- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
Rigormortiis #91598 üzenetére
Mert ágyban fekve, lazulva a kanapén általában nincs floating table előttem, amire letámaszthatom.
Otthon meg a tököm ül egy asztal előtt tabletet bámulva, mikor ugyanezt csinálom a munkahelyen 8 órán keresztül (csak ott PC-t nyomogatok)
De ez tényleg egyéni preferencia. Én pont azt szeretem a tabletben hogy felkapom, ölembe veszem, vagy fekve a fejem elé tartom... ilyen esetben meg lényeges a súly. A méret meg kevésbé, mert 50 centire van a szememtől a kijelző. -
Rigormortiis
veterán
válasz
cidalain #91582 üzenetére
De miért kéne annyit kézben tartani? És a súly amúgy szokható. Az elején fura volt az s8 plus mérete, súlya, de most már csak azt sajnálom picit, hogy nem az ultrát választottam kicsivel többért. Megfelelő tokkal ugyanúgy kényelmesen ki lehet támasztani, mint egy notit, de ezt hurcolászni is lehet, egy pillanat alatt feléled és a kijelzője iszonyat gyönyörű.
-
ÖregMackó
tag
Na, hosszú vívódás után végre megflasheltem a tabletemet (Alldocube iPlay 50pro) májusban kaptam kézhez, március 14.-i firmware volt rajta azóta nem jött illetve nem kaptam egy frissítést sem, pedig kiadtak vagy 6 módosítást. Most a 0814-es (az utólsó) rendszert töltöttem rá. Végigment a Flashtools gond nélkül, bekapcsolás után egy új beállítást kért mintha új lett volna a gép.
A felület semmit sem változott ugyanaz a 4*4-es ikon beosztás és a kezdőoldalon a semmire sem jó Google segéd sáv a dátummal és az időjárással ami itt nem működik, semmit sem csinál bárhogy tapizom. Megjelenik egy Preferenciák felirat ha ráteszem a kezem, belelehet menni egy felsorolásba ami kapcsolókkal engedélyezhető vagy nem, de bármit állítok semmi nem változik legközelebb megint minden be van kapcsolva. Innen lehetne inditani a naptárt vagy az időjárást de ez sem működik. De eltakarítani sem lehet.
Viszont jól konfigurálható a képernyő színe, és végra lehet más launchert beállítani alapértelmezettnek. Korábban kb. kétóra használat után, semmilyen videót nem játszott le csak homokórázott most még nem tudom meddig működik de még ez a hiba nem jelentkezett. Néhány képernyőn grafikai hibák voltak pl. a pin kód megadáskor a számok gombjainak az alsó része le volt vágva álló formában, ez most is megvan.
Sajnos a gost touch nem múlt el, ugyanúgy néha történnek nem kívánt megjelenések...
Minden hardver jól működik, sim kártya, wifi, bluetooth, gps, hang hála istennek nem tünt el...
Arra gondoltam először, hogy sorban minden kiadott firmwaret felteszek és kielemzek de már nincs ilyen vágyam, Ha 5 hónap alatt hat módosításnal csak ennyit pluszt tudtak beletenni nem várok többet a korábbiaktól.
Launchernek a Smart Launcher 3-as pro verzióját használom, ezt megvettem már régen egy Lenovó tablethez és tökéletesen működik ennél is. -
ÖregMackó
tag
válasz
gyulaszu #91588 üzenetére
Hát nem kicsit furcsa, olyan, mintha még nem töltötted volna fel és a gyártás óta eltelt 25 napot mutatná, persze abból 24 napot kikapcsolt állapotban.. de a görbe is jobbról balra haladna a normális helyett. Egyszer érdemes lenne 100 %-ra feltölteni aztán nézd meg hogyan mutatja a merülést
-
vacs
veterán
-
gyulaszu
senior tag
válasz
gyulaszu #91576 üzenetére
Köszönöm mindenkinek.
Kezdőképernyő szerintem nincs zárolva, mert az ikonokat tudom rajta mozgatni, áthelyezni.
A widget helye is megvan látszólag.
Más launcher-t egyelőre nem akarok bevetni.Más: nektek is így néz ki az akkuhasználati statisztika? [kép]
Valami hiányzik neki, hogy tudja menteni? -
Öcsielvtárs
aktív tag
Tavasz elején vettem egy Lenovo M10 plus tabot. Azzal a mozdulattal rendeltem hozzá egy gyári Lenovo tokot 10k-ért. (az utángyártott is 6k lett volna, ennyit megért nekem) Ha pl.
döglökfekszem az ágyon, kitámasztva rajtam, vagy asztalon kaja közben mehet a filmezés. Ha írok, netezek rajta hátra hajtom a tok fedelét, és fektetve nyomkodom. Becsukva védi a kijelzőt, csukásra-niytásra oldja/zárja a képernyőt. Mindig vettem tokot (igaz csak három tabom volt eddig), el nem tudom képzelni, hogy csupaszon használjam. -
cidalain
veterán
A laptop megáll a combodon, meg a kanapékarfán.
De mondjuk ha cikkolvasásban vagy, vagy épp fórumozol, akkor macerás egy kitámasztott tabhoz nyúlkálni, kijelzőn gépelni (persze ha van külön bill, egér hozzá, az más)
Én a használat közben percenként többször nyúlok a képernyőhöz. Az nem kézben fogva nekem nem lenne kényelmes. De minden egyénfüggő.
A súlyt azért szoktam emlegetni, mert 30 percet kézben fogni egy fél kilós tabot eléggé fárasztó, ebbe bele kell gondolni.
Állvány, normális kitámasztós tok: aki minél olcsóbban akar tabot, annak fájni fog egy normális kitámasztós tok,vagy egy állvány ára. -
AtHoS
nagyúr
válasz
cidalain #91580 üzenetére
Mondjuk én ágyban alszom, fekszem, sz....elek, de nem tudom, szerintem simán megállna a hasamon, combomon, stb...., de ugye ágyba vannak spec állványok pl. reggeli tálaláshoz is.
Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor nem lehet letenni (buszon ülve pakkal az öledben, stb..) de mindenki eltudja dönteni mikor is fontos számára a TAB használat. Viszont nem tartom életszerűnek a kézben tartom a fél kilós eszközt "elrettentő" példaként említve. De lehet ez csak nekem, a saját szokásaim miatt nem probléma.
Korábban kérdeztem laptop kiváltására nagyképernyős TAB-bal kapcsolatban. Ott is felmerült ez a kézben tartva kényelmetlen. Ja, a laptop meg kényelmetlenebb
így az sem volt soha kézben tartva, ágyban meg főleg nem volt használva, oda állvány is kellene, mert a kva szellőzők az alsó kategóriában általában a készülék alján vannak, amit ágyban tuti eltömít akármi .
Persze nem vita indítónak szántam, csak furcsa, hogy szinte ez az első ami megemlítésre kerül, holott SZERINTEM ez nem is akkora probléma, ha egyáltalán
-
AtHoS
nagyúr
válasz
gyulaszu #91576 üzenetére
Esetleg kezdőképernyő zárolását előtte fel kell oldani.
Más:
Kézben tartós olvasás kényelmesebbé tételére kitaláltak kitámaszthatós tokokat, padokat, stb...
Spigen Rugged Armor tokot használva nekem nem volt gondom S8+ olvasgatásával. Jellemzően kitámasztva volt asztalon, stb... nálam. Most az S9 is hozzá való Rugged Armorral van használva. Teljesen megfelelő ahogy én használom -
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
this is life #91575 üzenetére
Nekem egy Samsung T560 E 9.6 tab megmaradt a mai napig, működik (ha néha bekapcsolom nosztalgiából) pedig a covid előtt és alatt iskolás lányok is nyúzták...
-
gyulaszu
senior tag
válasz
this is life #91575 üzenetére
-
válasz
gyulaszu #91572 üzenetére
Próbáld meg a csipés gesztust a fő képernyőn, hátha azzal elő lehet hívni a widget kitűzést, kiválasztást.
Öcsielvtárs:
Csoda lett volna, ha elsőre meg van a gazda eszköz, sose lehet tudni, hogy melyik dzsunkán és hw-el brandeli valaki. Ennyi idő távlatában pedig szinte reménytelen próbálkozás.
Az első tabletem anno egy myaudio 808dcc volt, a gadmei dzsunkáján készült, a mai napig felsírok álmomban, ha az eszembe jut.
A mondani valóm lényege az lenne, hogy ismert hw id esetén is kétséges a biztos végeredmény.
A navon tabletnél a pontos gyártóra, revízió számra lenne szükség, hogy biztosan bele lehessen vágni a rom flashelésbe, telepítésbe. -
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
this is life #91569 üzenetére
igazad van, kár, hogy valóban csak hasonló volt.
-
Dr.NX
Topikgazda
-
válasz
Öcsielvtárs #91566 üzenetére
Amit linkeltél rom-ot, az ahhoz való eszköz mtk 6580, amit találtam adatot, a szerint mtk 8321 [link] , ez okozhat gondot.
De ahogy látom el lett engedve a tablet keze. -
gyulaszu
senior tag
-
törölt tag
válasz
Öcsielvtárs #91566 üzenetére
Köszi,felraktam és kuka lett.
Latva a tab specifikacióit nem kar erte
-
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Kaptam ismerőstől egy Navon Orpheus 3G táblagépet mely csak a boot logo képig jut el. Szeretnék hozzá gyári ROM vagy custom is jó ha van. Köszi előre is a segitséget.
-
cidalain
veterán
válasz
Janoo_07 #91558 üzenetére
Redmi Pad SE annyira új, hogy nagyon. Nincs még vele tapasztalat itt a fórumon.
Magyarországi hivatalos forgalmazónál még nem láttam. Talán pár hét múlva, és közel lesz az ára a 100-ashoz, a 6 vagy 8 GB-os verzió szerintem fölé is megy majd.
Amik most Árukeresőn listázódnak boltok, azokat fenntartással kezelném...
Ja és majdnem fél kiló, szóval ezt olvasáskor kézben tartani hosszú távon fárasztó lehet. (persze nem mindegy, hogy cikkeket olvasunk vele, vagy a Csendes Dont alvás előtt)A felhasználásra egyébként a tavalyi Redmi Pad is elegendő lehet, az kapható újan értelmes boltból is 100 alatt.
-
Janoo_07
aktív tag
Sziasztok! Olvasásra, facebookra, böngészésre, videóhívásra milyen tabletet javasoltok?
A Xiaomi Pad 5-tel szemezek használtan, de mellette ott van a Xiaomi Pad SE is. Illetve nem rég olvastam hogy a Honor Pad 8 is jó alternatíva lehet. A felhasználó 50+ ha ez szemepont a javaslatnal. -
cidalain
veterán
válasz
Beni2360 #91553 üzenetére
De nincs ujjlenyomat, se kód.
Öregmackó javasolta, hogy ne legyen zárképernyő, akkor oké, de az meg megintcsak nem tetszik, mert az meg jó, ha van (akkor is, ha nincs zárkód)
Mondjuk most hogy megnéztem a saját tabom (másfajta), a duplakopp ugyanúgy csak bekapcsolja a kijelzőt, és fel kell húznom a zárat. Csak a duplakopp miatt eleve ott az ujjam a képernyőn. Szóval jó lesz az a felemeléssel bekapcsolja a képernyőt megoldás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Sweet.tv - internetes TV
- 3D nyomtatás
- Windows 10
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Wuthering Waves
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest