- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- Micro Four Thirds
- Mini-ITX
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Mint már írtam, ezeket az új drivereket már többen próbálták a 290 tulajok közül, jó eredményekkel. A "csodadriver váráson" amúgy én is csak a fejemet szoktam fogni ne aggódj, a továbbiakban sem szándékozom lesüllyedni arra a szintre.
Én nem gondolom, hogy az Nv driveres részlege aludni fog, viszont úgy gondolom, az Nv DX11 alatt tapasztalható driveres előnyének jelentős része abból fakad, hogy többszálúsítva van a driverük, míg az AMD korábbi driverese koncepciószerűen nem. Most ne menjünk ebbe nagyon bele, elég annyi, hogy mindkét elképzelésnek megvan a maga előnye és hátránya. Szóval az új win10 driverben az AMD is többszálúvá tette a feldogozást, ami a jelnelegi programok és processzrok felépítése mellett jó döntésnek gondolok. Ebből én azt gondolom, hogy többé kevésbé fel fognak zárkózni az Nv-hez driveres oldalról DX11 alatt, ami a sebességet illeti, mivel ezzel el fog tűnni a legnagyobb lemaradást okozó tényező. Ezt pedig most nem találgatásnak szántam, csak némi magyarázatnak, miért gondolom azt, amit. Az Nv már nem fog tudni csodát tenni, már többszálú a driverük, nem tudják újra többszálúvá tenni, ha már az.
Ami a ROP-okat illeti, van benne ráció, amit írsz, a 64 ROP kicsit kevés egy Titan-X-hez képest. Ugyanakkor azt is vegyük figyelembe, hogy főleg VR és a DX12 szempontjait figyelembe véve készült a kártya. Oda viszont elég lesz, ahogy nézetem a teszteket 4K-ra is, és nagyobb haszna lesz az izmos feldolgozó motornak és a villámgyors memóriának.
Persze, világos, hogy jobb lett volna kicsit több ROP, de figyelmbe véve, hogy így is kihasználták a mérnökök a HBM mellett elérhető maximális lapkaméret 99,3%-át, szerintem jó munkát végeztek. -
Locutus
veterán
Vagy szentül meg vannak győződve róla, hogy közben az nv driver részlegének emberei sötét autókban nagy pénzes kofferekkel járják a játékfejlesztőket, hogy amd-n szarul fusson ugyanaz
Pedig mekkora csinnadratta volt itt... talán egy éve, hogy most aztán az AMD milyen durván oda teszi magát az AAA címek mellé... eredmény? Zéró.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- iPhone topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Viccrovat
- Bestbuy játékok
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Gaming notebook topik
- Proxmox VE
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest