Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
huskydog17 #17235 üzenetére
Majd a GP102-re épülő kártyák lesznek durvák, én már mondtam is tippet, 330k lesz a Ti, 450k lesz a Titan, ez csak egy tipp tőlem és tartom.
-
keIdor
titán
válasz
cyberkind #17229 üzenetére
A kisebb csíkszélesség már nagyon régóta nem egyenlő azzal, hogy kevésbé is fog melegedni. Itt csak szimplán szar a hűtés. Valószínűleg nem 1:1 -ben ugyanaz a Vapor kamrás hűtést kapta, mint a 780/Titan annó, mert az nagyon jó volt.
De ehhez képest még mindig nagyon jó.
[link] Ennek a kártyának is órajel gondjai voltak, cserébe üvöltött a venti is mellé.
-
keIdor
titán
Saját videód, 2:35 után hallgasd mit mond: [link]
Több a dadogás AMD-n... ez az, amiről szerettek hallgatni. Jó lenne a 60 fps limitet kiütni és megnézni 2x-4xMSAA-val, mert mindkét kártya csak szenved.
3:07-nél meg az árnyék villog AMD-n, a másik oldalon nem. Ezek is érdekesek.
-
keIdor
titán
Én meg még emlékszem azokra az időkre, mikor nyugtatgatták a népet, hogy senki ne aggódjon a HD2900 XT majd nagyon el fogja verni a 8800 GTX-et, főleg DX10-ben, de DX9-ben is. Nem történt meg, egyébként akkoriban vásárolták fel az ATi-t, nem kellett volna, ezeknek nem.
A HD 7970 nagyon megelőzte a korát és ezt azért mondom, mert mikor kijött akkor driveresen elég nagy bajok voltak vele, azon nyugodtan ülhettek volna még pár hónapot. Úgy találtak abban a kártyában azt hiszem BF3-ban +30-40%-okat, hogy nem is arra fókuszáltak, nem is azt keresték. A mai napig ugyanazt a GCN-t használják kisebb finomítások mellett, elhiheted, hogy a másik oldalon is lehetne ezt csinálni.Azért azt is említsük már meg ilyenkor egyébként, hogy az AMD is nagyon hamar kukázta a HD5 és HD6 családot.
Érdekes amúgy, hogy a Forza 6 Apex DX12 és mégis jobban kezdtek a Maxwell-ek, mint a GCN. Mesélni nagyon tud az AMD.
Egyébként volt HD4890, HD5870, HD7970-em, mindhármat szerettem, még utóbbit is, pedig voltak vele nem gyenge anomáliák, de valahogy utóbbi óta nagyon nem az igazi a vörös oldal... 290X a hűtési problémái miatt tántorított el, a Fury meg későn jött, a 4GB megöli. Bár nem hiányzik a csíkozódás meg egyéb anomáliák, de a Vega-ra érdemes lehet figyelni. Ez a mai napig ott van a szekrényben a dobozában és működik. Megmaradt.
-
keIdor
titán
válasz
#45185024 #17022 üzenetére
Ez egy elég régi, de hivatalos roadmap:
Nem véletlen került be a Maxwell és a Volta közé a Pascal. Nagy falat lett volna lemenni 16nm-re és HBM2-re egyszerre egy generációnál. Esélyes, hogy a HBM2 marad a Teslára, egyébként ott van az a GP100-on, a pletykák nem hazudtak, azt már nem mondta senki, hogy GeForce is kap belőle. Valószínűleg nem sokat profitálna belőle, 480-576GB/s is hatalmas ugrás.
-
keIdor
titán
válasz
füles_ #16998 üzenetére
Ez azért van, mert még 3-4 év után is ugyanazzal az architektúrával vannak jelen a piacon, míg az nVidia már 2014 óta Maxwell-el van elfoglalva. Nincs ebben semmi újdonság.
gbors: A VLIW5, VLIW4-et az AMD is elég gyorsan "elfelejtette", azért érdemes ezt is megemlíteni.
-
keIdor
titán
válasz
SpongyaBob #16820 üzenetére
Nem értem arra hogy nem lehetett számítani? Kepler után, de komolyan...
2012 óta az új generációnál Tier 2-vel kezdenek, majd rá fél-egy év és jöhet a Tier 1 Titan 1000$-ért, majd 3 hónap elteltével kicsit a Tier 2 ár fölé Tier 1 non-Titan.
Semmi bonyolult nincs ebben, Pascalnál is így lesz, meg a Volta-nál is... -
keIdor
titán
válasz
Malibutomi #16685 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy mindez (DX12, VR, Async, Vulcan) akkor kezd terjedni, kezdik el komolyabban kihasználni, ha a 80% feletti piaci részesedéssel rendelkező fél is rábólint, hogy oké, mehet. Mert egész egyszerűen ez is a pénzről szól, és a központban az nVidia van, egész egyszerűen a mérete és a befolyása miatt. Nagyon sokan, alap közgáz dolgokon hasalnak el az elméleteikkel, többek között Abu is. A 4/5-ös szereplő fogja meghatározni a sebességet, a maradékon osztozó beleszólhat, szól is, az irányba, de többet nem tehet. Ha az nV kiadta a hardvert, onnantól lesz szoftver is, mert ő a nagyobb.
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz
gainwardgs #16541 üzenetére
Komoly kártya lesz ez, ha igaz. Kár hogy csak 3DMark van eddig, az speciel nem érdekel egyáltalán.
-
keIdor
titán
válasz
tailor74 #16520 üzenetére
Én mindig azt mondom, hogy ez egy ilyen hobbi, nincs azzal semmi baj, ha valaki egyszer csak sokallni kezdi az árakat és kiszáll. Én VGA-t mindig cserélek, engem nem is annyira érdekel a bukó, beszálltam ebbe, elfogadom ami vele jár. A másik meg hogy nem érdemes első nap venni, jó lesz ez júliusban is, mikor lesz választék és beáll az ár. Az ételt meg az autóba a benzint is megveszem, elfogy és sose látom többé. Valahogy ilyen ez is, de pár hónapig, fél-egy évig legalább fizikailag ott van valami a gépben.
Aki meg 1-2 hónapja vett Maxwellt az legközelebb jobban figyel. Ezért se szabad figyelmen kívül hagyni ezeket a topikokat. Követni kell a pletykákat, vagy be se szálljon az ember. Csak játszani a konzol is elég, akit csak az vonz.
vitko: Ezek kapitalista, profitorientált cégek, semmi más nem hajtja őket csak a pénz. Az AMD is ezt csinálná, ha lenne megfelelő terméke. Meg is csinálta régebben, 2006 előtt hihetetlen drágák voltak az FX procik. Megtehették és meg is tették.
-
keIdor
titán
válasz
#Morcosmedve #16390 üzenetére
Az az igazság, hogy mióta fesz lockolták a Keplert és a Maxwellt, a hűtésen kívül semmi értelme a customoknak sem. Ez Pascalnál sem lesz másképp. Mert nem tudod kihasználni azt a VRM-et, nyákot, ha szar GPU-t fogsz ki, akkor meg pláne.
LN2 más tészta persze, oda jó a Matrix, Lightning meg ezek, de ott a hűtés is egyből cserés...
-
keIdor
titán
válasz
#Morcosmedve #16387 üzenetére
Már a 780 és Titanban is volt.
bombibmw: Azért ha 67 fok OC-val terhelés alatt, és tartósan ennyi is marad, halk működés mellett, akkor nincs ezzel semmi baj. Azt tegyük hozzá, hogy van olyan custom is, ami rosszabb komponenseket használ a ref-nél, szóval ne lepődjünk meg azon, ha ilyen is lesz majd 600€-ért, meg ennél drágább egyéb custom kártyák... egy 1080 szerintem megint benézhet negyed millióért, mint a 980Ti, de ne legyen igazam.
-
keIdor
titán
válasz
bobalazs #16336 üzenetére
No igen, meg az Overclockers Dream is milyen jól hangzott, végül is +50MHz nagy durranás volt 10-12 éve 90nm-en, kár, hogy évszámot nem írtak.
HDMI 1.4 is mennyire jó a Pro Duo-n, rendkívül időt álló VR dev kártya lesz belőle, 4K Gamingre is tökéletes, végül is ezzel reklámozták a Fury-kat is.Ezek után ezeknek nehéz bármit is elhinni. Kiírhatná a dílere számát, nekem is kéne abból amit tolnak.
-
keIdor
titán
Jópofa, hogy a GP104-nél ott van a DP 1.3 és valószínűleg az 1.4 is. 4K@120Hz.
Másik oldalon nem tudták ráizzadni a HDMI 2.0-át a launchra.
Ha a +50MHz Overclockers Dream, akkor mi lesz Founders Edition? Overclockers Orgy? 2.0-2,1GHz benne lesz ezek szerint, ez +400-500MHz. -
keIdor
titán
válasz
daveoff #10728 üzenetére
Egyébként kicsit túl van lihegve ez a HBM is, 512bit-el meg 8GHz-es GDDR5-el is nagy sávszélt el lehet érni.
Drága meg sokrétegű nyák kell igen, de lehet gyártani, és a HBM se olcsó ahogy elnézem a Fiji termékek árait valamiért nagyon magasra lettek belőve... meg vannak GDDR5X pletykák is, kicsit szkeptikus vagyok kell-e egyáltalán HBM2. Személy szerint nekem egy nV féle Nano méretű kártya nem kell, fogyasztás úgy se csökken, HBM-el is ugyanúgy zabálnak majd a kártyák, egyelőre drága mindkettőt gyártani, van egyáltalán előnye? Azon kívül, hogy kicsi és erős kártyát is tudnak csinálni, de engem az speciel nem érdekel. -
keIdor
titán
Nem úgy volt, hogy azért is jó a HBM, mert olcsó?
Jó értem én, majd ha felfut a gyártás, csak nehogy az AMD-nek ez a fránya első generációs HBM hozza el a csődöt, mert afelé haladnak, vicces árakkal dolgoznak. Jövőre jön a 90:10 részesedés.
Mondjuk ugyanez volt régen az X2-kel is, volt pofájuk elkérni érte irtózatos összegeket. Ez lenne ez a csupa nagylelkű kedves cég, mi, akik nem akarják lehúzni a népet?Áhh, dehogy...
-
keIdor
titán
válasz
Yllgrim #8913 üzenetére
És mit csinálsz a V-Sync-el ha bugos, vagy nem úgy működik ahogy kéne? Sok játékban brutális input lagot csinál, valahol ha nem fix a 60fps, akkor csakis 30fps-en fog menni. Mit csinálsz ha megnő a gépigénye? Mert olyan is van, ahol meglenne a 60fps, de V-Sync-el már nincs, mert többet kér vele a játék és nő a gépigény?
Ezekre találták ki a G-Sync, FreeSync-et. Ha olyan jó lenne a V-Sync, akkor nem kéne egyik sem.
-
-
keIdor
titán
Az asztal is tud G-Sync-el menni, sőt jó ideje már alapból fut alatta, így az ablakban a játék is abban fut.
Amúgy az a baj, hogy te csak azt látod, hogy TN, de én meg tudom, hogy a notidban, meg a régi monitorodban is egy gyenge TN volt, ehhez képest. Ezért mondom, hogy amíg nem láttad, addig kár levonnod bármit is, én is szkeptikus voltam 14 hónapja a vásárlás előtt. Ez már nem AZ a TN.
-
keIdor
titán
Meg is veri most a Maxwell a Fiji-t, tehát mi a gond? 2017 elején térjünk vissza erre a Pascalra.
Le a kalappal egyébként az AMD előtt, hogy van működő HBM-es kártyájuk, de ennyi, minden mást nagyon elszúrtak. Az egész Fury (X) rajtot elszúrták.Egyébként ne felejtsd el, hogy ez HBM2, és ehhez az AMD-nek sincs Interposere jelenleg, vagy ők tudnak wired HBM2-es kártyát mutatni? Na ugye... te is tudod erre a választ.
-
keIdor
titán
válasz
Anubris #8516 üzenetére
6GB egy kártyánál szerintem 2 évig még biztos elég lesz, hamarabb fogy el a GM200-310, ami a kártyán van. A 12GB-nak SLi esetén, 4K-ban vagy felette bőven van értelme, de ott is az a lényeg, hogy 6GB+. 100%-át annak se lehet kihasználni, de most vagy 6GB-ot vagy 12GB-ot teszel rá 384bit mellett, nem volt más választásuk.
-
keIdor
titán
Mindegy amúgy, mert még nem tartunk ott, hogy annyira kéne a sávszélesség, és mire oda jutunk addigra már nem ez a generáció lesz. Azért abban gondolom egyetértesz, hogy idén már úgysem lesz ilyen játék.
A Keplerhez hasonlóan a Hawaii sem profitál semmit sem a 300GB/s+ sávszélből, a csonka GTX-970 erősebb. Jövőre talán változik, ki tudja, én nagy elhúzásra nem számítok.
-
keIdor
titán
Egyébként a GM204 még mindig csak közép-felső kategória, az csak egy dolog, hogy az nVidia (egyébként zseniálisan) már másodjára a GK104 után kétszer adja el drágán ugyanazt a generációt. A 980 tuninggal kb. 250GB/s-re képes, ami nem rossz, tekintve, hogy ez nem felső kategória, sosem volt az, csak el lehetett adni annak.
A 970 problémásabb eset.
-
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
Azért olvastam már tőled nem egyszer, hogy így meg úgy fog lassulni.
Ezt a 33%-ot is csak Abu mondta, könyörgöm, ne vegyük már ennyire készpénznek, amit mond. Nem kérdőjelezem meg a tudását, mert tényleg ért ahhoz, amit csinál, de ha a jövőről van szó, eddig nagyon sokszor tévedett. És a fórum 95%-ának ez a véleménye. Pl. ez is csúnyán mellé ment.
Ahhoz képest, hogy a Kepler nem is játékra készült és 3 éves architektúra rohadt jól tartja magát, és várjunk már az ilyen kijelentésekkel, hogy csettintésre majd -33%, csak mert a fórum egyetlen AMD hívője így állítja, és akinek szinte sosem jöttek be eddig a jóslatai... -
keIdor
titán
Már csak azért sem érdemes adni Abu és HSM Kepler lejárató hadjáratára, mert egyik sem használja. HSM saját bevallása szerint GTX-260 óta nem nyúlt zöld kártyához, Abu meg saját bevallása szerint nem szokott játszani, pedig tapasztalatot csak úgy szerez az ember.
Én meg játszom és a mai napig használok Kepler-t. Semmi baja az architektúrának. Ugyanúgy megy, mint régen. -
keIdor
titán
válasz
FLATRONW #7294 üzenetére
A folyamat már elkezdődött 2013 végén, csak jövő év Q1 és Q2-ben mértek és akkor már ennyire drasztikus különbségek voltak. Az nVidia már a GK100-as Keplerrel elkezdte ezt a folyamatot, a Maxwell csak azért erősített rá jobban, mert nem volt rá válasza az AMD-nek.
HSM: Az lesz, hogy ha az AMD nem szedi össze magát, akkor DX13-ban már meg sem lesznek említve. Mert a piac ilyen szigorú sajnos, nem ígérgetni kell, hanem letenni az asztalra olyan terméket, ami pénzt hoz.
-
keIdor
titán
A táblázatokat mondjuk én máshogy töltöttem volna ki a készítő helyében egyébként, mert én azt írtam volna oda, amitől változás volt és nem pont így "ellentétesen", így sokkal többet kell nézegetni feleslegesen. Szerintem a 780Ti-től egyébként, amit '13 Q4-ben adtak ki, meg akkoriban csökkentették le nagyon a sima 780-ak árát, egyik napról a másikra ilyen -40k volt itthon is. Gondolom '14 Q2-re ennyi ember váltott már GK100-ra, ami erősen el is verte a Hawaii-kat akkoriban szinte mindenhol. Egyébként a mai napig jól tartja szerintem magát a Kepler, tudom mert a mai napig használok én is 780Ti-t, csak nem itthon a saját gépemben van. GTA V-t úgy viszi, hogy öröm nézni. Mai napig jobban kéne Kepler, mint Hawaii.
-
keIdor
titán
Úgy gondolom ez mindent elmond:
A gondok akkor kezdődtek, amikor ez a töketlen AMD vezetés rátette a mancsát az ATi-ra. Azóta vannak ezek a mesék, hogy majd az R600 a DX10 alatt, majd az RV770 a DX10.1 alatt, majd az RV870 a DX11 alatt aztán porrá alázza az nVidia aktuális kártyáját. Se a G80, se a GT200 se a Fermi nem maradt el.
Egyik se jött be, és számomra felfoghatatlan, hogy tényleg van még hívő, aki beveszi. A Prohardverrel is az a baj, hogy fLeSs és rudi abbahagyta. Kár.Amiket én olvastam a Fury X-ről, külföldi fórumokon, nos, sokat fog még nőni tovább az a bizonyos "olló". El kéne gondolkoznia nagyon az AMD vezetőségének, odafenn a magas lovon, hogy az évtized végére hol akarnak lenni.
-
keIdor
titán
válasz
schwartz #7109 üzenetére
Ha ezt félreteszed és figyelembe veszed, hogy kint az átlagnak 2 heti munkabére, itthon meg sokaknak 8 heti, akkor az jön ki, hogy sokkal kisebb összegről van szó. Ezeket a termékeket meg nem a magyar piacra szánják, az egy dolog, hogy itt is kapni, de mikor az árat meghatározzák nem a balkáni fizetések alapján lövik be... az meg ember függő, hogy ki mire költ még önszántából vagy kényszerből.
-
keIdor
titán
Szerintem jobb amikor az ember a drága hardvert is gyakran cserélni, korábban eladja kevesebb bukóval, inkább évente adok ki +50 ezret, mint 3 évente egybe 150 ezret és a kompromisszum is kevesebb, mert mindig a csúcs van, anyagilag meg ugyanott vagy. Persze ez csak én vagyok, de ha szétnézek a külföldi fórumokon, sokan így csinálják.
Most 3 éves kártya a GTX-680 vagy a 670. Érdekelnek még ezek valakit is? Nem. Lehet rajtuk a mai napig játszani? Simán, kompromisszummal, de egyáltalán nincsenek már a középpontban.Ami meg a legfontosabb: ezek az árak tény, hogy magasak, itthon, de nyugaton egy sima munkás 1-2 heti nettó bére. Ezeket a 600-700€-s árú termékeket amúgy is a keménymagnak szánják, ezekre meg jellemző, hogy mindig váltanak.
-
keIdor
titán
A DX12-vel tényleg várjuk ki a végét, mert én emlékszem, hogy DX10-nél és DX11-nél is ez ment, hogy majd ott aztán nagyon megindul az AMD GPU-ja, csak azt felejtjük el rendszeresen, hogy mire beindul a következő DX, addigra már nem ez a generáció lesz, hanem a következő, vagy az utána lévő. Pár példa:
8800GTX vs. HD2900XT, vagy GTX-480 vs. HD5870, ugyanez volt, DX10, DX10.1, DX11, úgyhogy szerintem érthető hogy én és még sokan mások miért vagyunk szkeptikusak. Most még senkit nem érdekel a DX12, a jelenre kéne fókuszálni, mert tényleg oda fogunk eljutni, hogy 2015 Q4-et fogunk írni és 85%-15% lesz a piaci részesedés, és ezen egyre nehezebb lesz változtatni, minden egyes százalékkal.Az a baj, hogy tényleg, folyton tele van a padlás ígéretekkel, de ebből nem sok valósult meg pozitívan és most már az emberek szkeptikusak, én is meg mások is. Ez látszik a piaci részesedésekben is.
-
keIdor
titán
Az a baj, hogy te meg irreálisan optimista vagy, Abu-val együtt, csak nem tudom az AMD mikor váltotta be ezen ígéreteit.
Mert a "lehet, ha, talán" már hosszú, hosszú évek óta megy és sosem jöttek be olyan formában, ahol azt jósolgatták. Mondom, SOHA, nincs rá példa.És néha az az érzésem, hogy közben azt hiszitek, hogy az nV driver support részének 100%-a meg csak aludna, közben nem.
A kártyával az a baj, hogy rohadtul ROP sovány, megint félrement a mérnökök részéről az egész fejlesztés. Mert már megint nem a jelenre fókuszálnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest