Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Akár hiszed, akár nem, nem érzelmek alapján választom a hardvereim.
Ugyanakkor a bevált dolgokon nem szeretek változtatni, amíg nincs rá jó okom. Volt Radeon 3870-em, 4850-em többféle is (amikkel amúgy meg voltam elégedve, a 3870 tök szépen vitte még az akkori gépgyilkos Crysis-t is fullon), majd utána gondoltam, kipróbálom a zöld oldalt egy jóféle Asus refi 216sp-s GTX260-al, annyi jót olvastam róla. Az a helyzet, hogy NEM vált be. Főleg a drivere volt szar, nem volt olyan megbízható, mint az akkori ATI driver. Úgyhogy egy hét múlva vettem egy refi 4890-et a bemutatás napján, leteszteltem azt is, és az bizonyult jobbnak, utána eladtam a GTX-et, megtartottam a 4890-et. A 4890 hangos volt, de minden szépen ment rajta. Azt a hangja miatt egy refi 5850-re cseréltem, ami azóta is rekorder nálam, 3 évig nem találtam jobb ár/érték arányú kártyát, amire lecserélhettem volna.Igazából nagy megelégedéssel használtam. Végül a tavaly ilyenkor olcsósodó 7800-as radeonok csábítottak el, ahol már azt láttam, hogy nem kell ráfizetnem százezreket, szignifikénsan gyorsabb és halkabb lehet és már a drivere is kiforrt az új architektúrának, valamint az 1gb memóriája is kezdett érezhetően kevés lenni az 5850-en. Aztán végül egy 7950-nél kötöttem ki, amiből 7970 lett, majd 280X.
Talán annyival egészíteném ki mindezt, hogy eközben egyetlen NV kártya volt, ami komoly birtoklási vágyat keltett bennem, az pedig a GTX580 volt. Jó hűtés, jó koncepció, jó megvalósítás. Viszont az nekem túl drága lett volna, és nem hozott volna annyit az 5850-hez képest, hogy megérje. A herélt keplerek nem jöttek be, a GTX670 vagy fölfelé meg túlárazott volt szerintem, így a 7950/70 lett nálam a befutó, amiket azóta is elégedetten használok.(#1700) BlackSoft: Érdekes, nekem 5850-em volt kb. megjelenése óta, és 3-5 havonta driverfrissítéssel remekül ment minden játék, soha semmi összeomlás vagy ilyesmi nem volt.
Egyetlen játékhoz kellett új drivert feltennem, hogy jól menjen, az a colin rally dirt volt.
A 6850CF pedig a valaha volt leghülyébb ötletek közé tartozott, az 5770CF-hez tudnám leginkább hasonlítani. Ha már CF, minimum 6950 2GB kellett volna...
(#1701) players111: Az MSI Lightning BE-vel sok a baj a topikjában is, elég szarul sikerült szvsz.
A "sütők kedvence" cím alatt a megdöglő csipre gondoltam amúgy, nem a hőfokra, amit vagy reball-al, vagy otthoni kemencézéssel próbálnak sokan javítani több/kevesebb sikerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Mozilla Firefox
- Projektor topic
- Nyomtató topik
- Xbox Series X|S
- Őszbe hajlik a Nubia friss hazai kínálata
- Mazda topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- 200 ezerrel ár alatt! A széria királya! A legmaxosabb 5080! Asus rog astral !
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- Palit RTX 4090 GameRock 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- GIGABYTE GeForce RTX 4080 SUPER WINDFORCE V2 16G
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653,90% Akkumulátor
- 2025.10.02 - Frissített lista - Lenovo LOQ / LEGION Pro , Yoga Pro (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3622, 94% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest