Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Raymond #44399 üzenetére

"mert arrol szolt az elso hozzaszolasod"
    Ha kontextusában nézed meg, mit írtam, szerintem világos, hogy a fair összehasonlítást hiányoltam. A fair összehasonlítás pedig nem könnyű, és jelen esetben nem is egyértelmű, mi lenne, hiszen a konkurenciának jelenleg nincs ilyen vagy hasonló kategóriájú terméke. Én ezért próbálok abból kiindulni, hogy a konkurenciánál a jelenlegi megoldások alapján mit lehetne kihozni hasonló tranzisztor keretből (költség!), pl. a dupla 5800U-t biztosan. :) Moduláris a rendszer, nem lenne nagy varázslat megcsinálniuk, mint az 5850X-et, nyilván a csip és gyártósor létrehozására kellene egy vödör pénz, ami lehet sosem térülne meg, mivel ők nem tehetik meg azt, mint az Apple, mivel nincs a kezükben a komplett platform, hogy vagy ezt a vasat veszed, vagy semmit.
    Egyébként azt pletykálják, készül valami dupla 5800U-féleség az AMD-nél: [link] . No, ha elkészül, ezt szvsz viszonylag fair lesz az M1 Pro/Max-hoz, vagy ezek utódjához hasonlítani. :K
    Az asztali megoldásokat én szigorúan nem venném ide, azok az előállítási költségre és abszolút teljesítményre vannak optimalizálva. Lásd pl. a Ryzen 5 3600-asom: [link] , azaz hogyan csináljunk az alapórajelhez képest +10% teljesítményért dupla CPU-fogyasztást. :D
    És fun fact, ugyanezt a nagyságrendileg 1400 pontos Cinebench R15 tempót tudja ennek a CPU-nak a mobil verziója 8 engedélyezett maggal 20W körüli limittel: [link] .

És nem azt mondom, hogy ne lenne impozáns, amit az új almás csipek tudnak, de szvsz várjuk meg a konkurenciát, mit lépnek, mielőtt teljesen leírnánk őket. Számomra egyébként főleg a multimédiás blokk tudása volt impozáns, amit az általad linkelt cikkben írtak: "The new media engine on the M1 Pro and Max are now able to decode and encode ProRes RAW formats, the above clip is a 5K 12bit sample with a bitrate of 1.59Gbps, and the M1 Max is not only able to play it back in real-time, it’s able to do it at multiple times the speed, with seamless immediate seeking. Doing the same thing on my 5900X machine results in single-digit frames." Ez számomra igen impozáns. :K Bár itt nyilván szintén könnyebb dolguk van a komplett szoftveres ökoszisztéma révén, de így vagy úgy, ez szép teljesítmény.

Új hozzászólás Aktív témák