Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Box2D-vel kapcsolatban, azon belül collision detection-nel illetve Physics Body Editorral kapcsolatban kérdeznék.
A helyzet változatlan, van egy karikám, szeretném, ha érzékelné a játék, ha a karika teteje hozzáér a csőhöz.
PandaMonium ajánlotta erre a Physics Body Editor nevezetű csodás programot.Először is ezzel kapcsolatban kérdeznék:
Rajzoltam két shape-t a collision-re figyelő részeken:

Ugye itt a teteje és az alja a lényeges. Nézegettem a tool oldalán lévő tutorialt, a sample alkalmazást is, de arra sehogy sem tudok rájönni, hogy hogyan lehetne egy mozgó képre rárakni azt a két shape-t. Mert ugye a karikám touchDrag-re mozog oda ahová húzzuk, de akárhányszor elhúzom ez fogad:

Persze itt alapból rendesen illeszkedik a képre, csak arrébb húztam, hogy látszódjon. Nem megy a képpel a maszk.. Jelenleg így van definiálva az egész a create() metódusomban:
BodyEditorLoader karikaLoader = new BodyEditorLoader(Gdx.files.internal("data/collision-masks/karika.json"));
BodyDef karikaDef = new BodyDef();
karikaDef.type = BodyType.DynamicBody;
karikaDef.position.set(karika.getPosition().x, karika.getPosition().y);
karikaDef.angle = karika.getRotation();
karikaBody = world.createBody(karikaDef);
FixtureDef karikaFixture = new FixtureDef();
karikaFixture.density = 0.5f;
karikaFixture.friction = 0.8f;
karikaFixture.restitution = 0.6f;
karikaLoader.attachFixture(karikaBody, "karika", karikaFixture, karika.getWidth());
karikaBodyOrigin = karikaLoader.getOrigin("karika", karika.getWidth()).cpy();Hogy kéne azt megoldani, hogy a maszk mozogjon vele együtt? Arra már rájöttem, hogy a render() metódusban kéne lennie, de akárhogy próbálgattam helyezgetni a dolgokat (pl: KarikaDef.position-t beraktam a render metódusba mindig a karika draw-olása után), de valamiért sehogy sem működik.
Viszont ami működik rendesen az a gravitáció. Na de kitaláljátok, hogy mire működik a gravitáció? Hát persze, hogy a DebugRenderer-rel kirajzolt maszkra (amiről eddig szó volt). A karikára hogy tudom rárakni? (Igazából az sem tiszta, hogy most a karika textúrámból hogy tudok egy Body-t csinálni amire aztán ráerősítem a maszkot
)Na, most így hirtelenjében ennyi. A collision detection-ös kérdésemet csak azután teszem fel miután ezt sikerült megoldani (vagy elküldtetek a picsába
) 
Köszönöm szépen előre is!!

Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Elkaszálták a Prince of Persia: The Sands of Time Remake-et
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gitáros topic
- Napelem
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- ASUS Zenbook 14 UX425E i7 1165g7/16GB/512SSD/100% sRGB/1.14kg
- Apple Vision Pro 512 GB - Gyári állapotban - 60 nap garancia
- 180-90 Fokos Adapterek CPU / GPU PCIe 6-8pin - 24pin - USB 3.0 / NVIDIA AMD INTEL / A Több Olcsóbb!
- 180-90 Fokos Adapterek CPU / GPU PCIe 6-8pin - 24pin - USB 3.0 / NVIDIA AMD INTEL / A Több Olcsóbb!
- iPhone 17 Pro 256 Gb - Bontatlan / HIVATALOS Apple Resellertől
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-G - i5-10210U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

)
)