- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Itt a Panther Lake és az Intel rendkívül sokat vár tőle!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
BerserkGuts #49847 üzenetére
Igen itt a %ok kicsit gyorsabban emelkednek mint kellene. meg 1080 és 1080Ti között 10% difi? Annál azért jóval combosabb volt a Ti.
4090 meg 5080 ugyanott? Mivel mértek ezek? -
Busterftw
nagyúr
válasz
BerserkGuts #49847 üzenetére
Nem neztem vegig kulon a teszteket, ugye a Radeon HD5870 az alap, tehat ennel 306%-al gyorsabb a 1060 3GB es 567%-al gyorsabb a 2060 6GB.
Szerintem ha van RT meg vram limites szituacio, ez siman kijohet. -
S_x96x_S
addikt
válasz
BerserkGuts #49790 üzenetére
Ezek olyan adatok amiket a tőzsdefelügyelet is szem előtt tart mert egy cégnek minden negyedéveben el kell számolnia ezeket az alapfogalmakat nem tudja itt sok ember az probléma.
se az nvidia; se az amd nem ad ki
- darabszámos gpu jelentést.
- pláne nem a végfelhasználóknak
értékesített termékek darabszámát.Az NVIDIA -nak ( tőzsdei cégként )
a GPU eladási bevételei az AIB gyártóknak (pl. ASUS, MSI, ..) leszállított chipekből származnak, és nem a végfelhasználói eladásokból. ( amúgy a founder edition elég kis arány )
Így egy konkrét nvidia GPU chip egyszerre lehet
- "eladott" az NVIDIA tőzsdei beszámolójának szempontjából
- és "raktárban álló" az ellátási láncban
Ezen kívül a Retail és az OEM is teljesen más
Az nvidia új adataiban a GPU eladások már a GDDR7-et is tartalmazzák, míg az amd-nél a GDDR6-ot az AIB partnerek szerzik be. ( és így nem növeli a gaming bevételt )és meg kell nézni a JPR módszertanát. ( már amennyit elárulnak )
-
Busterftw
nagyúr
válasz
BerserkGuts #49733 üzenetére
Zsirkreta grafikanal nem csodalom, miert lenne jobb a grafika, a zsirkreta az zsirkreta
-
válasz
BerserkGuts #49707 üzenetére
Hát szerintem meg nem kalap fos és ez a véleményem ismét ezt tudom neked erre írni.Az belőrelépés tényleg kevés lett ebben igazad van.
Még így is a Top 3. kártya. összeségében sajnos önmagával versenyez. -
gejala
őstag
válasz
BerserkGuts #49707 üzenetére
Blackwell teljesen AI-ra fejlesztett architektúra, játékban ennyit tud. Nem véletlen szenvednek a driverekkel hozzá még mindig. UDNA is ez lesz a másik oldalon, nincs már pénz játékra tervezett architektúrákban, nem fizetnék meg a játékosok.
-
válasz
BerserkGuts #49703 üzenetére
Ez egy hulyeseg amit irsz.Az Nvidiat hibaztatod mert kalap szar a BD4 Pc portja? Az RTX 5080 telhesitmenye is folotte van a konkurencia leggyorsabb kartyainak altalaban,a vilag 3.leggyorsabb jatekos grafikus kartyaja ,általában. Ha azon nem fut el egy mai játék ott a jatek keszitője tehet egy szívességet.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BerserkGuts #49701 üzenetére
Ez nem rendes teszt, ez clickbait.
Egyetlen hardver kombó, háttérben nem lehet tudni mi fut (tippre, minden), cserébe erősen véleményes.
Persze, erre van kereslet, hogy UE == rósz, de ennek egy rendes teszthez sajnos nulla köze van. Élménybeszámolónak oké és biztos mond valami okosat is fél óra alatt persze, kommentszekció meg minél jobban pörög, annál több pénze van.
-
válasz
BerserkGuts #49701 üzenetére
Mit csinált az Nvidia?
-
Raymond
titán
válasz
BerserkGuts #49698 üzenetére
"Youtube tag"? Ugyanaz az ember mint a Techspot tag.
HUB Steve = Techspot Steven Walton
HUB Tim = Techspot Tim SchiesserAzok a Techspot review-k toluk a HUB videok irasos formaja.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
BerserkGuts #49582 üzenetére
Pont ezért ülök még mindig 3080 Ti kártyával a seggemen, de egyre nehezebb ülve maradni, mert az ilyen ocsmány UE5 játékok tömkelege miatt már low grafikán tudok csak élvezhető FPS -t kicsikarni a kártyából, pedig egy CP2077 a legtöbb RT effektel 4K DLSS Q v Balanced mellett tud 60+ fps -t tartani... Erre egy közepes grafikájú (HA ki van maxolva) Mafia, MGS, Cronos és sorolhatnám még a jelenlegi legcombosabb milliós GPU -t is térdre kényszeríti
Itt valami ultra giga nagy xarkavarás megy, hogy ennyi mediocre játék, főleg grafikailag, hogy tud ilyen nevetségesen futni? Mert oké, hogy X éves hardveren döcög de a legújabb flagship kártyákon is xarul van optimalizálva? Egyre közelebb kerülünk a gaming halálához, mert a kutya se fog milliós gépet venni azért hogy aztán 60fps -t se kapjon natív alatt... ez ultra gáz és szánalmas... DE ez is csak addig lesz amíg van ennyi agyhalott consumer akik ehhez még állva is tapsikolnak. A hiba még mindig Nálunk, a fogyasztókban keresendő, hogy ennyi gyengeelmével megáldott ember nem bír magával, és csak azért is költi a milliókat a legújabb hardverre mikor 10 éves játékok jobb grafikával, fizikával 100x jobban futnak.
K*rvára frusztráló ezt látni, aki még Celeron 4 -es procival kezdte és az állát kereste mikor megjelent a Half Life 2, Battlefield 3 stb. Más hobbit kell keresni mert legalább ha veszek egy 100millás sport autót az megy mint a barom, most meg hiába veszek 10millás gépet még akkor is minden szaggat rajta, am extrán nevetséges, hogy közben monitor piacon meg már az 1000Hz 4K monitorok jönnek azt itt szenvedünk 30fps -sel DLSS meg kutyfaxa mellett. -
Ribi
nagyúr
válasz
BerserkGuts #49593 üzenetére
Az a szar, hogy low se gyors, szóval medium. Low így árnyékok nélkül nevetségesen néz ki.
-
Ribi
nagyúr
válasz
BerserkGuts #49582 üzenetére
Szokásos nevetséges "optimalizálás".
Eleve Low meg Ultra között csak és kizárólag fény/árnyék különbség van. Vagyis hogy Low-n nincs is árnyék. szánalmasan néz ki az egész.
Ilyenkor kellene pénztárcával szavazni. -
válasz
BerserkGuts #49575 üzenetére
Ezt a 180k-t honnét vetted még most is 215 normális garanciával
amikor megjelent a ps5 270 körül volt az ára már ha lehetett kapniazért mostantól 7 évet számolni a ps5 re kicsit merész a gta 6-ot hogy fogja vinni?
a fiamnak van ps 5-je
most vett mellé 500k- ért pc-t -
DudeHUN
senior tag
válasz
BerserkGuts #49575 üzenetére
Utolsó offom. Megpróbálom hátha pontokba szedve átjön.
1. PC-n sem muszáj upgradelned!
2. Series S még olcsóbb. Tehát jobban megéri? Jobban szórakozol?
3. Attól nem lesz jobb egy platform, hogy kevesebbet költ rá valaki.
4. Ennyi erővel, ha ingyenes Epic Store cuccokkal játszol, akkor még olcsóbban is kijöhetsz. Tehát jobban szórakozol? Na ugye.
5. Mivel a PC-konzol összehasonlítás felnőtt emberek esetében full egyéni preferenciákról szól, ennek okán teljesen hülyeség az objektív számokon alapuló (mint érdekesség) elemzéseken kívül messzebb szaladni vele. Maximum a döntésben segítenek. Nem győztest hirdetnek. Mármint ép elme esetén ofc.
6. Van aki látja a különbséget. Ahogy van akinek számít a hangzás is, mert hallja.
7. Ha Transport Tycoonozni akarsz vagy mondjuk Dawn of Warozni tök mindegy, hogy mennyi egy konzol. De az új Mario Kart esetén is mindegy PC mit tud, mert csak Switch kettőn elérhető. Vice versa működik.
Összegezve: felnőtt emberként összegben számolni egy hobbit értelmezhetetlen. Ott csak az befolyásol mennyi pénzt és időt tudsz vagy mennyit vagy hajlandó rászánni a többi hobbid vagy az élet más dolga mellett. Ez egyénenként változik. És így egyik sem jobb vagy rosszabb döntés önmagában. -
DudeHUN
senior tag
válasz
BerserkGuts #49567 üzenetére
6700XT-t két és fél éve vettem. RDNA2 szotyiért ment, mert senki nem vette.
Még mindig nem értem kit érdekel mennyiért vettétek a konzolt. A játékok meg drágábbak rá. És? Most vett Pro-t is? Vagy csak videokártyákra érvényes, a "ha jön újabb meg kell venni" gondolatmenet. Nekem meg az alaplap kvázi 2 konzolgent kiszolgál. De nem tök mindegy?
Vagy boldogabban alszik valaki, ha szerinte a megfelelő platformon játszik? Azt gondolna az ember tini kora után az ilyet kinövi (btw. nekem is van itthon több konzol is, csak nem kurrensgen). -
DudeHUN
senior tag
válasz
BerserkGuts #49560 üzenetére
Befektetésnek aranyat vagy ingatlant vegyél. Ne játékra hardvert.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
BerserkGuts #49556 üzenetére
Ha már részletek. 6700XT és 140k alatt volt. Proci 70k alatt volt anno, 32GB RAM 22k volt akcióban ezt pontosan tudom, SSD-k 50k alatt összesen.
2017.05-ben vettem a lapot egy R7 1700 társaságában (ami most szerver lett másik lappal). A lap 8+ éves igen. Tehát azóta a fő komponensekre nem ment el 300k. Ha szigorúan nézzük vettem új házat és hűtőt. Ezekkel cirka 350k. De a nem gaming részét nem számolom, ha már "PS-em olcsóbb" a téma ami triggerelt.
Warhammerre több ment el 8 év alatt, mint PC harverre... akkor a PS jobb, mert olcsóbb? Érted mit mondok?
De leírom megint: árban nézni hobbit, hogy bibi az én verzióm éri meg jobban full marhaság. Annak semmi értelme. Mások a preferenciák, más szinten érdekel, más értéket képvisel egy egyén életében. PC vagy konzol full egyéni preferencia és nem a megérésen szól játékra. Mindegy! A lényeg, hogy neked megfeleljen. -
válasz
BerserkGuts #49554 üzenetére
Most tegnap összeraktam egy PC-t Alza gépösszerakóval. minden vadi új 2-3 év garanciás.
385 K egy B850 Asus deszka - egy 9600X proci,+ egy 10 K-s Hyper Hütő egy 9060XT 16GB kártya és 32 GB DDR5 ram, mellé valami noname ház 1 TB SSD és egy 650W os normális táp.
Ez most is egy Ps5 pro fölötti szint simán , 1440P ben gyönyörűen el lehet vele lenni.
A fenti konfig még bőven bővíthető minden téren 2 generáció érkezik bele de egy biztos CPU ban de most is itt a 9800X3D késöbbre.
Ha te majd bővíteni akarsz Ps6 ra biztos vagyok benne hogy minimum 200K-t rá kell költened a Ps5 árára.
Azt ha erre a konfigra tolod akkor szerintem ugyan úgy majd Ps6 szinten leszel újra.
Nem látom a drasztikus eltérést . Nem 4 K 144Hz Natív a cél, mert azt nem tudja a Ps5 sem, felskálázva meg ez is tud 4K-t.
Kicsit nekem álomvilág már ez a Konzol sokkal olcsóbb, jobb téma, mert a Windows-t telepíteni ma már grafikusan gyerekjáték, évekig stabil, nekem 5-6 éve lett utoljára húzva A játékáruházak online aklamazásai meg még annyi szakértelmet sem igényelnek egy játék telepítéséhez , mint egy Playstation Store. AZ mellett ott a Gamepass, Az Epic állandó ingyenes játékínálata havonta, a magyarítások ami sok embernek előny. ( AI fordítással szinte minden játék napokkal a megjelenés után magyar ) -
DudeHUN
senior tag
válasz
BerserkGuts #49554 üzenetére
Nekem az a gép van, amit az adatlapon látsz. 2017 óta 300k-t sem költöttem a benne lévő hardverre. Semmit nem vettem használtan. Erősebb, mint a PS5.
De mondom. Tök mindegy. 3x annyit is költhettem volna. Ezek a hasonlítgatások semmit nem érnek. -
bozont
veterán
válasz
BerserkGuts #49546 üzenetére
330-350e Ft egy PS5 Pro.
De a konfigom csak egy példa volt, olcsóbban is lehet legalább konzol minőséget hozni. A 4K meg persze hogy drága, mintha csak abból állna a pc gaming.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
BerserkGuts #49546 üzenetére
Ki beszélt bármilyen chippelésről és másolásról?
What? Mire megy el 1 millió? 2018 óta kevesebbet költöttem a gépre, mint a példának hozott 300k. Pedig vettem új házat Dolgozok is vele. Igaz már semmi nagyon komolyat.
Melyik hobbi megérős? Meg miért kéne megérősnek lennie? A WH40K figuráim többe kerültek ezen idő alatt, mint egy átlag gép. Ez mennyire megérős? Tudjuk ezt pénzben kifejezni?
Teljesen rosszul nézzük ezeket.
De, ha ez is a nézőpont. Ha mondjuk Dawn of Warozni akarok, mert mondjuk az egyik kedvencem melyik konzolt kell megvennem hozzá? Na ugye.
Nyilván van pozitívuma a konzolnak és a PC-nek. De ezt így objektívnek beállítani, hogy az egyik jobb mint a másik? Muhhhaaaha. Ne vicceljünk kérem. Egyénenként ofc persze. Kinek mi. De mint objektív igazság. Minimum mókás kijelentés.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- Asus Rtx 4060 Ti Dual OC Garanciális
- Palit RTX 4090 GameRock 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16GB
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- Thinkpad T570, T580, P52s hibás, de használható kijelző
- Keresek BOSE / JABRA / SENNHEISER / Bowers szervizest
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest