-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Nemtom-
őstag
Hi! Lett egy estar grand tabom, és két problémám lenne vele:
-nem lehet külső sd-re menteni/másolni semmit.
-youtube live streameknél megáll a kép pár másodperc után, hang megy tovább. Böngészővel és app-al is próbáltam.Ezek mitől lehetnek? Gyári 5.1.1 van a tabon.
-
tjb007
nagyúr
válasz
G-Bali #62799 üzenetére
Árat és kijelzőátlót is nézve az LG G Pad II 10.1 és az ASUS ZenPad 10 (mindegyik).
Árat és kijelzőátlót nem nézve -a két Lenovo Yoga Tablet 3-at leszámítva- mindegyik.A Samsung Galaxy Tab S2 9.7-tel (ami 170 körül mozog gyári garanciával, a 140 csak bolti lesz) tudásban hasonló a Sony Xperia Z4 Tablet és a Lenovo Yoga Tablet 3 Pro lenne.
Samsung Galaxy Tab S2-ből csak kettő van [8.0 (SM-T710) és 9.7 (SM-T810), plusz ezeknek az LTE változata (SM-T715, SM-T815)], a Lenovo Yoga Tablet 3 8", 10" és Pro csak simán ennyi, a 10 hüvelykes ASUS ZenPadok modellszáma Z300C/CG/CL (C=Wi-Fi only, CG=3G, CL= LTE), a maradék háromnak meg csak úgy szerepel, ahogyan írtam (LG G Pad II 10.1, Acer Predator 8, Sony Xperia Z4 Tablet - ebből van LTE változat is, de külön fel van tüntetve).
(#62802) Bass
Szerviz lesz akkor ebből.
(#62803) luckyman
Magáról a márkáról vegyes, változó a megítélés, a készülékről meg egyelőre még nem nagyon van tapasztalat, annyira friss.
Ha használsz mobilinternetes rásegítést, akkor a sebesség és stabilitás pont ugyanolyan lesz. Mondjuk a Q788L-ben már egy újabb, elvileg jobb GPS modul van integrálva, szóval a papírforma szerint jobbnak kell lennie. A GLONASS meg valóban nincs feltüntetve, és most egy kicsit én is elbizonytalanodtam, mert ellentétesek az információk. Utánanézek a dokumentációjában.(#62812) Goose-T
Címlap
Ez az, ami nem ratyi. Ennyiért meg kintről sem tudsz normálisat rendelni. -
Goose-T
veterán
Sziasztok!
A bátyám venne a most iskolát kezdő fiának egy tabletet. Leginkább játszana rajta a kissrác szerintem, viszont 15 ezer forintot szánna rá maximum. Ha nagyon ratyik vannak ennyiért, talán megtoldanám még pár ezressel nekik. Itthoni beszerzés lenne a preferált, mert a családi tapasztalatok alapján az ilyen gagyik gyakran romlanak, ezért jó lenne, ha egyszerű lenne a garanciális ügyintézés. Ha viszont annyival jobbat lehetne kintről rendelni (bárhonnan rendelnék, ahol van PayPal), akkor az is szóba jöhet. Mit ajánlanátok?
-
pimmi
senior tag
válasz
cidalain #62810 üzenetére
ha az androidos megy annyir foglalja a sávot hogy a pc nél szinte 10x lassabban jönnek be az oldalak
Nincs virusirto, halozatot baszkuralo akarmilyen progi a tabletre telepitve?--- nincs
Mas halozaton gyorsan megy? A tieden korabban ment gyorsan?---- nemtudom, máshol milyen, de nem a tab lassu ilyenkor hanem bármelyik pc vagy laptop ami csatlakozik vele egyidőben.Wifi router kozvetlen kozeleben is lassan megy? -- a pc nincs messze a routertől, kb 3 méter, de nem távolságfüggő
köszi
-
cidalain
veterán
Hogy mi foglalja a savot? Sajat maga, es megis lassabban megy? Ezt gyorsan felejtsd el, netto hulyeseg.
Nincs virusirto, halozatot baszkuralo akarmilyen progi a tabletre telepitve?
Mas halozaton gyorsan megy? A tieden korabban ment gyorsan?
Wifi router kozvetlen kozeleben is lassan megy?
Halozat elfelejtetese, ujra beallitasa megvolt?Vagy a pc megy lassan ha az android is megy? Nem is ertem a kerdest pontosan
-
pimmi
senior tag
sziasztok, azt mi okozza, vagy mit tehetek ellene, hogy wifin van egy pc, és van 2 tablet, az egyik tab a WayteQ xTAB-70dci a másik almás, ha az androidos megy annyir foglalja a sávot hogy a pc nél szinte 10x lassabban jönnek be az oldalak, főleg ha netes játék megy azon, de az almánál nincs ilyen hiba, valamiért a router szélesebbet ad annak? szerintetek? köszi
-
cidalain
veterán
Szabvanyos, igy nem nagyon lesz olyan.
Ket opcio merul fel:
-Megcsinaltatod a tabletet
-Veszel egy microusb kabelt gombokert, es nekiesel tapetavagoval, es lefaragod a csati korul a gumirozott muanyag biszbaszt, akkor beljebb tudod dugni.Ugyanakkor ha beljebbcsuszott akkor mar nem tartja semmi. A kabelek szakadhatnak, forrasztasok megtorhetnek, kontakt lehet, es akkor sehogy nem lehet makd tolteni.
-
-
Zeki
nagyúr
Tud valaki tutira olyan usb-mikro usb kábelt, aminek a mikrousb része hosszabb mint a többi? Becsúszott a tabletben a csatlakozó, és amik itthon vannak kábelek nem töltik, meg nem is tudom a laptopra kötni.
-
cidalain
veterán
válasz
netseft #62804 üzenetére
Jo a 2013-as nexus meg.
Bizonyos parameterei meg most is jobbak, mint a belepo, es kozepkategorias tableteknel. Ha belefer anyagilag, akkor jo vetel. Refurbished peldanyt lehetett kapni edigitalban 40-ert nemreg.
Update: meg most is van.
Elonyei 2 gb ram, fullhd kijelzo, a legjobb sw tamogatas naprakesz frissitesek, qualcomm soc (ez jo gps-t szokott jelenteni),
Hatrany: nem bovitheto micr sd-vel. -
netseft
aktív tag
válasz
netseft #62524 üzenetére
Futottam egy pár kört az LG-vel, nem jött össze. Mivel nincs alternatíva, szóba jöhet MTK processzor is, esetleg Intel. Ami még kimaradt, hogy színben a sötét (fekete, kék) preferált. A többi igény változatlan. Mi ajánlott ezek fényében? Amiket találtam:
- Lenovo Tab A8
- Asus MeMoPad HD 8
Ami a nyűgöm a fentiekkel, hogy látszólag nincs túl nagy felhasználói bázisuk és a rendszerfrissítésekre esély sincs. A Lenovo nem tűnik rossznak, de nem találtam sem itt, sem XDA-n pörgős fórumot és KitKat-nél újabb nem lesz rá. Ezeken kívül van még ajánlott tablet? Alcor-t a "vírusos" balhé miatt nem szeretnék. Prestigio vagy WayteQ márka nem tudom mennyire nyerő, számomra nem tűnnek túl ismertnek, de nem is találtam megfelelőt közöttük. Sajnos ebben az árszegmensben nem vagyok elájulva a kínálattól, azt hittem jobb a helyzet. Megfordult a fejemben már egy 2013-as Nexus 7 is, mennyire számít az még jó vételnek? -
Zeki
nagyúr
15-ért 2 év garival az opendott tablet bestbuy. Nem lehet überelni.
Én megcsináltam a fészbúk oldalukon linkelt flashelést (gyerekjáték), és azóta 4.85GB a felhasználható tárhely.
Ennél jobb csak akkor lehetne az a tablet, ha a progokat lehetne SD kártyára menteni/áttenni. -
-
Bass
addikt
válasz
tjb007 #62790 üzenetére
Hát nekem nincs meg ez a menüpont nekem igy néz ki.
De ezt nem irtam be (adb sideload) hanem csak update volt elötte akkor megprobálom igy beirni.
Ha a pc-vel összekötöm és cmd ablakbol beütöm pl hogy törölje a cachet akkor megcsinálja és a recoveryben ki is irja a folyamatot. Akkor mivel nekem ez a menü hiányzik nem is lehet megcsinálni? -
tjb007
nagyúr
válasz
Dolphine #62795 üzenetére
Samsung: már kihozta a Tab S2 szériát (meg Tab A és E szériát is)
Lenovo: a napokban mutatta be a Yoga Tablet 3 szériát, ami visszalépés a 2-eshez képest (kivéve a Pro)
ASUS: még nyár elején mutatta be a ZenPad szériát, ami már szintén megvásárolható, új Transformer Pad nem került még szóba
LG: két hete mutatkozott be a G Pad II 10.1
Acer: a napokban mutatták be a Predator 8-at
Sony: már piacon a Z4 Tablet, új 8 hüvelykes modellről nem esett még szó -
tjb007
nagyúr
válasz
luckyman #62786 üzenetére
Mennyit szánnál rá maximum?
(#62788) Bass
Menjünk akkor végig pontról-pontra.
Intel driverek feltelepítve, ADB feltelepítve, firmware letöltve (de nincs kicsomagolva).
Átmásoltad a zip-et az ADB telepítési mappájába. A tablet kikapcsolt állapotban van, elindítod recovery módban. A recovery-ben kiválasztottad az apply update from adb menüpontot és csatlakoztattad a számítógéphez. Az ADB mappában (ahova telepítetted) nyomtál egy shift + jobb gombot → Parancsablak nyitása itt. Kiadtad az adb devices parancsot, megjelent csatlakoztatott eszközként, ez után pedig kidtad az adb sideload UL-K01A-WW-12.8.1.33-user.zip parancsot.Így csináltad és nem történt semmi?
(#62789) G-Bali
Lenovo Yoga Tablet 2 10", ASUS Transformer Pad TF303CL, Samsung Galaxy Tab S 10.5 (SM-T800)
Lightroom ugyan van Androidra is (bár nem tudom milyen mértékben korlátozott a funkcionalitása), ennek ellenére erre a célra én mégis inkább Windowsos tabletet javasolnék.
-
G-Bali
senior tag
Sziasztok!
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző10"felett
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?uj
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?leginkább itthonról de a jó árba van lehet külföld
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)net, youtube, olvasni, kis játék (angry bird), zene. Esteleg lightroom szerkesztés de ez egy másik kategória lehet is javaslatban
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? Lehetőleg konkrét összeget adj meg, ne rébuszban írd körülmények. Max 100.000Ft +-10,000
négymagos processzort 2GB RAM, 3G/LTE modem nem igazán kell, OTG - t kezeljen, HD kijelző, új kiadás a szoftver támogatás miatt, lehet Torrent is menne rajta ezért sd kártya bővítés isKöszönöm
-
Bass
addikt
válasz
tjb007 #62774 üzenetére
A cache-t sikerül törölnöm parancssorból a tablet jelzi is,és most az error felirat nem 1 hanem 30mp után jelenik meg de parancssorból nem sikerül a zip file telepítése,gondolom én vagyok a balfék valamit gondolom nem jól írok be. Fent van az utolsó rom is ,nincs kicsomagolva,bent vn az adb mappában ha beírom előhoza kicsomagolva. Ötlet?
-
béke
aktív tag
Hát mivel én is tab vásárlás előtt álltam de aztán teló lett belőle így nem vettem meg a kiszemelt tab-ot, viszont a tegnapi napon, mivel a tesco-ba szoktunk vásárolni, és értesültem is róla hogy az Op3nDott tablet fél áron lesz így kíváncsi voltam rá mit is tud, és mivel a keret is meg volt rá és olcsó is így a kosárba zutyantottam egyet ráadásul az hogy Fehér/Bronz színű volt készleten még tetszetősebbé tette a dolgot.
A lényeg hogy a Tárhely frissítést ugyan még nem végeztem el de ezen kívül nálam Ár/Érték arányban 10/10-es
Már az alap elvek miatt is mivel a házigazda segített az intel proci kérdéseim megválaszolásában így gondoltam hiába 2 mag nem lehet baj főleg hogy 1GB ram társul a kütyühöz.
Csak röviden: a tábla nagyon Szép dizájnos,Tényleg, mintha egy iPad mini-t fognék a kezembe,könnyű,és tenyérbe mászó,gyors és tudja azt amit kell, és most jött a meglepi Viszi az MKX-et teljes értékűen nagyon halványan vannak akadások de 15K-ért bőven belefér más játék is szépen fut rajta és nem is melegszik, eddig csak jókat tudok mondani róla és a plusz még hogy 2 év gari szóval....
Op3nDott Tablett Ajánlom+++ -
luckyman
aktív tag
Sziasztok. Itthon kapható 7"-ok közül mi a legajánlottabb, ami 3g- s és stabil pontos a GPS-e, ez talán a legfontosabb. A kijelzőt sem mindig optimális szögből látom, ne legyen nagyon rossz. Xtab 7x-et ás valamilyen lenovo-t láttam eddig a neten, hasonló árfekvés érdekel.
Köszi -
hardline
senior tag
Sziasztok,
Sógoromnak kellene egy androidos tabot keresni.
7-8" méretben, szép kijelzővel, tűrhető hangzással és olcsó legyen!
20-25ezer Ft közötti a keret. Nem gond a külföldi rendelés, de lehetőleg eu raktárból, vagy magyar boltból.
Milyenek a kilátások? Van valami best buy ebben a kategóriában? -
laca500
aktív tag
válasz
laca500 #62764 üzenetére
Á, értem, erről olvastam a saját topikjában.
Az érdekes, hogy az enyém az elsők közötti (februárban vettem), nem különösebben tökölődtem vele és még egy fikarcnyi reklámot nem vettem észre rajta. Azon kívül, hogy én ezt a Battery Doctort, a CM Securityt, és a CM Locker használom védelemnek, csak ezek dobálnak fel reklámokat.
Nekem mos olyan problémám lett vele, hogy elfogyott az az 1GB mem és gondolom ez miatt csinálja a navi progi, hogy ha pl. megszólal elsötétül a kép. Egy darabig ez volt a helyzet, de mostanában már meg sem kell szólalnia, egyszerűen csak elsötétül. A mem elfogyására gyanakszom, de viszont nekem nincs szükségem a 6/7 GB-os elosztásra. Nekem inkáb a navi, a net, a telefon a lényeg. Játszani semmi komoly játékot nem játszom rajta, ezért bőven elég lenne a 11/2 vagy esetleg 10/3 elosztás. -
zoltanz
nagyúr
Asus MeMO Pad 7 (x86) Android-ra szeretnék dualboot-os rendszert húzni Win 8.1-el megoldható?
-
tjb007
nagyúr
válasz
Woodslave #62772 üzenetére
Nem lehet és nem is lesz belőle probléma.
Az energiaellátásról (2,5" HDD) viszont gondoskodj, önerőből nem valószínű, hogy meg fogja tudni hajtani.(#62773) Bass
Egyetlen ilyen esetre emlékszem, annak szerviz lett a vége.
Megpróbálkozhatsz esetleg ezzel: [link] (How can I manually flash the latest OTA? rész, Method 2)
Ez pedig a legfrissebb firmware: [link] -
Bass
addikt
Sziasztok van egy Asus Memopad 7-m (me70c k01a) eddig minden rendben volt vele aztán kb 1 hete jött rá egy hivatlos lolli update,letöltötte a file-t majd kérte hogy telepítsem én megcsináltam. Újra indult telepített aztán csak restartolt,eddig ugyan nem kellett de gondoltam recoveryből csinálok egy fr-t na azóta asus felirat system update majd error felirattal restartol. Nincs valakinek ötlete hogy lehetne életet rakni belé ? Köszönöm
-
Woodslave
félisten
Lehet abból valami probléma ha egy külső vinyót csatlakoztatok a tabletre?
-
tjb007
nagyúr
válasz
supertrezi #62769 üzenetére
Sony Xperia Z3 Tablet Compact, ASUS MeMO Pad 8 ME581C/CL, Lenovo Yoga Tablet 2 8"
Ezeken kívül ott vannak még az FHD-nál is nagyobb felbontásúak (QXGA, WQXGA: Samsung Galaxy Tab S2 8.0 (SM-T710), Samsung Galaxy Tab S 8.4 (SM-T700). -
tjb007
nagyúr
válasz
supertrezi #62767 üzenetére
A Nexus 7-et forgalmazták itthon, vagyis pontosabban forgalmazzák még most is, de már csak a refurbished példányokat.
Ha csak a hazai kínálatot nézzük, akkor ezen a kettőn kívül még ott van az Alcor Access O719R és kifújt. Ha pedig belevesszük még Romániát is (eMAG), akkor hozzájön ehhez a háromhoz az Allview Viva H7 Xtreme. -
supertrezi
aktív tag
Sziasztok!
Milyen FHD-kijelzős, 7"-es tabletek vannak? Csak kettőt találtam így hirtelen:
ASUS MeMo PAD FHD (ötvenezer körül)
Nexus 7 FHD (ezt nem is tudom, forgalmazzák-e hazánkban) -
tjb007
nagyúr
válasz
Alabástrom #62762 üzenetére
Vannak, de nem tudom azok megoldanák-e a gondodat, de azért nézz körül az áruházban.
(#62763) zyndar
8X topik: [link]
Csinálj egy gyári állapotra való visszaállítást (minden adat törlődik!), általában ez segíteni szokott az ilyen jellegű problémákon. -
atala
addikt
válasz
laca500 #62764 üzenetére
Alapból vírusos az op rendszer. Tulajdonképpen nem kártékony vírus, hanem állítólag egy idő után kéretlen reklámok jelennek meg, és magától letölt appokat a gépre.
Viszont!
Az Alcor weboldalán még csak egy 2014 decemberi frissítés van fent. Amivel én vettem, az már egy 2015 márciusi. Tehát az is lehet, hogy javították a hibát.
Én nem vártam meg, míg kiderül, megelőztem a bajt, mert a 9 éves kislányomnak vettem, és nem szerettem volna, ha olyat lát, amit nem kellene.Rootolni kell a készüléket. Ehhez kell egy program a számítógépre, és egy kattintással 2 perc alatt elvégzi magától.
Utána a tabletre le kell tölteni egy fájlkezelőt, és át kell nevezni egy fált.
Pár perc alatt elvégezhető, de lehet, hogy nincs is rá szükség.Van topicja, de ott mindenfélét írtak, még az elején, hogy el kell távolítani a böngészőt, meg ilyesmi, de nem kell.
[link] -
zyndar
tag
Sziasztok,
Wayteq XTAB 8X-szel kapcsolatban lenne egy kis problémám. kb 3 hete van meg, tökéletesen működött eddig. Tegnap felmásoltam két filmet az asszonynak meg 3 médialejátszót Play Store-ból, működött is minden. Most viszont mintha önálló életre kelt volna a tabi, az állapotsor lecsúszik majd visszakerül a helyére, megnyílik a Messenger majd bezáródik. Találkozott már valaki ilyesmivel? Volt újraindítás meg összes alkalmazás kilövése, de semmi változás.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
tjb007 #62760 üzenetére
Furcsa módon nem lehet az adatforgalmat letiltani külön-külön a SIM kártyáknál... Csak a SIM1-nél van egy kapcsoló, amivel ki-be lehet kapcsolni, de az mindkét SIM-nél ki-vagy bekapcsolja.
Nem csak 1 app csinál adatforgalmat a SIM2-n, hanem összes adatforgalmat generáló app ot van a SIM2 adatforgalmi listáján. Olyan, mintha ide-oda kapcsolgatna, hogy melyik SIM-en keresztül tolja a netet.Az APN törlés nem rossz ötlet, ha nincs jobb, az marad.
App-al nem megoldható? Biztos vannak dual SIM vezérlő appok.
-
-
tjb007
nagyúr
válasz
Alabástrom #62759 üzenetére
Az adatkapcsolat a SIM 2-n le van tiltva?
Van két lehetőség is (legalábbis nekem most csak annyi jutott eszembe):
1. törlöd vagy módosítod a 2. SIM-hez tartozó APN-t
2. megnézed mondjuk ezzel az alkalmazással, hogy melyik alkalmazás generálja a forgalmat és letiltod (amennyiben van erre lehetőség) -
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Az Asus Fonepad 7 FE375CXG-t két SIM kártyával használom, egy hazai a SIM1-ben, egy külföldi a SIM2-ben. A hazaira van mobilnet csomag, a beállításokban mobil adatátvitelnek a SIM1 van kiválasztva, és az adat roaming tiltva van mindkét kártyán. Ennek ellenére szép csendben a SIM2-n is generál némi adatforgalmat!!!
Garanciába visszaküld (most kaptam vissza 1 hónapnyi garanciális szervizelés után... :/), vagy elvleg egy app is képes megoldani ilyen jellegű problémát?Esetleg valakit érdekel olcsón újszerű Fonepad 7?
-
tjb007
nagyúr
válasz
tordaitibi #62757 üzenetére
Csak egy ilyen adapterrel oldható meg, úgy nem oldható, hogy a micro USB port szabad maradjon.
-
Wayteq xtab7 quad barmilyen modon atalakithato vezeteknelkuli toltosse? Az usb foglalt az otg funkcio miatt, igy meg lemerul hamar a melohelyemen.
BT meg a miracast bekapcsolasakor leall, ezert nem jatszik BT bill. es eger.
Koszi -
Franky74
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne 1 új tablettel kapcsolatban.
1 hete vettem tabletet. Szép a képe, jó, gyors, a wifi is jó. DE mikor este feltettem tölteni, bekapcsolva (wifi off) reggelre CSAK 78%-ra töltött. Ha kikapcsolva töltöttem, akkor is. Első körben a töltőfej hibájára gondoltam, visszavittem, gond nélkül cserélték. Viszont tegnap töltöttem újra, és reggelre megint csak 78% állt az energia szint. Töltőkábel kihúz, visszadug, akko meg felugrott 100%-ra.
Kérdésem: volna-e értelme az akksi miatt visszavinnem a tabletet, v sem? Esetleg vmi okosság(vegyek másik töltőfejet, v próbáljam másik töltőfejjel)?Válaszokat Köszönöm!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- iPad Mini 7 128GB Wifi Hibátlan/2026.12.13.Gar./Akku 100%/p4260
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Oukitel OT5 tablet 12" 2K Display 12 GB memória, 256 GB háttértár, 4G LTE Dual SIM, 11000mAh Akku
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest