- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS notebook topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- Autós kamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DemonDani
addikt
en simán hiteles szavakkal mondom hogy jön a 6999,999999^2
és BFG10k lesz integrálva rajta ami reflexből minden nvidiát megsemmisít lőtávolban, továbbá Batmobllá tud alakulni hogy kiirtsa az Alieneket egy esetleges invázió idején, de AZellennemvéd!!!NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
MaUser
addikt
Az árakat nézve már ez is teljesen jó, még egy minfps grafikont szeretnék látni (microlag nem izgat, azt már egyeztettem a bolttal, hogy cseréljenek, ha előjön) és holnap be is rendelem a 6950-et, hacsak az új driver-rel nem nyílik az olló a két kártya között, hogy megérje a 6970 (nem hiszem).
Fogyasztás csak hang miatt érdekel maximum, de az is csak idle-ben, de ott meg mindegyik jó.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
rocket
nagyúr
Lehet nem fog egyelore kelleni az AMD-nek dual GPU-s megoldas, es jon az Cayman XTPE:
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
DemonDani
addikt
végülis akkor a hivatalos árak:
HD6970 - 370$
HD6950 - 300$
kicsit préselnek az 570-en aztán az jó az 580 meg várható volt hogy veszélyes az 500+os áronNEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
MaUser
addikt
Szinte centire ugyanazok az eredmények, mint Ducati750SS-nél. 570 felett picivel, de az 580-tól lemaradva. Kérdés mennyit dob az új driver. Ellenben a 6950 alig 10%-kal van lemaradva a testvérétől, erősen best buy gyanús tekintve 3/4-d árat. Azaz akár 75 is lehet itthon.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
syberia
veterán
Nagyon kíváncsi vagyok az új csúcskarikra
Remélem emiatt csökken némileg a középkategóriás radeonok ára.https://howbad.info/
-
keIdor
titán
Be is állítom az ébresztőt 5:55-re.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
rocket
nagyúr
#3682:Valoszinuleg hamarosan jonnek az AIB-ok sajat HD6850 kartyai, igy az AMD nem akart idot es penzt vesztegetni egy sajat HD6850 nyak megtervezesere.
[ Szerkesztve ]
-
zuchy
őstag
válasz Oliverda #3681 üzenetére
Érdekes, hogy most nincs külön nyák a két kártyának, előző pár szériában más-más nyákot kaptak. Igaz olyan sokat nem is lehet spórolni a 6950 nyákján, pár VRM ágon különösebben többet nem igazán lehet.
Viszont én nem nagyon bízok abban, hogy a kihasználatlan részeket munkára fogjuk. Ugyanaz a nyák, így csak a chip a más, így szerintem mindenképp meg fogják akadályozni ezt. Lézerrel elvágják a hibás részt a chipben oszt kalap kabát.Amúgy szépek.
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
rocket
nagyúr
6 ora 41 perc 15 masodperc van meg az NDA vegeig es egyetlen komplett teszt se jelent meg, ilyen se volt meg
Lehet az AMD adott par dollart az NDA melle, es aki megszegi akar "veletlenul" is, annak vissza kell fizetnie
[ Szerkesztve ]
-
-
rocket
nagyúr
válasz DemonDani #3673 üzenetére
Mar irta Gibbo oc.uk-en, hogy januarban lesz aremelkedes mindket kartya eseteben.
Lassu vagyok
"5830 1024MB = £115-£130 **EOL** ***Practically 5850 performance - BARGAIN***"
Ez mondjuk nem igaz, messze van a HD5830 a HD5850-tol teljesitmenyben
[ Szerkesztve ]
-
MaUser
addikt
válasz Oliverda #3665 üzenetére
Hmm, jó lenne tudni, hogy csak vetítés volt a 350Ł, vagy tényleg árat csökkentett az AMD közben. Mondjuk ezt valszeg soha nem tudjuk meg.
20Ł-ból elhozzák ide, sokkal több akkor itt sem lehet. Ez eddig jó, sőt nagyon jó.
-
DemonDani
addikt
válasz Oliverda #3669 üzenetére
vagy mint a 6800 rajtjánál is majd emelnek a 2. körben az 1.ben pedig megalapozzák a kártya hírét. és mivel ugyan ez volt a 6800nál is, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ott bejött és meghúzzák itt is
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
davi1x
csendes tag
Nagyon úgy tűnik, hogy az lesz most is mint a 4800-as sorozatnál. Már mindenki azt hitte hogy tudja azt hogy milyen lesz aztán amikor jöttek a tesztek majd mindenki csak nézet hogy mit is tud valójában.
Ez is árulkodik a dologról.:
The new drivers are much faster, but I did not get them in time. The new drivers basically mean a 6970 beats a GTX 580 in tessellation or at least is no longer chasing it.Wait for reviews tomorrow guys, its a fantastic card for the money, but the GTX 580 does still have outright power, but it cost more.
For the same money I'd be bagging myself a pair of 6950's.
Na meg mostanság az AMD-nek nagyon megy a ködösítés. Szerintem lesz meglepi főleg az NV-nek aminek nem hiszem hogy fog örülni.
-
-
rocket
nagyúr
Sapphire HD6970 Silver Edition:
Hol a gold?
Ugyanarra a nyakra epul mindket karyta, a kulonbseg csak annyi, hogy a HD6950-nel 2x6pin a HD6970-nel 1x6pin, 1x8pin tapcsatlakozo van.
[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
igen csak meglepő hogy a kicsi bekerült a 6870 mellé a nagy pedig az 570 mellé... saját magának is betesz de meglehetősen meglepő lépésre biztos nem számított az nv ez igen csak durva árversenyre való felhívás... gyakorlatilag hozzávágták a fehérkesztyűt az nvhez
szerk
ami kicsit talán meglepő az az OC-s kártyák hiánya... asus meghuzta a maga +10mhz-ét amit már eljátszott minden újabb vganal 580 óta biztos de talán már a régebb óta[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
MaUser
addikt
Hogy jött ide? Hát sehogy, azért van offba. Egyszerűen egy humoros story arról, hogy a netes aktiválás még rosszabb, mint az egyébként sem szerencsés közel beta driver cd. Azaz egy történet egy kóderről, aki kimegy customerhez a messzi Kínába, csak azt felejti el, hogy ahhoz, hogy sw-t tudjon fordítani a debuggerének csatlakoznia kell nethez, azonban onnan bizonyos oldalak elérése mindenféle politikai indokok miatt nem igazán magától értetődő
-
rocket
nagyúr
Megint az lesz, hogy akik nem hivatalos forrasbol kaptak kartyat tesztre, es a driveren levo cdvel tesztelnek megjelenes napjara, azoknal mas eredmenyek fognak szuletni, es jon a szokasos kaosz
-
LackoMester
addikt
Mindenki nyomjon egy Ctrl+ Alt+ Del gombot és nyugodjon meg. Már csak pár óra és minden kiderül.
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
caizzz
senior tag
de akkor ez hogy a francba jött ide? van driver a cd-n, nem egy bajnok vele a vga, de hát na. ha kell több, szedd le, költözz el kínából, vegyél egy pincsikutyát, etc etc.
viszont ha esetleg mégsincs semmiféle gonoszság, tervszerűség a dologban ahogy Abu írja, akkor az egész duma felesleges, változik a driver és kész, ha kell a plusz kraft, install it.
marakujás kőbányai
-
MaUser
addikt
Azt hiszem nem értettél:
- inkább legyen régi driver a cd-n, mint netes aktiválás
- netes aktiválás szívás, gondolom nem kell különösen magyaráznom miért
- most vannak olyan hw-ek (igaz, ezek ipari cuccok, lásd az említett debugger), amik meg sem moccannak net nélkül. Ezeket használni szívás, erre volt a kis példa a kínába szakadt szegény kóderrel''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
caizzz
senior tag
válasz Oliverda #3657 üzenetére
Egyértelmű, hogy azzal. Elméletem szerint ezzel a tervvel egy esetleges NV árleszállítást hárítottak el, így maradtak az árak a régiben, a kártya meg mégis jobb kicsit a szivárgott fals infóknál.
(azért nem teljesen gondolom ezt így, de sose lehet tudni )
marakujás kőbányai
-
Oliverda
félisten
Akkor vajon a jobb oldalak tesztjei már a 8.851-es meghajtóval fognak készülni?
rocket:
"sehol nincs irva, hogy a kartya 100%-os mukodesehez internet kell."
Mégis miből vagy te ebben ilyen biztos?
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
rocket
nagyúr
"Amúgy meg aki egy ~100ezres kártyát vesz, 99,99%-ban nem a lemezen lévő drivert használja."
0.01%-ot erint csak, attol meg nem lesz jobb huzas.
"Egy szóval nem írtam ezt. A meghajtótámogatás az, hogy van új driver, szedd le > tedd fel. Ha nem teszed meg, így jártál."
Internet nelkul erre nincs lehetoseguk, sehol nincs irva, hogy a kartya 100%-os mukodesehez internet kell.
(na tessek, meg is talaltam az AMD-nek mit kell tegyen, hogy tiszta maradjon ez a tortenet )#3653:De van, ha rairjak a termek dobozara amit fentebb irtam akkor aztan mar nincs is problema a tortenettel az AMD oldalarol nezve.
Az mar nem az AMD hibaja lenne, ha a felhasznalo nem olvasna el az aprobetus resztInternet kapcsolat nelkul eleg nehez lenne akar csak 1mbot is letolteni , es most pont errol van szo.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Nincs nagyon más választásuk ameddig pár nagyker magasról sz@rik az NDA-ra.
Akik pedig egy ilyen kártyát már az első héten megvesznek azoknak talán nem jelenthet túl nagy gondot letölteni egy 100 megás meghajtót hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
caizzz
senior tag
Miért lenne cenzúrázva az game.amd.com Kínában? Amúgy meg aki egy ~100ezres kártyát vesz, 99,99%-ban nem a lemezen lévő drivert használja. Ha mégis azt, gondolom majd előtte lesz a lehetőség, hogy frissítsen, hisz a terméktámogatás jó pár éve azért online történik. Fura és kétes megoldás, lehetett volna korrektebben is csinálni, de amit akartak elérték.
rocket: Egy szóval nem írtam ezt. A meghajtótámogatás az, hogy van új driver, szedd le > tedd fel. Ha nem teszed meg, így jártál.
[ Szerkesztve ]
marakujás kőbányai
-
rocket
nagyúr
Megjelenesre se fog megvaltozni a driveren levo cdn a driver verzio.
Az AMD-nek (egyelore )nem sikerult feltalalnia, hogy teleportalja az ujabb drivert a kartyak dobozaban levo cdreNem rossz az otlet, de van megkerdojelezheto oldala.
-
MaUser
addikt
A dobozban nem fog kicserélődni a driver cd holnap. De mondjuk még inkább ez, mint kötelező netes aktiválás, mert vannak olyan hw-ek is. Na az a szívás, aztán magyarázd el egy kínainak, hogy bocs, de kéne net, hogy aktiválni lehessen a debuggert hogy nálatok is tudjak fordítani.
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
A gond csak annyi, hogy driver cdn levo drivert hasznaltak, tehat akinek nincs internete, es soha nem ertesul errol az fizetett egy termekert ami nem a valodi arcat mutatja.
Igy mar azert megkerdojelezheto a huzasuk
-
MaUser
addikt
válasz DeckardCain #3644 üzenetére
Hát erre csak annyit tudok mondani, hogy így legyen. Az Oliverda által linkelt Heaven tesztben pedig egy dologra szeretném felhívni mindenki figyelmét, mert csoda történt: NORMÁLIS MINFPS EGY ATI/AMD-N VÉGRE! Remélem ez holnap is így marad.
-
Oliverda
félisten
válasz DeckardCain #3644 üzenetére
Nagyon jó lenne ha igaz lenne de szerintem ez (is) kamu. Én egy €275 és €350-et tartok inkább elképzelhetőnek de ne legyen igazam.
-
DeckardCain
senior tag
Na kíváncsi leszek a hivatalos tesztekre..
Bár fuad.. Holnap kiderül...
Ami viszont érdekes, hogy newegg-en van egy két 229$-os 6870...
[ Szerkesztve ]
-
caizzz
senior tag
válasz DemonDani #3642 üzenetére
sikerült visszatartaniuk a valós teljesítménnyel kapcsolatos szivárgásokat? úgy tűnik, igen. igazából teljesen kézenfekvő volt ez, kérdés, hogy hogyan oldották meg. a régi (10.10,10.11, etc) driverekben már kellett lenni valami kajmánspecifikus tiltásnak, vagy maga a kártya kapott egy új utasítást, amit csak az új driver unlockol majd. igazából a végeredmény ugyanaz, de szerintem egyáltalán nem inkorrekt húzás. nehogymár valaki felháborodjon azon, hogy egy cég próbálja a megjelenés előtt visszatartani az infókat a termék teljesítményéről/tudásáról. így kell tenni. fura, meglepő és vicces egyben, de szerintem jó lépés.
viszont ha a jövőben is így cselekednek majd (miért ne tennék), az egész topiknak nem sok értelme lesz itt.
[ Szerkesztve ]
marakujás kőbányai
-
DemonDani
addikt
" jujjdefura az új ccc."
én is ilyesmit mondtam mikor váltani akartam a 9.12ről és eltünt a flash 10.1 alatt a dxva támogatás hd3800 mellett
azt az ötletes mocsok mindenit. az ilyen kis húzások miatt nem bírom én ezt a fránya céget...
de nem idézni akarom hanem felhasználtam 99%ban...[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
-
DemonDani
addikt
HIS 6950 stable at 930Mhz Core and 5950MHz Memory.
HIS 6970 stable at 980MHz Core and 6200MHz Memory.
-
-
Oliverda
félisten
-
DemonDani
addikt
-
rup1u5
nagyúr
válasz Atom_Anti #3624 üzenetére
"keresete" ?
hogy lehet egy videókártyának keresete?
bemegy szegény dzsíforsz reggel a gyárba, ledolgoz 8 órát és hó végén fölveszi a fizetését....battyog haza a kis pci-e érintkezőin fáradtan, viszi haza a pénzt az asszonynak meg a kölköknek ugye?[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
DemonDani
addikt
teljesen abba lehetne már fejezni ezt az árkédést úgy hogy még kint sincs a cucc... vicc ami megy már nagyon sok hsz óta... ezt persze lehet de szólni ellene nem!
úgyis idomulni fognak az árak egymáshoz! ez ennyi. attól meg nagyon messze lesznek hogy veszteségesek legyenek, és ez a kajmán nem hiszem hogy mérföldekkel olcsóbban előállítható lenne, szóval ott is hasonló kategóriába kerülnek, max egyik a közepére másik az élére.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Atom_Anti #3624 üzenetére
Ekkor én is leírom még egyszer a Mercury adatait. 400 dollár felett annyira kevés kártyát adnak el, hogy nem mérhető a piac ezen szelete. Ezért kerül az AMD tervében csak egyetlen egy extrém drága modell az említett ár fölé. Innentől kezdve a terv annyi, hogy lefedjék a 400 dollár alatti rész egészen 260-280 dollárig, lehetőség szerint két termékkel. Az okok a negyedéves piackutatásokban láthatóak. 300-320 dollár fölött a piac kis része vásárol vagyis felesleges oda kettőnél több kártyát tervezni. A 400 dollár feletti vásárlások pedig egyenesen mérhetetlenek, így oda elég egy übergyors megoldás.
Most hiába kardoskodsz a felhasználók mellett, az AMD akkor is a saját hasznát tartja a saját szeme előtt, és nem az érdekli őket, hogy belemenjenek az árversenyekbe, amire most kicsi is az esély. A cél, hogy a profit legyen nagy, és a termékek (a csúcsmodell kivételével) olyan helyet foglaljanak el, ami a felhasználók többsége számára elérhető árkategóriát képvisel.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Atom_Anti
senior tag
Leírom még 1x ugyanazt konkrétumokkal és számokkal, mert mindig találtok valami forgatni valót. Ugyan ma még nem ismerem a HD6970 teljesítményét, de előzetesekből következtetve nem lehet drágábban adni mint 325 dollár. Ha gyorsabb mint a GTX580, akkor még 425 dollárért is hatalmas keresete lenne és bőven a bűvös 500 alatt vagyunk. Az 500 dolláros Geforce keresete pedig igen csak megcsappanna, ami további sok hasznot jelentene az AMD-nek.
-
Lacika001
aktív tag
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Atom_Anti #3620 üzenetére
Ebből az elméletből az hiányzik, hogy egy 400 dolláros VGA-t sokkal többet vesznek, mint egy 500 dollárost. Erre próbálunk egy ideje rávilágítani. Ha ezt bekalkulálod, akkor megérted, hogy az AMD miért csinálja azt amit.
Egyébként nem érted a Sweet Spotot az első mondatod alapján.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Atom_Anti
senior tag
válasz Oliverda #3616 üzenetére
Sweet Spotnak ott van a Barts, illetve GTX460. nem kell tovább ragozni. Azzal pedig ne is törődjetek lassabb GPU-val nyomottabb áron lehet értékesíteni a termékeket, darabonként 50-100 dolláros kiesés, ami 1 milliós tételnél olyan 50-100 millió dollár + Nvidia versenyképes konkurencia marad, ami elmondhatatlanul sok dollár veszteség. Nem számít, mire is gyorsabb Cayman vagy Cypress .
Most elmondtam ugyanazt amit smkb másképpen. Szerintem teljesen logikus, ha nem értitek akkor sajnálom. -
Oliverda
félisten
válasz DeckardCain #3618 üzenetére
Akkor jobb helyeken ez 80K körül lesz... aki kicsit szerencsés az meg talán 70K környékén is megveheti.
-
DeckardCain
senior tag
Látom nem sok mindenről maradtam le
ugyanitt Giga gtx 570 105k.
3619: Ez a 90k nem az én árszintem de 70et adnék érte.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz Atom_Anti #3615 üzenetére
Köszönöm a részletes magyarázatot szóvivő antal úr.
Röhögj csak bár attól sajnos okosabb nem leszel. Esetleg nézz utána a "Sweet Spot" stratégiának a dömperezés meg az esti mese helyett.
-
Oliverda
félisten
Thats just 6970's and only 1/3rd of what we have in stock for launch.
For those thinking 6950, well I have nearly 1000pc of those in stock ready for launch as well.
Needless to say this is a true *HARD* launch!
Valahol valaki linkelt olyat pár napja, hogy nem lesz elég kártya a startnál...
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Oda be lesz rakva a HD 6990, mint übercsúcs megoldás. A HD 6970-nek nem az a célja, hogy az e-péniszt növelje. Ezt a nagyobb tömegek számára elérhető árkategóriába kell illeszteni. Ez a jelenlegi statisztikákból kiindulva 400 dollár körül van.
[ Szerkesztve ]
-
Lacika001
aktív tag
Szerintem az a lényeg, hogy ha 10% gyorsabbra "csinálnák" a gtx580nál, és 100dollárral többért adnák (mint ahogy így adják), akkor annyival kevesebben vennék hogy összességében kisebb lenne a haszon rajta..
"Nem tudták akkor még, hogy jön egy GTX580 is." nyilván nem tudták, mert csak a GTX480 megjelenése óta volt szó egy 512 cuda magos változat megjelenéséről.....
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem, a GTX 480-nál biztos gyorsabb lett volna, mert ez az a szint, ami a termékskála terveit kiszolgálja. Így a legjobb az egész sorozat az eladások szempontjából. Értsd így hozza a legtöbb pénzt konyhára. Pont azon a határon van a termék, ahol még értékelhető mennyiségű eladás történik.
Ez az egész olyan dolog, mint az 600 és 1000 dolláros proci, jó hogy van, meg nagy rajta a haszon, de nagyon kevesen veszik. Ezért vannak 280-330 dolláros procik, mert stratégiailag ez az a vonal, ahol az eladások értékelhetőek, és összességében sokkal több pénzt hoz, mint ha drágábban adnák.[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
Vagyis igazi szerencse, hogy jött a GTX580, különben a GTX480 alá kellett volna visszatekerni a HD6970 teljesítményét, nehogy ott maradjon a HD6970 meg a HD6990 a topon.....és akkor jaj van.
Azt se felejtsd el, hogy a HD6970 össz költsége (marketing, support, tervezés, üzemi költségek, mérnökök liszenszek stb stb + 170 usd körüli gártási költség ) minél jobban közelit 399 usd-hez, annál nagyobb arányban többszörösére nő az 499 usd-ből jövő profit. Extrém példa esetben eljuthatunk a (398 usd összköltség és 399 es ár esetén) 1 usd profit vs 101 usd profit arányig, amikor is 399 ért 101 szer annyit kell eladni mint 399-ért.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Inkább úgy zajlott a fejlesztés, hogy beterveztek egy teljesítményszintet, amit el akartak érni. A GTX 480 egy jó kiindulási pont volt, mert az NV felsőkategóriás kártyája nem lehet majd sokkal gyorsabb. Ezután megcsinálták a kártyát és kész. A csúszás állítólag a driver miatt volt, mert át kellett alakítani a shader fordítót.
Azt is számold bele, hogy a 499 dolláros szegmens kevésbé keresett a 399 dollárosnál. Ez a piackutatások alapján tökéletesen látszik. Ergo közel sem biztos, hogy egy drágább ár összességében több pénzt hozna.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
válasz Oliverda #3599 üzenetére
Miből gondolod, hogy tudták?
Ó... most akkor eljutottunk oda, hogy TUDTÁK a GTX580 teljesítményét már hónapokkal ezelőtt, ezért direkt a GTX480 nál erősebbre tervezték az HD6970-et más akkoriban, de nagyon ügyeltek arra, nehogy a majd jövendő GTX580-nál gyorsabb legyen, mert akkor ki veszi meg a HD6990-et, és mivel túl erős lett ezért utólagosan, megjelenés dátum csúszásokat is bevállalva, utolsó pillanatbeli BIOS updattel lejjebb csavarták a teljesítményt, és ezzel egy olcsóbb szegmnesbe dobhatják piacra, akár 100 dolcsit is bukva, de lényeg, hogy nem sikerül a leggyosrabb 1gpus olcsón előállítható, sok hazsnot hozó kártyát kiadni, ezzel megmentve a HD6990-et.
Így lehetett... tuti... megvilágosodtam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Politika
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Asszociációs játék. :)
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ukrajnai háború
- Óra topik
- Autós topik
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest