Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
Szia! A fejegységeknél az MCU vagyis multi control unit a fejegység androidos részét köti össze a többi kiszolgáló egységgel. Vagyis ez adja a kapcsolatot az erősítővel, az USB eszközökkel, kamerákkal, kimeneti jeleket is ez koordinálja pl a fejtámlába építhető megjelenítőkkel. Ez hoz létre kapcsolatot az autó rendszerével(ahol ez elérhető) Vagyis azt a rakás csatlakozót a fejegység hátulján koordinálja.
-
gyvince
senior tag
És azt hol találom itt és meik a MCU ?? [link]
-
gyvince
senior tag
Sziasztok Xtrons vagy Isudar? Xtrons 92000 Ft és raktár Isudar 94000ft német raktár PX6 mind a kettő 4 giga RAM ??
-
bl4ze
veterán
válasz
petymek #1832 üzenetére
Kösz, de nem dobom ki, semmi baja.
Csak érdeklődtem.
Megnézem, nem én használom az autót.MÁS : mostanság a hátsó kamera képe kb csak minden második esetben kapcsol be,
kétszer kell tolatás fokozatba tenni, mire van kép.
Hang van, de kép nem az Android képe marad - nem vált.
Szerintetek mi lehet az oka? Korábban nem volt ez.
Android 8.1.0 -
petymek
senior tag
A Hal rom helyett/mellett ajánlom figyelmetekbe a Malay romjait.
Fej egység vásárlásnál a hardvert nézzétek (pl. MCU) elsősorban, és ne a szoftvert.
Ahol lehetőség van a 2 dines, változatot keressétek, DVD nélkül. A Rockchip elég forró fejű (ha ki is van használva), hűtése javasolt. -
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Egy fészlift előtti 2009-es Kia Ceed kombiba szeretnék beszerelni egy új rádiót. Nem a gyárit, mert most is az van benne, és nem megy a hangerőszabályzója, hanem például egy aliról vett 2 DIN-es darabot (bluetooth, USB stb..)
Olvasgattam már a témában, és az általános vélekedés az az, hogy legalább 2gb ram, 32 gb rom es 8 magos proci kell.
Must have:
-IPS kijelző
-DSP
-bluetooth kihangositó a telefonnak
-kormányról vezérelhetőség (CAN buszos legyen a rádió vagy sem)
-tolatókamera képének megjelenitése
-USB port a pendrivenak zenehallgatáshoz es egy 4G-s USBs modemnek a wazenek
-Android 8-9
stb.
Nice to have:
-fizikai gombok, hogy ne kelljen keresgélni állandóan, most épp hova kell bökni az érintőképernyőn
-menetrögzito kamera kompatibilitás
-első lökháritóra szerelt kamera képének megjelenitése
-nem árt, ha XDA-n ismerik/foglalkoznak az adott fejegységgel
stb.
Valakinek van tapasztalata, milyen rádiót érdemes venni és beszerelni? Van valami bevált darab?
Köszi a segitséget! -
Janaboy
veterán
válasz
kovbandi82 #1820 üzenetére
Sikerült köszi.
Ma találtunk bugot is a canbus témában, de sikerült elég jól beallitani.
Már csak az nem megy, h a radio induljon mindig rögtön. -
gyvince
senior tag
Üdv valaki olyan oldalt vagy elérhetősêget ahol használt androidos rádiók vannak??
-
-
Janaboy
veterán
válasz
kovbandi82 #1818 üzenetére
Kerestük de nem találtuk.
Bluetooth menüben a kocsi néven i gombon, de ott nincs rá opció. -
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Szeretnék kérni némi segítséget, bennetek bízom
Keresgéltem is vissza, de nem találtam egyértelmű választ.
Egy barátomnak vettünk az Nissan x-trailjébe egy Dasaita MAX6 (PX6) fejegységet, Android 10-el jött, és eddig amúgy nagyjából minden oké, de lenne pár kérdésem:
- Az autó gyári TPMS-et le tudná kérni?
- Can buson van olyan alkalmazás ami a fogyasztási adatokat mutatná? Az eredeti fejegység tudta
- Lehet vhogy beállítani, hogy indításnál menjen rögtön az utolsó esemény? pl, Spotify, Rádió stb?
(Rádió csak akkor megy, ha azon kapcsolom ki, de tetszik neki az AGAMA home screenje)
- Illetve eddig még nem sikerült az iPhone névjegyzékét átvinni (bár amúgy a wireless carplay ment nagyon szépen)Köszönöm előre is,
Üdv -
janakbacsi
őstag
Vettem egy autót, és van benne egy ilyen kínai csoda fejegység. Ugyan nem androidos, de hátha találkozott már valaki hasonlóval. Vajon lehet ezen firmware t frissíteni? Vagy ez csak hiú ábránd? Videó lejátszás közben 10 mp ként feldob egy üzenetet, amit nem lehet kikapcsolni. Csak avi fájlt játszik le sajnos.
-
hzx0
aktív tag
Négy csatornának megcsináltam a logot. Belső memória/Pictures/Radio mappába kell másolni a képeket. Így tudsz csinálni magadnak. Képek lehetnek .png .jpg 320x320-as méretbe. A képet át kell nevezni Pl: Retró rádiónál 103.30 MHZ. Így 10330.png. Viszont én nemrég húztam újra a fejegységet. Nem jött létre a Pictures/Radio mappa amibe az alapértelmezett kép van. Kellene nekem ennek a képnek a neve.
-
kovbandi82
őstag
válasz
Pityu89 #1806 üzenetére
Ez érdekelne engem is.
Más:
Az u.n. Factory Settings menü nincs benne a készülékbe, nem lelem sehol. El lenne dugva, vagy létezik, nincs benne? Esetleg a “vegytiszta” android felületet el lehet érni valahol? Lehet ott meglelném akár. A technikáról annyit tudok, Alwinner Quad Core T3P1 a rendszerazonosító. -
torok6
aktív tag
Tudja valaki hogy a hal9k 4.1 verzióhoz hogy tudok betteni rádió logokat? Meg honnan lehet őket beszerezni?
-
zolist
csendes tag
válasz
MerLinh #1594 üzenetére
Közben már én is megrendeltem/beépítettem. Cseh raktárból 1hét alatt itt volt. Eunavi lett nekem is belőle. Eddig megvagyok vele elégedve, kivéve a rádiót. Sokkal gyengébb lett a vétel. Gondolkozok hozzá egy rádió erősítőn. Illetve a kormány gombokat még nem sikerült elsőre működésre bírni, mondjuk nem is volt sok időm foglalkozni vele csak összedugtam,betettem a helyére. Az autó csatlakozóján megtaláltam a kormány gombok vezetékeit, meg is vannak a megfelelő ellenállás értékek, a rádió mégsem tanítható rá. Lehet meg kéne cserélni a vezetékeket.
-
Pityu89
senior tag
Tud valaki olyan programot amivel megtudnám jeleníteni a fejegységen a telefonom értesítéseit? Akár mint egy okoskarkötőn.
-
torok6
aktív tag
Tudja valaki hogy a mcu mire való? 3.40 van a fejegységen de láttam hogy van hozzá 3.44 is
-
kovbandi82
őstag
Köszi a választ mindenkinek. Jelenleg én is megosztom a netet, de csak jobb lenne modemmel, de nem ismerte fel.
a tápot én is inkább megoldom máshogy, a lényeg, a Hub menni fog! -
imi290
aktív tag
válasz
kovbandi82 #1801 üzenetére
Utána kell nézni,hogy van-e nálad vagy amerre szoktál járni DAB+ lefedettség.Gondoltam rá én is,de amit tudnék vele fogni,azt tudom fogni a sima rádióval.Nézegettem videókat róla,a szélvédőre kell felragasztani az antennát,és elhúzni a kábelt.Én inkább passzoltam.
De az fura hogy a gyári is csak 3 állomást talált csak. Fantom táp kell valamelyik autóba,gondolom ez nem új dolog számodra.
Nekem az lenne a tervem,hogy ha lesz USB-s SIM foglalatom,bedugom a rádióba,megosztom a netet a kártyáról,és majd netes rádióval fognám a rádióállomásokat.Persze telefonról is meg lehet osztani a netet,de az mégis más.
-
aero.
veterán
válasz
kovbandi82 #1801 üzenetére
A hubnak mukodnie kell, viszont a fejegyseg usb-je nem toltesre van, nagyon hurka benne az áram, szintentartasra eleg. Pendrivenak, modemnek oke.
-
kovbandi82
őstag
válasz
kovbandi82 #1795 üzenetére
Rendben, szerintem is elengedem a témát, és majd külön tápot adok neki valahonnan, ami le is kapcsol amint leállítom az autót. Viszont az USB HUB rákötése nem lesz gond gondolom. Annak is húzok le külön tápot, a kesztyűtartóban alapból van elemlámpa töltő, azt átalakítom.
Meg olan kérdésem lenne, hogy az antenna jelerőssége kritikán aluli a kocsiba. Idáig a gyári fejjel fogott 2-3 adót, de most stabilan a Gong rádió van csak, semmi más. Olvastam, hogy ezekhez lehet antennát csatlakoztatni (dab+ az az lenne, úgy értelmeztem), melyik lenne jó? Láttam olyat, amit usb-be kell dugni....Ugyanerre a fejre menetrögzítőt milyet lehet rádugni. Állítólag azt is kezelné.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest