Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Tirexi #1699 üzenetére

Akár hiszed, akár nem, nem érzelmek alapján választom a hardvereim. :N
    Ugyanakkor a bevált dolgokon nem szeretek változtatni, amíg nincs rá jó okom. Volt Radeon 3870-em, 4850-em többféle is (amikkel amúgy meg voltam elégedve, a 3870 tök szépen vitte még az akkori gépgyilkos Crysis-t is fullon), majd utána gondoltam, kipróbálom a zöld oldalt egy jóféle Asus refi 216sp-s GTX260-al, annyi jót olvastam róla. Az a helyzet, hogy NEM vált be. Főleg a drivere volt szar, nem volt olyan megbízható, mint az akkori ATI driver. Úgyhogy egy hét múlva vettem egy refi 4890-et a bemutatás napján, leteszteltem azt is, és az bizonyult jobbnak, utána eladtam a GTX-et, megtartottam a 4890-et. A 4890 hangos volt, de minden szépen ment rajta. Azt a hangja miatt egy refi 5850-re cseréltem, ami azóta is rekorder nálam, 3 évig nem találtam jobb ár/érték arányú kártyát, amire lecserélhettem volna. ;) Igazából nagy megelégedéssel használtam. Végül a tavaly ilyenkor olcsósodó 7800-as radeonok csábítottak el, ahol már azt láttam, hogy nem kell ráfizetnem százezreket, szignifikénsan gyorsabb és halkabb lehet és már a drivere is kiforrt az új architektúrának, valamint az 1gb memóriája is kezdett érezhetően kevés lenni az 5850-en. Aztán végül egy 7950-nél kötöttem ki, amiből 7970 lett, majd 280X. :DDD
    Talán annyival egészíteném ki mindezt, hogy eközben egyetlen NV kártya volt, ami komoly birtoklási vágyat keltett bennem, az pedig a GTX580 volt. Jó hűtés, jó koncepció, jó megvalósítás. Viszont az nekem túl drága lett volna, és nem hozott volna annyit az 5850-hez képest, hogy megérje. A herélt keplerek nem jöttek be, a GTX670 vagy fölfelé meg túlárazott volt szerintem, így a 7950/70 lett nálam a befutó, amiket azóta is elégedetten használok.

(#1700) BlackSoft: Érdekes, nekem 5850-em volt kb. megjelenése óta, és 3-5 havonta driverfrissítéssel remekül ment minden játék, soha semmi összeomlás vagy ilyesmi nem volt. :N Egyetlen játékhoz kellett új drivert feltennem, hogy jól menjen, az a colin rally dirt volt. :U

A 6850CF pedig a valaha volt leghülyébb ötletek közé tartozott, az 5770CF-hez tudnám leginkább hasonlítani. Ha már CF, minimum 6950 2GB kellett volna...

(#1701) players111: Az MSI Lightning BE-vel sok a baj a topikjában is, elég szarul sikerült szvsz.
    A "sütők kedvence" cím alatt a megdöglő csipre gondoltam amúgy, nem a hőfokra, amit vagy reball-al, vagy otthoni kemencézéssel próbálnak sokan javítani több/kevesebb sikerrel. :DD

Új hozzászólás Aktív témák