-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz pinnacle #79841 üzenetére
Ez a halk a beszédhang már nagyon régi téma.
Ennek igazából csak egy megoldása van főleg 5.1-nél ha olyan AVR áll rendelkezésre ahol külön lehet a center és beszéd hangot módosítani. Egy sima S.bar és társai erre nem képesek. Ugyan az marad mint a TV hangja csak hangosabb, jobb minőség de az beszéd és az effekteken nem tudsz változtatni. 2.0-nál hogy bele lehet-e nyúlni ilyen AVR-l nem tudom de ha konvertálja 5.1-re már használható az opció. Vannak különböző effektek a hang kimenetnél de ezek igazából placebo hatás kelt ilyenkor.
Tudom lesznek ellenvélemények de ezt én kb 25 év tapasztalatából mondom. Végig jártam a létrát.
PC-n sokkal kiegyenlítettebb- ez csak a tisztább hangok végetti érzés.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
darvinya
titán
válasz pinnacle #79836 üzenetére
A probléma inkább az, hogy miként van szinkronizálva.
Mert mikor megkapják nyers anyagot, amire külön megy a szinkron, ott külön lehet szabályozni hol és milyen hangerő legyen.
De mikor rászinkron(mint narrátoros filmeknél volt) van, ott kioltásos, szűrő módon megy a szinkron.
Emiatt ezt az anyagot nem lehet sztereósítani, mivel kiolt bizonyos hangokat, 5.1 pedig beszéd halk.Én azt utálom, mikor 2.0-ás filmnél 5.1-sítik, nyelveteten finomítanak.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
sberci
tag
válasz pinnacle #79833 üzenetére
Szerintem az spdif kimenet miatt, nem csinalja meg a boost-ot a center hangra amit beallitottal es igazabol semmit, amit allitgatsz. Kosd ra analog kabellel a hangfalat, vagy kuld ki a tv-re hdmi-n es a tv-re kosd ra a hangfalat ugy probald ki. (ha a fejhallgatot a edifier kimenetebe dugtad es ugy jo fejhallgaton, akkor a fenti dolog nem mukodik.)
Amugy koszond hollywoodnak ezeket a robbanasokat, vagy inkabb a moziknak. amiota tudom az eszem mindig a center hangalat feltolom min 10db-el, hogy halljak valamit a beszedbol es a fejem se repuljon le, ha 5.1-ben kuldenem ki a jelet. Ha sztereo hangfalat hasznalsz, akkor a kodiban mukodni szokott amit te is feltoltal 30-db-re ami azert nagy-nagy tulzas mar.ui: sot most latom, hogy magyarul furan hangzik a "hangtovabbitas engedelyezese" be van kapcsolva, akkor sem csinal SEMMIT a hanggal amit beallitottal, akkor nyersen kikuldi a beallitott tipusu hangokat az eszkoznek. Szoval azt is vedd ki, hatha megy spdif kimeneten is amit allitgattal. Eselyes
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz pinnacle #79746 üzenetére
ezeket a beallitasokat hasznalom. kodi: [kép] [kép] tv: [kép] tehat nalam a tv konvertal beloluk PCM-et, amin kimegy a jel a DAC-ra
nekem a TV kiirja mit kap: (PCM), DTS, AC3
The Wire-t nezem mostanaban azon DTS es AC3 hangsavok vannak 5.1-ben, de nem vettem eszre, hogy barmi is hianyozna.
kicsit kesobb megnezem a mintadatnekem elsosorbana zert kellett a DAC, mert nincs a tv-men jack kimenet. De nem bantam meg, mert rengeteget javult igy a hangminoseg az elozo TV-hez kepest
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz pinnacle #79746 üzenetére
Mielőtt rendelsz valamit, azért nézd át a tévé hang beállításait, kézikönyvét. Általában be lehet állítani, hogy a rákötött hangfal/hangrendszer mit tud (surround, stereo). Ezek alapján sok esetben a tv is képes a sokcsatornás hangot dekódolni, és abból sztereót keverni.
Zanzásítva az optikán sztereó pcm, ac3, dts hang közlekedhet, utóbbi kettőt még dekódolni is kell valaminek, és lekeverni a hangrendszernek megfelelően.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
gyűrű
addikt
válasz pinnacle #79735 üzenetére
Én biztos nem erre indulnék el. Inkább sporolj picit, vegyél egy használt av receivert. 2 hangfalad már van, később veszel egy centert ami a legeslegfontosabb a filmekhez, aztán később hátteret, végén lehet a sub. Anno én is így csináltam sok éve. Most egy 11.1 rendszerem van a filmekhez, xbox hoz stb. Fokozatosan évek alatt... Persze a te dolgod. Csak ilyen bögrehangdobozoktol, zajkeltőktől óvakodj.. Akkor inkább egy jó sztereó meg egy center.
-
cof
veterán
válasz pinnacle #79726 üzenetére
Kicsit kusza nekem a dolog, de ha te a TV-re küldöd a hangot, gondolom HDMI-n és onnan megy az erősítőbe akkor az a kérdés hogy mit csinál vele a TV? Mert nálad a hangtovábbítás be van kapcsolva láthatóan szóval a Kodi nem csinál vele semmit, 1:1-ben küldi ki a hangot legyen az bármilyen. A végeredményt meg a TV keveri le.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #79725 üzenetére
Az a furcsa, hogy PC-n 2.0-ra kapcsolva, fejhallgatóval, minden csatorna hallatszik, és a mély hang sem hiányzik az Becknél. Ezért talán csak beállítási gond van nálam és nem az, hogy a box vagy Coreelec nem tudja ezt.
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #79257 üzenetére
Nincsen valami ötletetek? Tulajdonképpen az a kérdés, hogy valakinek van még Youtube előzmények? Frissítettem 9.2.5-re, semmi változás. Az a furcsa, hogy ha a Google tiltaná ezt a kiegészítőt, akkor gondolom a többi sem jelenne meg. Minden működik, csak pont az előzmények nem.
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #77934 üzenetére
Most látom, hogy a Google Chromecast TV is Amlogic S905D3 alapú, akkor ez a fórumba is illik. Kodival menni fog a kadenciahelyes lejátszás? Akkor ha kell Netflixen a 4K, FHD jó választás lesz ez, mert más Androidos Boxról nem tudunk, ahol megoldották volna, mivel ezek a támogatott lejátszók.
-
kutga
nagyúr
válasz pinnacle #75069 üzenetére
Én feladtam a YT-ot, az official addonnal nem tudok bejelentkezni, az unofficial fel se megy rá. API-s rész megvan, ennyi. Nincs is igazán szükségem rá, a TV-n van rá külön alkalmazás.
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
-
blakey
titán
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #69459 üzenetére
Tudnátok segíteni? Megcsináltam az API-t, viszont az előzmények, feliratkozások nem jelennek meg, hiába jelölöm be. Erre van valami ötletetek? Lehet ez már nincsen? Nem tudom, hogy kell-e még bejelentkezni, de ugyanaz van mint régen, a 2. nem működik.
-
junkpod
veterán
válasz pinnacle #65026 üzenetére
Az első egy eredetiről atkodolt, majd yt-ra feltöltött és a yt által tovább módosított videó, így nem releváns példa (telefonon nézve is akadozik...)
A második még egy akármilyen kamera által felvett maszek videó, ez is messze van a filmkészítés től, nem releváns.Másik kollégának: az interlaced filmek a 24p mozifilmbol vannak átalakítva crt tvre vagy sugárzott tv adásra optimalizálva, nem lehetnek jobbak mint az eredeti...
Box's don't touch!
-
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #63363 üzenetére
Ezzel USB 3.0 alatt is leáll X96MAX-nál.
#!/bin/sh
DEVICE=sda
case "$1" in
halt)
sync
umount -a
hdparm -y /dev/$DEVICE
;;
poweroff)
sync
umount -a
hdparm -y /dev/$DEVICE
;;
esacCsicsóka nem szólsz a CE fejlesztőknek, hogy van megoldás a HDD leállításra? Lehet betennék a következő verzióba. Hasznos kiegészítő. Én is évek óta vártam erre.
Arra nincs valami ötleted/ötletetek, hogy lehetne a HDD indulást 10mp-el késleltetni? MXIII II-nél jó lenne, hogy ne álljon le az elején a HDD. Gondolom valami autostart.sh parancs kellene.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #63594 üzenetére
Azt be lehet állítani, hogy a HDD csak 10mp-el a box bekapcsolása után induljon? Most 5mp után pörög fel. Akkor talán nem állna le az elején. Egyébként érdekes, hogy az MXIII II-nél akad, MXIII, X96MAX-nál meg nem. Illetve MXIII II-nél sincs akadás, amikor a külső ház kapcsolójával indítom, már bekapcsolt boxnál. Lehet ha késleltetve indulna, akkor nem torpanna meg.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz pinnacle #63580 üzenetére
Érdekes nekem egy oszlopba van a sor elején. Itt a fájl.
#!/bin/shcase "$1" in
halt)
sync
umount -a
hdparm -y /dev/sda
poweroff
;;
poweroff)
;;
sync
umount -a
hdparm -y /dev/sda
poweroff
esacMost látom nálam 2x szerepel egy oszlop.
Az SSH meg azt mutatja.
#!/bin/shcase "$1" in
halt)
sync
umount -a
hdparm -y /dev/sda
poweroff
;;
poweroff)
;;
sync
umount -a
hdparm -y /dev/sda
poweroff
esac[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Csicsóka
őstag
válasz pinnacle #63580 üzenetére
Inkább átváltok régi szerkesztőre, mert rosszul írtam az előbb.
Csak ez legyen a tartalma, az nem számít hogy van e eltolás a sorok előtt, ez csak az értelmezését könnyíti meg nekünk.#!/bin/sh
case "$1" in
halt)
sync
umount -a
hdparm -y /dev/sda
poweroff
;;
poweroff)
sync
umount -a
hdparm -y /dev/sda
poweroff
;;
esac -
Csicsóka
őstag
válasz pinnacle #63565 üzenetére
"Én csak a can' t unmount... hibaüzenet"
Az umount -a mindent leválaszt amit le lehet, de ezt is írtam már.
Amiket nem tud, azokat nem is kell.
Ne kelljen már mindent részletesen elmagyarázni! Jobban belezavarodtok, így is bénázás megy már, mert most írtam, mi legyen a a tartalma. Komolyan lassan ovis szint lesz már...
Béni! Ha van már shutdown.sh, akkor cseréld a tartalmát arra, amit az előbb írtam. Simán jó hálózaton keresztül is, dózer alól. -
Csicsóka
őstag
válasz pinnacle #63531 üzenetére
Nem kell utána már umount /dev/sda1, mert az umount -a már mindent leválaszt, amit lehetséges. De inkább próbáld meg az elejétől, mert már kavarodást érzek.
sync
umount -a
hdparm -y /dev/sdasleep 10
poweroff
Figyeld meg a 10 sec várakozás alatt, hogy leáll e?
Majd hogy kikapcsoláskor úgy marad e?
Ha így se, akkor már nem lehet mit tenni. -
Csicsóka
őstag
válasz pinnacle #63457 üzenetére
Ebből az látszik, hogy egyik folyamat sem irányul a HDD-re, miután sikerült leválasztani az umount-al. Így elvileg, (és egy rendes Linux esetén ez így is van) nem kellene ismét felpörgetni a motort.
Még egyet lehetne próbálni.
Az umount /dev/sda1 helyett umount -a legyen.
Ez mindent leválaszt a fájlrendszerről, amit le lehet.
Ha így is felpörög, akkor nincs mit tenni, ez ilyen. -
junkpod
veterán
válasz pinnacle #63487 üzenetére
Igen ezzel.
Erősítő hdmi-vel csatlakoztatva, nem optikával.
Nekem nincs olyan opció hogy HDMI multi ch pcm. Csak hdmi.Illetve lpcm vagy aac esetén nem pt módban jön a hang.
Nálad teljesen mások a hw körülmények és a beállítások.
Amiről én írok az tiszta HDMI pcm kommunikáció.[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Csicsóka
őstag
válasz pinnacle #63427 üzenetére
Akkor soronként, SSH-n, ki kell adni a parancsokat, így meglátni melyik dob esetleg hibát. Az utolsó parancs után figyelni kell, hogy leállt e a motor.
sync
umount /dev/sda1
hdparm -y /dev/sda
Ha leállt akkor:
reboot
Ha ekkor vissza pörgeti, akkor az baj, mert van még olyan procesz ami használja a HDD-t. Transmission fut ezen a vason?
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #63320 üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de végre úgy néz ki, hogy a boxal együtt leáll a HDD is.
Köszi Csicsóka! Érdekes módon USB 3.0-n nem áll, csak az USB 2.0-n. PC-vel ellentétben csak a kék led világít, piros nem.
Itt a fájl. Én Notepad++-al csináltam, WinSCP-vel másoltam. Lehet elég Windowsból a Configfiles mappába tenni. Valószínűleg a jogosultság is fontos, én mindent engedélyeztem. Ebből valamit vegyek vissza, vagy nem számít?
Leírás szerint csak a kodi shutdown menüjéből való leállítás esetén működik megfelelően. Én "gombbal" kapcsolom ki, remélem nem gond. Ha esetleg valami módosítani kell, írjátok be légy szíves. Mind a ki-be kapcsolás a box után pár másodperccel történik.[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz pinnacle #63320 üzenetére
Talán ma este lesz rá időm, hogy kipróbáljam a HDD leállítást, de A95x Max-on fogom megnézni
(#63329) mexel
Nkem mintha befrissült volna, majd megnézem. Régen jártam így még LibreEleccel amikor az SD néhány részét lehetett áttolni a NAND-ra, amiatt nem frissült soha sem...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Beni2360
félisten
válasz pinnacle #63276 üzenetére
Másnak nincsen ilyen megállítás utáni gondja? - De nálam is ez a szitu. Nem foglalkozok vele az a 2-3 mp kimarad az életemből. A95x Max 9.2.1
kenand - nálam se kapcsol le bármit is állítok rajta. A végitélet egy távos konnektorba van dugva és ott elveszem az áramot tőle.
És áramszünetnél sem kapcsolvissza mint a másik 3 boxom.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
nagyúr
válasz pinnacle #63092 üzenetére
Látom továbbra se érted! De már kicsit unalmas vagy!!!!
Teljesen mindegy hogy ANDROID alatt melyik box gyártója fizet vagy sem licenc díjat, CoreELEC alatt ennek semmi hatása nincs a NETFLIX.re!
Amúgy én úgy tudom, hogy NETFLIX soha nem is ment hardveres dekódolással, se CE se Android alatt egyik BOX.on sem!
Amelyik BOX.on megy android alatt 4K-ban, ott is szoftveres dekódolással megy, nem hardveresen!Szóval CE alatt teljesen mindegy hogy milyen BOX.ot használsz ugyan úgy kezeli a X96Max ot is mint a Beelink GT mini-A.t
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz pinnacle #63090 üzenetére
Leírtam már ezt is!
De nem értem miért nem fogjátok fel! Az hogy némelyik BOX.on megy a 4K Netflix nem azért van mert annak más a hardvere! mindössze a rajta lévő android verzió más ahogyan a Bellink GT1mini és GT mini-A is 1:1.ben ugyan az a doboz, csak másik androd verzió van rajtuk!
És oda-vissza feltehetőek egymásra az androidjuk!CE alatt meg teljesen mind1 milyen a BOX.on lévő droid, nem ettől fog menni a Netflix rajta!
-
blakey
titán
válasz pinnacle #63064 üzenetére
Törölj le mindent:
rm -rf /opt/*
majd kezd előről:installentware
utána mehet a netdata telepítése, olvasd el a folyamatok végén az írást és válaszolj a megfelelő módon, lesz 2 újraindítás ha jól emlékszem:wget https://discourse.coreelec.org/uploads/default/original/1X/0bb91591d813e91201d0b87c86b116524bc5f1d6.sh -O entware_netdata.sh
chmod +x entware_netdata.sh
./entware_netdata.sh
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kovakovi77
tag
válasz pinnacle #63053 üzenetére
Akkori hozzá szólásokat lenne érdemes át futni, kereső netdata
Nem emlékszem, hogy csináltam pontosan.
Dereng valami olyasmi is, hogy 2 függőséget még fel kellett opkg-val pakolni.
Nállam sima opkg install netdata-volt, és valami zip fil-al felül írva a telepítettet.
[link]
Nállam a kiugró csúcsos cputemp anomáliákat nem tudom meg magyarázni, mintha ez nem lett volna.Meg is van: még ez volt:
[link][ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz pinnacle #63053 üzenetére
a hőfok monitorozásért kár ennyit görcsölni!
Mire jó az előlapon lévő kijelző ha nem erre is! Be lehet állítani!
Nálam úgy van belőve hogy lejátszás alatt a filmből hátralévő időt mutatja, de minden percben 5.sec ideig át vált a CPU hőfok kijelzésre, így látod folyamatosan mennyi a hőfokod minden percben!
-
Speederer
senior tag
válasz pinnacle #63041 üzenetére
Ezt a netdata-t nem ismertem, de ez is hasznos tool-nak tűnik. Köszönet érte kovakovi77-nek!
Nálam kicsit bonyolultabban van megoldva, zabbix + grafana kombóval. Fut egy külön zabbix szerver, a klienseken pedig a zabbix agent és kb. bármilyen lekérdezést be lehet neki állítani. A végén pedig a grafana csinál belőle szép csicsás grafikonokat.
A CPU hőmérsékletét én itt nézem:
cat /sys/class/thermal/thermal_zone0/temp
Igazából egy számot ad vissza, amit el kell osztani 1000-rel. Ha nem is akarod megjeleníteni a dolgokat vagy eltárolni, érdemes lehet akkor is ránézni, hogy alapesetben hány fokos, illetve terhelés alatt meddig megy fel.#63000 CoF:
Én nem is azt mondom, hogy pont az IPTV-től fog jobban melegedni, mint bármi mástól. Ha alapjáraton is magas a hőmérséklete és a hűtése nem az igazi, akkor az IPTV is okozhat annyi melegedést, hogy az már sok legyen a box-nak.
Azért láttam már itt a topikban olyan kommenteket, hogy ki hogyan javított a hűtésen, mert a gyári olyan "jól" sikerült.#63002 gyűrű:
Köszi, ezt megnézem majd. Olyan élményre viszont emlékszem ezzel kapcsolatban, hogy a box-hoz adott távirányító egyik gombját sehogy sem sikerült be/átprogramoznom ezen a módon, mert azt hiszem nem látszott semmi ID sem ennél az adott gombnál.
Ezekre akkor nincs is megoldás?A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
nagyúr
válasz pinnacle #63036 üzenetére
leírtam már nem is 1X.
Március környékén jöttek a hibás LPDDR4.es X96MAX-ok, egy jó nagy adag legyártott hibás széria volt, és kb az összes kínai piacra ezekből került, tehát mindegy volt honnan veszed szinte 100% hogy hibás darabot kapsz(tál), aztán kiadtak egy gyári frissítést rá ami android alatt megoldotta a gigabit LAN problémát, de CE alatt továbbra sem volt jó csak akkor ha vissza vettük a LAN port sebességét 100mbps-re
A boltokban gondolom jó nagy mennyiséget felvásároltak a hibás szériából, így kitartott több mint fél évig nekik a hibás készlet.
közben a gyártó már rájött hogy valami nem oké, és csináltak egy javított verzió PCB.t szintén LPDDR4.el(be is linkeltem a fórumba mikor ebből a szállítmányból vettem pár db-ot)Majd jött a készlet kisöprés(valószínű volt nekik néhány raklap LPDDR3.as RAM juk amivel nem tudtak mit kezdeni) és nyár végén át álltak LPDDR3.as verzióra ezek gyorsaságban még teszt programokkal mérve sem mutatnak nagy eltérést, ezért is mondtam hogy örülj ha LPDDR3.as kaptál mert azon már nincs hibás gigabit lan, és szinte semmivel nem lassabb mint a LPDDR4.es előd.
Szóval nagy a kavalkád és amelyik boltban még LPDDR4.es X96Max-ot árulnak nem tudni hogy nekik épp melyikből van a régebbi hibás szériából vagy az újabb verzióból amin már nincs gond a LAN portal.
amit még jó tudni az LPDDR4.es X96Max okon android 8.1 es rendszer van, azóta már kijött rájuk is a Droid9.es rendszer de a boltokban lévő BOX.okon 99% hogy Droid8.1 lesz!
Ahol azt olvasod hogy Android 9. van rajta az pedig 99% hogy LPDDR3.as BOX lesz, mert LPDDR3.as ROMból nem készült Android 8.1es rendszer!
Szóval maradj nyugton és örülj hogy LPDDR3.as BOX.ot kaptál!
Írtam hogy van nekem egy megbízható forrásom, ahol az újabb jó LPDDR4.es X96Max kapható még, de nem 35-40.dolcsiért(amennyiért most az X3.as X96Max Plus-ok mennek), most is érkezik 2.db belőle!
-
-
Speederer
senior tag
válasz pinnacle #62993 üzenetére
Ha jól sejtem, akkor ezek a dolgok a tévén múlnak. Tehát hiába cserélek kábelt, távkapcsolót, vagy próbálnám szoftveresen megoldani, ha a tévét nem tudom rábírni, hogy küldje el a P+/P- gombok lenyomásának jelét, akkor ez nem fog működni. Szomorú, mert annyi szép és mindenfélére használható gomb lenne még a tévé távkapcsolóján.
Nálunk ezek a dobozok elsősorban tv adásra vannak használva, és persze melegszenek valamelyest a stream-eléstől, de nem kellene, hogy lefagyjanak. Mecool K1Pro-nak mondjuk látványosan rossz a hűtése, ott van hogy szétesik a kép a "minőségi" hűtője miatt amin csak a restart segít. Ha megjön a legújabb szerzemény (pont egy X96 Max ) , akkor szétszedem majd ezt a K1Pro-t, addig együtt lehet élni vele. Mindenesetre érdemes lehet ránézned a logokra ssh-n (ha egyáltalán beenged ilyenkor), meg a hőmérsékletére is.
És persze az se mindegy, hogy HD vagy SD adást kell feldolgoznia.
A másik Mecool viszont hűvösebb, nincs is vele ilyen gond: [kép]
@darvinya: Szerencsére a számok is működnek, illetve néhány általánosabb gomb (pause, stop stb.). Érdekesség, hogy az előtte használt Samsung TV simán átvitte az általam most hiányolt P+/P- gombokat is, csak aztán az megadta magát.A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
gyűrű
addikt
-
blakey
titán
válasz pinnacle #62951 üzenetére
Tegyél fel egy korábbi CE-t a régebbi Kodi miatt és azon jeletkezz be majd utána frissítsd a CE-t. Lehet, hogy a Kodi 18.5-t még nem ellenőrízte a Google vagy csak simán frissíteni kell a YT kiegészítőt.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz pinnacle #62931 üzenetére
Annyit kell bírni amennyit küldtem, az létrehozza a fájlt is. Amúgy nem tudom miért fontos, én nem használom, mert nem akarok fotókat készíteni lejátszás közben, nekem elég úgy is, hogy zizis az anyag, úgyis az info sáv a fontos.
-
gyűrű
addikt
válasz pinnacle #62931 üzenetére
megcsináltam a file-t és winscpvel bemásoltam, de aztán töröltem is, mert csak a képet menti a filmből, a menüt nem ami felette van. A tiednél a végéről hiányzik a jogoknál az x.
(#62941)attka
csinálj backupot a coreelecről (coreelec beállításoknál van ilyen), mentsd el valahova,
új telepítés az usb-re
majd a backupból állítsd vissza.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
blakey
titán
válasz pinnacle #62927 üzenetére
Szerintem így kéne csinálnod:
cd .config
echo "#!/bin/sh" >autostart.sh
echo "echo 3 > /sys/module/amvdec_h265/parameters/double_write_mode” >>autostart.sh
echo “echo 3 > /sys/module/amvdec_vp9/parameters/double_write_mode” >>autostart.sh
chmod +x autostart.sh
Lehet, hogy nem pontos, de ez is megcsinálja.(#62928) Zebu
Lehet, hogy TVDB hiba, központi adatbázist használok (Emby), nálam ilyen gond nincs és nem is volt. Ezért jó ha 1 adatbázist használ az összes eszközöm.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #62922 üzenetére
Segítsetek légy szíves, hogy kell ezt beírni!
Ez alapján csináltam.
cd .config
nano autostart.sh
(
echo 3 > /sys/module/amvdec_h265/parameters/double_write_mode;
echo 3 > /sys/module/amvdec_vp9/parameters/double_write_mode
) &
nohup script.sh &CTRL+O-ra ez jön be, de CTRL+X-el nem tudok kilépni.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz pinnacle #62919 üzenetére
Az fotó.
Amúgy kikapcsolható.
Ezeket kell autostart.sh-ba tenni:echo 3 > /sys/module/amvdec_h265/parameters/double_write_mode
echo 3 > /sys/module/amvdec_vp9/parameters/double_write_mode
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz pinnacle #62859 üzenetére
Már mondták neked hogy keress rá a H.SZ-eimre!
Leírtam és belinkeltem mindent mit és hogyan kell! NE legyél lusta!!!!!!!!!!
de akkor még1X
X96Max_V311R_P_20190722-2021(8822).rar-t letöltöd kicsomagolod!
Amlogic USB Burning Tool v2.1.7.0 leszeded telepíted!
Kell még egy USB2.0.ás USB-A <=> USB-A kábel, nem 200.Ft.os gagyi! és MAXIMUM 1.méteres! én ilyet használok 50cm-est!
az X96MAX nál az USB3.0 port az UPDATE port, azt kell használni!
És ne rugózz hogy LPDDR3.at kaptál inkább örülj mert azon biztosan jó a Gigabit lan port! gyorsaságban SEMMIVEL nem lassabb mint a LPDDR4, ismételni tudom magam olvass vissza írtam erről is, nekem volt mind2 típus így tudtam akár egyszerre tesztelni is őket!
CEC.ről is írtam! android rendszer alatt BE kell kapcsolni és jó lesz CE alatt is, vagy ha mégse akkor régi CE verziót használsz!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Otthoni időjárás-állomás
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- One mobilszolgáltatások
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik
- Külpolitika
- További aktív témák...