- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- E-book olvasók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Célegyenesben a Yettel TV
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Raspberry Pi
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z10N
veterán
válasz TESCO-Zsömle #4798 üzenetére
Ezt ertem, de mi koze ennek a 7670M-hez? Biztos, hogy ezt nekem akartad cimezni?
ui: Ha csak nem azt akartad mondani, hogy a 40nm--->28nm valtas lefelezi a fogyasztast adott mm2-en.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
TESCO-Zsömle
félisten
Ne feledd, hogy a HD6xxx-eknek 32nm-en kellett volna jönniük! Nem 40-en.
Ezért lett a 6970-es 30$-al olcsóbb, mint az 5870-es. Mert csíkszélváltás híján a jól bejáratott, régi, olcsó 40nm-es sorokon kellett gyártani, de ezért maradt el a várt plusz is...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
P.M.S
csendes tag
válasz FireKeeper #4793 üzenetére
Jó persze az alap hogy felette legyen picivel.
-
FireGL
aktív tag
Az embert a gondolkodás tette állattá...
-
FireKeeper
nagyúr
a 7800 konkrétan a mostani 6900 lesz csak 28nm-en.
mod: jah hogy az árazást mondod. az más. szerintem egy picivel afölé fogják belőni, hogy a 6900-as raktárakat is kisöpörjék, meg hát az "újdonság varázsa".egyébként csak engem emlékeztet ez a taktika az intel-féle Tick-Tock-ra? új architektúra Tick, átültetés kisebb csíkszélre Tock.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
stranger28
addikt
Hát az 500 igazából nálam a lélektani határ, úgyhogy remélem nem így lesz.. legfeljebb 7950-re váltok "csak".
(#4791) P.M.S Lehet benne valami, de ki tudja.
[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
válasz FireKeeper #4786 üzenetére
Hát, ez tényleg nem kevés - az ATI / AMD - nek talán még nem is volt ilyen drága 1 chipes kártyája...
De még nincs megerősítve, reméljük, ennyi azért nem lesz... -
FireKeeper
nagyúr
arról van valami infó, hogy akár a VLIW-es, akár a GCN-es kap-e hardveres DirectX 11.1 támogatást?
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
stranger28
addikt
Ha jól sikerülnek én majd eladom a moddolható 6950-et, ha gondolod. Ha meg bulldozer féle lesz, akkor megvárom az nvidiát és akkor válok meg tőle.
-
P.M.S
csendes tag
Nyugi hátha...
Amúgy ha ennyit kérnek majd érte akkor nagyon ütnie kelessz...[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
ha ez igaz, akkor dugják fel a GCN-jüket, ennyi pénzt az életbe nem szedek össze nyárig
asszem valami ultra-brutál olcsó hd5000-re, vagy valami vérpistike által kiszuperált cayman-ra fogok vadászni majd...steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Z10N
veterán
válasz Angel1981 #4783 üzenetére
A hirekben London-rol volt szo. Mas tema: 7950 $449, 7970 $549?
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Angel1981 #4783 üzenetére
De, minden bizonnyal.
Reggel 6:00-kor a Keleti Parton (New York, Washingtos, stb...) pont éjfél van (0:00:00).
Gondolom ezért is szokott nálunk akkor kikerülni a hír. 6:01 (itt) az aktuális nap első perce ott.
Végül is ezeket a termék-megjelenéseket napra szokás megadni, nem órára/percre... És ugye a nap éjfél után kezdődik...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Angel1981
veterán
válasz TESCO-Zsömle #4780 üzenetére
Az időeltolódás ilyenkor soha nem számít?
Mármint, hogy pl. hivatalos bejelentés és sajtótájékoztató; Los Angeles, 10:00 AM - és akkor ehhez igazodik a többi időzóna bejelentése is. -
Z10N
veterán
#4778 es #4779
Akkor ugy nez ki meg varhatunk egy hetet. 1600-ig csak be kene jelenteni, ami 1700 ugye, bar maskor mar 0600 utan fent van a hir. Lehet mara csak a 6930 volt tervben
[ Szerkesztve ]
-
P.M.S
csendes tag
válasz TESCO-Zsömle #4780 üzenetére
Valószínűleg igazad van. Kár amúgy már érdekelt.
[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
válasz FireKeeper #4778 üzenetére
Igen, igazából én is többet láttam emlegetve azt a dátumot, de legyen igaza a "dec. 5" híveinek!
-
FireKeeper
nagyúr
válasz stranger28 #4777 üzenetére
másik topikban dec9-es dátumot láttam.
-
stranger28
addikt
válasz ViiiiktorOC #4776 üzenetére
Szerintem a dec. 5. csak pletykaszinten volt említve. Vagy volt már hivatalos adat is róla? Mert akkor én is elkezdem várni.
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz goodboy007 #4775 üzenetére
Hát én se látok benne semmit!
De úgy látszik igaz: [Radeon HD6930]
Hol vannak a mobil 7000-ek?[ Szerkesztve ]
LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
goodboy007
senior tag
válasz ViiiiktorOC #4759 üzenetére
Ennek aztán sok értelme van, mikor a 2GB-os 6950-est is elveri az új 560Ti.
Most, ha kiadnak belőle egy butítottat az 1GB-os árán azzal csak maguknak csinálnak konkurenciát."propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
proci985
MODERÁTOR
jelenleg nálam visio/dia + dokumentáció // visual studio két kódrészlettel megy. két 5:4es 19"eshez képest a 21.5"ös FHD az egyik helyett már kb olyan volt, mintha 3x19"re váltottam volna. nagy terület egyébként webprogramozásra jobb volt, viszont nekem az nem vág annyira profilba.
további fejlesztés kijelző tekintetében tervben van (ezért vettem anno 6950 2gbt), de egyelőre kivárok. mindenesetre az eyefinity selling point, ennél a cserénél nvidia vétele nekem fel sem merült.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Z10N
veterán
válasz ViiiiktorOC #4771 üzenetére
Vagy csak raktarsopres generaciovaltas elott, amibol mar lattunk parat, jo aron es limitalt peldanyszamban "best buy" gyanus lehet. A kerdes az inkabb, hogy az AMD mennyit vesz at a selejtes chipekbol egy piac felmeres utan, mert ugye nem koteles megvenni a rosszul legyartott peldanyokat. Az is megeshet, hogy csak korlatozott piacra lesz, a hirben is emlitettek ilyet. Viszont ha van mar €-s ara akkor eselyes az eu-ban is, mert vhol csak $ emlegetnek, mashol meg €-t is. Van egy olyan "erzesem", hogy zsufolt lesz ez a december-januar az AMD-nel
-
Z10N
veterán
válasz TESCO-Zsömle #4731 üzenetére
#4723 + #4731
Jo is lesz az, 8550D/8650D + 8750/8850 hybrid CF-be[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
válasz proci985 #4728 üzenetére
Hidd el az eyefinity/surrondview, meg ha nem is jatekoknal, de munkanal es zenelesnel kulonosen jol jon, tapasztalatbol mondom. Sokaig en is dualscreen-t hasznaltam aztan, most ugye 3 kijelzo meg neha a tv-t rakotni az mar 4 kijelzo. A munkameneten es a hatekonysagon sokat dob, ezt meg vhol tanulmanyban is kimutattak. Pl.: kodolasnal: web/debug/konzol, zenelesnel: sequencer+sampling/vst rack+vsti-k/mixer+mastering, hetkoznapinal: bongeszo/commander/dvbt stream vagy film, jatekoknal meg ugye nem kell ecsetelni
[ Szerkesztve ]
-
P.M.S
csendes tag
Érdekesen hangzik. Ezt nem gondoltam volna hogy még belekalkulálják hiszen az új GTX560 nem sláger terméknek készült.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz FireKeeper #4754 üzenetére
meglátjuk.
általánosan jól párhuzamosítható kódot baromira nehéz írni, nem véletlenül nincsenek szépen skálázódó játékok. párhuzamos programozás és elosztott rendszereken futó kód mostanában kezd leszivárogni alapképzésekbe mscről. nehéz validálni, nehéz hibakeresni és nehéz jól leprogramozni. emiatt több idő a program kifejlesztése, azaz drágább is lesz.
új technológiák szép meg jók, de a kérdés, hogy tényleg megéri e őket használni.
-
Z10N
veterán
Erdekes lepes. A 78xx erkezese elott kiszorjak a selejtes Cayman-okat. Viszont azt jo latni, hogy nem fogjak megcsonkitani annyira mint az 5830-at. A fogyasztasat 175W-ra tippelem. Illetve ahogy latom a gyartok szabad kezet kapnak, akkor a nagyobb fesz miatt vagy akar a 6970 pcb miatt a 225W max is lehetseges. Viszont ezeknek ket heten belul a piacon kene lenniuk.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz FireKeeper #4754 üzenetére
rossz irányból nézed az egész kérdést - ha ez a szemlélet lenne elterjedt, akkor tele lennénk DX11-es játékokkal.
új programozási paradigmára átállítani fejlesztőket borzasztóan sokba kerül - még akkor is, ha a jelenlegiekhez hasonló programozási nyelvet kell használni. pénzbe kerül a képzés, a képzés alatt el nem végzett munka, ill. az újdonságok használatába való beletanulás alatti jóval nagyobb hibamennyiség. ezt fejeld meg azzal, hogy az utóbbi évek költségcsökkentéseinek köszönhetően a kommerciális szektorban dolgozó programozók nagy része nem éppen top talent, úgyhogy egy ilyen átállás minden lesz, csak nem zökkenőmentes. ezért ahhoz, hogy valaki egy ilyet meglépjen, ahhoz a heterogén megközelítésnek igen killer eredményeket kell hoznia. a kép- és hangfeldolgozás területein talán megéri - de máshol?"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
FireKeeper
nagyúr
inkább 7930 legyen GCN-el, az jobban érdekel.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz TESCO-Zsömle #4758 üzenetére
Én is túléltem a DFi-t. (hozzátenném soha életemben nem tuningoltam előtte) Csak azért adtam el, mert nem fejlesztették már a BIOS-át és Gulftown mellett nem volt jó a memóriakezelése. Bloomfieldhez tökéletes lap.
⭐ Stella
-
Misi 007
őstag
Akkor holnap minden kiderül és mindenki derül?
-
ViiiiktorOC
senior tag
Kicsit félbeszakítom a gondolat meneteket! Sorry
Meglep hogy AMD visszavág a egy ilyen kártyával. Ha ez igaz akkor elég közel adja ki az új generációhoz.LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
TESCO-Zsömle
félisten
Nincs értelme a releváns teszteredményeknek utána menni, amíg a másik oldalon csak pletykákból és reményekből gyúrt eredményeink vannak... Majd ha kint lesz a HD79xx-ek hivatalos specifikációja, akkor lehet biztosat mondani. Addig ez az egész csak jóindulatú becslés, optimista vágyakozás...
Hát, azért én reménykedek. Alapvetően mindkét komponenst az együttes munkára találták ki. Együtt lesznek egésszé, és mint tudjuk, az egész több, mint a részek összessége... Persze igazad van. A kulcs a SW-es támogatás, de mire ez kijön, addigra már 3 éve lesz Fusion a piacon és kint lesz a DX11.1 is, ami módot adhat a heterogén chipek jobb kihasználására. Ez kétélű dolog, mert ugye az Intelé a piac, szóval nem éri meg olyasmit fejleszteni, ami náluk nem megy... DE! A Kaveri-vel egy időben már az Intel-nek is lesz komoly APU-ja a Haswell formájába.
proci985: DFI-ben nem fogsz csalódni, ha túléled az agyvérzést, amit a BIOS okoz...
Még egy start? Tudtommal a Piledrivel alapó AM3+-os CPU-k még nem startoltak el egyszer sem, csak bejelentették, hogy kitolják az AM3+ élettartamát...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Angel1981
veterán
válasz FireKeeper #4742 üzenetére
Most az, 10 év múlva meg megmosolyogjuk!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz TESCO-Zsömle #4752 üzenetére
persze, ez az előnye a valós tesztpadnak, és ez egy vitathatatlan előnye. a probléma viszont az, hogy valós prociról légen 300Wot nem lehet elvezetni. vesd össze a frostyteches teszteket az spcresekkel, utóbbinál teljesen hihető dolgok jönnek ki, előbbinél meg a 150Wos tesztpadon mért eredmények még egy brutál víztől is jónak számítanak.
pár dolog egy picit másképp van intelnél, legalábbis ennél a szériánál. a magoknál van elcsúszás hőfokokban (magasabb hőfokoknál alacsonyabb, alacsonyabb hőfokoknál egész magas, 40 fok alatt már jópár fokot csúszik), de a kupak egy fokon belül van az intel specsheet szerint, az egész tartományban. tehát itt közel sincsenek akkora inkonzisztenciák, mint pár olcsó amds lapoknál (viszont lézeres hőmérőm tényleg nincs). a kupak és a magok közötti hőátadást meg egyik egyetemi laborban anno lemérték, egy fok alatt volt, tehát sok vizet nem zavar. ez egybevág azokkal a tapasztalatokkal, hogy páran leszedték a heat spreadert anno amikor a proci még új volt, és meglepődve konstatálták, hogy +-1fokot "javult"ak a hőfokok.
a magok és a kupak közötti hőátadás tényleg nagyon jó. tandemben használt ventiknél (ez fontos a két torony miatt, egyébként egyik csak pullból kap) nálam 1-2 fok a max eltérés kupak/magok között vízszintben nézve asztalon 50-60fokos hőfokok felett (ld magok elmérése). mind a hűtő, mind a proci polírozott, tehát a homorúság se lehet probléma. paszta mx4, de mx2höz képest az már nem javult semmit. gyakorlatban meg még a magoknál a chip topológiája és a hőcsövek fizikai elrendezése is bejátszik, de ez az amibe már végképp nincs beleszólásunk.
az együtt mozgó magokról tudok, hogy emiatt van kentisfield szériánál, emiatt is írtam magpárakat.dfi lapot pont napokban nézegettem anandon, a 4 oldalas indepth oc leírás kissé szíven ütött. és az még csak nem is a p45ös variáns volt, amit néztem. licensz egyébként tényleg elég sokat dob, de a pcb maga is baromi drága. innentől meg minél bonyolultabb áramkörök kellenek, annál drágább lesz a cucc. licensz tekintetében azért nincs akkora hatalmas különbség z68 és x79 között, SB is kb egyezik, ettől függetlenül árban elég hatalmas a különbség.
nem lesz még egy start valamikor év végén? piledriverre q1 vége/q2 elejét hallottam, az áll még?
-
P.M.S
csendes tag
Valószínűleg az intel APU-s lépése ezt a folyamatot eléggé meg gyorsítja majd.
-
FireKeeper
nagyúr
azt is számold bele, hogy az intel is APU-ra vált az Ivy bridge-dzsel, ráadásul annak a GPU része ugyanúgy Open CL-t és C++ AMP-ot fog támogatni mint az AMD APU-i. ergo azok a szoftverfejlesztők is ráállnak a GPU-ra való írással, akik ezt azért nem tették meg eddig, mert a piaci viszonyoknak megfelelően inkább intelre optimalizáltak.
-
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #4747 üzenetére
attól, hogy azzal dolgozol, ami van, még nem árt a releváns teszteredményeket nézni... no mindegy.
tárgyilagosan nézve, a fusion komponensek együtt sem fognak nagyobbat alkotni, mint egyenként - egészen addig, amíg a számukra előnyös módon megírt szoftverek el nem kezdenek szaporodni. jó kérdés, hogy erre mikor kerül sor - az ingyenes power user alkalmazások között akár jöhet ilyesmi hamar is, de a többi területen kevésbé lennék optimista.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz proci985 #4750 üzenetére
Én labortesztet linkeltem. Az összes hűtő azonos körülmények közt lett lemérve. A hőmérsékletek nem delták, hanem a forráson (fűtőelem) mért hőfokok, amit korábban én már leírtam, és a képen is szerepel (heat on source).
A házi mérésekben nem nagyon bízok. Nem tudod teljes mértékben elválasztani a CPU-t az alaplaptól. Legjobb esetben is csak becsülni tudod az értékeket. Emellett ott vannak az "anomáliák", ahogy hívtad őket. (btw, ha nem a hőcsőről beszélsz, akkor ne azt írd, hogy idő kell míg megindul a víz...) Első anomália, hogy a gyártók előszeretettel csinálják ferdére a CPU kupakját. A második, hogy a Qxxx szériánál nem véletlen anomália, hogy a magoknak párosával (rendszerint 0-2 és 1-3) eltér a hűfokuk. A magyarázat, hogy ezek nem native 4-magos procik, hanem két összetokozott kétmagos. A hőmérséklet pedig attól függ, hogy milyen jó a hővezetés az adott (kétmagos) proci és a kupak közt. Ez pedig lutri.... Attól függ, hogy épp mennyi forraszanyag kerül a CPU és a kupak közé. Ha több, akkor jobb a hővezetés, ha kevesebb akkor rosszabb. Komolyabb hűtésnél az esetek zömében itt vérzik el a dolog... A kupak 40°C-os, mert a hűtő bírja a terhelést, de a magok 60°C-on járnak, mert elégtelen a hővezetés. És akkor a pasztázást meg se említettük...
A másik dolog, hogy a belső hőmérők pontossága... Hogy is fogalmazzak... Erősen megkérdőjelezhető. Függ a procitól, az adott hőmérséklet-tartománytól, függ az alaplaptól és végső soron a BIOS számolja ki előre programozott adatok alapján azt, amit te látsz. Nem véletlen mérnek a nagyok infrával... Ez ellen nem tudsz mit tenni.
"Hogy 40-50°C-on forrjon benne a víz..." ilyet egy szóval nem mondtam, honnan jött?
Én mondom, nem te.
Az Abit kihozta 35k alatt a 4-fázisú Voltera-val szerelt lapját, ami anno elég jó volt tuning terén... DFI már kicsit paprikás volt, EVGA-t meg jobb nem is említeni...
De tartom magam ahhoz, hogy nem a minőségi alapanyagok emelik meg az alaplap árát, hanem a sok licenc... PCIe, USB2.0, USB3.0, ATX, DDR3, PCI... Valamennyi egy-egy külön szabvány a maga szabályaival és mindért fizetni kell, ha alkalmazni akarod...
Végső soron minden alkalmazott megoldás valakinek a szellemi terméke, és ezen megoldások túlnyomó többsége le is van védetve.Jövőre még csak az AM3+-os Piledriver jön. A Steamroller majd csak a Kaveri APU-ba debütál nyakon öntve GCN-nel.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
FireKeeper
nagyúr
válasz proci985 #4750 üzenetére
véleményem szerint már a Piledriverért is kár. max annyi értelme van, hogy kihajigálják azokat a chipeket amiket szerverbe nem tudnak eladni, meg az AM3+ lapba beleugró tulajok nem lincselik meg őket a rövid élettartam miatt. ha nem lenne óriási presztizs/bizalom veszteség, én utólag visszamondanám az egészet, és csak FM2-be jönne minden desktopon.
-
proci985
MODERÁTOR
IFX14em van, tehát van direkt összehasonlítási alapom ezekkel a tesztekkel. valamint eleget tesztelgettem, hogy tudjam mire képest, illetve ennél fogva kb legyen egy képem arról, hogy jelenleg légen mi elérhető a gyakorlatban. a procim pedig eléggé meredek fogyasztásgörbére még q6600 viszonylatban is, tehát a 40-180Wos terhelésekkel van saját tapasztalatom is. nem műterhelés, lappal volt nézve az átfolyó áram és abból jött ki a fogyasztás (konnektoros mérő alapján ezeknek nagyrészt stimmelniük kell, több ember tapasztalatai alapján is innen a fórumról). erre jönnek még rá a q6600 fórumos tapasztalatok.
ezek a tesztek már egy fokkal hihetőbbek, mint a frostyteches bench, a tizenvalahány fok 150Wos terhelés mellett. ami viszont nekem nagyon gyanús: 80-120Wra 13fok a deltaT (kb reális), 120-150re ez három fok (ez nem). az meg, hogy fokban 80-120 és 150-300 között egyezik a távolság, azt nem tudom hogyan sikerült elérni. illetve gyanús, hogy ez a celsius degrees lower is better akkor most deltaT vagy valós hőfok. ha utóbbi, akkor a teszt alapján többé nem lenne szükség vízhűtésre. meg felmerül a kérdés, hány fok van a szobában. ventik cseréjével meg 2000rpm fölött nagyon visszaesik a nyerhető deltaT (ld pl a well dressed megahalemset), szóval az is csak részben lenne magyarázat, ha delta pushpullt használtak volna.
a hőcsőnek tényleg nincs mechanikai tehetetlensége, de nem is arról beszélek. 3.6@1.46-1.48on volt egy ilyen érdekes anomália a vízszintben lévő rendszerrel, hogy beindítottam a primeot, és csak néztem az adatokon: első magpár 53fok, második magpár 67 fok, kupak 61. amikor lement az első kör (smallFFTnél van egy icipici terheléslyuk körök között) a második magpár beállt 62re, az első marad 54en, mag 61 fok. dolog pikantériája hogy újrapasztáztam mx4el, eredmény egyezett, csak a magpár volt 61en és a mag 62őn. namost, miért anomália: ez csak TY140 tandemmel, és csak 3.6on jött elő. 3.2őn 50-51-52 volt mag/páronként az eredmény. ugyanakkor 3.6on egy ventivel 63-66-63 (UK2000) illetve 67-70-67 (Papst 4412 f/gl) jött ki, szóval a második magpár viselkedése számomra rejtély. "Hogy 40-50°C-on forrjon benne a víz..." ilyet egy szóval nem mondtam, honnan jött?
ja igen, bónusz: 3.6@1.46-1.48on zenélt az alaplapi VRM, pedig a TY140 eléggé leért. egy 6fázisú, fethűtéses, maga idejében azért egész jó lapról beszélünk. a duplázott fázisú dq6okon kb két év alatt szálltak el a fetek vizezett és végig 3.6@1.45 körül járó q6600akkal. a tuningolt asrock meg nemtudom meddig bírja, de tippre szénnéhúzva szerintem nem éli meg a gariidő lejártát.
utóbbi miatt mondom, hogy drága lesz a lap és macerás lesz a hűtés. lehet emiatt is kellett mind amd, mint intel részről vizet csomagolni a csúcshűtők mellé, tesztelik a célközönséget. persze, a hűtést meg lehet oldani, vrmre meg a dfi már p35ön is használt volterakat, kérdés mennyire lesz drága az egész cucc.
"És fog is menni, mert az AM3+-os Piledriver után nem lesz több CPU. Csak és kizárólag APU-k lesznek játékos célokra is"
tény. érdekes lesz a jövő év.[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz FireKeeper #4748 üzenetére
Meg lehet nézni, hogy 20-30k-s AsRock lapokba tuningolnak szenesre procikat... Abba milyen VRM van?
Nem ezen fog múlni... Nem a puszta alkatrészek adják egy alaplap árának a zömét... Egy lap legyártása kifejezetten olcsó. De ugye ki kell fizetni a licenszeket, a csomagolást, a kellékeket (kábelek, könyvecskék, lemez, stb) a minőség ellenőrzést, szállítást...
...gyártó haszna, nagyker haszna, disztribútor haszna, kisbolt haszna...
...valuta árfolyam, vám, ÁFA...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
FireKeeper
nagyúr
igen, egy felsőkategóriás laptól már igenis elvárható hogy minőségi terhelhető VRM része legyen. pláne, ha kilövöd ugye a VGA fogyasztását, akkor egy 200W+perifériák fogyasztás elég baráti.
ráadásul ez a 200W is nyilván csak plafon.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz proci985 #4743 üzenetére
Nem tudom honnan szedsz ennyi sületlenséget.
Tessék, itt egy táblázat amiből kiderül mire képesek a top hűtők. A tesztben fűtőelemmel terhelték a hűtőket és a forrás hőmérsékletét mérték.
A hőcsőnek nincs mechanikai tehetetlensége, mivel -szemben a passzív vízhűtéssel- a víz azonnal felforr, a gőz pedig utat tör. Ezért van a csőben alacsony nyomás. Hogy 40-50°C-on forrjon benne a víz...
Itt senki se beszél HTPC-kről. Nyilván a 200W-os TDP nem azt jelenti, hogy csak 200W-os APU-k jönnek, mint ahogy a Trinity +25-50W-os TDP-emelése se jelenti, hogy nem lesznek többé 35W-os APU-k... Nem értem miért kell itt mellébeszélni/félreérteni... Nyilván egy HTPC-be nem rak az ember 200W-os processzort, ahogy 200W-ra hitelesített VRM-et se. Nem egy olyan AMx és LGAx lapot dobtak piacra, ami nem támogatja az elérhető legnagyobb TDP-osztályt... Egy irodai gépbe vagy egy HTPC-be multimédiára kihegyezett, alacsony fogyasztású lap megy, de egy Gamer/WS lapba simán mehetne "drága" VRM 200W-os APU-val... És fog is menni, mert az AM3+-os Piledriver után nem lesz több CPU. Csak és kizárólag APU-k lesznek játékos célokra is...
gbors: Csak elmélkedek. Azzal dolgozok, ami van.
Természetesen ezzel tisztában vagyok. Ezért is írtam, hogy a kihasználás kérdéses. Engem nem érint, ritkán veszek fél évnél fiatalabb rendszert, pont emiatt. Akinek meg az új kell, az úgyis bevállalja. Akik ide (ebbe a topicba) járnak nem kiscserkészek. Tudják mi a dörgés. Ez itt a mély-víz...
Csak ismételni tudom magamat: Arra leszek kíváncsi, hogy muzsikál a GCN a Kaveri gyomrában Steamrollerrel fűszerezve...
Aki benne van az pontosan tudja, hogy ez is és a Bull is csak a Fusion alapkövei. Külön-külön gyengélkedhetnek, (főleg az első széria) de együtt... Együtt muzsikálniuk kell, ha nem akarnak buktát...
És nézd tárgyilagosan. A Kaveri már harmadik generációs Bull magokat kap második generációs GCN-nel.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #4723 üzenetére
Miheztartás végett a 6970-esnek 100%-al kevesebb számoló-egysége van mint egy 5970-esnek és 21%-al magasabb az órajele, átlagosan mégis csak 19%-al erősebb az 5970-es.
viszont ha az 5970-en 2x2G memória lenne, akkor az a 19% inkább 40-50% lenne - úgyhogy érdemes óvatosan bánni az ilyen analógiákkal.
az érem másik oldala, hogy a Cayman és a Cypress között a VLIW5 - VLIW4 váltás nem hozott komoly teljesítménybeli differenciát, az egyedüli igazán komoly különbség a frontendben van (az ész nélkül tesszeláló játékok gyorsabbak a Cayman architektúrán). a 7900-asok állítólagos architektúrája viszont eléggé más megközelítés, ezért akár komoly anomáliákra is lehet számítani - mindkét irányban.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
FireKeeper
nagyúr
válasz schwartz #4744 üzenetére
azért az nem egy hét mire ez normális költségek mellett sorozatgyártásba kerülhet.
talán itt lenne értelme a Sandy Bridge-E négycsatornás memvezérlőjéneksteam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
proci985
MODERÁTOR
válasz TESCO-Zsömle #4736 üzenetére
hát, ha a D14 tényleg elbírna 300-400Wot, akkor nem igazán lenne értelme vízhűtésnek, de még ln2nek se nagyon. legyen inkább általános esetben 180-200W, de már az is necces. mire megindul a mozgás a hőcsőben rendesen, már 40fokot ugrott a proci. a 4000rpmes delta tandemmel meg annyit nem lehet nyerni, mint amennyire hangos lenne. méretekről nem is beszélve, egy htpcbe hova férne be akárcsak egy Archon/Armageddon is.
digis vrm meg szép és jó, csak drága.
és akkor még mindig ott van a memória
-
FireKeeper
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #4741 üzenetére
az kegyetlen
a Keplert igazából csak azért kérdeztem, mert ha jól emlékszem azt is inkább az általános számításokra hegyezte ki az nV (ami náluk is logikus, hiszen ott a Tesla termékcsalád). csak ugye az nV CUDA-ban gondolkozik kizárólag, ami nem jó mert zárt
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz FireKeeper #4740 üzenetére
A HD4850-es lebegőpontos teljesítménye 1.000GFLOPS. Legoptimistább becslésekkel számolva a HD7990-es meghaladhatja a 10.000GFLOPS-ot.
Fogalmam sincs. Fusion óta szinte csak az AMD-re koncentrálok, de nem nagyon volt/van mozgolódás az nVidia találgatós topicban...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
FireKeeper
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #4739 üzenetére
azért azt megnézném, a GCN mit produkál mondjuk egy Milkyway@home projekt GPU feladatában a mostani HD4800-asom pár percig mókol egy feladattal, szerintem a GCN megzabálná másodpercek alatt
ez a lehető legnagyobb OFF, amit itt le lehet írni, de az nVidia féle Kepler-ről lehet tudni valamit hogy teljesítménye milyen lesz?
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Angel1981 #4737 üzenetére
Én ettől nem félnék. A két + együtt már ~52%-os nyers erőnövekedés a HD6970-eshez képest a fogyasztáscsökkenés mellett. Nagyon el kéne kurjantaniuk valamit, hogy ebből ne legyen meg legalább +20-25% effektív növekedés játékokban. Persze a kérdés az, hogy ki lesz-e használva.
Az AMD nem az nVidia útját járja. Első helyen a szórakoztatás és a Fusion áll, márpedig oda nem tolhat be egy HPC-re optimalizált architektúrát. Persze sok a buktató és még több a kérdőjel. Kezdve olyan alapvetőekkel, hogy milyen VRAM lesz a GCN alá...
FireKeeper: Igazad van. Vérpistikét nem érdekli a teljesítmény/watt, neki nagy számok kellenek, amit meg is kap majd az 1GHz-es GPU-tól és a 8+GHz-es XDR2-estől.
Ahogy mondtad, ez az architektúra a Fusion-ba készült, akár csak a Bull. A VGA-piaci szereplése másodlagos...Persze minden bizonnyal nagyobbat fog szólni, mint a Bull. Sokkal nagyobbat... +50% kisebb fogyasztáson... Leírni is félelmetes... Persze csak ha igaz... Minden itteni fejtegetés pletykákon és tendenciákon alapul...
sz: Azon vakaróztak itt páran, hogy "úristen milyen drága lesz"... Megértem őket, igazuk van... Csak abba nem gondoltak bele, hogy mivan, ha igaz... Ha a HD7970-es tényleg egálban lesz a HD6990-essel 190W-os TDP mellett. Ki meri állítani, hogy nem ér meg 200k-t? Ráadásul nem csak kevesebbet fogyaszt, de a CF-el se kell bajlódni... Szerintem jó üzlet... A HD7990-esbe meg bele se merek gondolni... Micsoda nyers erő...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Angel1981 #4737 üzenetére
vérpistikének elég, ha gyorsabb, ő nem fogja számolgatni a teljesítmény/wattot.
a GCN is hasonlít annyiban a Bulldozer architektúrára, hogy amolyan muszáj-lépés az AMD részéről, ha tényleg át akarják ruházni az FP feladatait az IGP-re a jövőben. persze valószínűleg a Bullnál ez kicsivel nagyobbat fog szólni[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
válasz TESCO-Zsömle #4736 üzenetére
"Tény, hogy a GCN már általánosabb felépítést kap, mint a VLIW4 és ebből adódóan játékokban a hatásfoka nem lesz olyan jó, de ezt szerintem bőven kompenzálja majd a +33%-nyi számoló és a +15%-nyi órajel."
Hát pont ezért "félő", hogy játékokban nem lesz hatékonyabb arányaiban véve.
Ami teljesítménybeli többlet mutatkozni fog, az a több tranyó, és magasabb órajel miatt lesz - mondjuk még így is erős lehet majd.Mindegy, majd meglátjuk.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz FireKeeper #4732 üzenetére
A teljesítmény/x mutatóknál nincs játék meg copmute teljesítmény. Pusztán FLOPS-ok vannak, mert mást nem is lehetne összehasonlítani, hisz architektúrától függ, hogy mit milyen hatásfokkal dolgoz fel a GPU. Tény, hogy a GCN már általánosabb felépítést kap, mint a VLIW4 és ebből adódóan játékokban a hatásfoka nem lesz olyan jó, de ezt szerintem bőven kompenzálja majd a +33%-nyi számoló és a +15%-nyi órajel.
720p-n már a Llano is elég önmagában mindenre, és HybridCF-el meg lehet kockáztatni az 1080p-t is némi kompromisszummal. Bár a Trinity még 32nm-en készül, a TDP-keret kitolása jótékonyan hat majd a teljesítményre. Ráadásul életbe lép az újfajta PowerPlay (-Tune?), ami átfedést enged a GPU és a CPU közt. Vagyis ha a proci kevés terhelést kap, akkor a TDP-je egy részét átadhatja a GPU-nak, megnövelve annak teljesítményét.
Az ACE jó kérdés. Mivel elsősorban a HPC-szegmensre készült, és mivel teljesen moduláris (elhagyható), kizártnak tartom asztali vonalon a 100%-os alkalmazást. Legfeljebb részlegesen lehet jelen, támogató jelleggel. De itt bármi lehetséges...
korcsi: Hát kb ez itt a gond... DDR5 kéne...
proci985: Ez gyártástechnológia-függő.
Hűtőkhöz elfelejtetted odaírni, hogy síri csendben! A gyári borda is képes leadni 125W-ott, egy NH-D14 pedig gond nélkül birkózik meg 350-400W-tal is...A VRM-mel nem lenne semmi gond. Minőségi digitális kell, 98%-os hatásfokkal és kész.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
FireKeeper
nagyúr
válasz proci985 #4734 üzenetére
ha a kaveri nem SOI-val fog készülni (voltak ilyen pletykák), akkor már szerintem nyugodtan mehet 60 fok fölé is a hőmérséklet.
a fő gondot én is a relatíve kicsi memsávszélben látom.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
proci985
MODERÁTOR
amd procik 60fok fölötti hőfokokat nem nagyon szeretik. procihűtőknél meg már az is nagy szó, ha valamelyik 60fok körül elbír 150Wot (kb légen a legjobbak tudják ezt). GPUnál jóval nagyobb a felület (memstül vrmestül értendő a tdp), hőtűrésük is jobb (80-90fok még ok).
arról nem is beszélve, hogy mennyire meg kéne erősíteni a VRMeket, hogy hosszú távon is bírják a strapát. nem lehetne olcsó lapot csinálni, ami kibír 2-3 évet.
-
korcsi
veterán
"Mondjuk szvsz tolhatták volna feljebb is az asztali TDP-t... Komolyabb hűtők elbírnak 200-300W-al is, és abba már egy komplett 7850-est bele lehetne sütni..." És milyen memória szolgálná azt ki???
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
FireKeeper
nagyúr
de lehet ám, hogy a GCN compute teljesítményben lesz jobb teljesítmény/mm2 és teljesítmény/W téren, nem pedig játékoknál, elvégre is az architektúra bevallottan arra készült. de javíts ki, ha tévedek, lehet keverem valamivel
talán trinity-nél már eljutunk oda, hogy ha az APU önmagában nem is, de egy hibrid CF kártyával megtámogatva megkajálja a full hd-t, kaveri meg lehet önmagában is.
kérdés, hogy az APU-ból kihagyják-e az olyan tranzisztorzabáló, compute-hoz kellő dolgokat, mint pl az abu által sokat emlegetett ACE vezérlés.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Angel1981 #4730 üzenetére
Az AMD hangoztatta (és ez tudtommal hivatalos is), hogy a GCN még a VLIW4-re is rátesz egy lapáttal teljesítmény/mm2 és teljesítmény/W téren.
Ez az irány teljesen logikus lenne a Fusion szempontjából, ahol a TDP a legnagyobb ellenfél.
A Trinity ugyan kitolja a Llano 100W-ját 125-150W-ig, de egy komoly GPU-nak az még mindig kevés. Bár, ha azt vesszük, hogy a 7850-est 100W alá taksálják, a 150W-os TDP-be simán beleférhet egy 7750-es, ami elég vad... Mondjuk szvsz tolhatták volna feljebb is az asztali TDP-t... Komolyabb hűtők elbírnak 200-300W-al is, és abba már egy komplett 7850-est bele lehetne sütni...Minden esetre én várom szeretettel a Kaveri APU-t harmadik generációs Bull magokkal (Steamroller) és GCN-nel a fedélzeten...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Angel1981
veterán
Én nem tudok ilyen optimista lenni, mert fogyasztásban nagyon vissza van fogva, és attól, mert új architektúra, nem biztos, hogy MOST annyival hatékonyabb is.
Ha 250-es TDP-je lenne, 60-80%-os többletet jósolnék, de így szerintem a 6970 teljesítményét csak olyan 30-40%-kal felülmúlni, de le legyen igazam! -
Z10N
veterán
Ujbol atnezve, semmi eselyet nem latom, hogy Juniper (VLIW5) vagy Barts (VLIW5) varians legyen a Cape Verde, inkabb egy felezett "crippled" Cayman (VLIW4) magas orajelen (1536/2=768). Meg ugye eleg pofatlan lenne kozep katrgoriaban elsutni ujbol (57xx/67xx). A Cedar, Caicos es Turks trio tovabbri is helytallo szerintem, illetve jelenleg is kivaloak erre a szegmensre.
-
proci985
MODERÁTOR
több monitor azért eléggé jó dolog. én is gondolkodok egy harmadikon, bár úgy néz ki kettő már bőven jó programozni.
TESCO-Zsömle: 200W alatti fogyasztás annyit is jelentene, hogy a 7990 megint beférne a 300Wba, nagyobb kurtítás nélkül.
mondjuk 7850re is voltak érdekes pletykák, 100W alatti fogyasztás, 6950 teljesítménnyel. na az brutális lenne.
[ Szerkesztve ]
-
stranger28
addikt
válasz TESCO-Zsömle #4725 üzenetére
-
BeLucZ
addikt
szerintem a 28 nm miatt reális lehet a 190W-os fogyi, ütős kis cucc lesz ez szerintem, meg számoljuk bele az OC-t is
szvsz nem lepődnék meg ha egy stabil 50% pluszt tudna a korábbi atis single gpu csúcshoz (6970), ami amúgyis csalódás volt számomra, főleg hogy 5870es után nem volt valami minőségi ugrás, legalábbis a tesztek alapján, bár akinek ilyen van és váltott róla biztosan tudna konkrétabbat mondani -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz stranger28 #4724 üzenetére
Erre én mit mondjak, hogy ne legyen politikai töltete?
Az ország 2/3-a meg is érdemli...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
stranger28
addikt
Igen, de szerintem sokan itthon veszik majd.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Ez egy új architektúra, amire nem nagyon vannak szabályok számítás terén, míg meg nem érkeznek az első tesztek.
A HD7970-esnek -a pletykák alapján- 50%-al kevesebb számolóegysége lesz, mint egy HD6990-esnek, de 20%-al magasabb órajelen fog járni.Miheztartás végett a 6970-esnek 100%-al kevesebb számoló-egysége van mint egy 5970-esnek és 21%-al magasabb az órajele, átlagosan mégis csak 19%-al erősebb az 5970-es.
Ennek tükrében reálisnak tartom a dolgot.
Az egyetlen, ami kicsit ellent mond a dolognak az a 200W alatti fogyasztás, szemben a 6xxx-es csúcs-GPU 250W-jával. Ha ez tényleg igaz... Ha az AMD előrukkol egy architektúrával, ami ennyire odaver a korábbinak és mégis kevesebbet fogyaszt... Isten irgalmazzon a konkurenciának, mikor ez bekerül az APU-kba...
stranger28: Csak itthon annyi. Külföldön +15%, ahogy eddig is volt...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
BeLucZ
addikt
7970 teljesítményét meg lehet jósolni szerintetek nagyjából? Sok cikket olvastam ahol azt írták hogy hozza a 6990et, és én is számolgattam itt az eddig kinn lévő adatokból a százalékokat, de leginkább az jött ki hogy tényleg lehet benne valami, durván 30-40%-al lesz gyorsabb egy gtx580nál
persze ez csak felvetés, de akár reális is lehet....
pokoli teljesítménye lesz az biztos, kíváncsi vagyok kepler mit villant ellene, jó lenne ha nem a szokásos recept lenne hogy nv kiad egy gtx 680at ami 10%ot ver rá
[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
válasz TESCO-Zsömle #4719 üzenetére
Úgy legyen!
-
Z10N
veterán
December 5 harmadszor #2 Rossz volt a link.
#4716 Igen mGPU-k, amit mar kapni is lehet hetfotol. Viszont az dGPU-krol is nyilatkozni fognak a hir szerint.
# 4717 Igen, elvileg lesz specifikacio/datum/arazas hivatalosan.ui: Koszi Oli
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
December 5 harmadszor
Abu, ha olvasod gondolom majd elhintesz ujbol par infot a hivatalos bejelentessel egyidoben azokbol a slideokbol es pdf domumentumokbol.Nagyon erdekes spekulacio. Miszerint az belepo, az also es a kozep szegmens is rebranded lenne? A Cedar, Caicos es Turks triot meg meg is ertem, de a Junipert? A Barts-ot mar inkabb, bar a korabbi hiresztelesek ugye egy "crippled" Cayman-nak felelnek meg.
A képet linkesítettem a mérete miatt.
[ Módosította: Oliverda ]
-
Angel1981
veterán
Az önmagában nem baj, hogy konzolport.
Az már inkább, hogy a multiplatform fejlesztések 90%-ban a PC abszolút harmadlagos, gyakorlatilag egy copy+paste-tel bevágják a programkódot, és annyi, ennek meg a játék, és a vásárlók isszák meg a levét...
Hagyjuk, ne offoljuk a topikot.[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
válasz FireKeeper #4710 üzenetére
Mindenre fel kell keszulni. Ugye van egy reteg aki pont emiatt veszi meg ezt a kategoriat. Inkabb tobb legyen mint kevesebb. Pl.: eyefinity 3 vagy 6 kijelzo, 2560x1600, elsimitas, postprocess es maris ertelmet nyer
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Robi BALBOA #4708 üzenetére
eyefinity-nél úgy még akár kevés is lehet. tekintve hogy a Caymannak már full hd fölött kezdett kevés lenni az 1GB. persze ez a felhasználók 0,000000001%-át, ha érinti.
-
stranger28
addikt
válasz Robi BALBOA #4708 üzenetére
Az is igaz.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz stranger28 #4703 üzenetére
2 gpu-s karin a 6Gb Vram-ot igazából csak 3Gb-nak lehet mondani. (aki tudja miről van szó az tudja, aki nem az nézzen utánna)
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
-
Z10N
veterán
#4703 es #4704
Egyikkel sem jatszottam, viszont a Crysis1 vagy a GTA4 memoria "ehesebb" lehet eyefinityben imho vagy ez a Crysis2 dx11 patch-csel lett tesztelve? Remelem az uj konzolokkal elszabadulnak a "360" fokos latoter buvoletebel If you know what I mean
-
nkmedve
őstag
válasz TESCO-Zsömle #4702 üzenetére
Csúcskategóriában mondjuk a 15% áremelkedést én is reálisnak tartom (akinek van pénze úgyis meg fogja venni), addig nincs is baj amig az olcsóbb szegmensek árait is nem kezdik fennebb tornázni. Például közép-felsőközép kategóriában 15-20% drágulás már nagyon visszadobhatja az eladásokat, ez szerintem nem célja senkinek.
Öszintén szólva kicsit én is kezdem félteni a PC-s játékokat, de nem feltétlenül a dVGA-kkal kapcsolatban. Annyit szajkózták a kalózkodást, hogy már mindenki kezdi elhinni és lassan mindenki csak konzolra fejleszt. Nem tudom elképzelni, hogy az új konzolgeneráció ezen javitana, sőt.
-
stranger28
addikt
válasz Angel1981 #4684 üzenetére
Egy GTX580 4-way Sli-t láttam valamelyik nap youtube-on. Crysis 2-t kimaxolva futtatta 3 darab 30 colos dellen. Nem derült ki, de gondolom a 3 gigás verzió volt.. Úgyhogy a 6 továbbra is az értelmetlen kategória nálam. Esélyt se adni már a 3-mal is lehet szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz nkmedve #4700 üzenetére
Mint már mondtam, legyen nektek igazatok.
Senki se beszélt 25-30%-os drágulásról. 699->799 az ~14%; 699->849 pedig ~21%. Ez bőven belefér az elmúlt évek tendenciájába:
449$ - 3870 X2 +100
549$ - 4870 X2 +50
599$ - 5970 +100
699$ - 6990799-849$ teljesen reális ár a HD7990-esért.
Az más téma, hogy a Forint árfolyama erre rátesz még ~15%. Ahhoz a gyártónak semmi köze...
Nyáron egy ilyen kártya 220k lett volna. Mi több, nyári árfolyamon a HD6990-es most ~150-160k lenne, nem 185...
Angel1981: A PC-s játékpiacot nem kell félteni. Jól meglesz az, csak dVGA meg CPU helyett APU-kon fogunk játszani, ami egy lépéssel közelebb lesz a konzolokhoz teljesítményben.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Angel1981
veterán
válasz nkmedve #4700 üzenetére
Igen, nagyon sok igazság van abban, amit írsz!
A kozumer dVGA piacra nagyobb csapást fog jelenteni, ha továbbra is ilyen kevés jó játék jelenik meg PC-re...
Arról nem is beszélve, ha beigazolódnak azon pesszimista hangok, hogy a nextgen konzolokra írt játékok a felépítésükből adódóan nem portolhatóak PC-re!
Akkor tényleg itt a vég - mármint a játékra használt dVGA-k tekintetében.
Remélem nem így lesz, mert szeretem a PC-s játékpiacot, még ha az utóbbi időkben mostohagyerekként is van kezelve...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Linux kezdőknek
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Robotporszívók
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest