fordom, egy fél éve parkol motorhibával, egyébként egy 1.6 tdci faceliftes C-max. Csillagászati összeget mondták rá, nekem nem éri megcsináltatni. Megvan az utód de az már nem Ford. Ugyanolyan USB-s odb olvasóm volt hozzá mint neked, az egyik legjobb utángyártott cucc fordokhoz szerintem, gyakorlatilag bármit meg lehet vele csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- MSI GP66 Leopard 10UG 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3070 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad P53 15.6" FHD IPS i7-9850H T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ROG Strix GX601 Helios Black
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest