Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Yutani #28359 üzenetére
Nem hiszem. Ők is érzik, hogy sok a hotfix. Elemi érdeke a felhasználóknak, hogy erről beszéljenek, mert annál hamarabb vált vissza az NV arra a fejlesztési stratégiára, ami összevonja a fejlesztőcsapatokat és nem lesz több branch a drivernél, ami a hotfixeket szükségessé teszi.
Persze ha jó úgy, hogy a WHQL-ek érkezése után a hotfixre várással viccelődik a hírhez tartozó topik, akkor dobjátok a köveket, ne kíméljetek.
(#28360) Raggie: Dehogy is. Ugyanannyira jó az NV-nél is a hardver. A bányászat nem bonyolult számítás. Egyszerűen csak sokkal jobb az AMD-nek az OpenCL fordítója. Ennyi a titok. Az NV-nek millió egy fontosabb problémája van az OpenCL fordítónál.
(#28361) Pepeeeee: Majd kiderül.
-
imi123
őstag
válasz
Yutani #28088 üzenetére
Vannak klasszikusok amiket bármikor elő lehet venni.
A Stalker nekem nagyon depressziós, de elismerem hogy zseniális játék.
Nem akarok tovább offolni de én például most kezdtem el tolni a Dishonored 1-et.
Mire kitolom az én lendületemmel már remélhetőleg megkapom 10 Euróért a 2-t. -
Crytek
nagyúr
válasz
Yutani #28008 üzenetére
Ez van. Ha az amd csörét cseszi a vészjóslóan alacsony fps ebben a játékban jön majd valami driver.
Ha a fejlesztő csőrét cseszi ,hogy agyon minuszolják a játékát és kb a kutya se fogja emiatt venni megpróbál ezen javítani.Ha senki nem tesz semmit együtt örülünk mert fél év múlva egy dolcsiért tudja majd csapatni az egész világ ,mert ennyiért szórják majd csak hogy vegye valaki. Ez a világ rendje...
Egy gány munkán lazán lehet 30-40+ %-ot javítani ha ráfekszenek sőt lehet bőven többet is csak akarni kell ,meg persze látni, hogy érdekel valakit és jön a lóvé ,mert a semmiért nem fognak + órákat beleölni semmibe. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Yutani #28002 üzenetére
Mondjuk az azért érdekes,hogy minden szar szemét ami nem fekszik az amd kariknak( a játékok 80%-a),de a doom az aztán überf@sz@ és a kopasz bácsi is
Ez egy ilyen világ,ilyenek a szoftverfejlesztők és ehhez kell vga-t gyártani.Tetszik nem tetszik,korrekt nem korrekt ez van.
Itt kéne az amd-nek már felébredni,hogy a trehány melót erőböl ki tudja küszöbölni és ne arra várjunk,hogy a csillagok,meg az árapály is együtt áljon és akkor gyors lesz a kártyájuk.
Nagyon remélem,hogy a Vega szakít az eddigi amd-s receptel és végre mindenhol,kiegyensúlyozottan méltó ellenfele lesz az nv aktuális kártyáinak. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Yutani #28002 üzenetére
Kb az osszes indie cim ami nagyobb visszhangot kap szarul megy amd-n. Volt amelyik el sem indult regebbi amd procival no man sky jo pelda. Miota nv+intel van nem talalkoztam egy jateknal sem brutalis buggal. Se Aaa sem indie cimnel. Nekem ez szamit, a jol kinezo grafikonok meg az igeretek hidegen hagynak, epitettem egy pct es azota mindent visz csont nelkul. Azt hiszem mar a 3. nagy win10 update is megvolt. Ezek utan is. Megmaradt beallitasokkal, fajlokkal.
-
Crytek
nagyúr
válasz
Yutani #27996 üzenetére
LOL. Ezt te se gondolod komolyan. Nyilván nem elnézhető ebben az iparban, hogy ilyen trehány munkákat adjanak ki a fejlesztők a kezeik közül, de ne hasonlítgassuk már össze az ipar kb leggazdagabb tagját (aki nem mellesleg kb 35x többet kihozott az UE4-ből mint az azt készítő EPIC) egy kb 10 emberes indie stúdióhoz...
-
Crytek
nagyúr
válasz
Yutani #27917 üzenetére
Számomra ez a game is azt bizonyítja hogy a kompomisszummentes 4K max bődületesen messze van még...
Talán a következő generációs Ti már hozni fogja ha ilyen +30%okkal lépkednek.
Mondjuk elég szánalom szint ,hogy egy értelmes 4K G-Sync IPS monitor majdnem hogy drágább vagy egy szinten van az 1080Ti árával -
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #27909 üzenetére
Vajon ha az AMD kártyája ugyanannyiért jobb, és nem is fogyaszt többet, vagy ugyanannyi, ugyanolyan, de kevesebet fogyaszt, akkor meddig kúszna fel ez az érték?
(Jójó, persze, tudom, bilibe lóg a kezem, ilyen sose lesz. Az AMD mindig lassabb lesz, vagy nagyfogyasztású, vagy mindkettő. És szar a driver. És pofátlanul reklámoznak. És még el is ejtik a kártyát... Nevetséges banda.) -
-
TTomax
félisten
válasz
Yutani #27822 üzenetére
Milyen fajlagos teljesitmény?"Magokra" vetitve?Defeniáld már légy szives a fajlagos teljesitményt kérlek,mert mifelénk azt mindig a fogyasztásra vetitik,persze ki lehet vetiteni a kártya hosszára is,csak minek... hát ezért FAIL....
Mostanában nagyon troll modeban tolod de érthetö, érvek hilyán más nem marad. -
Egon
nagyúr
válasz
Yutani #27438 üzenetére
Úgy csináltok, mintha a gamereknek csak 1070 vagy gyorsabb kártyája lenne.
Gondold végig. Kik lehetnek a Vega potenciális vásárlói?
a/ ha a Vega gyorsabb mint a GTX10xx széria, akkor kb. bárki, aki hajlandó az adott árszintet megfizetni. Azaz a jelenleg GTX1070-et, 1080-at stb. birtoklók is. Meg aki esetleg régebbi, gyengébb kártyáról akar váltani, függetlenül attól, hogy nV vagy AMD.
b/ ha a Vega kb. egy szinten van a GTX10xx szériával, akkor egyrészt kiesik az erősebb GTX-eket birtoklók (népes) tábora, másrészt a gyengébb kártyáról váltóknak ott az nV is, mint alternatíva (hasonló teljesítménnyel), ergo egyáltalán nem biztos, hogy Vegát vennének (pláne ha az AMD megint elkövet 1-2 bakit, pl. amit anno a 480 megjelenésekor eljátszottak).
Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen teljesítményt tud majd a cucc.És mivel eljutottunk oda is, hogy úgy tűnik, egyáltalán nem mindegy, hogy adott vga alá i7-et (nV-hez) vagy rájzent (AMD vga-hoz) teszel-e (jó pár évig sztenderd módon Intellel tesztelték a csúcs vga-kat, érthető módon), szükséges lesz megnézni Intel+nV, Intel+AMD, AMD+nV illetve AMD+AMD kombóban is az egyes csúcsvga-k teljesítményét (is), mindenkinek a saját preferenciája (no meg a meglévő hardverei miatt), egyáltalán nem lesz egzakt a kártyák teljesítményének egymáshoz való viszonyíthatósága.
-
Asbee
veterán
válasz
Yutani #27455 üzenetére
Talán ott kellene kezdeni, hogy mit tett azért, hogy ez a helyzet alakult ki, hogy ahol versenyképes kártyájuk lenne, ott sem őket favorizálják a nagy többségben. Hiába van jó képességű, erős, fejlett gpu, ha nincsen kihasználva és több a szívás mint kellene. Majd talán most.... "századszor" leríva már, talán most.
Erre jön a töketlenkedésük, hogy egyszerűen nincs kártyájuk felsőbb kategóriában, nincs választás. 7950/680 tól kezdve 980ti-ig bezárólag végigzonmgoráztam szinte mindkét oldal kártyáját, egy hobbiként, havonta cserélgetve és sajnos sokkal több szívás volt amd oldalon. Pedig hittem az Abu meséknek is első napos vételek voltak AMD oldalon. NV-ről is van amiben megvan a véleményem nem kell félni, de úgy tűnik mégis világ szinten ez lett elterjedt és a számok jól mutatják ezt....Ne akarjuk már úgy beállítani, hogy jajj szegény, mártír AMD mindent megtesz, de a szemét userek csak azért sem veszik a termékeiket, most mit tegyenek. Mert ez nem így működik. Ahhoz, hogy újra elnyerjék a bizalmat, egy minden tekintetben jól sikerült termékkel kell előállniuk. Ne attól kelljen félnem, hogy éppen mikroakadások vannak, vagy BS-el a kártya, vagy nem bírja a hűtő, vagy zajos a pumpa vagy kevés a 4 GB HBM meória. Persze ez így kicsit sarkalatos, de sajnos akik végigjárták az utat jól ismerik ezeket a kifejezéseket... Szó sincsen félárról, kérjék meg az árát. De teljesítményben lépje le a konkurenciát vagy minimum hozza ugyanazt, felsőházban is, ne csak megkőzelítse. Cserébe meg szép grafikonokon, diagramokon szemléltetve elmondhatják mekkora lehetőségek vannak a chipben, csak éppen nincs kihasználva.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Yutani #27450 üzenetére
"De remélem, hogy jó lesz és hozza a VEGA az általánosan elvárt sebességet, te megveszed és végre befejezed ezt az AMD ócsárolást.
"
Úgy látszik kevésbé vagy inkább nem vagy képben TTomax-ot illetően.
Ő is egy olyan ember (mint ahogy én is és még sokan mások itt a fórumon, akik 1070 és afeletti teljesítményű kártyákkal rendelkeznek jelenleg) aki adott teljesítményszinten vásárol VGA-t ami történetesen a felső-közép, felső és a csúcs kategóriát jelenti és mindegy hogy fekete vagy fehér a gyártó színe. Csak a teljesítmény számít és hogy a gyakorlatban is használható legyen.
Ezen a teljesítményszint(ek)en az AMD nincs jelen lassan 1 éve.
És akkor még lehet keveset írtam idő tekintetében ha olyan kártyákat veszem figyelemben amik ténylegesen lelépték az aktuális csúcs 1db GPU-s Nvidia VGA-kat.
Az AMD gyakorlatilag halott és néha-néha meg-meg rándul aztán kiadnak egy HD7970-es kártyát átnevezve meg RX480at...
Az AMD magának köszönheti a jelenlegi helyzetét.
-
törölt tag
válasz
Yutani #27438 üzenetére
A játékfejlesztők szemében pedig egyre jobban a GTX 1060 6GB és az RX 480 8GB kezd lenni az alapelvárás. Viszont, ha nem akarsz erős kompromisszumokat engedni és smooth játékélményre vágysz, akkor a GTX 1070 vagy 1440P-től felfelé a GTX1080(ti) videókártya kell a játékos gépedbe. Főleg ha 144Hz képfrissitésre is vágsz, mert az a tutti gémer.
4K Gaming még a jelenlegi videókártya kinálatnak is erős kihivást jelent. Ezért jőhetnek az új szériák, de inkább a Volta lehet erre alkalmasabb, meg talán a nagyobbik teljes értékű VEGA lehet képes ezt teljesiteni. Talán a többkártyás játékos gépeket is ezért kezdik megint élesztgetni. Kell a PC Gaming-re az.
-
TTomax
félisten
válasz
Yutani #27438 üzenetére
Te meg ugy csinálsz,mintha az AMD lenne piacvezetö helyzetben és nem neki kellene a marketshare-ért pedáloznia,ezt tessék felfogni és megérteni.A HBCC-t meg had fogadjam már kétkedéssel,mert lassan már megszámolni sem lehet az ficsöröket amik nem igazán jöttek be,majd ha bizonyitott és tett valamit az asztalra akkor majd lehet dicsöiteni,addig az én szememben csak egy szimpla pr köntösbe bujtatott mosdatás,ami arról szól hogy drága a HBM és nem tudják bevállalni abban a piaci szegmensben ahol a 1070 van.Az nV sem hülye,már régen bevállalt volna egy ilyet föleg ha drasztikusan csökkenthetö vele a fogyasztás,ezzel szemben inkább maradtak a konzervativ utvonalon.Pedig azok aztán egy ritka soher banda.
-
TTomax
félisten
-
Egon
nagyúr
válasz
Yutani #27314 üzenetére
Ezt én is tudom, mondd a fikázóknak.
Ellenben nem tudom milyen néven kellett volna kihozniuk az MX-et: a GF4-es széria ment akkor, nem hozhatták ki GF2 néven...A népek megtanulhatták volna a GF2 GTS vs. MX esetéből, hogy utóbbi butított kártya. Arról nem is beszélve, hogy sokan még mindig úgy tartják: átnevezés volt a kártya (pedig korántsem: az első átnevezés "dicsősége" az Atit illeti...
Más kérdés, hogy azóta mindkét gyártó (túl) sokat gyakorolta).
-
FLATRONW
őstag
válasz
Yutani #27286 üzenetére
Persze, persze, nyilván az elmúlt évek játékainak mindegyikében csak egy hiba miatt tükröződik a napfény a talajon.
Az össze autós játékban fénylik az ut a víztől, pedig sosem esik az eső.
Ezek után egyáltalán nerm merült fel bennem a hiba lehetősége. Tehát AMD-n valamiért nem tükröződik a napfény. -
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #27261 üzenetére
Ezzel csak egy baj van. Mármimt ha nem lesz gyorsabb, csak olcsóbb. Olyan elképelhetetlenül kicsinek és mocskosul alacsony fogyasztásúnak kell lennie, hogy arra azt lehessen mondani, valójában ezért pofátlanul magas árat kér az amd, miközben kevesebbért árulja ugyanazt a teljesítményt, mint az nvidia. Hogy a volta se gyalulja le. Mert azt lehetett sejteni, hogy az intelnek nincs csodafegyvere és csak pár százalékos játéktere van. De a gpuk esetén nem ritka a generációnkénti 30-50%-os teljesítménynövekedés.
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Yutani #27261 üzenetére
rycen annak jó akinek nemvolt gamer gépe (i5+) az elmúlt 5 évből, az a baj hogy megint nem egy intelt felülmúló terméket csináltak hanem csak intelt helyettesítőt, ahogy vga fronton is megcsinálták a gtx970/1060 mását már 4x 290/390/480/580 dehát mire mennek vele. és már az a régi mondás sem igaz hogy az amd az olcsóbb alternatíva.
az a szerencséjük hogy amerikában még mindig havonta százezrek ábrándulnak ki az alulteljesítő (amd) konzolokból meg az RGB világításos üveg pc ház a menő a 12 éveseknél, így nekik most egész jó választás a ryzen
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Yutani #27227 üzenetére
Nagyon messze van a HBM2 fogyasztásától a GDDR6 is. Egy 1 TB/s-os 8 GB-os HBM2 stack csupán 4 watt. Egy szintén 1 TB/s-os 8 GB-os GDDR6 stack nagyjából 30 watt, beleszámolva a fogyasztáscsökkentést a GDDR5-höz képest. Ez azt jelenti, hogy GDDR6 mellett a TDP keretből 25 wattal kevesebb jut a GPU-nak. És azzal is számolni kell, hogy kell-e a 16 GB VRAM, aminél a HBM2 stack fogyasztása 6 wattra nő csak, de a GDDR6 stack esetében már 60 watt lesz az energiaigény, vagyis rögtön megint 30 wattal kevesebből gazdálkodhat a GPU. Akkora űr van a kettő között, hogy a GDDR6 a középkategória fölött használhatatlan. Persze az olyan trükkök segíthetnek, mint a HW page menedzsment, így mondjuk nem raknak a kártyára csak 4 GB-ot a 16 GB helyett, de még így is nyer a HBM2.
A GDDR6 elsődlegesen azért kell, mert a GDDR5X ára rendkívül magas. Rosszabb rá építeni, mint a HBM2-re, mert drágább lesz a VGA. Viszont a GDDR6 igazi, gyártók által széles körben támogatott szabvány lesz, tehát nem csak a Micron fogja gyártani, így ez végeredményben árversenyhez fog vezetni, és emiatt a GDDR6 végül olcsóbb lesz, mint a HBM2. Lehet, hogy nem az első pillanatban, de úgy fél éves távlatban simán bezuhan majd az ára, ahogy a tömeggyártás felfut.
-
do3om
addikt
válasz
Yutani #27189 üzenetére
Valamikor nagyon régen volt ilyen,da aki csak kicsit i ránézett az elmúlt hetekben a z AMD találgatósra az tisztában volt vele mi jött.
Vagyis lehet hogy nem, mert Abu viszont jelentős fejlesztésekről hablatyolt szokása szerintMár mindegy ~2 hét és jön a Vega! Reméljük nem illik majd bele ebbe a kiadott termékpalettába
Mármint nem az 580 + 15%-al fog nyitni-indulni a sorozat, hanem új kategóriát.
-
TTomax
félisten
-
-
Euromail
aktív tag
-
törölt tag
válasz
Yutani #26982 üzenetére
Ne szidd nagyon a videós teszteket most mikor a Prohardver is Videós tesztert keres
Lehet ez a jövő .
Amúgy a Youtube nagyon keveset fizet ilyen 50 ezres megtekintés után, (5000Ft körül) ami jellemző a vidókártyás videókra ha csak nem vagy JayZ vagy Linus.
De még Wccftech is fenn van videókkal.
Bezzeg ha elvágsz egy kólát egy izzó késsel azt megnézik 10 millóan...
És ez most hogy a Mc D*n*lds és a C*c* Cola is kivonult a Youtube hirdetésből még elcseszettebb lesz.
Viszont arra remekül alkalmas a Yotube hogy ha kis munkával átvágod a magyar videóidat angolra is akkor nem egy pici országban leszel hanem világszerte ismerté válhatsz... a növekedés is egy túlélő stratégia. -
-
TTomax
félisten
válasz
Yutani #26795 üzenetére
Tegyük hozzá,hogy az OGLes eredményeket is,és akkor mindjárt nem is lesz az olyan fényes,nV kártyán már Vulkan nélkül is jól futott ... amugy én nem voltam elaléva doomtól,ne rossz,de nem látok benne semmiféle hatalmas technikai áttörést se grafikailag,se sehogy kb...
(#26796) Abu85
Már megint egy majd...aztán ha nem ugy lesz akkor ugy is jó lesz. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Yutani #26797 üzenetére
A motor az mindegy. A lényeg a deal, amit kötöttek a Bethesdával. Ha tényleg egy beszállító partner lesz az AMD, akkor a kódok jelentős részét ők adják és nem az adott stúdió fejleszti. Elképzelhető, hogy a Bethesdának így sokkal olcsóbb, mert megvágható a kutatási pénz. Az AMD, mint partner megcsinálja helyettük.
Másik API-t egyébként lehet rakni bármelyik motorba. Bár ha OpenGL lesz a QC, akkor egy rakás specifikus path lehetősége miatt nem biztos, hogy érdemes. Persze az kérdés, hogy az AMD csak effekteket szállít, vagy megírják a kívánt API támogatását is. Utóbbi esetben meg könnyebb a Bethesda dolga, hiszen megrendelhetik a támogatást.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Yutani #26795 üzenetére
Na majd a Quake Champions.
A PAX East videók alapján a kék színű hajú hősön TressFX 4 volt. Lehet ez lesz a debütáló cím, bár amit lehet hallani a Bethesda üzletről esélyes, hogy a Prey-be is belerakják. Eléggé furcsa dealt kötöttek, tulajdonképpen ag AMD a Bethesda kiszolgálója lesz. A stúdiók rendelnek effekteket az AMD pedig szállítja nekik. A Bethesda pedig megspórolja a kutatási költséget.
-
do3om
addikt
válasz
Yutani #26650 üzenetére
Valóban nem rossz, de miután ránézel hogy mennyiért jutsz hozzá, meg használtban annyira kevés van (amiért új koréban nem vitték) hogy egyből fordul a helyzet és eszedbe sem jutna számolni vele.
Aki tud magának szerezni olcsón használtat annak valóban még mindig jó, ha nem akarja az új VGA-kat kibaszott drágán megvenni. Más különben semmi értelme. (persze jó hogy jött, igazán érdekes fejlesztés
)
-
Vigilante
őstag
válasz
Yutani #26489 üzenetére
Képzeld.... Most lehet kapkodni a levegőt!
Egy ilyen romokban kiadott game-et meg se veszek, majd, ha megtanulnak optimalizálni az uborkasoftnál! Képzeld én a + pénzemet nem csak a gépemre költöm, hanem sokat adakozok az utcán a hajléktalan embereknek. Szóval, ha megkérhetnélek ne turkálj a zsebemben köszi!
schawo: Ha emiatt kell szégyenkeznem, akkor tőled is megkérdezném, hogy mennyit adakozol a rászorulóknak!? Ha már ennyire megy itt a másik zsebében való kotorászás! Te is biztosan, soha sem szedtél le semmit illegálisan a netről.
Hozzáteszem, nekem ez a gép munkaeszköz is, nem csak játékok futtatására kell.
Majd, ha nekem is jól működik az adott patch-el, vagy más módon kipróbálhatom , akkor majd fogok fizetni tizen ezreket.
Azt se tudjátok mennyi eredeti gamem van, dem ár megy a köpködés 1 virágbolti WD 2 miatt, ami ráadásul elég gyéren van optimalizálva.
-
törölt tag
válasz
Yutani #26236 üzenetére
A Barron's nak adott interjút a Lisa meg Koduri
This Time, AMD’s Revival Is for Real néven és ott tettek fel neki kérdéseket arról hogy látják hol az Amd helye jelenleg. AMD fészbúk oldalára bejelentkezés után elérhető közvetlen...***A Barron's az az Amerikai Egyesült Államokban konkrétan New Yorkban olyasmi mint a Prohardver csak talán picit többen olvassák
-
Drachande
tag
válasz
Yutani #26140 üzenetére
Hát ez az, számomra szomorú hogy egy 6gb-s GTX 1060nal és egy i5 4670nel egy-két éves játékokat nem tudok élsimítás nélkül max grafikán játszani fullHDben, stabil 60 fpssel... Csak a VGA meg a CPU nagyjából 85+80 ezer ft és még ezt sem lehet elérni vele.
Szerintem az lenne a reális a piacon, ha a középkategóriával lehetne fHD 60 fpst kb maxon elérni az aktuális játékokkal és aki akar nagyobb felbontást, 144Hzet, az költhetne felső kategóriára, SLIre, stb. -
törölt tag
válasz
Yutani #26124 üzenetére
Megnéztem néhány tesztet vásárlás előtt és itt-ott kedvezőbb kép alakult ki az RX 470-ről. A kialakult probléma az, hogy mostanra egy-két DX12 cim kivételével DX11-ben sem úgy muzsikál ahogyan azt elvárnám egy középkategóriától. Kompromisszumot mindig is vállaltam, de még mennyire... most már ebből is többet, mint szeretném. Közepes grafikai részletességen, a konzol látvány felett kevéssel nem ér meg ennyit egy videókártya sem. A sok extra képességet kináló tranzisztor igy feleslegesen került beépitésre és csak a fogyasztást nőveli, ha ez a játékokban ennyire elég. Mekkora nagy AMD választékból mégis mit vehettem volna akkor, de a még nagyobb gond, hogy ez azóta sem változott. Majd most 2017-ben a játékokban nem fogja még azt sem hozni, amit régen a tesztekben felhoztak. GTX 1070 teljesitményre szintén felesleges kiadni új AMD videókártyát és az alatt meg minek, mert addigra már sokaknál ott figyel az Nvidia GTX 1000-es széria vagy az RX 480 8GB. Ezt sokkal előbb kellett volna meglépni AMD-nek és most lenne hová tovább fejleszteni az Nvidia vidókártyákon kivül. A kis VEGA videókártya még sehol, és az AMD az RX 400-as eladásokkal meg elégedett, akkor igy a változásokra még várhatok egy jó ideig vagy Nvidiat veszek. Szerintem...
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Yutani #26124 üzenetére
vagy csak arra számított hogy az AMD továbbra is minőségi olcsó megoldást kínál a prémiumos fury lehúzás ellenére. Régen pl egy 9700/hd2600/5770/7770 kártyával mi nem ment full beálltásokkal? esetleg a crysis
régen minden jobb volt, az AMD is. most már csak egy nvidia klón dx12 támogatással
-
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #26122 üzenetére
Nekem úgy tűnik, legalábbis most így már, hogy azért vesz Amdt ,hogy biztosan legyen mit szidni. Mert amíg amdt vesz, addig mondhatja, hogy na már megint becsapták, mégvezették, rossz döntéshez félreinformálták, mármint persze az amd, és nem azt kapta, amit ígértek.
Az nvidia kártya megvásárlása után sem lehetetlen persze ez az álláspont. Ez Ren Hoek álláspontja, aki ha elégedett is a jelentősen drágábban kapott teljesítménnyel, az AMD-t szidja azért, mert nem juthatott hozzá jóval olcsóbban. És ez akkor is így lenne, ha történetesen lenne az árkategóriában amd versenytárs, hiszen annak olcsóbbnak kéne lennie. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Yutani #25988 üzenetére
Ööö, arról a tesztről beszélünk ami linkelve volt és ami mindkét kártyának a legjobb eredményeit veszi számon nem arról ami kb fél év eltéréssel készült
"Az, hogy hullámzó teljesítményűnek mondjátok a Fury X-et, attól még fHD-ban tökéletesen alkalmas bármilyen játékhoz"
Ez tök jó, csak még mindig a fenti 1440p-s tesztről volt szó, főleg, hogy anno pont arról volt a mantra, hogy nem FHD-ra való
(#25989) Abu85 A szín csak a kapu esetében változik ami szerintem egy "fontos részlet".
-
törölt tag
válasz
Yutani #25975 üzenetére
Az van, hogy a hullámzó teljesítmény nagyon is megállja a helyét, mert 3 játékok kívül minden más alkalommal lassabb min FPS-ben, van ahol jelentősen.
A QB meg kb. a legnagyobb fail, mert ott "ki van használva" 'oszt mégis kikap. A legtöbb esetben minimálisan gyorsabb csak mint egy 480 mikor legalább 20-30%-kal kéne gyorsabbnak lennie. -
törölt tag
válasz
Yutani #25973 üzenetére
WD2-ben a 480 1060-at ver, a Fury X meg -24% a 1070-hez képest ha a min. FPS-t nézzük. 19-ből 12 játékban legalább 10%-kal lassab a FX köztük olyan AMD-s címekben mint a BF1 vagy a Civ6.
A QB meg ha jól emlékszem az egyik nagy DX12-es promó cím volt AMD-nél most meg a DX11-es verzióval még a 1060 3 GB is elveri a teljes AMD lineupot. -
-
törölt tag
-
daveoff
veterán
válasz
Yutani #25808 üzenetére
ja, csak ahhoz hogy így menjen a kártyád bf1-be legalább kell egy 4. generációs i5 proci, de inkább egy i7, meg 16gb rendszer memória, hogy ne legyenek vészes fps droppok. ezekben a tesztekben aláteszik a legdrágább procikat, amilyeneket egy középkategóriás kártyához az életben nem tesz senki. csak ezért mondom, hogy emiatt kicsit árnyalt lehet a kirajzolódott kép, és nem annyira optimalizált a játék, mint amennyire hiszed. sőt ahogy jönnek hozzá a patchek, úgy változik a teljesítmény, hol pozitív irányba, hol pedig ellenkezőleg.
Viszont ME:A talán nem lesz ennyire cpu igényes
-
Habugi
addikt
válasz
Yutani #25758 üzenetére
Egy kis fika legalább annyira természetes itt mint a napköziben az asztalok sarkán, ugye VS topik természetéből fakadóan. (Tudom-tudom, köszönjük Emese.., hát most ennyire tellett..
, btw a post írása közben TTomax balról előzött. )
Hogy mi nevezhető kazánnak és mi nem, a lényeg elhangzott korábban.A 390X Tri-X-em speckóiban ez szerepel a gyártó oldalán:
Na kérem, ha ezzz nem kazán akkor nem tudom mi az..
Közel két óra játék után/alatt pedig a következőket produkálja..
Szóval ez a "kazán" dolog többek között user/környezet függő is.
-
_drk
addikt
válasz
Yutani #25571 üzenetére
Érdekes felvetés. Meg kellene nézni hány beállítást tudott feljebb venni.
Rx 470-el mondjuk witcher 3-ban mindent fel lehet tenni maxra?A 270x az már nagyon kompromisszumos. Rengeteg beállítással kell szórakozni, míg a 380 azért szépen el bír mindennel, 1-2 kézen fekvő beállítást kell lejjebb venni + a 4Gb már ott is elérhető!
470-el még lehet mindig pár dolgot ki kell kapcsolni, főleg ha akarjuk a 60fps-tAzért a 30%-os növekedés nem az a világ megváltó, tény hogy én nagyon pénzt se áldoznék rá!
Pláne ha a játékok is direkt úgy vannak megcsinálva hogy kelljen alá a vas, vagy csak szarul csinálják meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fotók, videók mobillal
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby rádiós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Energiaital topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest