-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrDante666
tag
Arról van valami konkrét tapasztalatok, hogy mi történne az akkumulátorral, ha ugyanúgy töltőről használnám a tabletet mint egy notit? Tehát a tabletek abba kategóriába tartoznak e tekintetben, mint a notebookok/netbookok, hogy folyamatosan akkumulátorról használva viszonylag hamar elhasználódik az akksi, de minden további nélkül használhatók hálózatról az akksi fárasztása nélkül, vagy mint telefonok, hogy elvégre mobil eszközök és akár évekig is jól bírja az akku, sőt folyamatosan hálózaton tartani nem is szerencsés (akku nélkül be sem kapcsol, így talán töltőn is azon keresztül kapja az energiát a készülék).
A neten jónéhány infót találni erről, viszont még a megbízhatónak gondolt források is teljesen ellent mondanak egymásnak. Van ahol azt írják, hogy a teljes feltöltés érdekében jó ötlet éjszakára töltőn hagyni (mintha a Googlenél ilyesmit olvastam volna a Nexus 7 kapcsán), máshol már felesleges, mert úgyis csak minimálisat vagy semmit nem tölt rá, hanem csak fogyaszt a töltő és az akkunak amúgy sem jó a túltöltés, még ha védve is van ellene (inkább ebben látok rációt). Egyesek (ált. akik féltve számolják a ciklusokat) szerint a töltéssel célszerű megvárni még lemerül az akksi, mert úgyis elhasználunk egy töltési ciklust, így pl. 60%-ról feltölteni nem ajánlott, mások szerint bár néha célszerű stresszelni az akkut egy teljes ciklussal (bár előfurdolt, hogy többet árt, mint használ), de nyugodtan rátölthetünk, sőt a rátöltögetés még jobb is az akkunak részben azért is, mert a túlmerítés elleni védelem nem olyan hatékony mint a túltöltési (ezt tartom a reálisabbnak).
Magam annyit tudok hozzátenni a témához, hogy asztali célra használt notebookoknál javasolják, hogy vegyük ki az akkut, vagy a csepptöltés miatt (ami ezeknél a modern akkuknál szerintem már nincs), vagy mert ha kicsit visszamerül (95% alá megy), mert akkor már rögtön töltené is fel, amivel elhasználódna az akksi és amúgy sem szerencsés teljesen feltöltve tárolni (ez utóbbi világos). Ezzel kapcsolatban saját tapasztalatom az, hogy elsősorban asztali használat mellett (úgy havonta azért használtam akkuról, vagy egyébként is, vagy csak merítés miatt) nem vettem ki belőle, nem tapasztaltam semmilyen rátöltögetést és 4 év után még most is 75%-os, max. 1,5-2 óra üzemidővel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- VGA kibeszélő offtopik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Path of Exile 2
- Xbox Series X|S
- Macska topik
- Google Pixel topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- szinte új iPad (A16) (11. generációs) Wi Fi 128GB silver ezüst Apple garancia ajándék tok
- ONYX NOTE MAX 13,3" Gyakorlatilag Új!
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke ajándék tok fólia
- Eladó iPad Pro 11" (3. generáció) Wi-Fi + Cellular, 128GB + Apple Pencil 2 + tok + üvegfólia
- iPad pro 11 M2 Celluar 128 GB + Apple Smart Folio
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest