- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tovább tarthat a memóriakrízis, mint gondolnánk
- ASUS blog: 2K-tól a 4K-ig és tovább a Radeon RX 9000-es szériával
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
RDNA3 = Bulldozer / Ryzen
Nyilván én se tudom. De azért nem példa nélküli. Egyrészt ott a MI200. Másrészt az M1 ultra.
Én mindig azt gondoltam, hogy a multichip gpu majd valami olyasmi lesz, hogy lesz egy központi rész, ami az egész képet látja és a képernyőt osztja a chipketekre de úgy, hogy az illesztéseket saját maga kezeli.
Ehhez képest úgy tűnik, hogy a kérdés megoldása nem egy brutál frontenden múlt, hanem csak annyi, hogy hogy illesszünk össze két külön gyártott lapkát, hogy a lapkák közötti sávszélesség ne csökkenjen ahhoz képest, mintha belső buszt használna.Ezzel együtt lehetnek majd olyan játékok.vagy jelenetek, ahol a lapkák közötti kommunikációs szükséglet kielégítésére a kapcsolat kevés lesz.'
De ha az nvidia ezúttal is 20%-kal vezetne, akkor szerintem nem kínlódna azokkal a TDP értékekkel. Tudod, hogy a túlhúzott példányoknál mindig az utolsó 5-10% kerül 100-200W-ba. Szóval szerintem akkor beérné azonos fogyasztás.mellett 10-15% tempóelőnnyel is.
Chipket vs monolit
Még a 28nm előtt az AMD/ati mindig azzal domborított, hogy fél-egy generációval fejlettebb gyártástechnológiát használtak. Aztán mire mentek vele? Szerintem ez olyan, hogy ki miben mélyül el. Ha jó az architektúrád, megengedheted magadnak, hogy régebbi gyártástechnológiát használj, ha így is piacvezető vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- GL.iNet OFF topik
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Borderlands 4
- Válságmódban a Samsung mobildivíziója
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Linux Mint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Gainward GeForce RTX 5080 PHOENIX 16GB - Alza garancia 2028.11.08 - BESZÁMÍTOK!
- PALIT RTX 5070 White OC 12GB - 36 hónap garancia
- GIGABYTE RX 9070 XT 16GB GDDR6 GAMING OC ICE - Új, 2 év gari - Eladó!
- GIGABYTE RX 9070 XT 16GB GDDR6 AORUS ELITE OC - Új, 2 év gari - Eladó!
- SAPPHIRE RX 9070 XT 16GB GDDR6 NITRO+ OC - Új, 2 év gari - Eladó!
- Lenovo 40AH és 40A1 dokkoló, töltő is.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4644
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest