- Vezetékes FEJhallgatók
- Raspberry Pi
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
válasz
kisza25 #62998 üzenetére
Attól függ, hogy mire akarod használni. Az 1 GB sok mindenhez elég, de például, ha gyakran nyitva van egy tucat multimédiás oldal a böngészőben, akkor kevés lehet.
A Samsung T560-nál a négymagos A7 Spreadtrum CPU a Mali-400 GPU-val elég gyenge ma már. Akkor inkább a Zenpad 10 WiFi 2GB RAM-mal, négymagos Atommal és MALI-450 GPU-val, IPS kijelzővel, tűrhető sztereó hangszórókkal. -
Lacikaaa007
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy tabletet testvéremnek, ehhez kérném a segítségeteket a választásban.
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
10"
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Új
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?
Külföld (ebay)
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
internet, Office alkalmazások, RTL/TV2 videótár
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum?
30eFt-ig lehetőlegNégymagos procival, 1GB RAM-mal, hosszú élettartammal, a megbízhatóság fontos!
Illetve még egy másikat is tudnátok mondani, amiben GPS is van?
Előre is köszönöm! -
csendes
addikt
válasz
kisza25 #62993 üzenetére
Leginkább ezt, 40 ezerért: [Asus TF103CX refurbished]
-
csendes
addikt
válasz
glovemaker #62990 üzenetére
Más fórumokon is olvasni ilyen hibáról, de ritkán. Furcsa, hogy két tabletnél is előfordult, bár nem írták le, hogy hogyan próbáltak frissíteni. Esetleg érdemes a szervízt megkérni a frissítésre.
Elvileg érdemes rögtön lollipop-ra frissíteni (mielőtt még bármit telepítenél rá.) és utána factory reset: [link] -
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy tud valaki olyan hívás rögzítőt amelyik a messenger skyp viber tudja rögzíteni mert én csak olyat találok ami a gsm hívásokat tudja. Köszönöm
-
kisza25
félisten
sziasztok a kettő közül melyiket ajánlanátok és miért, vagy mit ajánlanátok ezek helyett hasonló tudással esetleg olcsóbban:
SAMSUNG SM-T560 Galaxy Tab E 9.6" 5GB fehér
ASUS ZenPad 10 Z300C 16GB fehér -
bostone
addikt
válasz
tjb007 #62989 üzenetére
Mali-T760 jónak tűnik a tesztekben.
A telefonom fénykorában 4-5 óra kijelző időt tudott vegyes használattal. Ez alá nem mennék tabbal sem.Benéztem a nexus fórumába. Nem mindenki azt kapta, amit várt a pénzéért. Nem biztos, hogy könnyűszívvel megreckíroznám a vásárlást, ha "újracsomagolt" termékről van szó.
Egyáltalán nem ismerem kínai felhozatalt, tényleg nincs semmi remény?
-
Ngeri11
csendes tag
Sziasztok!
Kezdek nézelődni a tabletek között. Eddig nem volt soha, de mostmár az egyetemhez elég jó lenne egy...
300$ felé nem nagyon gondolnék menni, de ennyit is csak akkor fizetnék ha tényleg megéri. Szerintetek milyen irányba keressek? Márkás (sony, lg stb.) de drágább/gyengébb, vagy jobbfajta kínai (pl. Teclast, Ainol) táblákat nézzek? Érdemes-e egy windowsos tábla-laptop hibridet venni akér drágábban, vagy még nem, esetleg dual bootosat?
(Még nem nagyon mélyedtem bele a dolgokba, láttam egyet ami így első pillantásra egész jó, a Teclast x98 Air II egy dual bootos történet elég jó tulajdonságokkal (retina, quad-core 2,7ghz intel proc, 2GB/64GB) és árcédulával (200-230$). Szerintetek is jó lehet?) -
glovemaker
csendes tag
Sziasztok!
Tablet vásárlása előtt állok. 30k körül nézelődök, filmre, zenére, emailek olvasására, néha navigációra használnám. visszaolvasva a fórumot a refurbished Asus MeMO Pad 7 ME176CX 16GB lett a kiválasztott. Viszont az értékeléseknél olvasom, hogy rendszerfrissítés után használhatatlanná válik. Persze, egyszerű, nem kell frissíteni, de azért ez elég frusztráló. Esetleg várható, hogy később ezt megoldja az Asus?
Vagy jobb választás lenne egy Nexus 7 (2012) refurbished 30-ért?
Filmek miatt jól jönne a microSD bővíthetőség. -
cidalain
veterán
válasz
bostone #62987 üzenetére
Oregecske, de megallja a helyet.
Nem olloztak ossze jobbat a kinaiak. Olyat legalabbis nem ami 32 giga belso tarral van, elfogadhato supportja van (rendszeres frissites nincs, nagy alternativ tamogatas nincs). Mindezt 40 alatt kellene, mert annyiert kaphatsz mar refurbished nexux 7-et... -
bostone
addikt
Nem túl öregecske már a nexus7 (2013)?
Kínaiak nem ollóztak össze valami használhatóbbat, olcsóbbat azóta?
Mediatek vagy intel procival,
minimum
2GB rammal,
32GB belsőtárral,
korszerű grafikus gyorsítóval,
1080x1920 pixeles, 8 colos kijelzővel,
tablethez illő üzemidővel,
elfogadható supportal? -
tjb007
nagyúr
válasz
Victoryus #62984 üzenetére
Sehogy, az Androidos tableteken nem létezik olyan partíció, amiről vissza tudnád állítani a tönkre vágott rendszert. Recovery partíció van, de az nem keverendő a Windowsos tableteken lévő recovery partícióval, funkcionalitásában nem egyezik a kettő.
A CWM mentést pedig nyugodtan megoszthatod. -
A tabon található android visszaállító partícióról hogyan lehet a droidot visszaállítani, ha tönkre vágta valaki a droidot? Van rajta gyárilag valami alap cwm szerűség, de ha rámegyek a recovery menüpontra semmit nem csinál... Zipből sem tud telepíteni, gyakorlatilag semmire nem jó.
Nem nekem kéne, hanem fórumtársaknak.... A chuwi vi10 pro romja nincs fent sehol! Ha jól tudom a 32GB-os változaté meg nem megy fel a pro-ra.
Nekem cwm mentésem van az enyémről. Ha azt odaadom másnak, akkor az tartalmazza az én tabom mac/bluetooth címét meg hasonlókat? Vagy nyugodtan megoszthatom egy factory reset után? -
tjb007
nagyúr
válasz
RaverShox #62973 üzenetére
Használtakra passz, abban továbbra sem tudok segíteni.
(#62974) StellaArtois
WayteQ xTAB-7X Quad, Lenovo A7-10, Alcor Comet Q788L, refurbsihed Nexus 7 (2013), ASUS MeMO Pad ME176CX (refurbished is)
(#62975) CATTER
Ajánlott.
(#62976) Sheld
Nem számít hogyan próbálod meg használhatatlanná tenni, csak cserét (első körben ugyanarra, ha valami miatt nincs rá lehetőség jönnek az egyéb megoldások) kérhetsz, pénzvisszafizetést nem. A három munkanap lejárta után meg már csak szervizelési lehetőség van.
(#62977) stickermajom
40 ezer forintig: refurbished ASUS Transformer Pad TF103CX (amit te is kinéztél)
50 ezer forintig: előző, plusz semmi új
60 ezer forintig: előzőek, plusz Lenovo A10-70 3G(#62979) Ittan
Lenovo A8-50 (3G), Alcor Access O819M (fontos tudnivaló)
-
Ittan
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Egy tabletre lenne szükségem de kicsit más felhasználási körbe mint az átlag. Egy növény nyilvántartó program futna rajta egy nemesítési program részeként. A progi miatt android az alap. Én 8 coll-ra gondoltam mert ott már az adatbevitel talán nem problémás. Mivel fotókat is kell készíteni ráadásul nem is keveset ezért egy jobb hátoldali kamera kellene. Nem szükséges, hogy brutál felbontású legyen és ahogy néztem itt nem is nagyon vannak csak napközben átlagos körülmények között normálisan működő autofokusszal csináljon elfogadható minél színhelyesebb képeket. A háttértár legyen minél nagyobb 16 vagy 32 gb és legyen bővíthető természetesen minél nagyobbra. Jó volna ha a kijelző napsütésben is olvasható lenne. Nem kell szuperfelbontás meg csilivili csak olvasható legyen tűző napon is. Jó volna ha minél nagyobb lenne az aksi mert 2-4 óra működés nem túl sok (ez alatt készülne kb. 500 kép és némi szöveg és adatbevitel). A GPS nem érdekes de a minél szélesebb adatátviteli lehetőség az előny a wifi azért pl kellene.
Ja és a legfontosabb: low budget van, szóval alma és barátai erősen kizárva. A plafon max 60 ezer de nem törne össze ha 4-essel kezdődne az áraElőre is köszönöm a segítséget:
István -
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Tablet vásárlásán gondolkozom, és tanácsot kérnék.
Hány hüvelykes legyen a kijelző?
10"+
Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Új
Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?
Itthon, rendes garanciával.
Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
Internet, Facebook, képregények olvasása valamilyen dedikált programmal, HTPC irányítása YATSE-vel.
Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? Lehetőleg konkrét összeget adj
Amit először kinéztem magamnak az: Asus Transformer Pad TF103CX 8GB most az Edigitalnál akciósan. De ahogy nézem a felbontás eléggé szegényes, talán már zavarna 10"-on.
Lehetne esetleg 3 ajánlott tabletet is kérni egy 40, 50 és egy 60k-s büdzsével? Van egyáltalán használható 10"-os ilyen áron?Köszi!
Üdv
-
StellaArtois
csendes tag
Sziasztok,
Az egyértelműek:
Hány hüvelykes legyen a kijelző? 7
Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? Új
Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció? Itthon
Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? 40.000Az érdekesebb:
Mire szeretnéd majd leginkább használni?
Elsőkörben egy navigációt akart venni fater, de mivel csak évente pár alkalommal van rá szüksége én feleslegesnek tartom, ezért gondoltam inkább egy tabletre, amiben van egy elég jó gps. Mivel a tablet jóval sokrétűbb másra is tudja használni szükség esetén.A fentiek alapján tudtok ajánlani valamit?
Köszönöm,
L -
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Gigaset QV830 tablet 23.760 Ft-ért szerintetek jó vétel?
-
tjb007
nagyúr
válasz
SzalaiG #62957 üzenetére
WayteQ xTAB-7X Quad és 8X, ConCorde tab OMEGA, Alcor Comet Q788L
A 7X-szel nem csak elvileg, hanem gyakorlatilag is lehet telefonálni. Itt utánaolvashatsz a hibáinak, és igen, létezik belőle 8 hüvelykes változat, lásd egy sorral feljebb.
A Samsung Galaxy Tab 4-nek is van olyan változata (az LTE-s), amivel lehet telefonálni, de az pont kétszer annyiba kerül mint amekkora összeghatárt te megadtál.
(#62958) Victoryus
A Framework Flasher nálam folyamatosan hibát dobott, nem is erőltettem tovább.
Kíváncsiságból ránéztem az én dual OS-es tabletemen is, nálam meg többet ír. 4500-as akku van benne, a fájlban meg 5000 szerepel.(#62959) Sheld
Elállási jog csak internetes rendelés esetén illet meg (az átvétel módja mindegy, nem számít), szóval ezt te már csak akkor fogod tudni visszavinni, ha valami gond van/lesz vele.
A billentyűzetes tokos dolgot nem értem, bármelyik univerzális tok jó az A7-10-hez is. Talán "dedikált" tokról van szó?
Még ha a Bay Trail-ről lenne szó megérteném, de Z2520-ban semmi meggyőző nincs, ráadásul teljesítménye is olyan, hogy még az MT8127 (ez van az A7-10-ben) is körberöhögi, pedig az sem egy nagy durranás.Ennyi pénzért elég rossz vásár volt az ME70C, 25 ezer forintért kaptál volna már refurbished, 16GB-os ASUS MeMO Pad 7 ME176CX-et is, ami még így is 100x jobb vétel lett volna ennél.
Ez is 100x jobb az ME70C-nél, mindennel együtt nem kerül többe 21 ezer forintnál.(#62964) CATTER
Pontosan melyik 8X-et?
(#62966) BPpet
Rendben van, ajánlottnak mondható.
-
Valakinek sikerült már Xposed keretrendszert feltenni Chuwi tabletre? Vagy akár pipo/teclast intel atomos gépre?
-
BPpeti
csendes újonc
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről: Prestigio MultiPad Color 7.0 3G 16GB ?
Valakinek van esetleg saját tapasztalata a gépről?
Köszi. -
CATTER
csendes tag
Hello mindenki cube talk 8x ezt néztem ki véleményt kérnék 89 usd nekem a cube nem mond sokat köszi
-
SzalaiG
addikt
Hali!
Ezt találtam ami elvileg tud telefonálni is:
Wayteq 7x dual sim.
Jó lehet ez, mert túl olcsónak tűnik? Mi lehet vele a hiba?
Létezik ennek 8"-os verziója?/
Samsung Galaxy Tab4nek van olyan verziója amivel lehet telefonálni?
/
-
Sheld
senior tag
válasz
tjb007 #62952 üzenetére
Igen eljöttem a boltból rég, mire írtatok.
Az Asus-t hoztam el, szimpátia alapján. Az aksi idő becsapós volt, mert Wh-ban volt megadva az Asus-nal, míg a Lenovónál mAh-ban. A kijelzőjét láttam, hogy jobb a Lenovonak, de nem ez döntött. Az Asus-hoz tudtam venni tokot billentyűzettel (3eFt-ért), a Lenovohoz nem találtam semmit sem. Az Asus-t 64GB-ig lehet bővíteni. Kb ez az, ami miatt az Asus-t hoztam el.
Jaaah, processzor. Engem az intel logo megvett, ami az Asus dobozán van. OK, hogy 2 magos, de valahogy meggyőzőbb volt, mint az MTK és egy 4 jegyű szám. Telefonnál már szívtam MediaTek processzorral, emiatt húztam a szám.
Elvileg van 3 napom visszavinni, ez csak hibára vonatkozik, vagy ugyan olyan "elállási" dolog, mint a webshopoknál.
Közben észrevettem, hogy ilyenetek is van, így kitöltöttem:
7-10" 8" a favorit
Ha használt, akkor legyen rá garancia.
Ez mind1, megbízható bolt legyen.
Torrentezni, Youtube-ra videókat feltölteni, emellett suliba vinni, és ott a Word alkalmazást használva jegyzetelni.
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? Lehetőleg konkrét összeget adj meg, ne rébuszban írd körül.
30eFt. Nyílván 32-35 még beleférhet, ha valóban olyan opciókat nyújt a versenytársaival szemben, amiven BestBuy a kategóriában.■ Operációsrendszer (Nem értem ez miért nem szerepelt a leírásban ^^)
Előny a Windows operációs rendszer, de nem feltétel.Köszönöm előre is!
-
-
SzalaiG
addikt
Hali!
Olyan 7-8" androidos tabletet keresek amellyel telefonálni is lehet.
Létezik ilyen olcsón? 30-40eFt között Magyarországon? -
RaverShox
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban,hogy milyen készüléket érdemes vásárolni a következők szerint.
7-8"
új
itthon
internet, játék,film
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? Lehetőleg konkrét összeget adj meg, ne rébuszban írd körül.
Maximum 50e
Előre is köszönöm a javaslatokat.
-
SzalaiG
addikt
Hello!
Vettünk egy Lenovo A7-30as típusú phabletet.
Elvileg lehet róla telefonálni.
Bent a sim. Bejön a telefonkönyv, de nem jövünk, rá, h hogyan kell hívást indítani.
Aki tudja kérem írja meg! Köszi! -
tjb007
nagyúr
válasz
miksza63 #62945 üzenetére
Igen, akkor belefér olyan olyan is. Ezek lennének azok: Nexus 7 (2013) refurbished, Lenovo A8-50 3G, GOCLEVER QUANTUM 960 M, Alcor Access Q111M, Alcor Access O819M
Windows vagy Android: ezt csak az tudja eldönteni, megítélni, aki használni fogja a tabletet.
Az a kinézett három modell is ajánlott, azok közül is lehet nyugodtan választani.(#62946) Victoryus
Módosított, aláírt apk: [link]
A "telepítés" módja ugyanaz, amit korábban is írtam. Ennyi tellett tőlem, többet nem tudok tenni.(#62949) Sheld
A Lenovo A7-10-et a nagyobb akku és a szebb/jobb kijelző miatt, bár gondolom a boltból már rég eljöttél.
(#62950) ocsi19
ASUS MeMO Pad 10 ME103K, ASUS ZenPad 10 Z300C, Acer Iconia B1-830, Samsung Galaxy Tab 4 10.1 (2015 Edition) SM-T533, Lenovo Yoga Tablet 2 8"
(#62951) cidalain
Illetve egyes piacokon ME170C/CX néven is fut még.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Apple Pencil 2 dobozos hibátlan.
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- újszerű iPad Mini (6. generációs) 64GB Wi-Fi space gray asztroszürke tok
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- Microsoft Surface Go 3, Intel Core i3-10100Y, 8Gb, 128Gb SSD, 10,5
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest