Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz keIdor #7085 üzenetére

Mint már írtam, ezeket az új drivereket már többen próbálták a 290 tulajok közül, jó eredményekkel. A "csodadriver váráson" amúgy én is csak a fejemet szoktam fogni ne aggódj, a továbbiakban sem szándékozom lesüllyedni arra a szintre. ;)

Én nem gondolom, hogy az Nv driveres részlege aludni fog, viszont úgy gondolom, az Nv DX11 alatt tapasztalható driveres előnyének jelentős része abból fakad, hogy többszálúsítva van a driverük, míg az AMD korábbi driverese koncepciószerűen nem. Most ne menjünk ebbe nagyon bele, elég annyi, hogy mindkét elképzelésnek megvan a maga előnye és hátránya. Szóval az új win10 driverben az AMD is többszálúvá tette a feldogozást, ami a jelnelegi programok és processzrok felépítése mellett jó döntésnek gondolok. Ebből én azt gondolom, hogy többé kevésbé fel fognak zárkózni az Nv-hez driveres oldalról DX11 alatt, ami a sebességet illeti, mivel ezzel el fog tűnni a legnagyobb lemaradást okozó tényező. Ezt pedig most nem találgatásnak szántam, csak némi magyarázatnak, miért gondolom azt, amit. Az Nv már nem fog tudni csodát tenni, már többszálú a driverük, nem tudják újra többszálúvá tenni, ha már az.

Ami a ROP-okat illeti, van benne ráció, amit írsz, a 64 ROP kicsit kevés egy Titan-X-hez képest. Ugyanakkor azt is vegyük figyelembe, hogy főleg VR és a DX12 szempontjait figyelembe véve készült a kártya. Oda viszont elég lesz, ahogy nézetem a teszteket 4K-ra is, és nagyobb haszna lesz az izmos feldolgozó motornak és a villámgyors memóriának.
    Persze, világos, hogy jobb lett volna kicsit több ROP, de figyelmbe véve, hogy így is kihasználták a mérnökök a HBM mellett elérhető maximális lapkaméret 99,3%-át, szerintem jó munkát végeztek. :R

• Locutus

veterán

válasz keIdor #7085 üzenetére

Vagy szentül meg vannak győződve róla, hogy közben az nv driver részlegének emberei sötét autókban nagy pénzes kofferekkel járják a játékfejlesztőket, hogy amd-n szarul fusson ugyanaz :)
    Pedig mekkora csinnadratta volt itt... talán egy éve, hogy most aztán az AMD milyen durván oda teszi magát az AAA címek mellé... eredmény? Zéró.

Új hozzászólás Aktív témák